Ali23

XXX.XXX.154.153
Zdravím,
Obracím se tady s mým problémem.
Naše 6měsíčni kočička začala močit do květináču. Zdravotně je naprosto v pořádku. Ale Já už jsem z tohoto zlozvyku zoufalá.... Zkoušela jsem už skoro všechno co by jí v tom mohlo zabránit... kamínky, vonné levandulové i pomerančové oleje, pomerančovou kůru, kamínky i alobal okolo květináče. Bohužel nic nezabírá a Já nic jiného nedělám než přesazuji chřadnoucí kytky... bohužel velkých kytek mám spousty po celém bytě. A začínám být už zoufalá a nevím co dělat. Nemáte někdo nějaké dobré zkušenosti nebo rady ? Myslíte že by mohl pomoct odpuzovač pro kočky ? Kočička to doteď nikdy nedělala ale teď už to děla měsíc v kuse a Já už nevím kudy kam... Moc děkuji za jakékoli rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Víc záchodů a jiné stelivo.
Ali23

XXX.XXX.176.227
Dobrý večer,
Už jsem vyzkoušela 5 druhu steliva, i přemístit záchod na jiné místa. Myslíte že by mohlo pomoct třeba ještě záchodek odkrýt?

samozřejmě. pokud má záchody jen kryté, to asi první věc, co jste měla zkusit.
janae1

XXX.XXX.160.6
Ali23
napsal(a):
Dobrý večer,
Už jsem vyzkoušela 5 druhu steliva, i přemístit záchod na jiné místa. Myslíte že by mohlo pomoct třeba ještě záchodek odkrýt?
Ano, odkrýt. A více záchodů.
Do květináčů dávám velké kameny, aby se v nich nenechalo hrabat.
Kočka není pes, nedá se uplně vycvičit, za záchod považuje vše, v čem se nechá hrabat. U nás je problém lego. Lego je v krabici a připomíná stelivo, nelze ji to vyčítat, musí se na to myslet a krabice zavírat.
Květináč je to samé. Špatné je,že už se tam neučila chodit a kočky dokáží být umanuté.
Takže já na vašem místě. Koupila bych více různých záchodů a steliva. Dala je různě po bytě.
Do květináčů bych dala velké kameny.
Kdyby toto nepomohlo, tak bohužel, zrušila bych velké květináče.
Ali23

XXX.XXX.154.153
Je jí 6 měsíců a je to ruská modrá a má 3 kg, záchod ji malý určitě nebude :) kupovala jsem ten největší. Aby se mohla pohodlně otáčet při hrabání a podobně :) zkusím ho odkrýt a pak podám hlášení.
Ali23
napsal(a):
Je jí 6 měsíců a je to ruská modrá a má 3 kg, záchod ji malý určitě nebude :) kupovala jsem ten největší. Aby se mohla pohodlně otáčet při hrabání a podobně :) zkusím ho odkrýt a pak podám hlášení.
Tak velikostí to nebude 😀 Určitě bych odendal víko, jak již bylo doporučeno. Jinak jde kotě rovnou do těch kytek, nebo dojde k záchůdku, zkontroluje a pak jde do kytek?
Ali23

XXX.XXX.154.153
Jde rovnou do kytek, káli normálně do záchudku ale čurá do kytek, není to má první kočička chovala jsem siamky a ty jsou teprve teda umanuté a oprsklé 😀 ale s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Ještě mě napadlo jestli si nezačíná značkovat když začíná být v “pubertě” :)

Ali23
napsal(a):
Jde rovnou do kytek, káli normálně do záchudku ale čurá do kytek, není to má první kočička chovala jsem siamky a ty jsou teprve teda umanuté a oprsklé 😀 ale s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Ještě mě napadlo jestli si nezačíná značkovat když začíná být v “pubertě” :)
značkování je něco jiného, to je ochcávání svislých povrchů.
když chodí do květináče, je to prostě proto, že mezi květináčem a kočičím hajzlíkem není v kočičím světě zásadní rozdíl a z nějakého důvodu jí květináč připadá jako vhodnější hajzlík než ten ofiko.

Ali23
napsal(a):
Jo, to jsou kočky. Mám 2 kocoury, 3 záchody, všechno funguje, ale - čas od času využijou předložku - už jsem přistihla oba, nevím proč, žádná změna, oba kastrovaní.
Ali23

XXX.XXX.162.64
Moc děkuji za typ to zní taky super :) určitě vyzkouším

Ali23
napsal(a):
Moc děkuji za typ to zní taky super :) určitě vyzkouším
..kdysi, když naše stěně se v ramci hry jalo vyhrabavat hlinu z květinačů, obalila jsem je pevným pairem do poloviny kytky, takze to vypadalo jako kornout, stěně to pak casem přestalo bavit, protoze se do květináce k hlině nedostalo....

určitě víc záchodků
jeden může chtít používat na to a druhý na druhé (mám takového kocourka, do jednoho se vyčurá, přeleze do druhého a hodí hovénko)