Jaké granule jsou nejlepší?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Firmína

11.11.2020 19:19
Firmína

XXX.XXX.66.41

Ahojky,
mám tři kočičky a rozhoduji se pro změnu granulek. Krmím RC, ale vím, že je to celkem šrot, tak chci přejít na něco kvalitního 😄
Mám pár adeptů, ale nemohu se rozhodnout.

Jsou to:
Applaws
Fitmin Purity
Yoggies
Carnilove

Které jsou nejlepší složením? Já se moc v těch nutričních dávkách atd nevyznám, tak kdyby tu byl někdo, kdo by mi pomohl... 🤭😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2020 12:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Carnilove je kvalitní, ale kočky po nich mívají řídkou stolici, protože jsou až moc nabušené...

My dřív krmili applawsem a spokojenost na obou stranách. Fitmin bych nebrala, má chemickou konzervaci, i když složení ujde a Yoggies kočky většinou vůbec nechtějí jíst (recenze jsou na to všelijaké).

Rozhodně přecházet velmi pomalu na nové. RC má v sobě hodně soli a je dochucované, proto kočkám chutná a odmítají ze začátku jiné granule. Velmi chutný je například pro kočky Purizon, ale je to privátní značka zoohitu.
Možná bych prvně zvážila, jestli nebude lepší ze šrotu přejít na low grain granule (např. ND) kvůli zažívání a potom z low grain zase postupně přecházet na grain free (bez obilovin) granule.

Důležitá je ve stravě i zařazená mokrá strava (maso, konzervy, kapsičky...) kvůli pitnému režimu. Kočky málo pijí a jíst pouze granule (a ještě RC) jim může způsobit zdravotní komplikace v pozdějším věku. Zvážila bych třeba i pořízení kočičí fontánky - naše kočky díky ní pijí více, protože si s ní "hrají".

Firmína

13.11.2020 09:39
Firmína

XXX.XXX.66.41

Děkuju za vysvětlení 😊 já používám konzervy applaws, cosma a pak ještě granata pet a občas kočičky dostanou nějaké to syrové maso i vnitřnosti.
Asi zkusíme ty applaws 😊

13.11.2020 10:34
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Carnilove je kvalitní, ale kočky po nich mívají řídkou stolici, protože jsou až moc nabušené...

My dřív krmili applawsem a spokojenost na obou stranách. Fitmin bych nebrala, má chemickou konzervaci, i když složení ujde a Yoggies kočky většinou vůbec nechtějí jíst (recenze jsou na to všelijaké).

Rozhodně přecházet velmi pomalu na nové. RC má v sobě hodně soli a je dochucované, proto kočkám chutná a odmítají ze začátku jiné granule. Velmi chutný je například pro kočky Purizon, ale je to privátní značka zoohitu.
Možná bych prvně zvážila, jestli nebude lepší ze šrotu přejít na low grain granule (např. ND) kvůli zažívání a potom z low grain zase postupně přecházet na grain free (bez obilovin) granule.

Důležitá je ve stravě i zařazená mokrá strava (maso, konzervy, kapsičky...) kvůli pitnému režimu. Kočky málo pijí a jíst pouze granule (a ještě RC) jim může způsobit zdravotní komplikace v pozdějším věku. Zvážila bych třeba i pořízení kočičí fontánky - naše kočky díky ní pijí více, protože si s ní "hrají".

Jo, yoggies mi kocour taky nechtěl žrát. Jsou to takové dost tvrdé granule,kočky na to nejsou zvyklé (pokud mají zkušenost s "klasickýma granulema", které ve většině případů bývají i navoněné...

Přidejte reakci

Přidat smajlík