Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beia

12.11.2020 07:57
Beia

XXX.XXX.142.249

Dobrý den, potřebuji radu, jestli byste už šli za veterinarem.
Máme dvouletou kočku, ciste doma. Od úterý nezere, ani granule, ani kapsicky. Dnes ráno vyzvracela úplný trošek šťáv s asi 2 sousty z kapsičky od večera. Včera jsem ji nabízela i šunku, nevzala si.
Chová se ale normálně, jediné, čeho jsem si všimla včera bylo, že celý den spala u kamen, ale to není až zase tak neobvyklé. Jinak si ale hraje, přijde na zavolání, všechno je v normě.
Co si myslím, že udělám je, že počkáme do patka, a podle toho jestli pořád nebude žrát, pojedeme k veterináři. Pokud se nezhorsi. Ale nejsem žádný chovatel koček, tak nevím, zda není důvod, proč jet raději dnes?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2020 09:00

Beia napsal(a):
Dobrý den, potřebuji radu, jestli byste už šli za veterinarem.
Máme dvouletou kočku, ciste doma. Od úterý nezere, ani granule, ani kapsicky. Dnes ráno vyzvracela úplný trošek šťáv s asi 2 sousty z kapsičky od večera. Včera jsem ji nabízela i šunku, nevzala si.
Chová se ale normálně, jediné, čeho jsem si všimla včera bylo, že celý den spala u kamen, ale to není až zase tak neobvyklé. Jinak si ale hraje, přijde na zavolání, všechno je v normě.
Co si myslím, že udělám je, že počkáme do patka, a podle toho jestli pořád nebude žrát, pojedeme k veterináři. Pokud se nezhorsi. Ale nejsem žádný chovatel koček, tak nevím, zda není důvod, proč jet raději dnes?

Hned!! Kočka, když nežere, jako fakt nežere nic, vám může rychle odejít na selhání jater. Od úterý je to už dlouho.

12.11.2020 09:01
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Dnes

12.11.2020 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dáváte i nějakou tu pastu na bezoáry, či má kočka k dispozici kočičí trávu?

AlenaKK

12.11.2020 13:46
AlenaKK

XXX.XXX.112.225

A sama o sebe pečuje? Raději jeďte hned. Vet ji vyšetří dá nějakou podpůrnou injekci a pravděpodobně předepíše pastu na podporu chuti. Většinou to pomůže. Pokud ne bude muset udělat biochemii. Přeji ať je ok.

12.11.2020 14:43

Pije?
Nám kočka dva dny nejedla ani nepila, musela na kapačky a následně jsem ji musela rozkrmit stříkačkou. Dělal se i rozbor krve.
Naše byla nachlazená, měla pak i antibiotika.

12.11.2020 14:48
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Na WC chodí?

12.11.2020 14:52

on byl důvod už včera.

Beia

12.11.2020 18:16
Beia

XXX.XXX.142.249

Tak jsme na veterině dostali preventivně B myslím B12? Jinak prý vše u ní je v pořádku, takže pokud to bude pokračovat, v sobotu krev. Plus dostala dietní granule. Myslí na zánět slinivky, dala ji atb.
Jinak na otázky... nevíme, zda kočka pije. Je v domácnosti se 2 velkými psy, nejde ji sledovat pitny režim, ale neviděli jsme ji. Pečuje o sebe, je normální, není na ní vidět žádný problém, jen odmítá úplně cokoliv.
Cura, dnes nekadila, ale střeva má prý v pořádku, jen prázdná.
Kočičí trávu už dlouho neměla, to je fakt.

12.11.2020 21:23

Beia napsal(a):
Tak jsme na veterině dostali preventivně B myslím B12? Jinak prý vše u ní je v pořádku, takže pokud to bude pokračovat, v sobotu krev. Plus dostala dietní granule. Myslí na zánět slinivky, dala ji atb.
Jinak na otázky... nevíme, zda kočka pije. Je v domácnosti se 2 velkými psy, nejde ji sledovat pitny režim, ale neviděli jsme ji. Pečuje o sebe, je normální, není na ní vidět žádný problém, jen odmítá úplně cokoliv.
Cura, dnes nekadila, ale střeva má prý v pořádku, jen prázdná.
Kočičí trávu už dlouho neměla, to je fakt.

Tak koukám, ono se za 30 let moc nezměnilo - když jsem studovala já, tak nám profesoři říkali - když nevíte, píchněte B 12 - je to barevné, dobře to vypadá a nic tím nezkazíte. Já tomu nerozumím, asi mi něco ušlo, kočka od úterý nežere a podle veterináře je úplně v pořádku? A krev budou brát až v sobotu? ATB dali "od oka?"

Beia

12.11.2020 21:51
Beia

XXX.XXX.142.249

Protože krom toho, že nežere, tak je aktivní, nemá teplotu, sliznice v pořádku, žádný vnější projev nemoci, naopak vypadá zdrave.
Teď se rozvaluje vedle mě a tváří se, že se ji nic netýká.
Atb od boku (ve stylu kočky na to často trpi) se mi taky nelíbilo, ale ač jsem na veterině 2 roky byla, tak to není nic a netroufám si jít proti. A ano, krev, pokud nedojde ke zhoršení, v sobotu. To tam bude už vet, kterému věřím výrazně více (tuto jsem viděla poprve).
Sama jsem z toho fakt zmatená, tak na jednu stranu vy všichni znite, že jsem s ní měla jet v den, kdy jsme našli nedozranou kapsicku, na druhé je vet a úplně zdrave vypadající kočka. Samozřejmě ve chvíli, kdy budu mít dojem, že ji není dobře, jedeme. Ale teď tu loví psa.

13.11.2020 09:18

kočka, která nežere, nežere z nějakého důvodu. a čekat, až bude tzv. placatá není u kočky dobrý nápad. voni mají sice to povídání o devíti životech, ale ve skutečnosti to žádní tvrďáci nejsou.

Beia

14.11.2020 10:29
Beia

XXX.XXX.142.249

Tak pro uzavření... kočka od rána žere, pít jsem ji viděla už včera, tedy v pátek. Vet došel k názoru, že atb zafungovaly, že teď už nemá cenu brát krev, dostala 2. Dávku, já ji pak pichnu ještě jednu. Tj. pokus-omyl vyšel, rozhodně neříkám, že to byl správný postup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík