Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Filda226

24.10.2020 19:20
Filda226

XXX.XXX.239.133

Dobrý večer, před 14 dny jsme adoptovali koťátko. Vzali jsme si ho do srdeční péče, ale stále hádáme co máme za plemeno. Maminka byla kočka domácí a tatínek je neznámí. Myslíme si, že je to kříženec mainské mývalí kočky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2020 06:08

Filda226 napsal(a):
Dobrý večer, před 14 dny jsme adoptovali koťátko. Vzali jsme si ho do srdeční péče, ale stále hádáme co máme za plemeno. Maminka byla kočka domácí a tatínek je neznámí. Myslíme si, že je to kříženec mainské mývalí kočky.

Ta mainka by tam mohla být. Vidím štětičky a delší chlupy. Kamarádka má jedno kotě taky takové, tak jsem zvědavá, jak bude vypadat v dospělosti. Už teď je mnohem větší než (pravděpodobně) jeho sourozenec. Jsou to nalezenci.

25.10.2020 07:34
Fernando

XXX.XXX.105.175

Může v tom být i norská lesní. Uvidíte do čeho Vám poroste
Jinak moc hezké koťátko 👏

25.10.2020 10:31

Fernando napsal(a):
Může v tom být i norská lesní. Uvidíte do čeho Vám poroste
Jinak moc hezké koťátko 👏

Mohla, ale ta nemá ty štětičky na uších.

26.10.2020 08:13
deauville

XXX.XXX.46.69

Klidně to může být i potomek nějaké té peršanky staršího typu, ty ještě nemívaly tak výrazně "placatý" nos.

Etija

4.11.2020 18:36
Etija

XXX.XXX.15.199

Plemeno - Kočka evropská
Ale krásná kočka evropská 👌💜

4.11.2020 19:09
Archie213

XXX.XXX.207.62

Etija napsal(a):
Plemeno - Kočka evropská
Ale krásná kočka evropská 👌💜

Skvěle... Vy budete nejspíš mamut.

Etija

5.11.2020 08:40
Etija

XXX.XXX.7.214

Archie213 napsal(a):
Skvěle... Vy budete nejspíš mamut.

Tak aspoň že ne malamut 🤭

5.11.2020 21:02
ladd

XXX.XXX.170.200

Etija napsal(a):
Tak aspoň že ne malamut 🤭

👍

10.11.2020 19:44
Kočkomil Obecný

XXX.XXX.98.8

Plemeno je "kočka domácí".
Nemá smysl hledat, čeho všeho je křížencem. Hlavně ať vám z toho vyroste kočka, jaká se vám bude líbit.

11.11.2020 15:01
fikovnice

XXX.XXX.135.130

Filda226 napsal(a):

Jj, něco z Mainy tam je...

Ta moje fotka je nic moc, ale jde o MCO s PP.

11.11.2020 17:01
Fernando

XXX.XXX.105.175

Máte krásnou kočičku

12.11.2020 11:27
Bobča

XXX.XXX.87.249

fikovnice napsal(a):
Jj, něco z Mainy tam je...

Ta moje fotka je nic moc, ale jde o MCO s PP.

Jani-dej i lepší .už jsi je dlouho nefotila .máš krásné kočičáky

17.11.2020 13:22
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Fernando napsal(a):
Máte krásnou kočičku

To je na mě? Pokud ano, moc DĚKUJI!

17.11.2020 13:24
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Bobča napsal(a):
Jani-dej i lepší .už jsi je dlouho nefotila .máš krásné kočičáky

Boži, já bych ráda, jenže mně se něco stalo s mobilem. Mám v něm snad stovky super fotek a nejdou stáhnout do PC - asi něco s kabelem! A teď mi to ani nikde neopraví!

A jinak také moc a moc děkuji za pochvalu těch mých čtvernožců!

Ta fotka, co jsem dávala sem, tak tu jsem hledala v PC - některé starší tam mám natažené, a hledala jsem, když byla Elsa ještě kotě...

17.11.2020 13:43
fikovnice

XXX.XXX.55.18

...ale stejně jsem sem už většinu těch fotek dávala...

17.11.2020 13:44
fikovnice

XXX.XXX.55.18

fikovnice napsal(a):
...ale stejně jsem sem už většinu těch fotek dávala...

Pro zadavatele: první tři fotky = moje Mainka už skoro dospělá!

17.11.2020 14:31

Jen pro srovnání, první fotka našeho maiňáka s pp, když jsme si ho přivezli domů (5 měsíců) a aktuální (má dva roky). Je to kocour.

Ta vaše by z mainy mohla něco mít (pro zadavatelku) podle štětiček na uších, ale čumáček mainí nemá. Určitě to bude krásná kočka :).

17.11.2020 14:36

....kocka od popelnice, udajně starsi typ persanky...stětičky ma v ušich take....

17.11.2020 14:38

17.11.2020 19:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...nejnovější foto....

To se vždycky tváří tak nasupeně?

17.11.2020 19:54

To se vždycky tváří tak nasupeně?

..jo jo jako vrah malých koťatek, ale je neuvěritelně kontaktni a pacienti ji milovali.....

17.11.2020 20:02
Bobča

XXX.XXX.87.249

....kocka od popelnice, udajně starsi typ persanky...stětičky ma v ušich take....

Evi,to tak sedává sama-jak dáma??.nebo jsi ji naaranžovala? Jinak fakt hezká kočička-"vražedný pohled"má pěkný(asi se nechtěla fotit)ale to nic neznamená

17.11.2020 20:04
Bobča

XXX.XXX.87.249

Jen pro srovnání, první fotka našeho maiňáka s pp, když jsme si ho přivezli domů (5 měsíců) a aktuální (má dva roky). Je to kocour.

Ta vaše by z mainy mohla něco mít (pro zadavatelku) podle štětiček na uších, ale čumáček mainí nemá. Určitě to bude krásná kočka :).

ten musí být teda velký,hm? a ten čumáček dlouhý.. krasavec

17.11.2020 21:27

Bobča napsal(a):
Evi,to tak sedává sama-jak dáma??.nebo jsi ji naaranžovala? Jinak fakt hezká kočička-"vražedný pohled"má pěkný(asi se nechtěla fotit)ale to nic neznamená

..takhle sedává sama...

18.11.2020 09:38
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Evi, ta je boží!!!

18.11.2020 09:40
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Áááá, zdravíme brášku!
Jak se Willymu vede? Elsa už, doufám, růst nebude - nar. je v únoru 2018. Ale váhu doma nemám, tak jen odhad - snad kolem 9kg, možná 10kg +-.

Jo, můžu se zeptat, co Willy baští? Elsa se totiž netkne ničeho jiného než granulí!

18.11.2020 15:32

fikovnice napsal(a):
Áááá, zdravíme brášku!
Jak se Willymu vede? Elsa už, doufám, růst nebude - nar. je v únoru 2018. Ale váhu doma nemám, tak jen odhad - snad kolem 9kg, možná 10kg +-.

Jo, můžu se zeptat, co Willy baští? Elsa se totiž netkne ničeho jiného než granulí!

Taky zdravíme! :)
Jinak to je u nás, koukám, stejné.
Občas sní cosmu, applaws, má docela rád brit care kapsičky, ale jinak je celej hrrr na granule ( a pribiňáka😂)...asi jsou zvyklí od chovatelky...dalo mi práci ho naučit alespoň na nějaké konzervy. Masa se mi doma nedotkne ani jedna kočka a to ani vařeného...vývar si mám prý taky strčit někam...je to s něma těžký.
Naštěstí se dost rochní ve fontánce, tak snad mají tekutin dostatek. Kočka tomu mokrému krmení taky moc nedá. Dnes mě překvapila, že snědla skoro celou konzervu cosma s lososem...jinak sní většinou stěží půlku.
Věřím tomu, že třeba taková gourmet konzerva by v obou kočkách zmizela hned, ale tomu se vyhýbám, protože pak by nejedli ani to málo kvalitních konzerv, co teď.

Naposledy, když jsem Willyho vážila, měl kolem 10kg (9, 8kg nebo tak nějak) a to bylo někdy v létě. Teď bude mít asi podobně. V létě jsme ho museli nechat oholit kvůli dredům, už mu to docela hezky dorostlo a konečně se nechá česat a dokonce i koupat ( po dredech měl místama dost lupy). Doufám, že se do stejného stavu už nedostaneme. Dřív mi útočil na hřeben, hned jak ho viděl a čím víc se mu horšila srst, tím víc se bránil. Pořád jsem myslela, že to nějak zvládneme doma a nebude muset skoro do hola, ale to nešlo...dost se mu po oholení ulevilo. Od té doby jsem s ním trénovala pravidelně za kokina úpravu kožichu a konečně to přineslo snad nějaké ovoce😁...

20.11.2020 14:01
fikovnice

XXX.XXX.55.67

Taky zdravíme! :)
Jinak to je u nás, koukám, stejné.
Občas sní cosmu, applaws, má docela rád brit care kapsičky, ale jinak je celej hrrr na granule ( a pribiňáka😂)...asi jsou zvyklí od chovatelky...dalo mi práci ho naučit alespoň na nějaké konzervy. Masa se mi doma nedotkne ani jedna kočka a to ani vařeného...vývar si mám prý taky strčit někam...je to s něma těžký.
Naštěstí se dost rochní ve fontánce, tak snad mají tekutin dostatek. Kočka tomu mokrému krmení taky moc nedá. Dnes mě překvapila, že snědla skoro celou konzervu cosma s lososem...jinak sní většinou stěží půlku.
Věřím tomu, že třeba taková gourmet konzerva by v obou kočkách zmizela hned, ale tomu se vyhýbám, protože pak by nejedli ani to málo kvalitních konzerv, co teď.

Naposledy, když jsem Willyho vážila, měl kolem 10kg (9, 8kg nebo tak nějak) a to bylo někdy v létě. Teď bude mít asi podobně. V létě jsme ho museli nechat oholit kvůli dredům, už mu to docela hezky dorostlo a konečně se nechá česat a dokonce i koupat ( po dredech měl místama dost lupy). Doufám, že se do stejného stavu už nedostaneme. Dřív mi útočil na hřeben, hned jak ho viděl a čím víc se mu horšila srst, tím víc se bránil. Pořád jsem myslela, že to nějak zvládneme doma a nebude muset skoro do hola, ale to nešlo...dost se mu po oholení ulevilo. Od té doby jsem s ním trénovala pravidelně za kokina úpravu kožichu a konečně to přineslo snad nějaké ovoce😁...

Počkej, počkej, mně něco uniklo! Ty máš druhou kočku??? A jakou? Pošli foto prosím!

20.11.2020 14:13

fikovnice napsal(a):
Evi, ta je boží!!!

...diky....je to takový poklad z popelnice a to doslova....takhle sedava i na zemi, někde se opre o zeď nebo skřin a sedi za damu...ty mainky mně fascinuji, ale mista u nás na takovou kočku málo...

20.11.2020 14:18

fikovnice napsal(a):
Počkej, počkej, mně něco uniklo! Ty máš druhou kočku??? A jakou? Pošli foto prosím!

Ano, už 4 roky, je starší, než Willy😁.
Ragdollka Lyarra Aeibiscat

20.11.2020 20:39
fikovnice

XXX.XXX.134.184

Ano, už 4 roky, je starší, než Willy😁.
Ragdollka Lyarra Aeibiscat

Jéé, já jsem pitomá , vždyť to já přece vím, jen jsem na to zapomněla...
A jak se snáší s Willym???
U nás je to zvláštní. Moje kočky mají mezi sebou jistě nějakou hierarchii, do které se snažím nezasahovat, nebo jen minimálně, ale moc jí nerozumím... Elsa má třeba dost spadeno na prostředního kocoura. Strašně na mě žárlí (Elsa) a chce mě mít jen pro sebe. Takže prostředního ode mě odhání - ona navážno, ale on to dost často bere jako hru...a pak začne honička. Co mi u Elsy vadí, tak že mu jde někdy po hřbetu - zezadu se jej snaží kousnout do hřbetu. A to jsem vypozorovala a vím to, že je u koček známka vážného napadení, tady prostě sranda končí... Jenže prostřední si zas pro změnu troufne na toho nejstaršího. A ten je moje nejhodnější zvíře, raději se někam uklidí, aby měl klid + v noci stále chodí ven (pro mě šílená řehole ). No a Elsa zase, mám pocit, nejstaršího dost uznává - snaží se třeba lehat blízko k němu nebo mu nastaví hlavu, aby ji olizoval, a na něj v podstatě nezaútočí. Prostě to u nás nějak funguje, ale občas si říkám, že ta rovnováha mezi mými kočkami je velmi křehká a modlím se, aby se to nějak nezvrtlo. Ale ve své podstatě jsou na sebe samozřejmě zvyklí a myslím, že i hodně závislí a že se rádi mají - po svém - po kočičím způsobu (i když jsou tam občas nějaké ty výpady).

20.11.2020 21:39

No u nás spolu vychází docela dobře, ale třetí kočku bych si už nelajzla.
Lyarra je od mala takovej kočičí asociál, mi přijde😁...už jako kotě vztekle vrčela na druhé kotě spolubydlící a trvalo asi týden, než si na ni zvykla. Pak ale byly nerozlučná dvojka.
Byly spolu asi zhruba dva roky, já se potom stěhovala za přítelem a Lyarrce společnost chyběla, ale zároveň se jakémukoliv zvířátku bránila😄...na psa si jakž takž zvykla už za cca tři dny (jezdíme na svátky k příbuzným, a ti měli jorkmuta a asi hodně pomohlo i to, že se jí bál a dal jí pokoj), ale jakmile viděla kočku třeba za oknem, byla vzteklá i na nás. Nakonec jsem to riskla a pořídili jsme si už 5ti měsíčního Willyho. Byla na něj zlá asi 14 dnů (přítel na ni v té době nesměl ani sáhnout, sekala po ně packou a prskala, na mě “jen” podrážděně řvala), teprve potom ho začala tolerovat, teď bych řekla, že ho má snad i ráda. Často u sebe lehávají a Lyarra ho umývá, ale když Willy až moc divočí, tak ho jde zpacifikovat a občas na něj podrážděně kvílí a to mám pocit, že tahá až z paty 😃...to se potom Willy raději klidí. Jinak jsme měli asi i štěstí, protože Willy je na další kočky zvyklý od chovatelky a rozhodně socializovanější, co se týče dalších zvířat. Respektuje Lyarru a když mu dá najevo, že už má hry dost, dál ji neotravuje a nechává jí prostor. Je na ni fakt hodnej, na to, že Lyarra je na něj někdy fakt protivná. Ale celkově tu žádné konflikty nevznikají. Willy je totiž fakt zlatej, chtěl se kamarádit i s kočkou, co nám jednu dobu skákala na balkon, zatímco Lyarra vztekle prskala😁.

21.11.2020 09:23

....naši ragdolové....nrdalo mi to....vaše číči jsou nadherné....

21.11.2020 09:40
Bobča

XXX.XXX.87.249

Evi,dík,jsi moc hodná to jsou ale krasavci nádherně zbarvení...ty modré oči...Já se tu chodím kochat těma čičinama...

Myslela jsem,že mi sem tam přijde fotka Maxe ,ale holt-nemůžu mít všechno..Hlavně,že vím,v jakém prostředí je a že se má dobře

21.11.2020 10:02

Bobča napsal(a):
Evi,dík,jsi moc hodná to jsou ale krasavci nádherně zbarvení...ty modré oči...Já se tu chodím kochat těma čičinama...

Myslela jsem,že mi sem tam přijde fotka Maxe ,ale holt-nemůžu mít všechno..Hlavně,že vím,v jakém prostředí je a že se má dobře

..neni vůbec zač....tak prioritou je, že se má Max vyborně a že má po čem toužil....

21.11.2020 16:31
fikovnice

XXX.XXX.134.72

Bobča napsal(a):
ten musí být teda velký,hm? a ten čumáček dlouhý.. krasavec

Ano, ten tvar lebky Willyho mě přímo fascinuje!
A připomíná mi trochu lva .

21.11.2020 16:41
fikovnice

XXX.XXX.134.72

No u nás spolu vychází docela dobře, ale třetí kočku bych si už nelajzla.
Lyarra je od mala takovej kočičí asociál, mi přijde😁...už jako kotě vztekle vrčela na druhé kotě spolubydlící a trvalo asi týden, než si na ni zvykla. Pak ale byly nerozlučná dvojka.
Byly spolu asi zhruba dva roky, já se potom stěhovala za přítelem a Lyarrce společnost chyběla, ale zároveň se jakémukoliv zvířátku bránila😄...na psa si jakž takž zvykla už za cca tři dny (jezdíme na svátky k příbuzným, a ti měli jorkmuta a asi hodně pomohlo i to, že se jí bál a dal jí pokoj), ale jakmile viděla kočku třeba za oknem, byla vzteklá i na nás. Nakonec jsem to riskla a pořídili jsme si už 5ti měsíčního Willyho. Byla na něj zlá asi 14 dnů (přítel na ni v té době nesměl ani sáhnout, sekala po ně packou a prskala, na mě “jen” podrážděně řvala), teprve potom ho začala tolerovat, teď bych řekla, že ho má snad i ráda. Často u sebe lehávají a Lyarra ho umývá, ale když Willy až moc divočí, tak ho jde zpacifikovat a občas na něj podrážděně kvílí a to mám pocit, že tahá až z paty 😃...to se potom Willy raději klidí. Jinak jsme měli asi i štěstí, protože Willy je na další kočky zvyklý od chovatelky a rozhodně socializovanější, co se týče dalších zvířat. Respektuje Lyarru a když mu dá najevo, že už má hry dost, dál ji neotravuje a nechává jí prostor. Je na ni fakt hodnej, na to, že Lyarra je na něj někdy fakt protivná. Ale celkově tu žádné konflikty nevznikají. Willy je totiž fakt zlatej, chtěl se kamarádit i s kočkou, co nám jednu dobu skákala na balkon, zatímco Lyarra vztekle prskala😁.

No, Elsa je dobře socializovaná zas třeba co se týká lidských návštěv. Kluci zalezou a vylezou třeba až po chvíli, ale Elsa se v podstatě IHNED nasáčkuje návštěvě k nohám a otírá se a vyžaduje hlazení... A také k její typické vlastnosti patří flegmatičnost - např. ona třeba leží uprostřed chodby, roztažená, ale zásadně mi neuhne, ale ta flegmatičnost se projevuje i jinak. Jen teda je občas dost žárlivá, ale jak jsem psala - jen na prostředního kocoura, na toho nejstaršího vůbec. Je to někdy i zajímavé pozorovat vztahy v té jejich smečce. Ale v momentě, kdy udělá Elsa fakt výpad ve zlém na prostředního, tj. jde mu po hřbetu, tak jsem schopná na ni zařvat jak na lesy a třeba ji i trochu třepnout. Ať si mě tu třeba za to lidi zkritizují....ale takové nefér chování prostě trpět nechci a nebudu. Naštěstí se to děje spíše málo často a většinu času jsou paradoxně Elsa a prostřední kocour pospolu. Nejstarší v podstatě celý den prochrápe, protože na noc chodí ven - a na to se šíleně vždy těší! Už jsem někde psala, že by mě zajímalo, co by řekla Policie, kdyby mě někde u baráku chytla po 21.h a já jim řekla, že venčím kocoura!

21.11.2020 16:42
fikovnice

XXX.XXX.134.72

Nádherné! A k tomu ještě motýl, píšu o něm a už se uculuji!

21.11.2020 16:46

fikovnice napsal(a):

...dneska jsem v práci, kamaradka s nim litala dvě hodinky po venku, by ti ten usměv stuhnul na tváři kdybys viděla v jakém stavu zas ten kašpar přisel domů, tedy do prace....abys se s nim styděla jet busem dom, a pěšky vzhledem k brzkému stmivani se bojim....

21.11.2020 16:51

...tady se tváří jak lilium....

21.11.2020 18:07
Bobča

XXX.XXX.87.249

fikovnice napsal(a):

kde máš jakého motýla? ..to je ten kašpar,co přišel z procházky špinavý?? (předpokládám,že je to ten pejsek...

22.11.2020 12:21
fikovnice

XXX.XXX.134.126

Bobča napsal(a):
kde máš jakého motýla? ..to je ten kašpar,co přišel z procházky špinavý?? (předpokládám,že je to ten pejsek...

Ano ano, papillon = motýl = Evin pes!

22.11.2020 12:23
fikovnice

XXX.XXX.134.126

...tady se tváří jak lilium....

Ale stejně i tady je srandovní, já si prostě nemůžu pomoct, on je takové komické zvířátko - doufám, že se nezlobíš, že to píšu takto. Prostě stačí mi se na něj podívat a už se usmívám!

Evi, jak se vyvinuly vztahy mezi ním a kočkami? Pořád je tak "trápí"?

22.11.2020 15:07

...nevadí, on takový je....pořád, sam si je rovná k obrazu svému....

22.11.2020 20:08
fikovnice

XXX.XXX.134.126

...nevadí, on takový je....pořád, sam si je rovná k obrazu svému....

To je boží! A jak je ta čičina poddajná! To u mě by teda motýl dostal nejmíň od dvou koček facku nebo zasyčení. Snad jen ten můj nejstarší dobrák by se sebou nechal dělat kdeco...

22.11.2020 20:15

fikovnice napsal(a):
To je boží! A jak je ta čičina poddajná! To u mě by teda motýl dostal nejmíň od dvou koček facku nebo zasyčení. Snad jen ten můj nejstarší dobrák by se sebou nechal dělat kdeco...

...a to se jeste krotil, obcas ty kocky nebohe taha za ocas po parketach, faktem je, ze jim to po nich dobre klouze....

22.11.2020 20:16

...a to se jeste krotil, obcas ty kocky nebohe taha za ocas po parketach, faktem je, ze jim to po nich dobre klouze....

....tak ze zacatku ho krotili i ty nase, jenomze pak se jim tak nějak vymknul z tlapek....

24.11.2020 17:48

...nase dáma ve svém obvyklém posedu...

24.11.2020 23:02
fikovnice

XXX.XXX.55.12

Fakt boží! Evi, a to je co za kočku? Připomíná mi trochu MCO. Já jsem už totál hlava děravá, nějakou máš snad od popelnic, pak ragdollku...???

25.11.2020 00:09

fikovnice napsal(a):
Fakt boží! Evi, a to je co za kočku? Připomíná mi trochu MCO. Já jsem už totál hlava děravá, nějakou máš snad od popelnic, pak ragdollku...???

...od popelnice jakoperšanka, údajně stary tip peršanky....

25.11.2020 18:11
Bobča

XXX.XXX.87.249

tak toto nemá chybu to jsem fakt ještě neviděla....To je teda fakt dáma

25.11.2020 19:38

Bobča napsal(a):
tak toto nemá chybu to jsem fakt ještě neviděla....To je teda fakt dáma

..to tedy....