Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2020 18:05
kikinulka

XXX.XXX.3.108

Dobrý den,
jelikož už jsem zoufalá, jdu si k Vám pro radu.
Vzala jsem si domů asi 3 týdenní koťátko (vzali jsme si jej z důvodu, protože mu zemřela matka a chtěli ho nechat napospas osudu). Začali jsme ho krmit sušeným mlékem určené pro koťata.
Vše se zdálo být super. Hrál si a nic neničil. Kocour už má půl roku a je den ode dne agresivnější. Když dostane amok, nevšímám si ho a nebo si s ním hraju (laser, hračky..) po pár minutách ho to přestane bavit a zakousne se mi do ruky a začne na mě vrčet. Když zvýším hlas, tak se odtrhne, ale za pár vteřin vystartuje znovu. Klidný je pouze, když spí. Chci se s ním pomazlit, ale bohužel bez úspěchu.
Nemáte prosím nějaké další rady, co můžu udělat pro to, aby se zklidnil? Vím, že po kastraci by se měl uklidnit, ale je na to ještě dost malý.
Moc vám děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2020 19:51

kikinulka napsal(a):
Dobrý den,
jelikož už jsem zoufalá, jdu si k Vám pro radu.
Vzala jsem si domů asi 3 týdenní koťátko (vzali jsme si jej z důvodu, protože mu zemřela matka a chtěli ho nechat napospas osudu). Začali jsme ho krmit sušeným mlékem určené pro koťata.
Vše se zdálo být super. Hrál si a nic neničil. Kocour už má půl roku a je den ode dne agresivnější. Když dostane amok, nevšímám si ho a nebo si s ním hraju (laser, hračky..) po pár minutách ho to přestane bavit a zakousne se mi do ruky a začne na mě vrčet. Když zvýším hlas, tak se odtrhne, ale za pár vteřin vystartuje znovu. Klidný je pouze, když spí. Chci se s ním pomazlit, ale bohužel bez úspěchu.
Nemáte prosím nějaké další rady, co můžu udělat pro to, aby se zklidnil? Vím, že po kastraci by se měl uklidnit, ale je na to ještě dost malý.
Moc vám děkuji za odpovědi.

No jo, zrzavec. Bobča by mohla vyprávět. Kocour není agresívní, je to normální kočičí chování. Chybí mu sourozenci, se kterými by se byl býval jako malé kotě vyřádil. Není to kritika, zachránili jste ho. Rady... pořídit kámoše nebo pouštět ven, ale nevím, nakolik je to u vás reálné. A bude hůř, přichází do puberty. A na kastraci nespoléhejte, temperament se utlumí až s věkem. Vlastní zkušenost.

3.12.2020 19:58

tak tak.....

Dle fotky je to typ štíhlý, neboli velmi temperamentní
a je to kocour
a bude hůř

3.12.2020 20:42
kikinulka

XXX.XXX.3.108

Bohužel sourozence neměl. Narodil se jen jeden.. :( kdyby sourozence měl, určitě bych si je vzala všechny..
Byl na návštěvě u mojí maminky, kde jsou dvě kočičky a kocoura jsme po hodině museli zavřít do pokoje, protože tak moc napadal kočky, že mu prokously ucho a nedal si ani tak říct..
Je to fakt agresor.. pořád litá z jedné místnosti do druhé, všechno ničí a hlavně vrčí..

3.12.2020 20:59

kikinulka napsal(a):
Bohužel sourozence neměl. Narodil se jen jeden.. :( kdyby sourozence měl, určitě bych si je vzala všechny..
Byl na návštěvě u mojí maminky, kde jsou dvě kočičky a kocoura jsme po hodině museli zavřít do pokoje, protože tak moc napadal kočky, že mu prokously ucho a nedal si ani tak říct..
Je to fakt agresor.. pořád litá z jedné místnosti do druhé, všechno ničí a hlavně vrčí..

Ne, není agresívní, je jenom temperamentní. Tyhle záchvaty má i můj dvouletý (kastrovaný) kocour. A to má kámoše. Ale ve výsledku je to pro vás jedno. Viz výše.

3.12.2020 21:10

"Byl na návštěvě u mojí maminky, kde jsou dvě kočičky a kocoura jsme po hodině museli zavřít do pokoje, protože tak moc napadal kočky, že mu prokously ucho a nedal si ani tak říct.."

noo
to je o mém Bertíkovi?
protože on, jak zahlédne kočku,tak po ní vyletí (Matýskové vleze na hřbet a zakousne se, jenom zatím neví, co by měl dělat dál )
mám na něj nachystanou stříkačku
a vyhazuji ho ven
odhadem stáří plus mínus rok
čerstvě odkulkovaný
ale mazel je velký, ale když je přiměřeně unaven

jestli je jenom byťák, tak to moc růžově nevidím
ono se tomu temperament moc přeprogramovat nedá
a když se nemůže vylítat a zalovit si venku.......

janae1

3.12.2020 21:13
janae1

XXX.XXX.160.6

kikinulka napsal(a):

Není agresivní, je to nevyblbnutý akčňák.
Popisujete běžné chování odrostlých koťat. Od některých mám ruce zjizvený ještě dnes.

Agresivní kočka se chová jinak.

Musíte vydržet a doufat.
Já bych ho pouštěla ven, nevím, jestli máte možnost. Je to maďoch pořídila bych mu společnost, ještě ji přijme. Podobně starého akčňáka.

5.12.2020 07:44
rapotacka11

XXX.XXX.232.66

Pobyt venku mu musíte ukázat.
Vzít ho třeba v přenosce ven, nechat ho rozhlédnout,
ukázat mu, kudy domů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík