Dobrý den,
jdu poprosit zde o nejake rady ci povzbuzeni. Zachranene kote melo 14 dni,kdyz se mi dostalo do rukou. Ted ma dva mesice,bylo krmeno od mala kotecim susenym mlekem+pozdeji kapsicky.ted tyden pretrvavajici prujem,reseno od zacatku s vet.,nasazeny atb,v pulce tydne i infuze,nicmene prujem trva.
Tyden je na gastro diete,uz je kost a kuze,ma nehoraznou chut k jidlu,porad place je velmi hladove.Odcervnen 2x,podruhe zacatkem tydne.Ve stolici zatim nic nenalezeno,krve bylo malo pro laborku,udajne olizlo neco co nemelo a ma ted problem s jatry.
Nema nekdo prosim podobne zkusenosti? Jsem bezradna,je mi ho lito,a desi me ten ubytek vahy a predstava,ze odejde😞
Prosiiim 🙏🏻
Je to jen pokus, zkušenost s takovým nemocným koťátkem nemám, jen uvažuju, že když nebylo u mamči, nemá správnou mikrofloru, ani imunitu. Místo všemožných kapsiček bych začala krmit masem, respektive škrábaným syrovým hovězím, klidně do toho přimíchat i trošku syrového vajíčka a sypla bych na to na špičku nože drcených vaječných skořápek, kvůli vápníku a staví to ten průjem. V syrovém mase, vajíčku jsou právě ty trávící enzymy, které mu asi drobkovi chybí..
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Je to jen pokus, zkušenost s takovým nemocným koťátkem nemám, jen uvažuju, že když nebylo u mamči, nemá správnou mikrofloru, ani imunitu. Místo všemožných kapsiček bych začala krmit masem, respektive škrábaným syrovým hovězím, klidně do toho přimíchat i trošku syrového vajíčka a sypla bych na to na špičku nože drcených vaječných skořápek, kvůli vápníku a staví to ten průjem. V syrovém mase, vajíčku jsou právě ty trávící enzymy, které mu asi drobkovi chybí..
No nevím, trávicí emzymy vyrábí sliznice zařívacího aparátu a slinivka. V mase ani ve vajíčku nejsou. Ale přivedla jste mě na myšlenku - zkusit probiotika do krmení, mohlo by to pomoct na střevní mikroflóru. Na průjem je lepší živočišné uhlí. A možná zkusit i jinou veterinu - víc hlav víc ví.

když nebylo dost krve pro laborku, tak ta diagnóza s játry je stanovena jen tak od stolu?
neboli je na základě něčeho stanovena nějaká diagnóza? nebo se zatím zkouší naslepo?
"uz je kost a kuze,ma nehoraznou chut k jidlu,porad place je velmi hladove."
však ho krm, co mu hrdlo ráčí
bych taky zavrhla prefa stravu a najela na normální, maso, ať už syrové či vařené, s přílohama bych se rozmýšlela, jestli dávat
jestli má chuť k jídlu a žere, tak ať žere!
jinak, na podporu jater je ostropestřec, např. tady :
https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/silymarin-barf-600-g/
napsal(a):
No nevím, trávicí emzymy vyrábí sliznice zařívacího aparátu a slinivka. V mase ani ve vajíčku nejsou. Ale přivedla jste mě na myšlenku - zkusit probiotika do krmení, mohlo by to pomoct na střevní mikroflóru. Na průjem je lepší živočišné uhlí. A možná zkusit i jinou veterinu - víc hlav víc ví.
Máte pravdu, teď koukám, že jsem přemýšlela o trávení a napsala trávící enzymy. Myslela jsem enzymy jako takové, někde jsem četla, že ty v mase právě u masožravců přispívají k dobrému trávení, osazení trávícího traktu tím, co tam má šelma mít a proto hlavně psi se špatným trávením, by měli dostávat maso syrové. Mým pomohlo i ovařené, ale pro kočku tuplem syrové. Bohužel ani jen netuším, kde jsem to četla.
Ta probiotika nejspíš byla v tom kotěcím mléce, ale třeba naše koťata ho nikdy nechtěla. Super by bylo čerstvé kozí mléko...v malém množství samozřejmě. Psům jsem z něho dělala domácí jogurty, tak to by bylo úplně nej.

Lolllas
napsal(a):
Z moce se zjistilo,ze ma neco co tam byt nema. Uz varim kureci,zatim zkusim bez prilohy. Ostropestrec ma v injekci,pote se bude pridavat v prasku.probiotika jsem koupila. Moc dekuji ❤️ Drzte pesti,at to zvladnem🍀
V moči něco, co tam být nemá...nepamatujete si přesněji? Maso je lepší hovězí - ideálně srdce.
Ještě dodám, že nevím, jestli vám to kočka v jídle pozře, protože on má ostropestřec hodně intenzivní vůni(chuť) Já jsem si rovnou koupila kapsle a i pes je tak žral(v kousku šunky) Teta si koupila olej a říkala, že ke konci se jí chtělo zvracet, jen ho otevřela Ale výsledek skvělý, doktor na kontrole nevěřil svým očím

Lolllas
napsal(a):
@kometa Bilirubin
To vypadá na játra. Když nestíhají, vylučuje se bilirubin močí.
Dobrý den. Již navrhované rady zkoušíte? Zkoušela ste více vetrinářů?
Něco je na ang.fóru. Zajímavé, koukněte na to.
https://www.catchat.org/felineforum/viewtopic.php?t=4302&__cf_chl_captcha_tk__=27dc4d35e44db88a3d19a124eb3353615b4cc63a-1605599501-0-AdlhdMGUCWuoM2A-ADOCMjQN1ljiL3y1R0-adaczfKN3ByrT4Ja4mwL_-pYByCrYM_FDTJTMnqvZunvJSnsCYoY7nSHhx9mM3V6bnIxUvkCNwIl3fQedExLRyTTv6bb16ZeJS5SHikvYaRfrO5n4njZUHUinxIafOeWl0XAS97UHyZgsxsC8Cu_1mTFSdOS_W6LqG0GNNVADkxiqFD04vhTDVEDa0XWePOih7ta9E-Pq1-jqvuQ_kjWfQCxAKkq9AJeCjcGEFwGHDYk96LD5Q5KCR3p4bFy2v_1j8-QaSu7aw7WUDc53oBNDQReZsiuelVZ24MbkO7PzBfdoFV2OOPGZSGF7SqKWW3PQCzMuErKa-gOwn12upqPKY_qzlfgw-v1txAWJTjPdLfOoUeXlJi_aem2l-MBDKP2ultKZUATdjlwFsDFu-oyDY2UK9dzdrE19aNIf2mlWXlmbQIKYysIaZxzg-MG7EWhvUmMr08rS537TTVrg3vsomxhdmkdrFjiyREcyjhstF1vIcfvpeXNCXS-2Pxu1RCMHKMJYGwujSL2saqrZD0WXpV4D-PfVBg
Zajímavé z tohoto fóra o léčení průjmu: Nakonec veterinář v zoufalství navrhl, že mohou být citliví na konkrétní bílkoviny v potravinách, které bylo obtížné izolovat, a proto navrhl stravu s bílkovinami, s nimiž se dříve nesetkali, tj. Mletou čerstvou zvěřinu (vařenou vařením voda) hromadně s trochou bramborové kaše. Okamžitý úspěch!

Lolllas
napsal(a):
Ano,ale jak dal😔 prujem trva... To musi byt strasne vysilujici,uz si nechce ani hrat,polehava,naji se,vykaka a dokola😞 stravu ani netravi😢😫
Znovu veterinář, třeba jiný. Kapačky - i když u vyhublého kotěte problém, tak aspoň podkožně - fyziologický roztok, glukóza, vitamín B. Jestli do toho půjdete - nikdo vám výsledek nezaručí. Možná už je pozdě. A nemusí to být vaše vina. Prostě špatný start do života.
napsal(a):
Znovu veterinář, třeba jiný. Kapačky - i když u vyhublého kotěte problém, tak aspoň podkožně - fyziologický roztok, glukóza, vitamín B. Jestli do toho půjdete - nikdo vám výsledek nezaručí. Možná už je pozdě. A nemusí to být vaše vina. Prostě špatný start do života.
Ano, zkusit všechno možné a pokud to nepůjde...asi se koťátko narodilo už s nějakým problémem a v přírodě by to prostě nedalo.
lesnížínka
napsal(a):
Ano, zkusit všechno možné a pokud to nepůjde...asi se koťátko narodilo už s nějakým problémem a v přírodě by to prostě nedalo.
Uz se trapi tyden vse co sni v zapeti vykali,ma dietu gastroint.. ale dle meho nazoru nemelo by mit po brouzdani na internetu dietu hepatic? Primo jatra? A ne zazivani?

Lolllas
napsal(a):
Uz se trapi tyden vse co sni v zapeti vykali,ma dietu gastroint.. ale dle meho nazoru nemelo by mit po brouzdani na internetu dietu hepatic? Primo jatra? A ne zazivani?
Játra a zažívání velmi úzce souvisí. Jinak viz můj příspěvek včera 9 11.
Dobrý večer, tak se podarilo vzit krev,vse dobre,jen extra nizke hodnoty bilkovin. Moc tez v poradku. Takze pravdepodobne neumi travit bilkoviny:( Zatim ma enzymy do jidla,varene ryby,hovezi,dietni konzervy. Mate prosim nekdo zkusenosti??? Porad hubne,stolice kasovita😞 Dekuji za jakekoliv rady
Ač bych to sama nezvládnula udělat, jsem přesvědčená, že by mu pomohla syrová, tedy hlavně živá strava. Sehnala bych někde jednodenní kuřata, myší holátka a házela je kočíkovi...jako jídlo. Kupují to teraristé, asi to někde bude. Jak píšu, sama bych to nezvládnula, zdrhám, i když se mi kočka přijde pochlubit s myší, je mi jich strašně líto. Ale tím, že sežere celou živou potravu do sebe dostane ty enzymy tak, jak mají být. Stejně tak se psi, kterým špatně funguje slinivka léčí tak, že se jim podává nějakou dobu čerstvá prasečí slinivka.
lesnížínka
napsal(a):
Ač bych to sama nezvládnula udělat, jsem přesvědčená, že by mu pomohla syrová, tedy hlavně živá strava. Sehnala bych někde jednodenní kuřata, myší holátka a házela je kočíkovi...jako jídlo. Kupují to teraristé, asi to někde bude. Jak píšu, sama bych to nezvládnula, zdrhám, i když se mi kočka přijde pochlubit s myší, je mi jich strašně líto. Ale tím, že sežere celou živou potravu do sebe dostane ty enzymy tak, jak mají být. Stejně tak se psi, kterým špatně funguje slinivka léčí tak, že se jim podává nějakou dobu čerstvá prasečí slinivka.
😱 tak hlavně budem bojovat,ikdyby se mi na to taky nedivalo zrovna dvakrat dobre🥺 ale on za to stoji,je to milacek. poradit se s vet.nad touto variantou? Moc nedoporucil totiz ani syrove maso🤷🏻♀️

Lolllas
napsal(a):
Dobrý večer, tak se podarilo vzit krev,vse dobre,jen extra nizke hodnoty bilkovin. Moc tez v poradku. Takze pravdepodobne neumi travit bilkoviny:( Zatim ma enzymy do jidla,varene ryby,hovezi,dietni konzervy. Mate prosim nekdo zkusenosti??? Porad hubne,stolice kasovita😞 Dekuji za jakekoliv rady
Pancreolan? Kdyby to byla ta slinivka. Znám u psů - stolice vypadá jako malta.
napsal(a):
Pancreolan? Kdyby to byla ta slinivka. Znám u psů - stolice vypadá jako malta.
Mame dva v kapsli a po troskach davat do jidla,nebo ten prasek pancreolan rozdrtit, pridavat. Mame vyzkouset co bude lepsi,vcera na prasku a stolice zridla,nevim jestli jsem tam nedavala malo,ma mit pulku na cely den v kazdem jidle🤷🏻♀️
Dávali jsme jí Trovet Hepatic nejdřív na játra a potom a potom po zhoršení té slinivky jsme jí dávali Trovet Intestinal. Bylo to asi jediný co chtěla dlouhodobě baštit. První problémy s trávením bílkovin se u ní objevily v 9 letech a nakonec odešla ve 14 letech. Slinivka se potvrdila v nějakých 11 letech. Měla k tomu ale ještě "lehce" nemocné ledviny a srdce. A byla starší.
Jinak co se týče Almazymu a porovnání s Pancreolanem, tak to nedokážu posoudit. Píšu jen naši zkušenost. Taky měla průjmy a někdy i zvracela. Hodně nám na ty průjmy pomáhal Entero Zoo gel. Ten jí ten průjem vžycky zastavil. S tímhle gelem mám velmi dobré zkušenosti u více koček co se průjmu týče, ale určitě to bude individuální.
Tina125
napsal(a):
Dávali jsme jí Trovet Hepatic nejdřív na játra a potom a potom po zhoršení té slinivky jsme jí dávali Trovet Intestinal. Bylo to asi jediný co chtěla dlouhodobě baštit. První problémy s trávením bílkovin se u ní objevily v 9 letech a nakonec odešla ve 14 letech. Slinivka se potvrdila v nějakých 11 letech. Měla k tomu ale ještě "lehce" nemocné ledviny a srdce. A byla starší.
Jinak co se týče Almazymu a porovnání s Pancreolanem, tak to nedokážu posoudit. Píšu jen naši zkušenost. Taky měla průjmy a někdy i zvracela. Hodně nám na ty průjmy pomáhal Entero Zoo gel. Ten jí ten průjem vžycky zastavil. S tímhle gelem mám velmi dobré zkušenosti u více koček co se průjmu týče, ale určitě to bude individuální.
Dekuji:) Krasny vek mela,ikdyz mela problemy❤️ Ten gelik jsme mely,bouzel nezabral😞 u psa zabere vzdy. Granulky nechce jist vubec,zkousely jsme zatim tedy tri druhy.ja zacinam byt zoufala,ztraci se pred ocima😞
Kupovali jsme jí konzervy a ředili je vodou. Granule měla jenom jako doplněk.
Při zjištění byla asi 15 dní na kapačkách, kde se muselo kompletně všechno vysadit a pak se to postupně nasazovalo zpět. Nebyla na tom vůbec dobře. Ono je u akutního onemocnění slinivky potřeba, aby byla co nejmíň zatížená. Pak nám pomohla kombinace diety, Almazymu a toho Entera.
Ale vy nemáte potvrzenou nemocnou slivinivku, ne? Naší opravdu hodně nebylo dobře a je to prý aji dost bolestivý, což na ní bylo taky vidět....
Tina125
napsal(a):
Kupovali jsme jí konzervy a ředili je vodou. Granule měla jenom jako doplněk.
Při zjištění byla asi 15 dní na kapačkách, kde se muselo kompletně všechno vysadit a pak se to postupně nasazovalo zpět. Nebyla na tom vůbec dobře. Ono je u akutního onemocnění slinivky potřeba, aby byla co nejmíň zatížená. Pak nám pomohla kombinace diety, Almazymu a toho Entera.
Ale vy nemáte potvrzenou nemocnou slivinivku, ne? Naší opravdu hodně nebylo dobře a je to prý aji dost bolestivý, což na ní bylo taky vidět....
Slinivka uplne testy neni potvrzena,to by se pry musela poslat do nemecka krev,a kote te krve nema tolik na odebrani. Zjistilo se v krvi pouze extreme nizka hladina bilkovin,coz pry muze zpusobovat spatna fce slinivky,ten prujem,streva,vrozena vada🤷🏻♀️
Lolllas
napsal(a):
Jak je to mysleno? To ho mam nechat uspat bez tohoz,abych se pokusila mu nejdriv pomoci?
Pardon, hlas jsem Vám dala omylem.
Ale pokud kotě ještě žije, projděte si moje trápení s kocourem, který mi onemocněl panleukopenií. Průjmoval strašlivým způsobem...obrovským zázrakem se z toho dostal! A to měl i selhání jater! Najdete tam třeba nějaké užitečné info či rady!
Zde diskuze:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3601718/panleukopenie?from-list=1#a3604494
Hlasim se po dlouhe dobe nemam vubec cas🙆🏻♀️ prujem se zlepsil pak zas nanovo. Navsteva u tretiho veterinare😞 Ten si mysli,ze slinivka to neni,videl vysledky krve,nizka hladina bilkovin pry neni zas tak nizka🤷🏻♀️Jsme zas na atb.,infuzich,dieta gastro,prasky na odcervneni.Delalo se sono vse v poradku.bral se zas vyter,na vetsi prozkoumani a trva to dele nez budou vysledky,tak stale cekame. Podle toho se uvidi.Dr.si mysli,ze to bude problem ve strevech,tim ze nemel materske mleko a nebyl u maminky,slaba imunita.Ci muze neco vyjit z vysledku vyteru. Stolice je ted takova na houpacce,sem tam ridsi,z toho tuha🤷🏻♀️ Tohle uz je posledni sance... Tak drzte pesti na vysledky,snad se uz neco dozvime😞

a takové giardie se řešily?
(jsem se jen inspirovala u psa, má aktuálně¨)
napsal(a):
a takové giardie se řešily?
(jsem se jen inspirovala u psa, má aktuálně¨)
To snad ukaze ten vyter🙆🏻♀️🤷🏻♀️Taky jsem si rikala,snad tento podrobny vyter ukaze neco😞Ma uz ctvrte atb.,trus kontrolovan snad 4x ,vyter strevnich sten taky a nic nenalezeno🤷🏻♀️Jak se na ne prislo u Vas?

ne, to neukáže žádný výtěr ale rozbor trusu 3 dny sbíraného, ne jednorázově.
hmn

XXX.XXX.4.31
Lolllas
napsal(a):
Trus se kontroloval 4x 😩
lollas, ještě jednou - vzorek trusu byl jednorázový odběr? Nebo jsi sbírala 5 dní (1., 3. a 5. den, nebo každý) hezky do sklenice v ledničce?
hmn
napsal(a):
lollas, ještě jednou - vzorek trusu byl jednorázový odběr? Nebo jsi sbírala 5 dní (1., 3. a 5. den, nebo každý) hezky do sklenice v ledničce?
Druhy vet bral 1.3.5. den po sobe,s tim ze tam je pouze nestravena strava. Ale taky treba nebyl ten tvar trusu asi dostatecny🤷🏻♀️Tento treti bral ted jen jednou,na to rekl,ze parazity nema a ze je to nestravena strava🤷🏻♀️
Lolllas
napsal(a):
Druhy vet bral 1.3.5. den po sobe,s tim ze tam je pouze nestravena strava. Ale taky treba nebyl ten tvar trusu asi dostatecny🤷🏻♀️Tento treti bral ted jen jednou,na to rekl,ze parazity nema a ze je to nestravena strava🤷🏻♀️
Ted jsme prisly z vet.,ptala jsem se na to. Kdyby to byly giardie uz jsou zalecene:( stale se ceka na vysledky,budou pristi tyden az. Pak se uvidi. Pravdepodobne to bude ta vrozena vada:(
fikovnice
napsal(a):
Vrozená vada? Jaká? Nečetla jsem celé vlákno důkladně .
Dneska jsme zjistili,ze je to salmonela,zatim cekame do pondeli na to,co to je za salmonelu. Mozna budem muset jit na vyter cela rodina,muj ma obrovskou radost🙊 alespon uz vime,co ho trapi takovou dobu. Snad uz to ted bude jenom lepsi🤦🏻♀️ Zmena veta do tretice a nevzdat se.... Jen nevime kde k tomu prisel,pred mesicem a pul byl jen na mleku,tehdy se zkusila jen kapsicka jinak nedostaval zadne syrove maso.🤷🏻♀️ Kazdopadne vime uz konecne pricinu🙏🏻
Lolllas
napsal(a):
Dneska jsme zjistili,ze je to salmonela,zatim cekame do pondeli na to,co to je za salmonelu. Mozna budem muset jit na vyter cela rodina,muj ma obrovskou radost🙊 alespon uz vime,co ho trapi takovou dobu. Snad uz to ted bude jenom lepsi🤦🏻♀️ Zmena veta do tretice a nevzdat se.... Jen nevime kde k tomu prisel,pred mesicem a pul byl jen na mleku,tehdy se zkusila jen kapsicka jinak nedostaval zadne syrove maso.🤷🏻♀️ Kazdopadne vime uz konecne pricinu🙏🏻
Popravdě...moc nevěřím. Kočičí a psí organismus nemá se salmou problémy, umí se s tím vypořádat stejně, jako s většinou jiných fujtajblů. Osobně si myslím, že salma je tam napořád, stejně jako giardie, jen se to rozjede při oslabeném organismu. A teda jeho organismus totálně rozhozený je, jestli už měl nějakou mikrofloru vybudovanou, tak tu mu zničily ATB. Když před nedávnem dobral ATB, tak by tu salmu musel chytit až potom, protože jinak jak ATB se nejspíš u koček neléčí, lidi mají endiaron.
Kdyby to byl problém jen v té salmoneloze, bylo by to super, přeléčil by se a dobrý. Jenže on už je přeléčený několikrát..

Lolllas
napsal(a):
Ted jsme prisly z vet.,ptala jsem se na to. Kdyby to byly giardie uz jsou zalecene:( stale se ceka na vysledky,budou pristi tyden az. Pak se uvidi. Pravdepodobne to bude ta vrozena vada:(
Giardie přeléčené čím? Salmonela -proč čekat jaká? Nějak jsem se ztratila.
lesnížínka
napsal(a):
Popravdě...moc nevěřím. Kočičí a psí organismus nemá se salmou problémy, umí se s tím vypořádat stejně, jako s většinou jiných fujtajblů. Osobně si myslím, že salma je tam napořád, stejně jako giardie, jen se to rozjede při oslabeném organismu. A teda jeho organismus totálně rozhozený je, jestli už měl nějakou mikrofloru vybudovanou, tak tu mu zničily ATB. Když před nedávnem dobral ATB, tak by tu salmu musel chytit až potom, protože jinak jak ATB se nejspíš u koček neléčí, lidi mají endiaron.
Kdyby to byl problém jen v té salmoneloze, bylo by to super, přeléčil by se a dobrý. Jenže on už je přeléčený několikrát..
Na salmonelu nereaguji atb,tak aspon rikal vet.proto doted nic nezabralo nejspis.😞

kopíruju ze stránek mvdr. bodlinky:
"Salmonely jsou často rezistentní proti mnoha druhům antibiotik a proto je potřeba nejprve laboratorně zjistit citlivost, není možné podat antibiotika naslepo.
Bohužel antibiotika nejsou schopná zničit salmonely ve střevě a jejich podávání může nosičství v případě psů či koček i prodloužit prostě tím, že likviduje přirozenou mikroflóru, která salmonelám ve střevě konkuruje. Podání antibiotik z jiných příčin je dokonce na tomto principu schopné i vyvolat klinickou salmonelózu u před tím zjevně zdravého zvířete."
do kotěte už bylo atb narváno asi dost.....
ono, tohle : "Stolice je ted takova na houpacce,sem tam ridsi,z toho tuha" je typické pro giardie + nestrávená strava také
kotě má střeva vybombardovaná opakovanými atb, odčervením a bůhvíčím ještě
takže v každém případě by to chtělo probiotika, probiotika a probiotika
a kam jsme se dostali od nemocných jater......
napsal(a):
kopíruju ze stránek mvdr. bodlinky:
"Salmonely jsou často rezistentní proti mnoha druhům antibiotik a proto je potřeba nejprve laboratorně zjistit citlivost, není možné podat antibiotika naslepo.
Bohužel antibiotika nejsou schopná zničit salmonely ve střevě a jejich podávání může nosičství v případě psů či koček i prodloužit prostě tím, že likviduje přirozenou mikroflóru, která salmonelám ve střevě konkuruje. Podání antibiotik z jiných příčin je dokonce na tomto principu schopné i vyvolat klinickou salmonelózu u před tím zjevně zdravého zvířete."
do kotěte už bylo atb narváno asi dost.....
ono, tohle : "Stolice je ted takova na houpacce,sem tam ridsi,z toho tuha" je typické pro giardie + nestrávená strava také
kotě má střeva vybombardovaná opakovanými atb, odčervením a bůhvíčím ještě
takže v každém případě by to chtělo probiotika, probiotika a probiotika
a kam jsme se dostali od nemocných jater......
Po probiotikach se zacal nafukovat,tak ted nemame davat. Pravda,ze toho na nej bylo dost,ted toho dost ubude,mozna to nebylo ani tema probiotikama.Vyzkousime jine,meli jsme probican.Proberu to s vetem.ted mame Aptus Attapectin,a uvidi se v po odpo.🤷🏻♀️
HonzaF

XXX.XXX.9.219
Nemáte zkušenost s průjmem po granulích? Kocourkovi je 8 měsíců. U doktora už jsme byli několikrát. A po poslední návštěvě s odčervením to nejhorší přestalo. Ale po přechodu z diety na normální stravu (kvalitní, bez obilovin, a živočišného odpadu), vždy hovínka zase zřídnou. Teď jsem si všiml, že to má vždy když mu nasypu čerstvé granule. Jak jsou v miskách déle, je to třeba dva dny v pohodě. Přitom dávám konzervičky, a přidávám do nich probiotika protexin. Ale pak se misky s granulema vyprázdní, nasypu z pytle nové, a má to zase. Řídká hovínka, a prdí.
Nesetkali jste se s tím někdy někdo? Pomůže nechat je třeba 24 hodin odstát? Kocour, kterého jsem měl předtím je těch 24 hodin po nasypání ani nejedl. Jedl je až když trochu vyčichli.
Mě už jinak nic nenapadá. Už jsem zkusil snad všechno.