Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

slunko108

17.10.2020 17:29
slunko108

XXX.XXX.168.196

Dobrý den, chtěla bych se na vás obrátit s prosbou, zda-li nevíte, co se děje s mým 3-měsíčním kocourkem.
Kocourka jsem si na konci září vzala domů z útulku, kde byl prý jen den, ale už stihl být naočkovaný a odčervený.
První dny byl v pohodě, rozkoukával se a do prvního týdne jsem ho vzala k veterináři, kde mu dal kapičky do uší na svrab. Bohužel přesně týden od adopce mi začal čůrat mimo záchod i na mou deku, a to dohromady 3x! Čůral mimo pokaždé přede mnou, tak jsem ho opět vzala k veterináři, kde jsem mu i řekla, že kocour často kýchá a byl méně hravý, takže vet usoudil, že byl nachlazený a dal mu antibiotika. Nechala jsem kocourovi také vyšetřit moč a prý ji má absolutně zdravou. Změnila jsem mu pak umístění záchůdku a čůrání mimo už neprobíhalo a celkově pár dní po antibiotika byl zase svůj.
V pondělí 12.10.20 jsme byli zase u veta kvůli přeočkování. Vet řekl, že mu dává stejnou vakcínu, jen pod jinou značkou (přípomínám, že v den adopce byl naočkovaný také a ani to nešlo poznat, protože byl extra hravý). Po přeočkování se mi kocourek zdál být v pohodě, ale druhý den večer začal zvracet , 3x během 3 hodin. Dala jsem mu najíst až další den ráno, pak nezvracel 2 dny a včera 16.10.20 začal znovu zvracet, tentokrát jen jednou a to ráno. Myslíte, že je to z toho přeočkování? Známka únavy, nechutenství, apatie ani nic takového nebyla a není, přijde mi úplně zdravý, hraje si, mazlí se, papá. Čůrá hodně, protože pije hodně, ale to tak má od začátku a moč má vyšetřenou.
Další, čeho jsem si poslední dny všimla je, že učůrává! Je to vždycky pár kapek, buď předtím nebo po tom, co se jde vyčůrat na záchod a pak si někam sedne. Také jsem našla zaschlou moč na kočičím domečku a na prostěradle, čehož bych si ani nevšimla, kdyby si k tomu nečuchal, nejde to totiž jinak než čucháním přímo k tomu cítit, což mi přijde také divné, když kočičí moč normálně zapáchá? Tohoto chování jsem si před přeočkováním nevšimla, co si o tom prosím myslíte? Není to ani týden od očkování, je tedy možné, že je to z toho? Mám kocourka doma ani ne měsíc a on pořád ne a ne mi dát klid . Budu volat veterináři až bude mít otevřeno, ale teď prozatím abych znala i váš názor.
Děkuji předem za odpověd!!

18.10.2020 16:39
deauville

XXX.XXX.46.69

Tohle vyřeší opravdu jen veterinář. Může to být reakce na očkování, ale také nemusí, mohl znovu nastydnout, zánět nemusel být vhodně doléčen atd. Bez dalšího vyšetření je to věštění z křišťálové koule.

Nechci vědět, o jaký útulek se jednalo, ale z toho, popisujete, útulek nepostupoval zrovna šetrně. Přijmout a naočkovat zvíře v jeden den, to je prostě... no, domyslete si vhodná slova. Je možné, že kotě přišlo do útulku v ne úplně OK zdravotním stavu a překotné naočkování problém zkomplikovalo.

Tohle fakt musí řešit vet. Nemusí se jednat o nic vážného, ale návštěva veta nutná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík