Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DavidCyril

29.9.2020 15:40
DavidCyril

XXX.XXX.60.148

Dobrý den, prosím o radu ohledně našeho kocoura. Je mu 6 let. Dříve chodil ven, ale od doby, co onemocněl průjmem, nechutenství, a musel brát antibiotika, je stále doma. Venku hodně jedl myši, a tak máme strach, jestli neměl ty zažívací problémy z toho. Celý život ho provází jistá znuděnost, většina pokusů o hraní je neúspěšná. Myšky, kuličky, ruličky, hračky nechce, jen kouká. Pokus o hru je úspěšný jen na pár minut denně, jinak si hrát nechce. Oproti tomu ale občas útočí na nohy s vytaženými drápky, kouše, a někdy se pokouší i vyskočit na obličej. Co s ním dělat, když pokusy o hru odmítá, a přitom je z nudy agresivní a také mňouká. Zdravotně je v pořádku, veterinář mu dělal kompletní rozbory včetně sona. Jak ho zabavit? Ani z otevřeného okna koukat ho nebaví. Zkoušeli jsme denně přestavovat nábytek, má i kočičí tunel, schody, různé prolézačky, ale jakoby mu to nestačilo. Jo a má ještě teď rok nového kočičího kamaráda. Občas si spolu hrají, ale také ho to na dlouho nezabaví. Doplňuji,  že máme rodinný dům. Děkuji za rady. :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2020 16:01

Je kastrovaný?

Pokud byl 6 let zvyklý pohybovat se hlavně venku a byl tam spokojený, tak se mu chce zase vrátit do starých kolejí a doma se mu nelíbí. Málokterá původně venkovní kočka ocení život uvnitř...ven se moc nechce většinou jen kočkám, které tam zažily nějaké utrpení...

29.9.2020 17:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Šmarjá, to jste ho zavřeli doma jen kvůli tomu, že měl průjem?! To je přece normální, že kočky žerou myši, průjem kvůli tomu pravděpodobný není, ale tasemnice běžná..u nás tedy. Mám PP britky, taky v domě a ven chodily všechny, první generace, i teď tahle druhá. Nedovedu si představit, jelikož celé léto pracuju v zahradě, že bych je nechala zavřené doma. By mi z baráku udělali kůlničku na dříví. Před rokem jsme přišli o 12letého kocoura a ten už nechtěl do baráku takřka vkročit, v té největší zimě jsem ho doma zavřela na noc násilím a další den už se radši ani neukázal. Nastěhoval se psům do boudy do slámy a tam spokojeně bydlel většinu roku. Kožich měl jak medvěd

29.9.2020 17:39
Fernando

XXX.XXX.105.175

Nám srazilo auto ,,venkovního" kocourka, měl zlomenou pánev, ale dle rentgenu ještě dobře. Tak sme ho piplali a je pouze doma. Už je zdravej, ale ven už ho nepustíme a jemu to vůbec nevadí. Hraje si, skoro celej den spí a stal se z něj domací mazel.. Ani z okna koukat nepotřebuje. Až sme fakt byli překvapený jakej je to domácí mazel
Je mu teda něco přes rok, ale jinak to byl venkovní kocourek, co šel domu jen na chvíly na návštěvu
Petr

30.9.2020 10:18
SryNa21

XXX.XXX.57.50

Dobrý den, máme 3 roční Britskou kočičku, jak jsme si jí pořídily tak byla až moc hravá a velice aktivní koťátko, , asi po 1,5 roku měla 4 koťata, poté jsme jí nechali vykastrovat. Zhruba před 1 rokem začala chodit ven, k sousedům apod.. Po té kastraci strašně moc zlenivěla, ta než přejde třeba kuchyň tak to mám pomalu uvařený oběd , hračky to jí vůbec nezajímá. nebo si lehne přes celý schod a chci jí dát pryč abychom mohli chodit, no neexistuje okamžitě vytáhné drápky a nedá se, nebo i vyhrabáva stelivo ze záchodku, když jí za to plesknu tak se vyčůra v kuchyni. No na zabití

30.9.2020 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

SryNa21 napsal(a):
Dobrý den, máme 3 roční Britskou kočičku, jak jsme si jí pořídily tak byla až moc hravá a velice aktivní koťátko, , asi po 1,5 roku měla 4 koťata, poté jsme jí nechali vykastrovat. Zhruba před 1 rokem začala chodit ven, k sousedům apod.. Po té kastraci strašně moc zlenivěla, ta než přejde třeba kuchyň tak to mám pomalu uvařený oběd , hračky to jí vůbec nezajímá. nebo si lehne přes celý schod a chci jí dát pryč abychom mohli chodit, no neexistuje okamžitě vytáhné drápky a nedá se, nebo i vyhrabáva stelivo ze záchodku, když jí za to plesknu tak se vyčůra v kuchyni. No na zabití

Tak pokud ji vychováváte pleskáním, tak vám stejným oplácí Mám taktéž britky, když je chci někam přenést, hezky jim to předem vysvětlím a opatrně s pusinkama odnesu. Nikdy na mne žádná drápky nevystrčila, ani kocour, ani kočka. Všichni kastrovaní, až teď mladej ještě není. No britky jsou takoví leniví méďové, přesto celý den někde po zahradě. Asi chrní, pak zase loví myši.

30.9.2020 12:07
SryNa21

XXX.XXX.57.50

lesnížínka napsal(a):
Tak pokud ji vychováváte pleskáním, tak vám stejným oplácí Mám taktéž britky, když je chci někam přenést, hezky jim to předem vysvětlím a opatrně s pusinkama odnesu. Nikdy na mne žádná drápky nevystrčila, ani kocour, ani kočka. Všichni kastrovaní, až teď mladej ještě není. No britky jsou takoví leniví méďové, přesto celý den někde po zahradě. Asi chrní, pak zase loví myši.

Nemyslela jsem doslova pleskáním ale jakoby jenom lehce poplácam. Ať nevypadám jako nějaký tyran. No ona začala být i taková celkem agresivní jak jsme si pořídili pejska.

30.9.2020 13:02
Fernando

XXX.XXX.86.228

Něžnými slovy a dobrotou je možno vést na vlásku i slona.. Toho se řídim. Zvlášť u koček. Nikdy s kočkou ve zlém nic nevyřešíte.
Jinak kocourka poplácávám uplně normálně a hodně často, přes zadek, ale asi tak jako když poplácávám mladou když ji chválim Kocour to bere jako chválu a ,,ducá " a vrnì jak o život. Neni ani výjimka že ducne takovou silou mě do nosu až mi spustí krev z nosu
Přidávám foto o jakýho divočáka jde

30.9.2020 13:34

Fernando napsal(a):
Něžnými slovy a dobrotou je možno vést na vlásku i slona.. Toho se řídim. Zvlášť u koček. Nikdy s kočkou ve zlém nic nevyřešíte.
Jinak kocourka poplácávám uplně normálně a hodně často, přes zadek, ale asi tak jako když poplácávám mladou když ji chválim Kocour to bere jako chválu a ,,ducá " a vrnì jak o život. Neni ani výjimka že ducne takovou silou mě do nosu až mi spustí krev z nosu

Krasavec!

30.9.2020 15:10
Archie213

XXX.XXX.207.62

Můj kocour se venku vyřádí se svou kočičí partou, přijde domů na jídlo a cesta k misce mu trvá cca půlhodiny, protože si uprostřed cesty dává šlofíka. Pak jde domů na noc spát. Když venku prší, tak si házíme balónky .
Kocour taky leží na schodech. Není tak strašné vynechat při chůzi jeden schod .
Když se mu tam líbí, tak ať si tam chrní. Když je to místo nevhodné, tak ho prostě jenom přenesu jinam a chválím ho .
Když to budete brat v klidu, tak nemá důvod Vás podrápat.

1.10.2020 07:22
Fernando

XXX.XXX.105.175

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krasavec!

Děkuju

DavidCyril

6.10.2020 18:59
DavidCyril

XXX.XXX.60.148

A nejaka rada pro mě?

6.10.2020 20:35
Bobča

XXX.XXX.87.249

Fernando napsal(a):

krásný kocourek-nádherně zbarvený

6.10.2020 20:38
Bobča

XXX.XXX.87.249

DavidCyril napsal(a):
A nejaka rada pro mě?

no a když ho dáte ven?.co dělá?..dere se dovnitř?..je mi divné,že by znovu nechtěl být venku ..

DavidCyril

28.10.2020 02:14
DavidCyril

XXX.XXX.60.148

Venku přes den být tolik nechce. Nejraději by v noci, ale to ho nepouštíme

28.10.2020 13:26
Bobča

XXX.XXX.87.249

A možná to je "vo tom":-)tady jsem se mockrát dovídala,když jsem řešila toho mého nočního divočáka,že kočka je hlavně noční tvor...lovec..

když Max začal řádit jak černá ruka kolem 2-3-4 hodiny..v garsonce(nebyla možnost ho nikam zavřít)-pouštěla jsem ho v paneláku na chodbu,lítal si po schodech a chodil po zábradlí.a někdy už i v 1....nad ránem usnul,to už jsem zas já nemohla usnout...Jsem si s ním užila ohledně tohohle....

Proč ho nemůžete pouštět na noc ven?že by se ztratil?nechat mu někde misku s jídlem...pelíšek..nebo možnost kůlny..

28.10.2020 13:36
Bobča

XXX.XXX.87.249

jo,a přestavovat nábytek bych asi nedělala...když jsem si koupila novou deku na válendu,trvalo pár dní,než si na ni šel lehnout..Když jsem ho chtěla na ni položit,utekl..Jestli to není pro něho změna,která mu vadí....?

28.10.2020 18:43

Bobča napsal(a):
A možná to je "vo tom":-)tady jsem se mockrát dovídala,když jsem řešila toho mého nočního divočáka,že kočka je hlavně noční tvor...lovec..

když Max začal řádit jak černá ruka kolem 2-3-4 hodiny..v garsonce(nebyla možnost ho nikam zavřít)-pouštěla jsem ho v paneláku na chodbu,lítal si po schodech a chodil po zábradlí.a někdy už i v 1....nad ránem usnul,to už jsem zas já nemohla usnout...Jsem si s ním užila ohledně tohohle....

Proč ho nemůžete pouštět na noc ven?že by se ztratil?nechat mu někde misku s jídlem...pelíšek..nebo možnost kůlny..

Pouštění v noci je obecně rizikovější - auta, myslivci, lovení ptáků...

28.10.2020 19:27
Bobča

XXX.XXX.87.249

souhlasím...jen jsem uvažovala-nahlas(písemně) proč je teda takový..co by mu teda pomohlo...Tamto ne...Ono ne...

DavidCyril chtěl "nějakou radu pro mě"

nechce si hrát,(Max taky nechtěl-žádná udice ho nerozdivočila)nudí se,kouše nohy.....chce skočit na obličej....upoutává pozornost-co jiného ...zdravý je...tak co asi dál?.

Brát ho prostě takového jaký je??

28.10.2020 21:05

Pouštění v noci je obecně rizikovější - auta, myslivci, lovení ptáků...

to jakože v noci je větší moto provoz než ve dne?
běhají nahusto myslivci a kočky šplhají do větví lovit spící drobné ptactvo?

teda krom toho, že i kočky v noci spí.......

28.10.2020 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Venku asi nespí...vlastní zkušenost. Když jsou na noc venku, jsou ráno oba úplně hotoví a spí až do večera Ale ráno je vždycky přinesená myš, pták ne.

29.10.2020 06:50

Větší provoz ne, ale horší viditelnost. Ne každý se plíží potmě, jako já, čtyřicítkou. Po ránu sebraných (v noci přejetých) koček bych se nedopočítala + zajíci, ježci, kuny...A myslivci chodívají na posedy navečer nebo brzy ráno. A kočky mají soumračnou a noční aktivitu, jako většina šelem. Bobča ví.

DavidCyril

30.10.2020 02:34
DavidCyril

XXX.XXX.60.148

Myslím, že přestavování nábytku je změna, která je pro něj zajímavá.

31.10.2020 12:26
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Fernando napsal(a):

Nádherný kocour!

Přidejte reakci

Přidat smajlík