Sumava

XXX.XXX.79.245
Djobrý den, kočka nám porodila koťata ve sklepě, má odtud možnost kdykoli ven i dovnitř. Je to 6 let stará kočka, koťata má jen 1x za rok a letos měla na podzim podruhé. Bohužel když jim bylo asi 3 - 4 týdny úplně je opustila, zbyla 2 koťátka, snažila jsem se mámu k nim přivést, ale ona byla úplně bez zájmu, syčela na ně, vrčela, kojit je nechtěla, nic jim neulovila. Přitom kočičce, co se narodila na jaře uloví. Vždy to bývala starostlivá až úzkostlivá máma, která pečovala o koťata mnohem déle, než je u koček obvyklé, sám veterinář se divil. Teď udělá tohle, což nechápu. Potřebuji poradit, koťata jsme si vzali dovnitř, na kočkolit se celkem naučila chodit, ale máme tu problém, koťátka nejsou tak čistotná, moc se neolizují, tedy kocourek mi přijde že se snaží, je pomalu jednou tak velký než kočička, ale také čistý úplně není, kočička je na tom mnohem hůř, tu jsem neviděla se olizovat vůbec. Můžeme jí to ještě nějak naučit a jak? Nyní je jim asi 6 - 8 týdnů a ta malá je cítit, nechci jí zbytečně koupat a otírání nestačí. Jinak vypadají zdravě, hrají si, kočička má kolikrát co dělat, aby se kocourkovi ubránila, ale je statečná a je vidět, že se potřebují. Vypadá to, že jim nic nechybí, jsou mazlivá, jen je naučit se o sebe starat. Děkuji za veškeré rady
Dobrý den.
- ale také čistý úplně není, kočička je na tom mnohem hůř,
Jak nejsou čistí?
Samozřejmě je vykoupat můžete.
Nesmíte je nechat prochladnout!
někde na studené zemi
v průvanu.
Vyušte je fénem nebo je nechte v teple
doschnout - kontrolovat.
Dát jim do WC
HODNĚ! steliva
Čistit se naučí.