Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2020 21:13
Sciurus

XXX.XXX.32.83

Dobrý večer,

chtěla bych vás požádat o typy kde sehnat krmení pro kočku. Mám asi čtyři až šest měsíců staré kotě a zatím hledám nejvhodnější krmení. Zatím jsem zkoušela kombinovat granule s konzervou, ale má to pár háčků. Jednak konzervy jsou příliš velké a kotě toho moc nesežere. Takže už jsem dvakrát vyhodila půlku konzervy, aby kocour nežral nic zkaženýho. Krmit jen granulema se bojím, protože moc nevěřím jejich výživové hodnotě a kotě je 24/7 v netopených prostorech (dílna, seník, běhá venku...), tak aby se alespoň nažral něčeho pořádnýho.
Vím, že existuje spousta kvalitních granulí a malých konzerv, paštiček, kapsiček a podobných věcí, ale na to jednak není v rozpočtu místo, a jednak mě odrazuje to neskutečný množství odpadu co po těhle mlskách zbývá. Vím, že kočky se vždycky krmily tím, co zbylo v kuchyni, jenže u nás se jí maso jednou za čtrnáct dní a rozhodně nezbývá. Zatím nejlepší na co jsem přišla je krmné syrové maso. Ze zdravotního i cenového hlediska. Narazila jsem ale jednak na to, že netuším kde ho sehnat- ptala jsem se u řezníka a řekli mi, že nic takového nevedou, v obyčejném zverimexu asi taky nic takového nemají.
A pak taky nevím, v jaké formě ho koupit- opět aby nezbývalo a nekazilo se. Když koupím kilo mraženého masa, tak netuším, co s ním budu dělat. No takže máte nějaký nápad? Zkušenosti? Víte o prodejně v mém okolí? Bydlím na Praze 5 a ráda bych se vešla do ceny 150,- za měsíc, to znamená 5 korun na den.

Děkuji a přeji všem pěkný den

8.11.2020 21:22
MajkaP

XXX.XXX.2.139

Sciurus napsal(a):
Dobrý večer,

chtěla bych vás požádat o typy kde sehnat krmení pro kočku. Mám asi čtyři až šest měsíců staré kotě a zatím hledám nejvhodnější krmení. Zatím jsem zkoušela kombinovat granule s konzervou, ale má to pár háčků. Jednak konzervy jsou příliš velké a kotě toho moc nesežere. Takže už jsem dvakrát vyhodila půlku konzervy, aby kocour nežral nic zkaženýho. Krmit jen granulema se bojím, protože moc nevěřím jejich výživové hodnotě a kotě je 24/7 v netopených prostorech (dílna, seník, běhá venku...), tak aby se alespoň nažral něčeho pořádnýho.
Vím, že existuje spousta kvalitních granulí a malých konzerv, paštiček, kapsiček a podobných věcí, ale na to jednak není v rozpočtu místo, a jednak mě odrazuje to neskutečný množství odpadu co po těhle mlskách zbývá. Vím, že kočky se vždycky krmily tím, co zbylo v kuchyni, jenže u nás se jí maso jednou za čtrnáct dní a rozhodně nezbývá. Zatím nejlepší na co jsem přišla je krmné syrové maso. Ze zdravotního i cenového hlediska. Narazila jsem ale jednak na to, že netuším kde ho sehnat- ptala jsem se u řezníka a řekli mi, že nic takového nevedou, v obyčejném zverimexu asi taky nic takového nemají.
A pak taky nevím, v jaké formě ho koupit- opět aby nezbývalo a nekazilo se. Když koupím kilo mraženého masa, tak netuším, co s ním budu dělat. No takže máte nějaký nápad? Zkušenosti? Víte o prodejně v mém okolí? Bydlím na Praze 5 a ráda bych se vešla do ceny 150,- za měsíc, to znamená 5 korun na den.

Děkuji a přeji všem pěkný den

U řezníka vám řekli, že nevedou maso?!?!

Takže jo. Sedněte si a spočítejte si, kolik projíte za měsíc vy a co si na den koupíte za 5 Kč. Pak jděte a kupte kočce maso. Když ji nasypeme granule, které bude mít celý den a pak pravidelně přidáte kus masa, tak bude šťastná. Maso můžete koupit u řezníka, a případně zamrazit do menších porcí do mrazáku.... Například kuřecí srdíčka, nebo krky seženete v Albertu za pár korun a k tomu občas koupítr něco "lepšího".

Nicki

8.11.2020 21:40
Nicki

XXX.XXX.32.83

Tak jsem to spocitala- snim 60-70 Kc za den, to znamena korunu na kilo vahy. Kote vazi cca 1,5-2 kg= 2 koruny za den. Krmne(!) maso reznici obvykle nevedou.

8.11.2020 22:00
Lolo34

XXX.XXX.51.34

Já krmim syrovým masem. Udělám si malé balíčky do mrazáku a je to 🙂. Jednou týdně koupím nějakou malou konzervu nebo kapsičku , ať má změnu.

9.11.2020 06:43
MajkaP

XXX.XXX.2.139

Nicki napsal(a):
Tak jsem to spocitala- snim 60-70 Kc za den, to znamena korunu na kilo vahy. Kote vazi cca 1,5-2 kg= 2 koruny za den. Krmne(!) maso reznici obvykle nevedou.

Tak v tom případě je vše v pořádku. Za dvě koruny kupte mouku (krmnou),udělejte kočce kaši.

9.11.2020 06:46
Fernando

XXX.XXX.105.175

Za 2 koruny? To je tak na nakrmeni rybiček v akváriu

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2020 07:42

"U řezníka vám řekli, že nevedou maso?!?!"

"Krmne(!) maso reznici obvykle nevedou."
a to se jako MASO od řezníka pro kočky nehodí?

krmím:
kuřecí, krůtí, kachní žaludky, srdce
vepřové, hovězí srdce, jazyky
občas játra (drůbeží)
svalovina jakákoliv
a možná jsem na něco zapomněla
vše z "lidských" obchodů!

smetana, mléčné výrobky, ryby

+trvale nasypané granule
+prefa jídlo (konzervy, kapsy...) neb bohužel, ne každá kočka žere maso

9.11.2020 08:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"U řezníka vám řekli, že nevedou maso?!?!"

"Krmne(!) maso reznici obvykle nevedou."
a to se jako MASO od řezníka pro kočky nehodí?

krmím:
kuřecí, krůtí, kachní žaludky, srdce
vepřové, hovězí srdce, jazyky
občas játra (drůbeží)
svalovina jakákoliv
a možná jsem na něco zapomněla
vše z "lidských" obchodů!

smetana, mléčné výrobky, ryby

+trvale nasypané granule
+prefa jídlo (konzervy, kapsy...) neb bohužel, ne každá kočka žere maso

Podobně - vepřová nebo hovězí srdce (pravda, občas zadarmo z pitevny) + drůbeží játra + kuřecí, co zbude po mě + na zaplácnutí granule - tady děkuji ifauně za inspiraci (pro své domácí kocoury jsem koupila "granulový hlavolam"). A finančně to neruinuje.

9.11.2020 16:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Podobně - vepřová nebo hovězí srdce (pravda, občas zadarmo z pitevny) + drůbeží játra + kuřecí, co zbude po mě + na zaplácnutí granule - tady děkuji ifauně za inspiraci (pro své domácí kocoury jsem koupila "granulový hlavolam"). A finančně to neruinuje.

To ne, ale za 2Kč, či 5, nebo kolik to bylo? Když obracím každou korunu, protože nemám, nebo protože jsem prostě škudla, tak bych si asi zvíře nepořídila. Co když onemocní?

9.11.2020 16:32
Lolo34

XXX.XXX.51.34

Přesně tak. Moje kočka by se za 2kč nenajedla. Ona by mě pak asi snědla 😀 je to jedlik. Ani nevím čím bych ji krmila. 😯

9.11.2020 17:15

lesnížínka napsal(a):
To ne, ale za 2Kč, či 5, nebo kolik to bylo? Když obracím každou korunu, protože nemám, nebo protože jsem prostě škudla, tak bych si asi zvíře nepořídila. Co když onemocní?

Jasně. Já to myslela tak, že někdo kupuje zbytečně předražené kapsičky.

10.11.2020 10:20

Já bych se teda nenajedla za 60kč na den...to není ani na oběd v práci :,D...A když chci vařit, tak i ta zelenina vyjde rozhodně dráž, natož další ingredience.

chtít krmit kočku za 2 - 5 kč na den..to si raději žádnou nepořídit.

10.11.2020 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já bych se teda nenajedla za 60kč na den...to není ani na oběd v práci :,D...A když chci vařit, tak i ta zelenina vyjde rozhodně dráž, natož další ingredience.

chtít krmit kočku za 2 - 5 kč na den..to si raději žádnou nepořídit.

Tak třeba já mám veškerou zeleninu vlastní, ale za kolik se najím netuším, na jídle my fakt nešetříme. Měla bych se zeptat mamky, ta šetří až hrozně, koupí si půl kila kuřecích křídel a jí to tři dny, pokud by to jedla s domácíma bramborama, tak je to taky málo, ale ještě snídaně, něco k večeři, 3kafča denně Fakt nevím, za kolik se dá najíst, když si člověk doma vaří a většinu surovin má vlastních, třeba i to maso?

10.11.2020 12:05
Bobča

XXX.XXX.87.249

Já jsem si to kdysi počítala(měla jsem 4 zaměstnání,když jsem se přestěhovala do Olmika),abych měla na nájem atd. Před asi 7 lety mi oběd vyšel na 12 korun Nejsem vegetarián,ale nejsem vyloženě masař
Příklad:..(ceny jsou z roku asi 2012-13)
Hlávku zelí-20,-
balíček sojových nudliček-8,
kuřecí čtrtky-kilo za 29,90 (ty jsem vykostila-byl i vývar)
balíček rýže-28
balík těstovin-vrtule-12,-
mražená zelenina-mrkev hrášek-15,-
cibuli a koření nepočítám...

uvařila jsem z toho zelí s těstovinou a sojovým a kuřecím masem(něco na způsob halušek )+rizoto z kuřecím a zeleninou(i třeba s houbami-ty jsem měla svoje sušené)....
Takže..115,-kč
vyšlo mi z toho třeba 7-10 obědů..
Jo,někdo může namítat-takové blafy mezitím byla třeba čočka(taky udělaná celý balík)a pak už jen vajíčko natvrdo,nebo volí oko ..je spousta možností..Ale navařila jsem si-a to je na tom to důležité...jak se začnete odbývat,obědvat rohlík s pařížákem...

Já dělávala noční,tak jsem jen vytahovala z mrazáku...Vím,není to ono,ale dá se to

Teď by to bylo samozřejmě víc...Na Maxovi jsem nešetřila,akorát to syrové maso měl fakt jen občas...ale granule dosytosti,kapsy,které mu chutnaly taky... 2 denně,nebo konzervy ze Zoohitu-nepamatuju se značku..

Jsem se zas rozkecala promiňte mi to-ale teď v tom počasí mi není až tak.. nemám s kým promluvit-tak tu plácám a plácám

10.11.2020 12:21
Bobča

XXX.XXX.87.249

vlastně jsem se nedostala k tomu krmení kocoura

Já jsem mu dávala srdíčka,žaludky,vařené kuřecí-i s vývarem...Granule Josery-vážené jsou celkem levné a tvrdila mi,že i kvalitní...je jich víc druhů..sem tam i vařené vajíčko(ze syrového si pos.ral paty .)špetku strouhaného sýra,když jsem si strouhala,kousek tvarůžku,palouček(lučina)...pamlsky z Lidlu-pár polštářků(když byly ve slevě...jsou prý i na srst) ...Ale kdybych to spočítala odhadem...min 40 kč na den...a to jsem fakt spořivá-nakupovala jsem pro něho když bylo ve slevě,zamrazila a pak jen vytahovala-tím ušetříte...Ale 5 korun na den???..Tak to mu můžete leda dávat zbytky od sebe,nebo mlíko s rohlíkem...ale nepočítejte,že budete mít hezkého a spokojeného kocourka

10.11.2020 14:14

Abych tedy přispěla taky k tématu, jak krmíme u nás...na rovinu říkám, že to není ideální, protože naše kočky nechtějí jíst maso.

Celý den nasypané granule. Kupuji dva druhy, ať mají v každé misce jedny. Aktuálně Orijen Fit & Trim (5kg cca 1400kč) a Acana (tam kupuju 1,8 kg dle potřeby cca kolem 500kč - mám dvě kočky a 10kg granulí bych dřív vyhodila, než by to snědly, proto menší balení :D).
Mám hodně granulové kočky, takže má každá jen 1 kapsičku/konzervu na den a kolikrát ani tu nedojí ALE mám už dospělé kočky, kotě bych v ničem neomezovala a pokud chce, ať si dá. Většinou to dělám tak, že jim půl konzervy/kapsy dám ráno a když to celé sní, dám jim i zbytek a večer to samé...ale to se moc často neděje, že by chtěli tolik...většinou to ráno ani nedojí a čekají na dosypání čerstvých granulek.

Z mokrého krmíme Brit care kapsičky (jedna cca 25 kč), applaws konzervy (mají dva druhy velikostí jedna 32 - 49 kč), canagan (jedna 39 kč) a Cosma konzervy (tam mají většinou různé boxy s více kusy...a jedna vyjde cca na 26 kč).

Sem tam jim dám tvaroh, pribiňáka na chuť, koupím jim kočičí puding (nebo mléko)...ale z tohohle jim fakt chutná jen ten pribiňáček...když ho vidí cpou se mi po ruce a musím ho spravedlivě rozdělit ...

a na mlsání kupuji Orijen pamlsky, nebo sušené maso (buď mrazem sušenou cosmu, raw raw, nebo woolf - hlavně kachna jim chutná). A potom dostávají občas vitaminovou pastu.

Jo a do granulí dostávají mořskou řasu kvůli zubům, jelikož nekoušou maso, tak se nemají jak jinak zbavovat plaku.

Co se týče mě, tak jsme měšťáci a vlastního si nepěstujeme nic (na balkoně jsem zkoušela hrášek přes léto a rajčata..ale nic moc :D)...na obědy chodím já i přítel v práci, takže se u nás vaří spíš jen přes víkend, když nepočítám nějaké rychlé večeře jako míchaná vejce a podobně :D ...každopádně všechno si musíme kupovat...jen od babičky občas dostaneme domácí vejce a nějakou zeleninu v sezóně.

10.11.2020 14:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Na balkoně se dobře pěstují rajčata odrůdy Tiny Tim a Vilma, s těmi mám dobré zkušenosti.
Taky se dá pěstovat různé čili, ze sladkých paprik taky Hamík. A nebo si kupte červené nebo oranžové (ne zelené - nemusejí být zralé) papriky a vysejte z nich semínka, dobré zkušenosti mám s paprikou Ramiro z Lidlu a s takovými malými sladkými balenými papričkami z Alberta.
Dobře se pěstují bylinky a taky jahody, převislé lépe plodí, ale potřebují velmi výživnou půdu.
Ve velkých květináčích se dá pěstovat i mochyně peruánská, taky stačí vysít semínka z koupených plodů.
A aby čtyřnohá obyvatelka nepřišla zkrátka, můžete vysít šantu. :)

18.11.2020 12:50
Duckula

XXX.XXX.217.155

Čím se to proboha stravujete? :D To jíte kořínky a pijete dešťovku? Když spočítám, že si dá člověk oběd v práci, pak třeba ovoce, mléčné výrobky, pečivo, atd. . v jednom dni, tak mi to při dnešních cenách vyjde tak na 200Kč/člověk/den. Jestliže máte takové počty, tak si ulovte žížalu a starejte se o ní.

PanebožeChudákKočka

18.11.2020 17:35
PanebožeChudákKočka

XXX.XXX.0.163

No, tak pokud máte potřebu to přepočítávat na kilo váhy ty finance na jídlo, tak vám radím, ať kotě někomu darujete. ._. To je hrozný. :) Já za sebe za jídlo teda utratím tak 2500 měsíčne a za pětikilového psa asi pětistovku, za každouu z koček asi 600. Podle vašich propočtů bych měla vážit 25 kilo, což fakt nemám... :D

Jinak jí kupte alespoň Smillu (velmi levné a úplný šrot to není, dokrmuju tím sousedčiných 5 koček, protože paní sousedka také šetří a krmí kočky rohlíky a těstovinami) granule a pokud je venkovní jak mi z toho vyplývá, tak si k tomu už něco uloví. Ale limit 150kč na měsíc pro kočku- to je podle mě dost nereálné. Pokud se chcete do toho limitu vlézt, tak počítejte s tím, že kvalitní to moc nebude a zaplatíte pak za veterináře. (Teda, pokud na vás není veterinář příliš luxuní položka a nenecháte to raději uspat.)

Jinak maso objednávám pro psa a kočky na krmimmasem.cz nebo klasicky v supermarketu, když je nějaká fajn akce. Dneska jsem koupila levná kuřata a to mají tak na dva dny- ke granulím mají přístup nonstop.

18.11.2020 19:32
paskov244

XXX.XXX.200.184

Mám kocoura nemá ještě dva roky takže ve vývinu denně 5 kapsiček po 6 kč vždycky nakoupím ve slevě k tomu stále v misce granulky plus mletá krutí nebo kuřecí srdce ty nakupuji taky ve slevě vjetší množství pomelu a mrazím ,osvětčilo se mi ta mletá srdíčka dávat do malých štamprli je to jedná dávka . Zhruba se vejdu do čtyřiceti kč nepočítám misky .
když budete kočku krmit - to co zbylo od oběda - vydrží vám z bídou tak 10 - 12 roků a bude mít neustále zažívací problémy. Jestli ji dopřejete něco kvalitnějšího dožije se 16 roků úplně v pohodě, Nespoléhejte se že kočka si maso musí chytit sama to je nejlepší cesta k veterináři .

Chovu zdar a ať vám kočky mňoukají radostí . ( a ne bolestí)

18.11.2020 19:35
paskov244

XXX.XXX.200.184

Zhruba se vejdu do čtyřiceti kč nepočítám ( misky) . MLSKY

18.11.2020 19:40
Bobča

XXX.XXX.87.249

paskov244 napsal(a):
Zhruba se vejdu do čtyřiceti kč nepočítám ( misky) . MLSKY

co máte za plemeno,že sní 5 kapsiček za den??

18.11.2020 19:43
paskov244

XXX.XXX.200.184

evropská .

18.11.2020 19:44
Bobča

XXX.XXX.87.249

paskov244 napsal(a):
evropská .

máte foto?jsem zvědavá

18.11.2020 19:49
paskov244

XXX.XXX.200.184

Leží na hopacím křesle šířka sedáku je 50 cm foto je z července .

18.11.2020 20:08
Bobča

XXX.XXX.87.249

Pěkný kocourek....jsou si s Maxem podobní

19.11.2020 11:13
lyllith

XXX.XXX.203.222

taky přispěju jak krmíme. Podotýkám peníze řeším taky, ale jsme toho názoru že když můžu jíst já co mi chutná tak kočky na tom budou stejně :D
máme doma 3 kočky( 4měs MCO bez pp, 6měs zachráněnec z útulku obyč číči a 1rok a 4měs starý kocour MCO s PP . kocourci kastrovaní)
Kupuju poze RC protože jednak na to jsou zvyklí,prospívají, chutná jim to a nic jiného vlastně nechtějí( doma mám ted 3 druhy - babycat and mother, kotěcí a kotěcí pro mainky). Na zkoušku jsme koupila 400g carnilove kitten a brit care kitten - ty nechtějí..
Mají 3 misky a v každé z nich mají jeen druh granulí + menší mistička s těmi na zkoušku. Pravidelně dosypávám takže nemám tušení kolik toho sežerou a upřímně, jsou to kotata, at jedí kolik chtějí, jsou ve vývinu :)
3-4x do týdne dostane každý 1 kapsičku felixe( taky nic moc ale aspon něco), 1x do týdně syrové/vařené maso( srdíčka, mleté hovězí, odřezky z kuřecího nebo co zrovna vařím). Občas dostanou nějakou mlsku, pastu na bezoáry, vitamínovou pastu.

Nejstarší je naučený že jakmile má v misce málo granulí tak dojde a dovedeme k misce abych dosypala množství které on právě ted hce mít v misce.
Útulkový kastrát vyžere vše co nechám na lince( máslo, těstoviny, špagety, omáčky, brambory - snažím se vše uklízet ale ne vždy se zadaří - zdravotně je naprosto v pořádku).
Nejmladší je ještě v klidu. Papá granulky. kapsičky, maso...

Nechci kočky omezovat a pokud bych věděla že na to nemám finance tak si je nepořídím. Vím jaké mohou být pak výdaje za veterinu( měla jsem kastráta který trpěl na megakolon. Musela jsem ho v necelých 2 letech nechat uspat aby se dál netrápil. z 9kg zhubl asi na 4kg. Každý měsíc mě to stálo 5-7tis za veterinu, léky, granule. Vyzkoušelo se vše co se dalo ale nevyšlo to).

Člověk by si měl uvědomit jestli 150,- uživí číču která je ve vývinu a měla by jíst neomezeně.
Netušim na kolik mě to vyjde, a ani to počítat nechci až se ustálí granule tak budu kupovat po 10kg pytlích. zatím kupuji po 2-4kg na zoohitu.
Když je lešpí období nekupiuju felixy ale třeba cosmu, applaws konzervy/kapsičky.

19.11.2020 12:39
Bobča

XXX.XXX.87.249

Nicki napsal(a):

tohle mi jaksi ušlo ..Nebo jsem to až tak nezaregistrovala...Přepočítávat cenu jídla na kilo živé váhy člověka a pak podle toho vypočítat cenu jídla zvířete...

Schválně jsem to zase spočítala-v globále +-5 dní...
vyšlo mi 0,60Kč na kilo mojí živé váhy,která činí 95 kg ..takže jak vidíte-pěknej macek-a nejsem z vody,ani nejím kořínky,,,I si můžu dát pivko za 8,90 ..A vo tom to je k tomu nepohyb,a je zaděláno..Já ušetřím na mase,ale chtěla jsem tím říct,že zadavatelka asi taky ušetří u sebe na jídle,ale u zvířete to tak prostě nefunguje

"krmné" maso..Paní je asi starší ročník-bývávaly prodejny s "nuceným výsekem",ale to už dávno není...To jsme v 70.letech vozili léčená zvířata v kolchoze těsně před "jejich koncem" na jatka,aby neuhynula a nešla do kafilerky,tak aspoň na tzv."krmné" -podřadné maso..

Ale koupíte ho ve zverimexu mražené(nevím,v jaké jakosti,ale je to prostě pro zvířátka)...V Olomouci u Baumaxu je za kolejemi prodejna(před ní je poutač "Josera")..tam jsem jezdila nakupovat vážené granule za 96-104kč/kg..vyšly min.o 20kč levněji než balené..A v nabídce měli všechny druhy mraženého masa pro zvířátka,od zvěřiny,přes vnitřnosti....Tak kde je problém?? ..

19.11.2020 12:43
Bobča

XXX.XXX.87.249

zadavatel byl "scirius"...

takže nevím,jak to Nicki myslela-nebyl tam smajlík-jestli to nebyla ironie tak to se omlouvám...

20.11.2020 11:41

Kupuji měsíčně cca 15 kg krmného masa, resp. směsí (maso, kosti, vnitřnosti, zelenina, ovoce) a krmím z toho dvě mopsle a kocoura (kterej si myslí, že je taky mops). Dle druhů objednaných mas se odvíjí cena, bývá to 1000-1500 Kč za ten měsíc. Mopsle už jsou babky a mají své lehké zdravotní vrtochy, tak kupuju dietní masa jako králík apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík