Kastrace kočky v pozdějším věku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikos76761

11.11.2020 21:41
Nikos76761

XXX.XXX.236.5

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je kastrace ve věku kočičky cca 3 let bezpečná? Nebo už je to relativně nebezpečné? Mám britku kterou jsem nekastrovala jelikož se u ní mrouskání moc neprojevuje, nicméně jsem byla od známé poučena že nekastrované kočičky mají problémy s dělohou, kývají často nádory a cysty. Prosím o radu či jakýkoli poznatek jak by jste postupovali.

12.11.2020 04:55
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Nemá li problém, proč ji řezat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2020 09:05

rapotacka11 napsal(a):
Nemá li problém, proč ji řezat?

Budu oponovat. Že se mrouskání navenek neprojevuje neznamená, že pohlavní cyklus neprobíhá. A riziko cyst se všemi dúsledky zrovna u koček vždycky je. Já bych se poradila s více veterináři.

12.11.2020 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budu oponovat. Že se mrouskání navenek neprojevuje neznamená, že pohlavní cyklus neprobíhá. A riziko cyst se všemi dúsledky zrovna u koček vždycky je. Já bych se poradila s více veterináři.

Nad tím jsem právě přemýšlela, jestli je i ten cyklus nějak utlumený, nebo jen je prostě v její povaze se výrazněj neprojevovat.

12.11.2020 12:22

lesnížínka napsal(a):
Nad tím jsem právě přemýšlela, jestli je i ten cyklus nějak utlumený, nebo jen je prostě v její povaze se výrazněj neprojevovat.

Může to být obojí. Já mám teda zkušenosti hlavně s říjemi u kobyl - některé je mají ukázkové, jako z učebnice, takže toho si všimne fakt každý (pokud není totální ignorant). A některé jsou velmi "diskrétní". Co jsem tady vyčetla z příspěvků majitelů fen, je to s háráním podobné. Ona se zvířata (a vlastně i lidi) nedají úplně nacpat do šablon a tabulek.

12.11.2020 13:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Může to být obojí. Já mám teda zkušenosti hlavně s říjemi u kobyl - některé je mají ukázkové, jako z učebnice, takže toho si všimne fakt každý (pokud není totální ignorant). A některé jsou velmi "diskrétní". Co jsem tady vyčetla z příspěvků majitelů fen, je to s háráním podobné. Ona se zvířata (a vlastně i lidi) nedají úplně nacpat do šablon a tabulek.

Takže tam to nežádoucí hormonální působení bude, ač se to navenek nijak neprojevuje

12.11.2020 17:09

lesnížínka napsal(a):
Takže tam to nežádoucí hormonální působení bude, ač se to navenek nijak neprojevuje

Jsme se nepochopily. Můžou být nevýrazné příznaky říje u plně "funkční" kočky. Nebo tam ty příznaky nejsou, protože kočka hormonálně nefunguje - jako že vaječníky jsou z nějakého důvodu v útlumu. Ale to na netu nevyřešíme.

12.11.2020 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsme se nepochopily. Můžou být nevýrazné příznaky říje u plně "funkční" kočky. Nebo tam ty příznaky nejsou, protože kočka hormonálně nefunguje - jako že vaječníky jsou z nějakého důvodu v útlumu. Ale to na netu nevyřešíme.

Rozumněly, tak jsem to myslela. Že příznaky říje má sice nevýrazné, ale hormonálně to tam funguje a tedy i působí, spíš nežádoucím směrem na dotyčné orgány.

13.11.2020 01:13
luciee29

XXX.XXX.60.13

myslim ze 3 roky jsou uplne ok, dost lidi kastruje kocky i v mnohem pozdejsim veku, pokud to zdravotni stav dovoluje. Jinak co mohu NEdoporucit je kocici antikoncepce, te se radeji vyhnete, kolikrat nadela vic skody nez uzitku🙏

13.11.2020 07:32
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Já tomu nerozumím,
jen emočně a do kočky bez problémů, bych neřezala.
Chemickou kastraci nikdy!
(vlastní zkušenost)

Přidejte reakci

Přidat smajlík