katkatt

XXX.XXX.110.113
Zdravím,
dnes pozdě odpoledne se začala naše víc jak roční kočka, kterou máme cca od 2 měsíců doma, chovat zvláštně. Spala na gauči a z ničeho nic vystřelila jako blesk a strašně se bála. Když jsem ji pohladila, tak byla vyděšená a strachy sebou vždycky trošku poskočila. Teď už je to lepší, ale pořád má strach z prostoru okolo gauče, hlavně pod ním. Všechno kolem očuchává, skoro jako kdyby tu byla poprvé. Zkoušeli jsme jí dát pamlsky, ty normálně sní. Po asi hodině je už trochu smělejší, ale pořád je bojácná. Nedokážete někdo prosím odhadnout, za jak dlouho by se to mohlo zlepšit, jestli je to normální nebo co to vlastně znamená? Jestli máme počkat až se uklidní?
Děkuji moc,
kt
katkatt

XXX.XXX.110.113
Fernando
napsal(a):
Máte doma Poltergeista
Nebo ji něco zabolelo.. je kastrovaná?
Jojo je kastrovaná
lesnížínka
napsal(a):
Naše Gucci tohle dělá už asi měsíc. Zrovna včera se muž ptal, jestli nevím, co ji kdesi tak vyděsilo. Vzhledem k tomu, že chodila pořád ven a teď chodí mnohem míň bych u nás tipnula, že něco venku. U vás....možná petarda, kterou vy jste neviděli, ale ona ano?
Ona to dělává občas, ale je to třeba jen jednorázová záležitost, která se hodně rychle uklidní. A taky tak reagovala na věci, ale nikdy ne na nás.
Včeta to začalo tak, že ležela na posteli a začala se probouzet, zamžourala, koukala na mě a najednou vystřelila z té postele a od té doby to dělá. reaguje takhle střídavě na nás i na věci. Bojí se třeba kolem něčeho projít a nejdřív do toho opatrně plácá packou.
Ona má zvýšený ten Bilirubin, ale tvrdily nám, že ten tohle nemůže udělat. Prý by to mohly způsobit žlučové kyseliny, ale ty jí dopadly v normě. Všechno ostatní dopadlo v pohodě. Už jsme ji i prosahali a nezdá se, že by ji něco bolelo. Na záchod chodí. Baští s ukecáváním, ale to bude tou nemocí. Granulek si trošku dá i sama. Dneska si taky potom dala trošku granulek a od misky zase najednou klusala vyděšená s bříškem u země. Teď tady leží na posteli a spí. Jsme z ní trošku v šoku. A v okolí je klid, žádná rána, žádná petarda, prostě nic. A to ani včera. Postel nemáme u okna a navíc máme zatažené závěsy. Ven nechodí a kytky nemáme. Stromek by prý pro ně neměl být jedovatý. A otrava by asi vypadala jinak. Prostě nechápeme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tina125
napsal(a):
Ona to dělává občas, ale je to třeba jen jednorázová záležitost, která se hodně rychle uklidní. A taky tak reagovala na věci, ale nikdy ne na nás.
Včeta to začalo tak, že ležela na posteli a začala se probouzet, zamžourala, koukala na mě a najednou vystřelila z té postele a od té doby to dělá. reaguje takhle střídavě na nás i na věci. Bojí se třeba kolem něčeho projít a nejdřív do toho opatrně plácá packou.
Ona má zvýšený ten Bilirubin, ale tvrdily nám, že ten tohle nemůže udělat. Prý by to mohly způsobit žlučové kyseliny, ale ty jí dopadly v normě. Všechno ostatní dopadlo v pohodě. Už jsme ji i prosahali a nezdá se, že by ji něco bolelo. Na záchod chodí. Baští s ukecáváním, ale to bude tou nemocí. Granulek si trošku dá i sama. Dneska si taky potom dala trošku granulek a od misky zase najednou klusala vyděšená s bříškem u země. Teď tady leží na posteli a spí. Jsme z ní trošku v šoku. A v okolí je klid, žádná rána, žádná petarda, prostě nic. A to ani včera. Postel nemáme u okna a navíc máme zatažené závěsy. Ven nechodí a kytky nemáme. Stromek by prý pro ně neměl být jedovatý. A otrava by asi vypadala jinak. Prostě nechápeme.
Bilirubin to může udělat. Zvýšená hladina působí na mozkové buňky.
napsal(a):
Bilirubin to může udělat. Zvýšená hladina působí na mozkové buňky.
Nám tvrdily, že ne. Že by spíš byla apatická a tak. A myslíte, že kdyby na tom byla už tak špatně, že by vůbec ještě jedla? Nebo neměla průjem a jiné podobné? A že by se to střídalo s chvilkama, kdy vypadá normálně?

Tina125
napsal(a):
Nám tvrdily, že ne. Že by spíš byla apatická a tak. A myslíte, že kdyby na tom byla už tak špatně, že by vůbec ještě jedla? Nebo neměla průjem a jiné podobné? A že by se to střídalo s chvilkama, kdy vypadá normálně?
Já jenom napsala, že to může být. Třeba se děsí něčeho, co jako lidi neregistrujete.
napsal(a):
Já jenom napsala, že to může být. Třeba se děsí něčeho, co jako lidi neregistrujete.
Já spíš myslela, jesti si myslíte/víte, že kdyby se takhle chovala od vysokých hodnot, tak jestli by neměla více závažnějších příznaků a jestli by se takhle nechovala pořád bez přestávky? To víte, že mám strach co se zase děje...

Tina125
napsal(a):
Já spíš myslela, jesti si myslíte/víte, že kdyby se takhle chovala od vysokých hodnot, tak jestli by neměla více závažnějších příznaků a jestli by se takhle nechovala pořád bez přestávky? To víte, že mám strach co se zase děje...
Ne, víc závažnějších příznaků být nemusí. Nechtěla jsem vás vyděsit, byla to teoretická úvaha. Na vašem místě bych hledala něco pravděpodobnějšího, čeho se kočka leká.
napsal(a):
Ne, víc závažnějších příznaků být nemusí. Nechtěla jsem vás vyděsit, byla to teoretická úvaha. Na vašem místě bych hledala něco pravděpodobnějšího, čeho se kočka leká.
Tak já jsem vyděšená už dlouho. Už jen proč ten Bilirubin jde nahoru. Ony mě relativně uklidnily, když mi tvrdily, že by spíš byla apatická a třeba žlutá... Tak to víte, že mě to děsí a že se o ni hodně bojím.

Tina125
napsal(a):
Tak já jsem vyděšená už dlouho. Už jen proč ten Bilirubin jde nahoru. Ony mě relativně uklidnily, když mi tvrdily, že by spíš byla apatická a třeba žlutá... Tak to víte, že mě to děsí a že se o ni hodně bojím.
Vysoký bilirubin a) nemocná játra b) zvýšený rozpad erytrocytů c) žlučové kameny

Tina125
napsal(a):
Tak ALT měla 1,53, erytrocyty jsou červené krvinky? Ty měla taky v pořádku. Ale měla Bilirubin 45. A žlučové kyseliny byly taky v normě.
Zkonzultuji s chytřejšími kolegy. Po novém roce, až se uvidíme. Kdybych zapomněla, připomeňte se. Samotnou mě to zajímá.
napsal(a):
Zkonzultuji s chytřejšími kolegy. Po novém roce, až se uvidíme. Kdybych zapomněla, připomeňte se. Samotnou mě to zajímá.
Dobře, moc děkuji. Už koukáme i po jiných veterinách. Po novém roce už na "vážno". Chtěli bysme zkusit jinou, ale pravda je, že už jsme po tak dlouhé době potíží i finančně vyšťaveni, tak bohužel nemůžeme jít na každou......
Ať to nečtu celé znovu(omlouvám se, splývají mi ty jednotlivé nemocné kočičky) ta vaše má kromě toho bilirubinu i jiné problémy(trávící?) Už jsem to myslím psala i vám, jsou rodiny, kde je zvýšená hodnota bilirubinu dědičná, z takové je i můj muž. Nemůže být totéž třeba i u koček? Pokud jí to tedy nečiní jiné obtíže..

Bobča
napsal(a):
"Bojí se třeba kolem něčeho projít a nejdřív do toho opatrně plácá packou"
.
laicky si dovolím....nemá to spojitost se zrakem?...mě v oku "běhá" černá asi 1cm tečka..někdy ji vnímám,někdy ne.
nebo čichem? nové pachy...
Možná spíš ten neznámý pach. Kočky vidí velmi dobře, ale čich je pro ně taky důležitý. Kdykoliv se doma objeví něco nového, jdou to hned opatrně očichat. I když to není nic k jídlu.
Bobča
napsal(a):
"Bojí se třeba kolem něčeho projít a nejdřív do toho opatrně plácá packou"
.
laicky si dovolím....nemá to spojitost se zrakem?...mě v oku "běhá" černá asi 1cm tečka..někdy ji vnímám,někdy ne.
nebo čichem? nové pachy...
Myslíte sklivcový zákalek? 1cm? Přes zorničku? Zvířata tím mohou taky trpět?
Trochu odlehčím. To moje ,,koťátko" se začalo bát taky z ničeho nic.. Akorát jsem koukal na Jestli se rozzlobíme, budeme zlí a měl jsem to ,,trochu" hlasitěji puštěné. Jak mrňous uslyšel hartusit Buda Spencera, tak se začal normálně bát Jak zjistil, že je to z tv, tak pokračoval ve hraní na satana
Fernando
napsal(a):
Myslíte sklivcový zákalek? 1cm? Přes zorničku? Zvířata tím mohou taky trpět?
netuším ale jak,že"si to musí oťapkat"...tak mě to napadlo..ten cizí pach mi taky přijde logický..Já když jsem přijela od dcery,Max mi očichával rifle,že jsem byla cítit asi kocoury od dcery,nebo mopsem od snachy..ale teda nelekal se...
Vrozený to bohužel nemá. Ten Bilirubin se posílal do laboratoře protože jí vyskočily jaterní hodnoty. Ale vrátilo se to jako v pořádku. Když se potom kontrolovaly játra, tak byl už u nich najednou 39 a to i když samotný jaterní hodnoty klesly. Za dalších 10 dní jaterní hodnoty znovu klesly, ale ten Bilirubin byl 45. Je to u ní vidět na tom, že špatně jí. Další kontrola bude příští středu a podle jídla se obávám, že lepší to nebude a to doufám, že to aspoň nebude horší, ale bojím se i toho.
Když byla malá byla začervená. Potom vždycky obě přestaly baštit, následoval odběr, který ukázal snížené bílé krvinky. Následovaly ATB a holky se zlepšily. Krvinky se vrátily do normálu. Jenže tohle vydrželo vždycky max. měsíc a znovu se to opakovalo. To byla asi velká chyba. Postupně samozrřejmě přestávaly na ATB reagovat a krvinky se už do normálu nevrátily. Mají je střídavě mezi 2,8 - 4,8. Nejčastěji kolem 3,5. Minimum je 5,5. Na základě občasného dýchaní s jazykem venku a bolesti krku na pohmat pak konečně někoho napadlo udělat cíleně stěr z krku. Následovaly další kola ATB, kde střídavě měly obě v kutlivaci Stafilokoka MRSA, Pseudomonádu a Klebsielu. Pak už jim stěry oběma konečně vyšly negativně. Ale bílé krvinky zůstaly u obou nízší. Zase to cca měsíc vypadalo dobře a teď u té jedné přišel tenhle problém.
Nedávno se nám u ní stalo, že se vzbudila a měla zúženou a jakoby pokroucenou jednu zorničku, ale tak cca za hodinu se jí to najednou vrátilo. Bylo vidět, že se přes určitou hranici nemůže roztáhnout. Všechny hrozně překvapilo, že se to upravilo tak rychle a už se to neopakovalo. Aspoň už jsme to neviděli. To bylo taky hrozně divný. A v poslední době mají obě strašně často jakzyky venku, ale ta s tím Bilirubinem víc. Mají aji u nosů pořád zaschlý černý suchý. Doktorka říkala, že si myslím, že mají herpesviry. FIV a FeLV vyšlo dvakrát negativní. Těch testů se dělalo poměrně hodně, ale všechno se vracelo negativní a nikdo není schopen přijít na to co jim vlastně je.
Myslím, že na nové pachy nereaguje, protože tady nic nového není. A co se týče pár věcí jako z vánoc, tak to pochybjuju. Za prvé v okolí žadná nebyla a za druhé to bylo vlastně nějakých 6 dnů po štědrém dni. Od silvestra dopoledne se tak znovu nechovala. Ale tuším, že takhle jednoduchý to nebude....
Dávám fotku toho jazyku a té zorničky.

Bobča
napsal(a):
na té druhé fotce to není vidět,ale na těch dalších jo...nejvíc na té poslední zblízka,že?
Třetí víčko nevidím, nestejně rozšířené zornice ano. Neurologický problém?
Třetí víčko v reálu vidět nebylo. A ani teď není vidět. Ona má na té fotce z vnitřní strany kolem té zorničky takovou oranžovou čáru, která taky zmizela. Alespoň není vidět. Jako na první se mě ptala právě jestli se nebouchla do hlavy. O ničem jsem nevěděla. Neuro problém taky, ale zase by to prý ani u jednoho nezmizelo tak rychle. Všichni z toho byli celkem v šoku. A už jsme to znovu neviděli. V prosinci jsme měli dlouhou dovolenou a nic. Prostě je to celý divný. Ona nám říkala, že prý se s tím u koček setkává poměrně často, ale už ne s tím, že by to bylo max. do dvou hodin úplně pryč. To bylo vidět jak se to rychle postupně vrací.
Jo a asi jsem tu naši doktorku špatně pochopila. Říkala mi, že Bilirubin opravdu může ovlivňovat činnost mozku, ale prý ne v těch hodnotách jaký má ona. Říkala, že když jim tam přijdou kočky, které už od toho mají takové výrazné neurologické potíže, tak že se ty hodnoty pohybují úplně někde jinde... Myslím teď ten její strach. Tak nevím no, ve středu má jít na kontrolu kam se to posunulo....

Bobča
napsal(a):
jsem to trochu zvětšila..
Jo, už to vidím.

Tina125
napsal(a):
Třetí víčko v reálu vidět nebylo. A ani teď není vidět. Ona má na té fotce z vnitřní strany kolem té zorničky takovou oranžovou čáru, která taky zmizela. Alespoň není vidět. Jako na první se mě ptala právě jestli se nebouchla do hlavy. O ničem jsem nevěděla. Neuro problém taky, ale zase by to prý ani u jednoho nezmizelo tak rychle. Všichni z toho byli celkem v šoku. A už jsme to znovu neviděli. V prosinci jsme měli dlouhou dovolenou a nic. Prostě je to celý divný. Ona nám říkala, že prý se s tím u koček setkává poměrně často, ale už ne s tím, že by to bylo max. do dvou hodin úplně pryč. To bylo vidět jak se to rychle postupně vrací.
Jo a asi jsem tu naši doktorku špatně pochopila. Říkala mi, že Bilirubin opravdu může ovlivňovat činnost mozku, ale prý ne v těch hodnotách jaký má ona. Říkala, že když jim tam přijdou kočky, které už od toho mají takové výrazné neurologické potíže, tak že se ty hodnoty pohybují úplně někde jinde... Myslím teď ten její strach. Tak nevím no, ve středu má jít na kontrolu kam se to posunulo....
Vaše kočka je prostě jedna velká záhada.
napsal(a):
Jo, už to vidím.
právě,že mi to nepřijde jako čára,ale blanka...já ji tam prostě vidím...zprava určitě....tím zvětšením se to trochu rozmazalo,ale já ji vidím mírně i zleva na původní fotce-tam tu panenku nedeformuje,ale vpravo ji usekává...takhle by přece sama o sobe nemohla panenka být.mít takový divný tvar...Jsem zvědavá,jak to dopadne u vetky...ale zkuste jí říct,jestli by to fakt nemohlo být těma očima???Když se to ztrácí,a zase nabíhá??někdy se bojí,někdy ne....
To oranžový kolem zorničky byla opravdu taková čára okolo a ne blanka. Viděla jsem ji hodně detailně. Ono se to neobjevuje. Stalo se to jenom jednou. Měli jsme teď celkem 18 dní volna a ani jednou jsme to už neviděli. A stalo se to 25.11.
Očividně jsou záhada obě, když nemůžou přijít na to co jim je.

Tina125
napsal(a):
To oranžový kolem zorničky byla opravdu taková čára okolo a ne blanka. Viděla jsem ji hodně detailně. Ono se to neobjevuje. Stalo se to jenom jednou. Měli jsme teď celkem 18 dní volna a ani jednou jsme to už neviděli. A stalo se to 25.11.
Očividně jsou záhada obě, když nemůžou přijít na to co jim je.
Tak jsem se poradila s chytřejší kolegyní. Navrhuje udělat testy na FIP a FeLV,
napsal(a):
Tak jsem se poradila s chytřejší kolegyní. Navrhuje udělat testy na FIP a FeLV,
Tak na FIV a FeLV jsme dělali test dvakrát a v obou případech vyšel negativně. A na FIP jsem myslela, že spolehlivý test snad ani není, nebo jo? Ona nám celou dobu říkala, že si hlavně myslí, že by při takových nemocech vypadaly obě jinak, prostě hůř.
Ještě by mě zajímala jedna věc. Četla jsem, že prý světlo ovlivňuje (snižuje) Bilirubin v krevním vzorku. Má otázka tedy zní, jestli je to pravda a zda je možné, aby byla hodnota Bilirubinu neobjektivní v případě, že se posílá do laboratoře?

Tina125
napsal(a):
Tak na FIV a FeLV jsme dělali test dvakrát a v obou případech vyšel negativně. A na FIP jsem myslela, že spolehlivý test snad ani není, nebo jo? Ona nám celou dobu říkala, že si hlavně myslí, že by při takových nemocech vypadaly obě jinak, prostě hůř.
Ještě by mě zajímala jedna věc. Četla jsem, že prý světlo ovlivňuje (snižuje) Bilirubin v krevním vzorku. Má otázka tedy zní, jestli je to pravda a zda je možné, aby byla hodnota Bilirubinu neobjektivní v případě, že se posílá do laboratoře?
Na FIP test existuje. Příznaky můžou být různě závažné. Hladinu bilirubinu snižuje tzv. modré světlo.

Tina125
napsal(a):
A ještě jsem zapomněla - ta zornička je nejspíš uveitida, při FIPce častá. Neříkám já, ale kolegyně, se specializací na oči (nejen kočičí).
napsal(a):
Na FIP test existuje. Příznaky můžou být různě závažné. Hladinu bilirubinu snižuje tzv. modré světlo.
Ona tvrdila, že vlhká forma se pozná rychle. O tom žádná. A že ta suchá způsobuje nějaké léze nebo uzlíky (nevím jestli to říkám správně) na orgánech a to je poškozuje a to se pak odrazí i v krvi a krom toho Bilirubinu nic takového neměla, tak nevím.
Takže by teda při běžným odběru a převozu neměl být výsledek zkreslený?

Tina125
napsal(a):
Ona tvrdila, že vlhká forma se pozná rychle. O tom žádná. A že ta suchá způsobuje nějaké léze nebo uzlíky (nevím jestli to říkám správně) na orgánech a to je poškozuje a to se pak odrazí i v krvi a krom toho Bilirubinu nic takového neměla, tak nevím.
Takže by teda při běžným odběru a převozu neměl být výsledek zkreslený?
Právě, ta suchá forma je taková "zákeřná".co se týče příznaků. A ne, při běžném odběru a převozu se bilirubin nezkreslí.

lesnížínka
napsal(a):
Já jen dotaz...čemu pomůže, když se bude vědět, že je to Fip? Je to neléčitelné, můžete jen podporovat imunitu, což bych dělala už teď..
Já to beru tak, že třeba bude Tina konečně vědět, na čem je. A může se pak podle toho zařídit. Já mám taky radši pojmenované problémy.
To ano, ale ony už i všechny ty podivné problémy na tu fipku ukazují, teda zkušenost nemám žádnou, ale co jsem tak četla...dělá to problémy všude. Cpala bych do nich hlavně maso a vajíčka, prostě jídlo, co zvyšuje imunitu přirozeně a pak něco jako třeba ty výtažky hub, echinaceu...jo vlastně i ostropestřec by mohl být dobrý, protože zdravá játra jsou taky základ všeho.
A opravdu by se u FIP to oko samo srovnalo do hodiny? A že by se s FIP dožila roku a půl, když má potíže od malinka? Na FeLV by to mohlo taky ukazovat jak jste psala a test jí vyšel 2x negativně, takže to nemusí být hned to nejhorší, ne? Vím, že bych nic nenadělala, ale samozřejmě budu mnohem raději, když to tak nebude.
A nemůže to mít prostě oslabený/poškozený z té hordy antibiotik co od mala dostala?
A co se týče jater, tak ty měla při posledním odběru 1,53 a v pořádku jsou do jedné, ne? Takže při každým odběru se ta hodnota pomalu snižovala. Ale uvidíme co ty včerejší odběry. Dr. je raději chtěla poslat do laboratoře. Že když to na jejich přístroji tak kolísá, že budou v jejich případě spolehlivější ty přístroje co mají v laboratořích.

Tina125
napsal(a):
A je ta zornička u toho tak častá i s tím, že se to tak rychle zase upraví?
A ty testy jsou nějaké větší vyšetření z krve, nebo taky ten rychlotest jak jsem viděla na netu?
Ano, z krve PCR test nebo zjistit poměr albuminy:globuliny.

lesnížínka
napsal(a):
Já jen dotaz...čemu pomůže, když se bude vědět, že je to Fip? Je to neléčitelné, můžete jen podporovat imunitu, což bych dělala už teď..
No, léčit se to dá, ale je to a) drahé a b) ne stoprocentní.
Holky,já teda zas hledím na ty odborné názvy...je to vůbec možné,že by kočky měly takové "problémy"..samé zkratky...je mi líto těch kočiček,jak do nich píchají ty jehly na vyšetření...asi to tak má být,ale není to tím horší?ten stres?a pak když do nich cpete ty různé medikamenty?nemá to pak nakonec nějaké vedlejší účinky??
Promiňte-Nic ve zlém,je to jen můj laický názor...
katkatt
napsal(a):
Zdravím,
dnes pozdě odpoledne se začala naše víc jak roční kočka, kterou máme cca od 2 měsíců doma, chovat zvláštně. Spala na gauči a z ničeho nic vystřelila jako blesk a strašně se bála. Když jsem ji pohladila, tak byla vyděšená a strachy sebou vždycky trošku poskočila. Teď už je to lepší, ale pořád má strach z prostoru okolo gauče, hlavně pod ním. Všechno kolem očuchává, skoro jako kdyby tu byla poprvé. Zkoušeli jsme jí dát pamlsky, ty normálně sní. Po asi hodině je už trochu smělejší, ale pořád je bojácná. Nedokážete někdo prosím odhadnout, za jak dlouho by se to mohlo zlepšit, jestli je to normální nebo co to vlastně znamená? Jestli máme počkat až se uklidní?
Děkuji moc,
kt
a jak to vlastně pokračuje u vás??,,je to lepší??

Bobča
napsal(a):
Holky,já teda zas hledím na ty odborné názvy...je to vůbec možné,že by kočky měly takové "problémy"..samé zkratky...je mi líto těch kočiček,jak do nich píchají ty jehly na vyšetření...asi to tak má být,ale není to tím horší?ten stres?a pak když do nich cpete ty různé medikamenty?nemá to pak nakonec nějaké vedlejší účinky??
Promiňte-Nic ve zlém,je to jen můj laický názor...
Některá vyšetření odhalí řešitelný problém. Třeba u mého staršího kocoura se zjistily selhávající ledviny, takže se nasadila dieta a je to mnohem lepší. Zkratky se používají i u lidí - třeba AIDS.

lesnížínka
napsal(a):
Naše vesnická vetka mi řekla Bobi, že než kočku vozit na veterinu je lepší doufat, že se z toho dostane sama. Prý kočky ten stres zabije většinou dřív, než ta nemoc. Řekla mi to až po tom, co jsme tam zavezli Leonka. Teď už bych ho tam nejspíš nevezla...
No ale podle této filozofie by tady můj starší kocour už nejspíš nebyl. Hodnoty byly hraniční.
napsal(a):
No ale podle této filozofie by tady můj starší kocour už nejspíš nebyl. Hodnoty byly hraniční.
U nás zase byly hodnoty,,něco tam je, ale není to tak hrozné, to se přeléčí"...a pes tu už není. U koček to léčitelné nebylo, takže by umřely stejně tak, jen v klidu, bez stresu, doma Já vím, někdo má zase zkušenost(třeba vy) že kdyby nešli, kočka mohla umřít a pak by se mlátili do hlavy, že stačilo přeléčit...já prostě zkušenost tohoto druhu nemám ani s jedním zvířetem U Leonka jsem si byla jistá, že když sám přežil po úraze 5dní, že už ho na veterině dají dohromady. Dopadlo to stejně. Vezli jsme tam komikujícího kocoura, přivezla trosku, domů na umření. I tak mi neřekli: měl by se uspat. Prý: kočky vydrží hodně, uvidíte, třeba to dá. Ne, to jim nevyčítám, asi řekli, co věděli, že chci slyšet. Jen si nejsem jistá, jestli mu tam neublížili víc, jak to měl zlé, nějakou špatnou manipulací. Muž mi říkal, že když ho tam vezl, jako vždy řval celou dobu v přepravce, pak už do konce nevydal hlásku, sotva lapal po dechu