mikibu

XXX.XXX.23.92
Zdravím,
prosím o rychlou radu - tip, kde objednat bezpečnostní obojek pro kočku. Máme venkovní kočky, lezou všude možně, po stromech atd, tak aby ten obojek byl bezpenostní a nemohli si s ním ublížit - s tou gumou nebo sponou a na něm známka, na kterou nechám vyrýt moji adresu a telefon.
Když už jsem někde bezpečtnostní obojek našla, tak tam k němu nebyla ta známka, na kterou by se daly vyrýt moje údaje. Kde prosím objednat?
Děkuji moc.
Pokud se má obojek uvolnit tahem tj. při zachycení o drát nebo trn, nemůže mít sponu s prstíkem . Vhodné jsou tudíž antiparazitární obojky, které se pouze provlékají.
Na obojek potom můžete navléci malý kroužek se schránkou na adresu.
Je to bezpečné i praktické. Obojek i schránku na adresu lze koupit v zooobchodech.
Pako
Uživatel s deaktivovaným účtem

no, kotě a obojek......
od konce září máme nový přírůstek, kocourka (poprvé jsem ho viděla jedno pondělí před svítáním, když nám šmejdil v obýváku a moje kočky na něj jódlovaly)
když přišel, měl tento obojek :
https://www.superzoo.cz/obojek-active-cat-reflective-xxs-cerveny-1x16-22cm/
měl ho velmi natěsno, když jsem pod něj strkala prst, jestli tam má nějaké místo = tah = obojek se rozepnul
jo, a ta kulička už tam nebyla
ale!
už kocourka tlačil, ale to nestačilo na to, aby se rozepnul
to by se už musel asi vyloženě dusit, aby se rozepnul, pokud vůbec!
a to se kocour za tu dobu, co je u nás, s malou nadsázkou zdvojnásobil
takže, mikibu, máš koťata, jen venkovní (jestli se nepletu), u nich je nemalá pravděpodobnost, že se vydají hledat něco lepšího, takže opatrně s obojky u rostoucích koťat, možná ty, které mají část pružnou...

rapotacka11
napsal(a):
mikibu
Obojek na kočku nepatří!
Když kočka může, vrátí se.
Je li jí doma dobře.
Přejede li ji auto, nevrátí se.
Obojek (bezpečnostní) je signálem, že kočka někomu patří Úplně bych nezavrhovala.
mikibu

XXX.XXX.23.92
napsal(a):
no, kotě a obojek......
od konce září máme nový přírůstek, kocourka (poprvé jsem ho viděla jedno pondělí před svítáním, když nám šmejdil v obýváku a moje kočky na něj jódlovaly)
když přišel, měl tento obojek :
https://www.superzoo.cz/obojek-active-cat-reflective-xxs-cerveny-1x16-22cm/
měl ho velmi natěsno, když jsem pod něj strkala prst, jestli tam má nějaké místo = tah = obojek se rozepnul
jo, a ta kulička už tam nebyla
ale!
už kocourka tlačil, ale to nestačilo na to, aby se rozepnul
to by se už musel asi vyloženě dusit, aby se rozepnul, pokud vůbec!
a to se kocour za tu dobu, co je u nás, s malou nadsázkou zdvojnásobil
takže, mikibu, máš koťata, jen venkovní (jestli se nepletu), u nich je nemalá pravděpodobnost, že se vydají hledat něco lepšího, takže opatrně s obojky u rostoucích koťat, možná ty, které mají část pružnou...
Takže myslíš, že je velká pravděpodobnost, že mi někam utečou a zatoulají se?
Chápu to správně tak, že koťata budou ještě růst, tak aby je to potom neškrtilo? To bych samozřejmě kontrolovala, ale co jsem koukala, tak se dělají asi jen 2 velikosti obojků a až povyrostou, tak bych jim pořídila větší. Teď jsou jim 3 a 6 měsíců.
Podle mě by obojky měli mít, protože se můžou někde zatoulat a pro ty, kdo je najde, to bude signál, že kočka má majitele a může nám ji vrátit. Bude pak mnohem větší šance, že se nám kočka vrátí. A tím, že jsou venkovní se o ně bojím, abych o ně nepřišla.

mikibu, porostou a rychle porostou
a pokud se zatoulají, tak jim nic nepovolíš (viz ten můj nový kocourek - Bertík)
"Takže myslíš, že je velká pravděpodobnost, že mi někam utečou a zatoulají se?"
já reaguji z pozice člověka, který si nikdy žádnou kočku nepořídil, a přesto je u nás aktuální počet 7
a přišla jak koťata, tak dospělí
koťata se velmi ráda přidružují ke kolemjdoucím
kočky rády teploučko, suchoučko, dobrou krmi...když na to narazí, tak zůstanou
odvážnější jedinci půjdou a půjdou, třeba za nějakou cizí dospělou kočkou, a zpátky už netrefí
může je vyhnat jiná dospělá kočka/kocour, který si bude tvé území nárokovat
škaredé věci ani neuvažuji......
jinak tu ideu plně chápu, taky by mi to ulehčilo život, kdyby na tom obojku Bertík měl nějaký kontakt.....
Podle mě by obojky měli mít, protože se můžou někde zatoulat a pro ty, kdo je najde, to bude signál, že kočka má majitele a může nám ji vrátit. Bude pak mnohem větší šance, že se nám kočka vrátí. A tím, že jsou venkovní se o ně bojím, abych o ně nepřišla.
Viděla jsem obrázky z veterin, jak může kočka s obojkem
dopadnout. Trvám na tom, že obojek na kočku nepatří.

rapotacka11
napsal(a):
Viděla jsem obrázky z veterin, jak může kočka s obojkem
dopadnout. Trvám na tom, že obojek na kočku nepatří.
Ani s bezpečtnostním? Předchozí kocour ho měl, antiparazitární, dvakrát. Pokaždé vydržel pár dní (jako že na něm nezůstal), tak jsem to vzdala. Z finančních důvodů.
janae1

XXX.XXX.160.6
Já obojek kočkám dávám, teda sundavám tu rolničku, mám pocit, že obojkem dávám najevo, že kočka má majitele.
Ale nemalujte si, že kočce obojek vydrží, naše věčně chodí domu bez obojku a obojek často nacházím v okolí domu. ALespoň mám jistotu, že bezpečnostní spona funguje.
Značku neporadím, kupuji různě.
ALe chtěla jsem napsat, obojek s rytou známkou nebude stát pár korun, počítejte, že jich padně několik ročně.
Nechtě očipovat.
Můj venkovní kocour už nějakou dobu obojek nosí...kromě klasického antiparazitálního Foresto přes sezónu,tak nosí obojek s magnetem...a to z toho důvodu,že do jeho ,,domova,,- seníku,mu začali lézt vetřelci a jíst mu jídlo a vyhánět ho..takže jsme komplet celé zastavěli a koupili dvířka..a aby tam mohl opravdu jen on,koupili jsme dvířka magnetická..to znamená,že na obojku je malá slzička - magnetek a vždy,když kocourek leze dovnitř,magnet secvakne a on si pak může otevřít..bez magnetku se dovnitř nedostane..
Ano bála jsem se obojku a hodně,protože jsem také viděla,co obojek dokáže a můj kocour je pěkný ďábel..ale už ho má třičtvrtě roku a musím zaklepat,žádný problém..každý den ho tedy kontroluji a dostal ho,až když byl dospělý,takže nehrozilo,že už poroste..
U kotěte ale nevím,jestli bych zvolila obojek no,je to takové rozporuplné
Když jsem ještě měla kočky, které chodily ven, všechny nosily obojky s klasickou psí známkou. Ano, byly to tzv. kočičí obojky s gumou a "bezpečnostním" klipsem - přičemž fungovaly, ježto všechny kočky je pravidelně ztrácely. Značky různé, ceny taky, holt nějaká spotřeba byla, ale nebyly to horentní sumy.
Já se naopak obojků u koček zastávám, i když zde zmiňovaná rizika samozřejmě nelze vyloučit. Ale obojek většinou na první pohled dává najevo, že kočka někomu patří a mám zkušenost, že lidé jsou ochotni spíše pomoci zvířeti, které lze nějak identifikovat (a tudíž vrátit majiteli) než zvířeti, které vypadá jako bezprizorné, neboť se bojí, že jim zůstane na krku. Čip je výtečná věc a mám všechny své kočky očipované, ale ten první signál, že zvíře někomu patří, bohužel logicky nevydá.