Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VeronikaC

14.10.2020 09:02
VeronikaC

XXX.XXX.200.74

Dobrý den,

Vím, že se tu značkování řešilo několikrát, ale stále jsem nenašla něco, co by mému kocourovi pomohlo a jsem už docela zoufalá, prosím o radu.

Mám 4 letého kocoura, peršana, kastrovaného. Začátkem září jsme se přestěhovali, byt je podobný jako předtím, má balkon apod. Po asi 14 dnech mi kocour začal čůrat na postel. Byla to loužička s krví, zašla jsem a veterinu a samozřejmě zánět močového měchýře... Ten jsme vyléčili (i po potvrzení doktorem), nicméně teď značkuje dál. Někdy i jen vidím jak hrabe a "chystá si místo" ke značkování, tak ho vyženu, ale nyní si našel i gauč. Značkování je cca jednou za dva dny. Nevím co mám dělat, koupila jsem mu kukaň ať se má kam schovat (využívá), přesunula jsem mu záchod, koupila difuzér s kočičími feromony. Jinak je v pořádku, přítulný, hraje si... Někdo říká, že mám pořídit záchod navíc, kocour byl ale celou dobu zvyklý na jeden, tak si nemyslím že se něco změní...

Předem díky za rady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2020 09:20

"Někdo říká, že mám pořídit záchod navíc, kocour byl ale celou dobu zvyklý na jeden, tak si nemyslím že se něco změní..."

ale ke změně už došlo - kocour začal značkovat (zadek vystrčený nahoru, chřestýší ocásek), nebo močit (v podřepu), mimo.....
takže pořízení dalšího/dalších wc je absolutní základ, možná bych i dala na vhodná místa nepropustné podložky, viz další -

nevím, jestli tedy značkuje nebo močí, ale pokud močí, tak prostě ten strach z bolesti na tom konkrétním wc přetrvává

a zabránit konání potřeby na místa nevhodná - hlídat, zabránit přístupu

14.10.2020 09:20

VeronikaC napsal(a):
Dobrý den,

Vím, že se tu značkování řešilo několikrát, ale stále jsem nenašla něco, co by mému kocourovi pomohlo a jsem už docela zoufalá, prosím o radu.

Mám 4 letého kocoura, peršana, kastrovaného. Začátkem září jsme se přestěhovali, byt je podobný jako předtím, má balkon apod. Po asi 14 dnech mi kocour začal čůrat na postel. Byla to loužička s krví, zašla jsem a veterinu a samozřejmě zánět močového měchýře... Ten jsme vyléčili (i po potvrzení doktorem), nicméně teď značkuje dál. Někdy i jen vidím jak hrabe a "chystá si místo" ke značkování, tak ho vyženu, ale nyní si našel i gauč. Značkování je cca jednou za dva dny. Nevím co mám dělat, koupila jsem mu kukaň ať se má kam schovat (využívá), přesunula jsem mu záchod, koupila difuzér s kočičími feromony. Jinak je v pořádku, přítulný, hraje si... Někdo říká, že mám pořídit záchod navíc, kocour byl ale celou dobu zvyklý na jeden, tak si nemyslím že se něco změní...

Předem díky za rady!

Záchodem navíc se nic nezkazí. Ony ty kočky jsou strašné "konzervy", změny jim prostě vadí. Zkuste ještě šantu nebo kozlík. A vydržet.

VeronikaC

14.10.2020 09:36
VeronikaC

XXX.XXX.200.74

Moc díky za rychlé reakce, pořídíme tedy nový záchodek a snad se situace zlepší :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík