Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás taky obsolutně žádná změna! Kocour teda začal trochu přibírat, tak jsme přešli na stravu s nižším podílem tuků a je to ok...Povaha obou koček stejná, hrají si stále stejně...opravdu žádné změny u kastrovaných koček nepozoruji :))...
Ty venkovní se akorát potom drží víc u domu a netoulají se, ale my máme jen bytovky, takže tak.
Někde jsem četl, že kastrát je v hierarchii koček hodně dole. Může se jim změnit společenské postavení ve skupině? To by se určitě v chování projevilo.
Náš kocour siamák po kastraci chování nezměnil anebo jen pozvolna. Jednak hormony ubývají pomalu, takže by si člověk nemusel změny všimnout a jednak dospíval, tak takové to zklidnění (ale jen nepatrné) lze přičíst na vrub věku. Teď je 4letý a připadá mi, že už nemá tak velkou výdrž ve hraní a více spí. Nemám srovnání nekastrovaným, tak těžko hodnotit.
Na návštěvy už je taky míň zvědavý, ale to souvisí spíš s rekonstrukcí bytu, kdy sem po zazvonění dorazili dělníci a pak dělali velký rámus. Tak od té doby se po zazvonění pakuje a přijde až za chvíli prozkoumat, kdo to je. Když tu bylo moc lidí a povídali jeden přes druhého, tak to taky jen očíhl a pak zmizel. Asi moc hluku.
Co ale dělá, když je těch návštěv tak akorát nejlíp tak do 2 až 3 lidí, že přijde, jednoho si vybere a pak se pere s jeho nohou v ponožce a nechce přestat. To je někdy svízel... Ne každý chce být okousáván a drásán... Ne každý to bere jako projev kočičí náklonnosti. Úsměvy se někdy stávají křečovitými...
molly221b
napsal(a):
Emm no tak třeba v diskusi Agresivní kočka se ta kočka jasně projevila že je vyvedená z míry a tak..
Měla jsem na mysli jestli to bude teror a třeba na jak dlouho a jestli se mám na to připravit a tak...
No to vyvedená z míry byla.
Rozřezaná, bolavá kočka, ještě mátožná po narkóze.
Vy jste jí měla zajistit podmínky na rekonvalescenci.
A to se nestalo, pokud kočka po operaci skončila na skříni.
A ta akce druhý den .
Bránila se jak uměla.
No, přežila to a srovná se. Budou li nějaké problémy s chováním,
nebude to kvůli kastraci.¨
(a nemyslím to zle)
https://www.zbozi.cz/vyrobek/kocka-a-jeji-rec-vsechno-o-tom-jak-porozumet-chovani-kocky-gwen-bailey/