Vracející se kaliciviróza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mikibu

9.11.2020 14:43
mikibu

XXX.XXX.23.92

Máme kotě něco přes 2 měsíce, když jsme ho našli, tak bylo nemocné, hnisavý výtok z oka, vypadlo hrozně smutně... dle lékaře kaliciviróza. Kočky máme venkovní, mají tam udělanou polystyrenovou vyteplenou boudu. Kotě bralo antibiotika v tabletách plus kapky Tobrex. Pak se uzdravilo, mělo obrovské kukadla jako z anime pohádky, zdravé... Jenže se to teď po nějaké době vrátilo. Kapeme Tobrex a volala jsem veterinářovi, jedeme si dneska i pro tablety antibiotika. Předtím i teď navzdory nemoci kotě ale hezky papá, má o jídlo zájem a i si hraje nebo je zvídavé. Je hodně bojácné, plaché, bojí se nás, uhýbá před hlazením, utíká a schovává se... ale hraje si hodně, všechno zkoumá a hezky papá.

Proč se to kotěti vrátilo? Prý je jediná prevence vakcína, minule mi vet řekl, že to nemá cenu ho očkovat, když to už prodělal, ale nakonec řekl, že až bude větší, tak ho naočkujeme. Asi by to bylo dobré, aby se to nevracelo nebo aspoň to zmírnilo průběh? Nevím, jestli v něm ten bacil zůstal a ted se po době vrátil nebo jsem něco zanedbala... Ale misky jim umývám a dezinfikovat polystyren moc nejde, navíc by to olizovali a bylo to tam mokré... Prý ho máme teď oddělit od ostatních koček, minule jsme to neudělali, ale kočky to nechytili a vzít ho domů je docela problém...

Děkuji moc za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2020 14:45

bude to herpes

a herpes, to je herpes. trvalý vironosičství a vrací se to.

mikibu

9.11.2020 14:59
mikibu

XXX.XXX.23.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bude to herpes

a herpes, to je herpes. trvalý vironosičství a vrací se to.

Takže veterinář určil tu nemoc špatně? A co se s tím dá dělat, nějaká vakcína, prevence? Kočka ale nemá nechutenství, naopak chuť k jídlu, hraje si...

9.11.2020 15:00

mikibu napsal(a):
Takže veterinář určil tu nemoc špatně? A co se s tím dá dělat, nějaká vakcína, prevence? Kočka ale nemá nechutenství, naopak chuť k jídlu, hraje si...

herpes a kaliciviróza se projevují téměř stejně. ale herpes spíš leze do očí a kaliciviróza spíš do nosu a tlamy.

rozdíl je hlavně v tom vracením se. herpes se vrací.

Mikibu

9.11.2020 15:16
Mikibu

XXX.XXX.92.141

herpes a kaliciviróza se projevují téměř stejně. ale herpes spíš leze do očí a kaliciviróza spíš do nosu a tlamy.

rozdíl je hlavně v tom vracením se. herpes se vrací.

A má na to nějaký vliv, jestli je kočka venku nebo v bytě? Kotě zatím není očkované, už to prodělalo, ale kdyby se naockovalo, přestalo by se to vracet nebo aspoň zmirnilo průběh? Koukala jsem do očkovací knihy, tam je v základním očkování pouze kalcivirus, herpes tam nevidím, na to je tedy speciální vakcína?

9.11.2020 15:21

Mikibu napsal(a):
A má na to nějaký vliv, jestli je kočka venku nebo v bytě? Kotě zatím není očkované, už to prodělalo, ale kdyby se naockovalo, přestalo by se to vracet nebo aspoň zmirnilo průběh? Koukala jsem do očkovací knihy, tam je v základním očkování pouze kalcivirus, herpes tam nevidím, na to je tedy speciální vakcína?

herpesviróza je také v základním očkováním.

vakcinace k omezení vracení se pomoci může. nemusí. některá zvířata z toho taky vyrostou, jak jim dozraje imunitní systém.

mikibu

9.11.2020 17:42
mikibu

XXX.XXX.23.92

herpesviróza je také v základním očkováním.

vakcinace k omezení vracení se pomoci může. nemusí. některá zvířata z toho taky vyrostou, jak jim dozraje imunitní systém.

Děkuji za odpověď, jen by mě ještě zajímalo, zda má nějaký vliv, zda je kočka venkovní / bytová a to jak i běžně nebo přímo v průběhu léčby?

Veterinář naznačil, že by bylo dobré, kdyby kočka byla doma, ale byla by tam sama, je plachá a mě se dost bojí a vím, že je ráda, že si může s ostatními kočkami hrát... A pokud ji dáme dovnitř jen počas léčby a pak ji vrátíme zpět k ostatním, tak to asi stejně moc význam mít nebude a naopak by se to mohlo následkem teplotních šoků vrátit, během léčby do 20 stupňového pokoje a pak ven, kde bude v zimě nula nebo pod nulou? Mají venku ale udělanou polystyrenovou boudu.

9.11.2020 17:55

mikibu napsal(a):
Děkuji za odpověď, jen by mě ještě zajímalo, zda má nějaký vliv, zda je kočka venkovní / bytová a to jak i běžně nebo přímo v průběhu léčby?

Veterinář naznačil, že by bylo dobré, kdyby kočka byla doma, ale byla by tam sama, je plachá a mě se dost bojí a vím, že je ráda, že si může s ostatními kočkami hrát... A pokud ji dáme dovnitř jen počas léčby a pak ji vrátíme zpět k ostatním, tak to asi stejně moc význam mít nebude a naopak by se to mohlo následkem teplotních šoků vrátit, během léčby do 20 stupňového pokoje a pak ven, kde bude v zimě nula nebo pod nulou? Mají venku ale udělanou polystyrenovou boudu.

bytová v teple se samozřejmě léčí lépe

mikibu

9.11.2020 18:27
mikibu

XXX.XXX.23.92

bytová v teple se samozřejmě léčí lépe

Dočetla jsem se teď o aminokyselině F-Lysine. Má prý bránit vracení se nemoci. Mohu to kočce podávat nebo to musím nejprve probrat s veterinářem?

Přidejte reakci

Přidat smajlík