Uživatel s deaktivovaným účtem

Martina74
napsal(a):
Narodil se v dubnu, takže mu je sedm měsíců. Máme ještě jednoho tomu jsou dva roky a od mala chodi na wc. Tenhle malickej taky, ale prostě ho to chytne a moci do postele.
Jak spolu vycházejí? Zdravotní problém?

rapotacka11
napsal(a):
A kolik máte záchodků?
Vidíte, to mě nenapadlo.

Martina74
napsal(a):
Mame dva zachodky
Doporučuje se mít o jeden záchod víc než je počet koček.

je možné, že mu nevyhovuje druh steliva (zkusila bych i jiné), pořídila bych určitě další záchod (některé kočky nerady vykonávají potřebu tam, kde už jiná kočka byla).
Je možné, že to třeba cítí z matrace a chodí tam znovu a znovu.
Zkusila bych ze začátku zamezit přístup do pokoje, kde potřebu vykonává a pouštěla ho tam jen pod dohledem, hlídala...to poznáte, když se kočka snaží vyčůrat.
Dále bych určitě zkusila vyloučit zdravotní problém.
Kočky čůrají mimo záchod i když chtějí dát najevo, že se jim něco nelíbí.
napsal(a):
je možné, že mu nevyhovuje druh steliva (zkusila bych i jiné), pořídila bych určitě další záchod (některé kočky nerady vykonávají potřebu tam, kde už jiná kočka byla).
Je možné, že to třeba cítí z matrace a chodí tam znovu a znovu.
Zkusila bych ze začátku zamezit přístup do pokoje, kde potřebu vykonává a pouštěla ho tam jen pod dohledem, hlídala...to poznáte, když se kočka snaží vyčůrat.
Dále bych určitě zkusila vyloučit zdravotní problém.
Kočky čůrají mimo záchod i když chtějí dát najevo, že se jim něco nelíbí.
Na zdravotní problém mi to neprijde, ale zajedeme k veterináři. Podle mě by to delal i jinde. Dnes zakoupen další zachod nové stelivo a ještě nějaký prášek do steliva aby ho to pritahovalo. Běžně do zachodku chodi, ale prostě mu přeskočí c hlavě a sup do postele. A ke vsemu když sundame povlečení tak v pohodě. Jen dame nové sup a je to znovu.

si značkuje teritorium

Martina74
napsal(a):
Vykastrovany?
jistěže
kastrace je odstranění pohlavních žláz, ne moči
značkování uvádím jako možnost ("Jen dame nové sup a je to znovu."), ne jistotu
Jsem celkem přesvědčená, že si to značkuje, protože dospěl. Možná se to časem, jak vyprchají hormony uklidní. Nám začala kočka taky značkovat, jak malej dospíval, tak klidně vlezla načůrat do velkého květináče, což nedělala ani jako hloupé kotě. Teď čekám, že něco podobného začne vymýšlet mladej, protože už taky dospěl.

A nesmrdí mu třeba aviváž, nebo prací prášek? Proto to přečůrává?
napsal(a):
A nesmrdí mu třeba aviváž, nebo prací prášek? Proto to přečůrává?
Nemyslím si, to by to delal i do naší postele. Včera jsme koupil ještě jeden zachod, strikam odpuzovacem kocek a vzdy se strachem jdu do pokoje, ale zatim dobré. Vypadá ro, že do jednoho zachodu stolice a do druheho moc.