mikibu

XXX.XXX.23.92
Tři dny zpátky nám ze stodoly na zahradu vylezlo divoké kotě - viděli jsme ho předtím s kočkou, matkou a té jsme bohužel několik dní zpátky omylem zabednili cestu ke kotěti, což jsme zjistili až dnes... Kotě jsme krmili, starali se o něho, bylo na zahradě s našimi dalšími dvěma kočkami a dnes jsme zjistili, že ta jeho máma čeká u brány, přes kterou se nemohla dostat, takže jsme ty překážky odstranili, aby k němu mohla...
Problém je, že kotě má hnis v očích, hodně mu slzí a má průjem, i s trochou krve. Chtěla jsem ho zítra vézt na veterinu, ale teď nějak nevím, jak situaci vyřešit? Mysleli jsme, že o matku přišlo, ale ta tu stále je. Kotě není momentálně ve stodole, ale o kus dál s dalšími kočkami, ale není to nějaká obrovská vzdálenost. Najdou se, to kotě a kočka? A odvede si ho zpátky k sobě, i když jsou tam další dvě kočky nebo se bude bát a kotě si neodvede? Máme ho nastrčit zpět k té stodole, kde sedávalo původně? Je ještě docela malé a určitě by s matkou ještě mělo být. A pak otázka, jestli s ním běžet k veterinářovi... kotě možná může chytit nemoci zpět od matky nebo kdekoliv, když jsou to divoké kočky, není mi líto peněz, ale jestli to v tomto případě nebude opravdu zbytečné... Tu starou kočku si asi neochočíme, když byla celý život divoká, i to kotě se bojí a při každém zvuku se schovává, před pohlazením uhýbá... i když se nakonec občas nechá. Teď se bojím, jestli se kočka v pohodě vrátí ke kotěti nebo jestli tam bude nějaký problém, že se nenajdou, bude se bát těch dvou koček nebo že by i samotné kotě možná už nechtělo zpět k matce? Bylo bez ní celkem asi 5 dní, 3 dny tady s námi. Byla bych ráda, kdyby se k matce vrátilo, asi by to pro kotě bylo nejlepší, ale otázka je teď i ten veterinář, protože kotě by muselo zůstat tu, aby bralo léky nebo se léčilo a pokud s matkou odběhne, tak to nepůjde... na druhou stranu, mělo by se k ní asi co nejdříve vrátit. Kotě si hraje, má chuť k jídlu.
Neporadí prosím někdo, co s touto situací? Budu moc ráda za odpovědi, děkuji moc...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Kotě jsme krmili, starali se o něho, bylo na zahradě s našimi dalšími dvěma kočkami "
myslím, že toto pro ně bude to nejlepší
žere tuhou potravu (jsem tak pochopila), takže už není závislé na mámě
divoká mamina mu zdravotní péči ani dostatek potravy nezajistí, a s velkou pravděpodobností ho od sebe zakrátko bude vyhánět
mikibu

XXX.XXX.23.92
Tak kdyby někdo řešil podobnou situaci. Jestli kočka po 5 dnech pozná své kotě je prý otazník, může, ale nemusí. Nemohla jsem o tomhle nikde dohledat informace. Kdyby se vrátilo matce, tak se prý kotě stejně dlouho nedožije v tomhle stavu, maximálně rok a je velká pravděpodobnost, že by uhynulo... a matka by se od něho stejně časem odpojí. Koťátku je teď 6 týdnů, ale prý už to bez ní zvládne. Na průjem by antb prý také měly zabrat a kdyžtak se to bude řešit příště.
Kotě bylo hodně začervené, dostalo pastu, injekci a antibiotika a kapky do očí. Prý je to tak půl napůl, jestli to zvládne... já věřím a doufám, že ano. Půjde se pak na kontrolu. Kotě si necháme. Snad se z toho dostane a bude zdravé a bude mu u nás dobře.
Já mám zkušenost tu, že zdravé kotě matka pozná i po více než pěti dnech.
Nezdravé také pozná, ale může je odhánět - instinktivně chápe, že představuje nebezpečí např. pro své sourozence.
Taky jsme takto zachraňovali kotě, bohužel zemřelo během několika dnů na selhání ledvin. Nelitujeme, alespoň jsme mu dali šanci.
mikibu

XXX.XXX.23.92
Tak my jsme tu kočku předtím s tím kotětem právě viděli, pořád byli spolu, hlídala ho, dávala pozor, neodháněla... My jsme pak nechtěně odřízli tu cestu kočce ke kotěti. Poznat se asi můžou, ale když odejde kotě nemocné, tak prý moc šancí nemá... mělo by se prvně vyléčit a pak se asi uvidí, jestli by ho matka ještě poznala.. nebo už zůstane s námi, ale snad bude zdravé a bude mít hezký a dlouhý život.
Je mu teprve 6 týdnů, tak mi teda připadá hrozné, aby bylo nějak vážněji nemocné, snad má opravdu jen to nachlazení a parazity. Ledivny nebo horší nemoci to snad nebudou, doufám, že bude v pořádku :(
janae1

XXX.XXX.160.6
mikibu
napsal(a):
Tak my jsme tu kočku předtím s tím kotětem právě viděli, pořád byli spolu, hlídala ho, dávala pozor, neodháněla... My jsme pak nechtěně odřízli tu cestu kočce ke kotěti. Poznat se asi můžou, ale když odejde kotě nemocné, tak prý moc šancí nemá... mělo by se prvně vyléčit a pak se asi uvidí, jestli by ho matka ještě poznala.. nebo už zůstane s námi, ale snad bude zdravé a bude mít hezký a dlouhý život.
Je mu teprve 6 týdnů, tak mi teda připadá hrozné, aby bylo nějak vážněji nemocné, snad má opravdu jen to nachlazení a parazity. Ledivny nebo horší nemoci to snad nebudou, doufám, že bude v pořádku :(
Tak vidíte, jak se to pěkně vyřešilo.
6 týdnů není uplně málo, to zvládne. Budu držet palce.