mikibu

XXX.XXX.23.92
Mám venkovní kočky, necelé 3 a 6 měsíců. V misce mají neustále k dispozici granule Ontario pro koťata, mají min. 55% masa.
K tomu jsem jim teď začala vařit kuřecí vývar, dávám jim ho teplý večer, aby se zahřáli na noc a potom trochu teplého i ráno. Vývar jsem dělala z kuřecích křídel a mrkvičky, pak jsem to rozmělnila na jemné kousky a zalila vývarem. Nesbírala jsem z něho tuk, když ztuhnul, tak to byla úplná želatina, nevadí to? Aby to nebylo třeba moc tučné.. Ale teď na zimu asi potřebují trochu přibrat a nějakou energii.
Občas dávám konzervu nebo kapsičku, opět Ontario nebo BritCare.
Syrové maso jsem dávat ještě nezačala. Říkala jsem si, že koupím trochu hovězího, 2 dny přemrazím, pak na malé kousky a přes den jim to zkusím dát? A pak bych zkusila játra, ale četla jsem, že jen tak 1x týdně a ne syrové.
Je to takto dostačující? Dala bych občas možná i vařené vajíčko nebo bílý jogurt, ale to jsem četla, že není moc vhodné, tak asi ne?
A bohužel, jak je máme venku, tak běhají na zbytky (u nás i k sousedům) a občas tam asi snědí něco, co by neměli. Ale to se bohužel uhlídat nedá...
Uživatel s deaktivovaným účtem

jednoznačně maso, preferovat syrové a co nejširší výběr - svalovina jakákoliv (drůbeží, vepř., hovězí a jakákoliv jiná), srdce (obecně drůbeží, vepř., hov.), jazyky vepř., hov., žaludky (obecně drůbeží, možná i vepř.), vnitřnosti občas, a jakékoliv maso dle možností (králík, konina atd.).
Přílohy jsou možné, ne každá kočka je ale bude jíst.
domů z nějakého důvodu nemůžou?
mikibu
napsal(a):
Mám venkovní kočky, necelé 3 a 6 měsíců. V misce mají neustále k dispozici granule Ontario pro koťata, mají min. 55% masa.
K tomu jsem jim teď začala vařit kuřecí vývar, dávám jim ho teplý večer, aby se zahřáli na noc a potom trochu teplého i ráno. Vývar jsem dělala z kuřecích křídel a mrkvičky, pak jsem to rozmělnila na jemné kousky a zalila vývarem. Nesbírala jsem z něho tuk, když ztuhnul, tak to byla úplná želatina, nevadí to? Aby to nebylo třeba moc tučné.. Ale teď na zimu asi potřebují trochu přibrat a nějakou energii.
Občas dávám konzervu nebo kapsičku, opět Ontario nebo BritCare.
Syrové maso jsem dávat ještě nezačala. Říkala jsem si, že koupím trochu hovězího, 2 dny přemrazím, pak na malé kousky a přes den jim to zkusím dát? A pak bych zkusila játra, ale četla jsem, že jen tak 1x týdně a ne syrové.
Je to takto dostačující? Dala bych občas možná i vařené vajíčko nebo bílý jogurt, ale to jsem četla, že není moc vhodné, tak asi ne?
A bohužel, jak je máme venku, tak běhají na zbytky (u nás i k sousedům) a občas tam asi snědí něco, co by neměli. Ale to se bohužel uhlídat nedá...
Mražení před krmením není nuté. Samozřejmě je dobré si koupené maso rozdělit a menší kousky zamrazit, aby se nezkazilo.
Jinak pořád přístup ke granulým je dobrý, sem tam kapsička taky fajn, maso bych dávala určitě. Kočce se dá dát prakticky sokoli, svalovina, srcde, játra, krky.... jogurt nebo tvaroh občas určitě taky. Ryba...
Tříměsíční kotě je poměrně malé, mají možnost se schovat někam do "tepla"?
AlenaKK

XXX.XXX.112.225
Všechno je asi ok. Jen s tím vývarem pozor, nedávat ho moc. Kočky čerpají tekutiny ze syrového masa, nebo se dle potřeby napijí vody, ale takový vývar jelikož bude chutnat po mase, tak se ho mohou ,,přepít" a budou nadbytečně zatěžovat ledviny.
mikibu

XXX.XXX.23.92
Ještě by mě ale zajímala dávka a četnost krmení. Jsou to koťata necelé 3 a 6 měsíců.
Když mají neustále k dispozici granule a denně každý dostane např. vývar s 1 vařeným křídlem a mrkví + cca 30g hovězí svaloviny - je to málo? Mám něco přidat a případně co?
A četla jsem, že koťata se mají krmit 6x denně. Takže mám to, co mají sníst, opravdu rozdělit na 6 krmení během dne nebo stačí jít třeba jen 3x?
Děkuji moc za rady.
mikibu

XXX.XXX.23.92
Např. krmení kotěte 6x denně znamená, že jim např. 3x přinesu granule a 3x maso? Pokud mají ale granule k dispozici neustále a chodí si podle potřeby, tak stačí třeba 2 - 3x denně nakrmit masem a na granule si chodí několikrát denně samy a je to takto v pořádku?

granule nechť mají trvale k dispozici
a masa nechť sežerou kolik sežerou
takže klidně 6x denně půl kila masa (prosím ne doslova), koťata si řeknou
jsou v růstu a musí se vyžrat na zimu, když jsou venkovní
mikibu

XXX.XXX.23.92
napsal(a):
granule nechť mají trvale k dispozici
a masa nechť sežerou kolik sežerou
takže klidně 6x denně půl kila masa (prosím ne doslova), koťata si řeknou
jsou v růstu a musí se vyžrat na zimu, když jsou venkovní
Půl kila masa pro všechny tři dohromady? Co vím, tak dospělý kocour známého dostával 2 syrová kuřecí křídla denně a byl spokojený. Koťata mají mít večer polévku z 1 křídla (každý 1, celkem 3) a ještě tolik masa k tomu?
mikibu
napsal(a):
Půl kila masa pro všechny tři dohromady? Co vím, tak dospělý kocour známého dostával 2 syrová kuřecí křídla denně a byl spokojený. Koťata mají mít večer polévku z 1 křídla (každý 1, celkem 3) a ještě tolik masa k tomu?
Masa prostě tolik, kolik sežerou.
Když sežerou půl kila, dávejte jim půl kila. Jak porostou, prostupně přidávejte.
Když nechají, dávejte jim méně.