Mikibu

XXX.XXX.23.92
Může se kočkám resp. koťatum něco stát, když sežraly polystyren? Doufám, že ho snědly všechen jen slepice, ale bojím se, jestli ne i kočky a nevím, kolik toho z toho celkového množství mohly sníst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikibu
napsal(a):
Může se kočkám resp. koťatum něco stát, když sežraly polystyren? Doufám, že ho snědly všechen jen slepice, ale bojím se, jestli ne i kočky a nevím, kolik toho z toho celkového množství mohly sníst.
Může, kdyby ho sežrali hodně. Nezbývá vám, než sledovat, jak se "tváří".
Určitě ho nesežraly moc, jestli vůbec něco a ne, nic se ji nestane, je to měkké, kulaté, to projde. Jinak...je to hnus, vím, že se to slepicím dávalo, ale já bych to teda nikdy nedělala. To pak jíte ty slepice, či ty vajíčka?? Pak se lidi móóóc diví, kde se ty rakoviny berou Kupte jim trochu štěrku. ..slepicím.
Zřejmě se jedná o pěnový polystyren.
To jsem neslyšel, že by se slepicím dával slepicím. Proč se to dělalo. Jediný důvod, co mě napadá je, aby se neutopily :-). Anebo to použít jako redukční dietu při obezitě :-).
To jsem spíš pochopil, že to ďobou samy, proč, to se neví. Asi něco jako strakapoudi, když dloubají do zateplení budov? To se asi taky přesně neví, proč to dělají.
Myslím, že kočkám by ten polystyren moc ublížit neměl, jestliže ho nesežraly moc. Myslím, že by se z něj ani nemělo nic moc uvolnit v zažívacím traktu. Jedině kdyby bylo polystyrenu hodně, mohl by způsobit mechanické problémy při průchodu traktem.
Mikibu

XXX.XXX.23.92
My jsme slepicim ani nikomu polystyren nedávalyli. Máme s ním vyteplenou boudu pro kočky, kus vypadl ven na zem a slepice na to naběhly.
Bobča
napsal(a):
jojo,slepice jsou zvědavé-ďobou do všeho..ale schválně..to jsem nikde neslyšela ..
Skořápky(ale suché!!) natlučené,aby měly vápník na další vejce..Jinak jsme pak přidávali Konvit a Plastin...
A kosti natlučené...Ale fakt, ten polystyren se jim dával, pamatuju si to i u babči, když strejda vedle stavěl barák, tak jim to tam asi hodil. Bylo to tam týdny, postupně to vyzobávaly. Bylo mi 13 a ptala jsem se babči, proč jim tam ten polystyren nechávají...prý se to dává. Nelíbilo se mi to a vyhodila sem to. A jelikož, jsem byla děcko, co chodí po všech sousedech, vídala jsem to na dvorkách všude...asi to byla jednu dobu(když se polystyren začal hojně používat) nějaká móda, blbá
Mama dělala v drůbežárně,takže jsme měli pořád aspoň 30-40 slepic na dvorku-různých barev ..nikdy teda jsem tam neviděla polystyrén...ale možná jsme ho doma neměli,nebo nepotřebovali ..Vajíčka jsme prodávali..
Jinak-jak to dopadlo vlastně s těmi koťaty? už ho vykadila? ale já si spíš myslím,že to ani nejedla-je to bez chuti..by ho spíš vyplivla