Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MalékotěAmálie

4.12.2020 22:38
MalékotěAmálie

XXX.XXX.51.45

Zdravím Vás všechny, obracím se na vás s dotazem.
Máme novou slečnu britské krátkosrsté kočičky. Je jí něco přes tři měsíce a je to trošku čuňátko.
Není to vždy ale cca každá její čtvrtá toaleta končí znečištěnými chlupy okolo zadku a na nohou. Plus jak intenzivně zahrabává, tak má od bobků chlupy mezi packama.
Po těchto událostech šíleně smrdí a vždy musí do sprchy. Už ji i stříhám okolí zadečku a zkracuji chlupy na zadních nohou. Zadní nohy proto, protože se jí bobek o ně vždy otře a přilepí se na ně 😁🙈

A teď mé dotazy. Stávalo se to vašim kočickám taky? Spravilo se to tím že vyrostly? Nebo jim také stříhate zadky, packy a nohy? Stříhate je nebo holite nějakým strojkem?

Díky za odpovědi, už jsem z toho celkem nesvá, nechci kotě po každé toaletě odchytavat a děsit se bobků v posteli a na gauči. 😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2020 09:17

chce to pohrát si s krmením, aby konzistence bobku byla správná a nelepil.

5.12.2020 09:48

MalékotěAmálie napsal(a):
Zdravím Vás všechny, obracím se na vás s dotazem.
Máme novou slečnu britské krátkosrsté kočičky. Je jí něco přes tři měsíce a je to trošku čuňátko.
Není to vždy ale cca každá její čtvrtá toaleta končí znečištěnými chlupy okolo zadku a na nohou. Plus jak intenzivně zahrabává, tak má od bobků chlupy mezi packama.
Po těchto událostech šíleně smrdí a vždy musí do sprchy. Už ji i stříhám okolí zadečku a zkracuji chlupy na zadních nohou. Zadní nohy proto, protože se jí bobek o ně vždy otře a přilepí se na ně 😁🙈

A teď mé dotazy. Stávalo se to vašim kočickám taky? Spravilo se to tím že vyrostly? Nebo jim také stříhate zadky, packy a nohy? Stříhate je nebo holite nějakým strojkem?

Díky za odpovědi, už jsem z toho celkem nesvá, nechci kotě po každé toaletě odchytavat a děsit se bobků v posteli a na gauči. 😁

Jak píše bodlinka. Já mám dva obyč kocoury a oba mají tuhé bobky, které se nikam nelepí.

MalékotěAmálie

5.12.2020 14:09
MalékotěAmálie

XXX.XXX.51.45

No krmím jí syrovým masem, kapsičkama a konzervama( nejvíce applawsy cosma, ND) a pak namocenyma granulema. Suchých se ani nedotkne. Granule máme carnilove a N&D, to jsou první které žere aspoň namočené...

5.12.2020 14:19
Fernando

XXX.XXX.105.175

Dobrý den, kolik čeho denně dáváte?

MalékotěAmálie

5.12.2020 15:15
MalékotěAmálie

XXX.XXX.51.45

Přiznám se přesné váhy neřeším, dávám ji toho tolik aby neměla hlad. Pokud něco nesezere, tak to vyhodím. Nikde jsem nevycetla přesně dávky pro mladé kočky, všude píšou jen to že jí nemám omezovat.

MalékotěAmálie

5.12.2020 15:31
MalékotěAmálie

XXX.XXX.51.45

A teď myslím samozřejmě syrové maso, k tomu dostává vždy jednou denně kapsičku, konzervu nebo namočené granule a tak se řídím dávkování na obale. Takže třeba konzervu má většinou na dvakrát.

5.12.2020 16:01

U nás jsme museli carnilove granule vysadit hned na začátku, kočky po nich dost smrděly a měly mazlavý bobky...dál vím, že jim nesedí některé druhy konzerv a kapsiček...chce to zkoušet, které krmení dělá neplechu a vyřadit ho.

Další problém může být nějaký parazit, či bakterie. Jednou měly naše kočky e-coli a to bylo něco podobného...mám kočky s delším chlupem, takže skoro každodenní sprcha byla utrpení pro obě strany...může mít i giardie...to musí ale vyloučit, nebo potvrdit veterinář.

5.12.2020 19:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U nás jsme museli carnilove granule vysadit hned na začátku, kočky po nich dost smrděly a měly mazlavý bobky...dál vím, že jim nesedí některé druhy konzerv a kapsiček...chce to zkoušet, které krmení dělá neplechu a vyřadit ho.

Další problém může být nějaký parazit, či bakterie. Jednou měly naše kočky e-coli a to bylo něco podobného...mám kočky s delším chlupem, takže skoro každodenní sprcha byla utrpení pro obě strany...může mít i giardie...to musí ale vyloučit, nebo potvrdit veterinář.

Ano, taky bych byla pro vyšetření trusu.

31.8.2022 14:30
KocourekRagdoll

XXX.XXX.137.73

Dobrý den, mám ten stejný problém. Mám skoro čtyř měsíčního kocourka Ragdoll a je bílý. Vždy když jde z toalety má špinavé zadní někdy i přední tlapky od trusu. Papá suché granule Ontario ze Super zoo. Je to nepříjemné pro nás oba a nevím si rady. Koupila jsem kvůli němu ještě jeden záchod, aby měl víc míst a klid na svou potřebu. Kočkolit máme hrudkující.
Prosím o radu, děkuji 🥺.

31.8.2022 16:22
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Řídká stolice?
Čím krmila chovatelka?

31.8.2022 16:25
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Byl zvyklý na granule suché. Stolici má podle mě normální.

31.8.2022 16:29
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Ach, jste tak konkrétní. . .

Proč jste je měnili?
Po vhodných granulích je pevný bobek
a kočka se nikde neznečistí.

31.8.2022 16:42
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Chovatelka nám neřekla jaké mu dávala, řekla jen ať mu nedávám kapsičky a konzervy, že má pak z toho řitkou stolici. At papá jen suché granule. Koupila jsem tedy granule, které mi poradili v superzoo.

31.8.2022 16:45

KocourekRagdoll napsal(a):
Byl zvyklý na granule suché. Stolici má podle mě normální.

Foto? Mí kocouři mají pevnou stolici i po konzervách a mase. Nežerou jen granule.

31.8.2022 16:59
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Chovatelka nám neřekla jaké mu dávala, řekla jen ať mu nedávám kapsičky a konzervy, že má pak z toho řitkou stolici. At papá jen suché granule. Koupila jsem tedy granule, které mi poradili v superzoo.

Vidím, že nesedí, hledám, zkouším, co mu sedne.
Ne co mi poradí v SUPER....

Nebyla to chovatelka!

31.8.2022 17:02
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Radši jsem mu zatím konzervu nedávala. Spíše mi přijde jakoby do těch výkalů stoupal jak to zahrabává tak do toho šlápne a ušpiní se. Je šance, že se to odnaučí až bude větší? Nebo zkusit změnit kočkolit? Byl od mala zvyklý na hrudkující. Máme 2 kryté záchody.

31.8.2022 17:12

Radši jsem mu zatím konzervu nedávala. Spíše mi přijde jakoby do těch výkalů stoupal jak to zahrabává tak do toho šlápne a ušpiní se. Je šance, že se to odnaučí až bude větší? Nebo zkusit změnit kočkolit? Byl od mala zvyklý na hrudkující. Máme 2 kryté záchody.

Pokud do výkalů šlape..., tak to změnou kočkolitu nevyřešíte. Viděl(a) jste ho přitom někdy?

31.8.2022 17:14
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Něco co by pomohlo, aby tam nešlapal? Prosím?

31.8.2022 17:15

Edit. A víte, že kočky krmené jenom granulemi mají mnohem vyšší riziko selhání ledvin?

31.8.2022 17:15
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Ano viděla. Jak zahrabává tak se propadal zadníma packama do kočkolitu a zřejmě šlápl při otáčení do výkalu.

31.8.2022 17:17
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

To jsem nevěděla, takže mu zkusit dávat i něco jiného, dobře.

31.8.2022 17:17

Něco co by pomohlo, aby tam nešlapal? Prosím?

Nevím. Mí kocouři hrabou jenom do kočkolitu. Pravda, tak intenzívně, že bobek často vyhrábnou mimo záchůdek. Ale to není problém sebrat.

31.8.2022 17:19

Ano viděla. Jak zahrabává tak se propadal zadníma packama do kočkolitu a zřejmě šlápl při otáčení do výkalu.

Tak tady by možná pomohl záchod otevřený. Viz, co jsem psala výše. V uzavřeném ten bobek nevyhodí a pak v něm šlape.

31.8.2022 17:20
KocourekRagdoll

XXX.XXX.190.35

Zkusím, děkuji za radu. 😊

1.9.2022 16:51
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

A kolik kočkolitu dáváte do WC?

1.9.2022 16:58

určitě zkusit ten otevřený
mé kočky mnohdy zahrabávají stojíc vně wc

1.9.2022 17:20
lesnížínka

XXX.XXX.7.162

Před nedávnem jsem řešila u kocoura průjem a myslím, že ty bobky u vás dobré nebudou, tedy ani strava. Teď, když se průjem vyřešil, tak má tvrdé bobky a nikde na chlupech nic i když je teda krátkosrstý, ale je huňatý. Předtím byl umazaný chudák pořád Takže zkuste vychytat tu stravu, tahle v pořádku nebude.

2.9.2022 07:13
deauville

XXX.XXX.46.69

Edit. A víte, že kočky krmené jenom granulemi mají mnohem vyšší riziko selhání ledvin?

A tohle jste vyčetla kde? Teď nerýpu, opravdu mě to zajímá, protože na internetu koluje spousta informací i dezinformací v tomto směru, ale já nikde nenarazila na nějaký relevantní zdroj (studii), kde by to bylo (či nebylo) prokázáno.

Mně to totiž smysl nedává, že granule = vyšší riziko selhání ledvin.

2.9.2022 08:06

deauville napsal(a):
A tohle jste vyčetla kde? Teď nerýpu, opravdu mě to zajímá, protože na internetu koluje spousta informací i dezinformací v tomto směru, ale já nikde nenarazila na nějaký relevantní zdroj (studii), kde by to bylo (či nebylo) prokázáno.

Mně to totiž smysl nedává, že granule = vyšší riziko selhání ledvin.

Týká se to, pravda, spíš rizika močových kamenů. Tuhle informaci mám od své veterinářky. (kočky obecně málo pijí, což ledvinám neprospívá, platí i pro lidi). Můj předchozí kocour odešel na ledviny v 11 letech, kdy jsem to ještě nevěděla. Takže současní kocouři mají granule preventivně jenom jako doplněk, základem je mokré krmení.

2.9.2022 08:13

granule = (pravděpodobně) více soli, žádná voda, rostlinná složka, bílkoviny, hůře zpracovatelné = větší zátěž ledvin

2.9.2022 11:46
deauville

XXX.XXX.46.69

Aha, takže to spíš patří do té sféry informací a dezinformací a co si o tom kdo myslí.

V "dřevních" dobách (80. léta minulého století) jsme měli kocoury, kteří byli krmeni výhradně masem a tím, co si ulovili, protože granule prostě na trhu nebyly. Nebyli kastrovaní, oba umřeli ve věku okolo 15 let. Na selhání ledvin.

Další generace mých koček už žila jen na granulích, byly kastrované, chované jen v bytě. Umřely ve věku okolo 15 let, na selhání ledvin.

Najděte pět rozdílů Mám na ledvináře pech.

Ne, vážně, myslím, že důležitější než forma je obsah, resp. složení, ať už se to týká granulí, "mokrého" krmení nebo BARFu.

Nechci rýpat, ani nikoho přesvědčovat, že granule je to jediné pravé, to si nemyslím. Ale mám pocit, že tady v kočičí diskusi převládá názor, že jediné správné krmení pro kočku je BARF, tak jen chci trochu zapracovat na vyvrácení mýtů okolo granulí, hlavně pro ty začínající a nepoučené uživatele, co v krmení mají obecně hokej.

2.9.2022 11:58
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

názor, že jediné správné krmení pro kočku je BARF,

Můj názor je, že kočka má mít pestrou stravu.
U nás nemusí "BARF", ale maso
a to veškeré, vždy dostávaly.
Některá milovala i ryby, jiná si k nim sotva čuchla atd.
Průmyslově vyrobené krmivo měly taky, ale ne jako
pilíř výživy.

2.9.2022 12:00
lesnížínka

XXX.XXX.6.109

Moje teorie je, že to platí i u psů, protože s boomem granulí, se objevilo až neskutečné množství selhání ledvin Sice mi to někdo na psech vyvracel s tím, že mu na selhání odešel pes krmený barfem, ale to mohl být prostě zrovna pes s predispozicí, kterou zdědil. Za mého dětství prostě psi v 7letech neumírali

2.9.2022 12:13
deauville

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Moje teorie je, že to platí i u psů, protože s boomem granulí, se objevilo až neskutečné množství selhání ledvin Sice mi to někdo na psech vyvracel s tím, že mu na selhání odešel pes krmený barfem, ale to mohl být prostě zrovna pes s predispozicí, kterou zdědil. Za mého dětství prostě psi v 7letech neumírali

Nojo, jenže je to skutečně kauzalita ve smyslu "víc granulí = víc úmrtí na selhání ledvin", nebo jen korelace?

Před dvaceti či třiceti lety se kočky dožívaly tak okolo 10 let, průměrná délka života koček za posledních dvacet let výrazně narostla. To je prokázáno. Nějak podobně je to u lidí. Jenže jak víme, každý na něco musí umřít, a u kočky jsou ledviny velmi namáhaný a zranitelný orgán. Takže to, že u nich odejdou ledviny, sice jistě souvisí se stravou (masožravec) a tím, že obecně málo pijí, ale nutně nemusí souviset s formou. Proto se ptám, zda opravdu bylo někde prokázáno, že tomu tak je.

Čili to může být tak, že kočka dneska častěji zemře na selhání ledvin proto, že dřív se toho prostě nedožila a zemřela jinak.

Ve psech se nevyznám, ale můžu argumentovat, že cca před dvaceti třiceti lety v mém okolí nebylo tolik psů, co umíralo v sedmi letech života, protože, co si budeme povídat, řada psů a plemen trpí různou genetickou zátěží vlivem různých chovatelských nerozvážností.

U koní se taky dnes běžně krmí granulemi - ale u nich rozhodně nic takového pozorováno není.

2.9.2022 12:23
deauville

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
názor, že jediné správné krmení pro kočku je BARF,

Můj názor je, že kočka má mít pestrou stravu.
U nás nemusí "BARF", ale maso
a to veškeré, vždy dostávaly.
Některá milovala i ryby, jiná si k nim sotva čuchla atd.
Průmyslově vyrobené krmivo měly taky, ale ne jako
pilíř výživy.

Jo, to je v pořádku. Já nemám se samotným BARFem (a BARF je maso, i když pravda, jen syrové...) problém, zvlášť když tak krmí někdo, kdo ví, co dělá.

Ale vadí mi, když někdo granule nepovažuje za plnohodnotnou stravu, a navíc se snaží i lidem, kteří nevědí, která bije (většina "chovatelů" koček), "vnucovat" BARF (netvrdím, že jste to Vy, myšleno obecně).

Pro jakékoliv zvíře je vždycky nejdůležitější, aby dostávalo vyváženou stravu, na formě už tak nezáleží (spíš na tom, co chutná). Kéž by všechny kočky dostávaly alespoň KVALITNÍ granule. Ostatní považuju za třešničku na dortu pro ty, kteří se tomu chtějí věnovat

2.9.2022 12:43

deauville napsal(a):
Nojo, jenže je to skutečně kauzalita ve smyslu "víc granulí = víc úmrtí na selhání ledvin", nebo jen korelace?

Před dvaceti či třiceti lety se kočky dožívaly tak okolo 10 let, průměrná délka života koček za posledních dvacet let výrazně narostla. To je prokázáno. Nějak podobně je to u lidí. Jenže jak víme, každý na něco musí umřít, a u kočky jsou ledviny velmi namáhaný a zranitelný orgán. Takže to, že u nich odejdou ledviny, sice jistě souvisí se stravou (masožravec) a tím, že obecně málo pijí, ale nutně nemusí souviset s formou. Proto se ptám, zda opravdu bylo někde prokázáno, že tomu tak je.

Čili to může být tak, že kočka dneska častěji zemře na selhání ledvin proto, že dřív se toho prostě nedožila a zemřela jinak.

Ve psech se nevyznám, ale můžu argumentovat, že cca před dvaceti třiceti lety v mém okolí nebylo tolik psů, co umíralo v sedmi letech života, protože, co si budeme povídat, řada psů a plemen trpí různou genetickou zátěží vlivem různých chovatelských nerozvážností.

U koní se taky dnes běžně krmí granulemi - ale u nich rozhodně nic takového pozorováno není.

Koňské granule nejsou plné soli a různých barviv a konzervačních látek. Navíc základem KD je objem (tráva, seno), takže kůň o váze 500, 600 kg dostane denně, plácnu, 2,3 kg granulí. Nevím, kolik jich dokáže sežrat průměrná kočka (nevážím), ale v poměru k hmotnosti těla to bude určitě víc. Můj názor.

Já prostě pro klid duše granule omezila. A nekrmím barfem, ale kombinaci srdce, játra, kuřecí skelety + konzervy, občas syrové vajíčko. + ty granule. Nikde netvrdím, že kočka musí JENOM maso.

2.9.2022 13:54
deauville

XXX.XXX.30.49

Koňské granule nejsou plné soli a různých barviv a konzervačních látek. Navíc základem KD je objem (tráva, seno), takže kůň o váze 500, 600 kg dostane denně, plácnu, 2,3 kg granulí. Nevím, kolik jich dokáže sežrat průměrná kočka (nevážím), ale v poměru k hmotnosti těla to bude určitě víc. Můj názor.

Já prostě pro klid duše granule omezila. A nekrmím barfem, ale kombinaci srdce, játra, kuřecí skelety + konzervy, občas syrové vajíčko. + ty granule. Nikde netvrdím, že kočka musí JENOM maso.

No, já to s tím koněm napsala schválně, protože u koně je to hlavně tím, že je býložravec, má jiné trávení a menší zátěž pro ledviny:)

Jinak nic proti ničemu, ať si každý krmí, čím chce. BARFem, neBARFem, granulema, masem... já reagovala hlavně na tu souvislost granule = vyšší výskyt selhání ledvin. Podle všeho jsou v tom ty granule nevinně.

2.9.2022 13:59
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Za mého dětství prostě psi v 7letech neumírali

A co granule a zubní kámen?

2.9.2022 14:51
lesnížínka

XXX.XXX.6.109

rapotacka11 napsal(a):

O tom ani nemluvím Náš starý Alfík, krmený ne masem, ale kostma a zbytkama, měl ve 14 letech zuby jak perličky, veterinářka vůbec nevěřila, že je mu 14. Pak přišly granule a zuby mu zežloutly V dnešní době už se podle zubů ani ten věk tipovat nedá...

2.9.2022 15:26
deauville

XXX.XXX.46.69

rapotacka11 napsal(a):

Ano, ale umírají teď psi v sedmi letech kvůli granulím? Je to tvrzení, které je něčím podloženo, nebo jen konstatování nějaké vypozorované skutečnosti? Můžeme to opravdu dávat za vinu granulím?

Granule a zubní kámen nevím, neřešila jsem, nemám zkušenost. Resp. moji kocouři krmení před třiceti lety jen masem a tím, co si ulovili, zubní kámen asi měli, nebo možná také neměli, tehdy se něco takového neřešilo. S mladšími generacemi koček (krmím převážně granulemi, i když ne 100%) řešíme zuby tak dvakrát za život, přičemž průměrný věk dožití u mých koček cca těch 15 let.

2.9.2022 16:55

deauville napsal(a):
Ano, ale umírají teď psi v sedmi letech kvůli granulím? Je to tvrzení, které je něčím podloženo, nebo jen konstatování nějaké vypozorované skutečnosti? Můžeme to opravdu dávat za vinu granulím?

Granule a zubní kámen nevím, neřešila jsem, nemám zkušenost. Resp. moji kocouři krmení před třiceti lety jen masem a tím, co si ulovili, zubní kámen asi měli, nebo možná také neměli, tehdy se něco takového neřešilo. S mladšími generacemi koček (krmím převážně granulemi, i když ne 100%) řešíme zuby tak dvakrát za život, přičemž průměrný věk dožití u mých koček cca těch 15 let.

Osobně si myslím, že granule jsou jenom jednou z příčin, proč se dožívají psi nižšího věku. Ale že různá "éčka" neprospívají ani lidem, se shodneme. nebo ne?

2.9.2022 17:10
lesnížínka

XXX.XXX.6.109

Osobně si myslím, že granule jsou jenom jednou z příčin, proč se dožívají psi nižšího věku. Ale že různá "éčka" neprospívají ani lidem, se shodneme. nebo ne?

Osobně si myslím totéž a je mi jedno, co vědci zjistili, je to moje domněnka a potvrzovat si ji na další generaci psů a koček nebudu.

2.9.2022 17:32
deauville

XXX.XXX.46.69

lesnížínka napsal(a):
Osobně si myslím totéž a je mi jedno, co vědci zjistili, je to moje domněnka a potvrzovat si ji na další generaci psů a koček nebudu.

Já Vás nechci přesvědčovat o ničem, neb respektuji Váš názor a Vaši zkušenost, to je naprosto v pořádku. Ale něco jiného je prostě osobní zkušenost - a já na základě zkušenosti došla k úplně jiným závěrům než Vy. A to tak je, protože ani já, ani Vy nemáme doma nějaký ten reprezentativní vzorek včetně charakteristik, aby se to dalo nějak statisticky zkoumat.

Proto jsem se ptala na to, zda je Váš názor podložený nějakou studií. Ptám se ne kvůli Vám, protože je mi jasné, že Vy jste o své pravdě přesvědčena na základě své zkušenosti (a je to v pořádku!!!), jen se snažím celou věc nezjednodušovat, aby se případní majitelé, kteří se v tématu neorientují (a ano, těžko říct, zda se do tohoto bodu vůbec dostanou ) nerozhodovali jednostranně.

2.9.2022 17:47
deauville

XXX.XXX.46.69

Asi se shodneme. S tím, že já jsem vegetarián, kterého má "na stravu" buď matka, nebo přítel, takže přiznávám, že svoji stravu neřeším, kromě toho, že mi ani matka, ani přítel, nesmí podávat maso a x dalších surovin, které buď nesmím (alergie), nebo nejím.

A z toho vlastně plyne i můj přístup, jsem líná se o svoje i kočičí jídlo starat, ale zároveň vím, že všichni jíst musíme podle potřeb svého živočišného druhu. Hodně si to zjednodušuji, ale jak už jsem psala - zažila jsem jako dítě, že jsme kočky krmili jen masem v těch 80. letech minulého století, kdy granule nebyly - a byla to obrovská komplikace. Buď maso bylo, ale kocouři několik dnů (týdnů) domů nepřišli, nebo maso bylo na mrazáku a kocouři přišli a měli hlad, takže se to různě rozmrazovalo za stížností hladového zvířete...

Když jsme v 90. letech jezdili za hranice nakupovat, kupovali jsme hlavně granule s tím, jak naše kočky a my jsme bez nich mohli vůbec přežít!!!

Takže souhlas, průmyslová strava fakt není pro nikoho to nejlepší, včetně éček. ALE - ty granule jsou dneska dostupné fakt v řadě provedení a složení (mimochodem, já z etických důvodů teď začala kupovat granule vyráběné z brouků , ten nápad se mi velmi líbí. Uvidím, jestli se to doma ujme

2.9.2022 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.6.109

deauville napsal(a):
Asi se shodneme. S tím, že já jsem vegetarián, kterého má "na stravu" buď matka, nebo přítel, takže přiznávám, že svoji stravu neřeším, kromě toho, že mi ani matka, ani přítel, nesmí podávat maso a x dalších surovin, které buď nesmím (alergie), nebo nejím.

A z toho vlastně plyne i můj přístup, jsem líná se o svoje i kočičí jídlo starat, ale zároveň vím, že všichni jíst musíme podle potřeb svého živočišného druhu. Hodně si to zjednodušuji, ale jak už jsem psala - zažila jsem jako dítě, že jsme kočky krmili jen masem v těch 80. letech minulého století, kdy granule nebyly - a byla to obrovská komplikace. Buď maso bylo, ale kocouři několik dnů (týdnů) domů nepřišli, nebo maso bylo na mrazáku a kocouři přišli a měli hlad, takže se to různě rozmrazovalo za stížností hladového zvířete...

Když jsme v 90. letech jezdili za hranice nakupovat, kupovali jsme hlavně granule s tím, jak naše kočky a my jsme bez nich mohli vůbec přežít!!!

Takže souhlas, průmyslová strava fakt není pro nikoho to nejlepší, včetně éček. ALE - ty granule jsou dneska dostupné fakt v řadě provedení a složení (mimochodem, já z etických důvodů teď začala kupovat granule vyráběné z brouků , ten nápad se mi velmi líbí. Uvidím, jestli se to doma ujme

Granule z brouků či čeho jsem měla pro psa a ne, neujalo se to Já to brala hlavně z důvodů vyloučení nějaké alergie. Z etikých důvodů...kočce jsou jedno a brala by tedy spíš granule z myší a ptáků. Nejsem zapřísáhlý negranulář, kočky i pes žerou i gralule, pes teď na stará kolena a už ne dobré zuby dá granulím přednost před kostma, ale nemyslím si prostě že je to dobře. Stejně jako mi dítě bude raděj jíst chipsy než to, co mu uvařím...a také to dobře nebude, i když je bude do sebe ládovat s našením.

2.9.2022 20:23

Z mého pohledu je nejlépe krmit kombinovaně.

Granule - mají zajistit pevnější stolici, ale zase nezajistí kočce dostatek vody.
Konzervy - zase kočce kazí zuby (tedy pokud je nečistíte - a já si neumím představit, že bych kocourovi s jeho citlivým žaludkem je čistila, vyčistit by si je nechal, ale nakonec by se mi pozvracel.)

Ale vše nakonec končí u složení. Pokud jsou granule kvalitní je to lepší než třeba takový Felix, který obsahuje jen 3% masa nejasného původu a cukr - dvě složky, které u mě nepřipadají v úvahu, aby můj kocour dostal. /navíc nyní jak hlídám sousedce Elišku - viděla jsem kvalitu Felixe (otřes samé želé - žádné maso - můj kocour by ani nežral.)

3.9.2022 04:55
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Osobně si myslím totéž a je mi jedno, co vědci zjistili .

Je mi to taky fuk.
Ale dařilo se vědcům, dařilo.
Něco, co jsem ráda jedla, mi úplně zhnusili.
Po čase jsem otupěla, měla jsem na ty "hnusy"
hroznou chuť až absťák,
vrátila je do "jídelníčku" zpátky a už tak dožiji.
Vědci by se mohli zaměřit třeba na Sunar
a zjistit, proč tam výrobci cpou to co tam cpou.
Už ho zase vylepšili, je bez palmového oleje = hurá?
Pamatuji doby ... no nic ...

3.9.2022 08:13

rapotacka11 napsal(a):
Osobně si myslím totéž a je mi jedno, co vědci zjistili .

Je mi to taky fuk.
Ale dařilo se vědcům, dařilo.
Něco, co jsem ráda jedla, mi úplně zhnusili.
Po čase jsem otupěla, měla jsem na ty "hnusy"
hroznou chuť až absťák,
vrátila je do "jídelníčku" zpátky a už tak dožiji.
Vědci by se mohli zaměřit třeba na Sunar
a zjistit, proč tam výrobci cpou to co tam cpou.
Už ho zase vylepšili, je bez palmového oleje = hurá?
Pamatuji doby ... no nic ...

Tak tak. Pamatuji si spoustu kampaní - pijte mléko, nepijte mléko - jezte máslo, nejezte máslo - jezte Ramu, Flóru apod., nejezte Ramu... - jezte sádlo, nejezte sádlo... Mohla bych pokračovat ještě dlouho.
Takže to mám jako vy. Jím všechno v přiměřeném množství. Palmový olej ne. Čtu složení.

3.9.2022 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.7.10

Tak tak. Pamatuji si spoustu kampaní - pijte mléko, nepijte mléko - jezte máslo, nejezte máslo - jezte Ramu, Flóru apod., nejezte Ramu... - jezte sádlo, nejezte sádlo... Mohla bych pokračovat ještě dlouho.
Takže to mám jako vy. Jím všechno v přiměřeném množství. Palmový olej ne. Čtu složení.

Souhlas. Z toho taky plyne ta moje averze k: vědci zjistili Jinak...jím i palmový tuk, samozřejmě ne záměrně, ale některé věci si já mlsná huba neodepřu a navalili ho i tam. Takže tak

4.9.2022 04:28
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

S tím, že já jsem vegetarián

Proč si takoví lidé pořizují masožravce?
Nechci číst tu odbornou odpověď ...
Možná už jsou granule z brouků i pro některé lidi.
Proti gustu ...

5.9.2022 21:40
fikovnice

XXX.XXX.132.175

rapotacka11 napsal(a):

Proti gustu ...

Co granule z brouků... Přímo smažení brouci, červi, švábi... Nemohla bych to ani za velké peníze!

6.9.2022 07:18
deauville

XXX.XXX.46.69

rapotacka11 napsal(a):

Proti gustu ...

Promiňte, ale to je hloupá reakce... proč si řada lidí "masožravců" pořizuje býložravce (myšleno na mazlíka, ne na jídlo - kůň, králík, morče...)?

Žádnou odbornou odpověď číst nemusíte, je to prostě proto, že se jim zvíře líbí

6.9.2022 07:33
deauville

XXX.XXX.46.69

lesnížínka napsal(a):
Granule z brouků či čeho jsem měla pro psa a ne, neujalo se to Já to brala hlavně z důvodů vyloučení nějaké alergie. Z etikých důvodů...kočce jsou jedno a brala by tedy spíš granule z myší a ptáků. Nejsem zapřísáhlý negranulář, kočky i pes žerou i gralule, pes teď na stará kolena a už ne dobré zuby dá granulím přednost před kostma, ale nemyslím si prostě že je to dobře. Stejně jako mi dítě bude raděj jíst chipsy než to, co mu uvařím...a také to dobře nebude, i když je bude do sebe ládovat s našením.

Moje bytové kočky si rády smlsnou na ulovené mouše či nějaké té breberce... takže mi to nepřijde až tak mimo mísu, možná přirozenější než hovězí či vepřové granule, kolikrát v životě si kočka v přírodě uloví vepře či krávu...

6.9.2022 08:22

fikovnice napsal(a):
Co granule z brouků... Přímo smažení brouci, červi, švábi... Nemohla bych to ani za velké peníze!

Smažení červi mně náhodou chutnají. Dlabala jsem na Živitelce. Jasně, tatarák to není, ale dá se.

6.9.2022 08:24

deauville napsal(a):
Moje bytové kočky si rády smlsnou na ulovené mouše či nějaké té breberce... takže mi to nepřijde až tak mimo mísu, možná přirozenější než hovězí či vepřové granule, kolikrát v životě si kočka v přírodě uloví vepře či krávu...

Tak tak, mí kocouři taky. Kubík je obzvlášť nadšený, když začnou lítat chroustci. Ale spíš pro lovecký zážitek. Je to sám chitin a tvrdé krovky.

6.9.2022 10:09
lesnížínka

XXX.XXX.40.204

Tak tak, mí kocouři taky. Kubík je obzvlášť nadšený, když začnou lítat chroustci. Ale spíš pro lovecký zážitek. Je to sám chitin a tvrdé krovky.

Většina brouků je hořkých(jejich obrana) Naše kočky loví kobylky, vážky, mouchy(ty nechytnou ) pavouky...ale brouky s krovkama ne.

6.9.2022 22:28
fikovnice

XXX.XXX.132.1

deauville napsal(a):

A co teprve můry!!! Ty jsou u mých koček speciální delikatesou!!!

6.9.2022 22:30
fikovnice

XXX.XXX.132.1

Smažení červi mně náhodou chutnají. Dlabala jsem na Živitelce. Jasně, tatarák to není, ale dá se.

Nééééé, to bych fakt nemohla! Mně se to hnusí, podobně jako třeba ty škrkavky, o nichž jsem psala vedle. Červy, roupy, škrkavky nemusím ani vidět...

7.9.2022 08:28
Bobča

XXX.XXX.20.192

Reni-slyšela jsem,že chutnají jako oříšky,hm?

7.9.2022 09:07

Bobča napsal(a):
Reni-slyšela jsem,že chutnají jako oříšky,hm?

Něco takového. Tihle nebyli čerstvě (nebo možná dostatečně) opražení, ale šlo to. Červíčci mi nevadí, ale jak to má nožičky a tykadla, tak mám taky blok. Takže do cvrčků jsem nešla. Možná příště.

7.9.2022 17:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

deauville napsal(a):
Promiňte, ale to je hloupá reakce... proč si řada lidí "masožravců" pořizuje býložravce (myšleno na mazlíka, ne na jídlo - kůň, králík, morče...)?

Žádnou odbornou odpověď číst nemusíte, je to prostě proto, že se jim zvíře líbí

Protože jim zajistí odpovídající krmení = býlí
a nevymýšlí jak to obejít = ošidit.
Masožravec potřebuje ... copak asi?

Přidejte reakci

Přidat smajlík