Beruška- starší dáma skončila v útulku

je 10 let stará kočičí dáma, která celý svůj život žila v bytových podmínká...
Dobrý den,
poprosil bych Vás o názor. Seznamuji kotě s kocourem, kastrovaným. Po 10 dnech jsme dva dny ve fázi, že je máme sólo v místnosti-kotě v přepravce, kocour volně. Dávám pamlsky nejvíc kocourovi a hrajeme si kousek od přepravky. Kocour na kotě občas zasyčí. Když je dál tak ne, tak jen kouká. Oči přivýrá a nevypadá ve stresu, jde se pomazlit, lítá za provázkem jako by tam kotě nebylo. Mám jako ,,vrchní kočka" kocoura napomenout nebo odlehčovat situaci ?- když je tedy u přepravky a syčí na malého. Setkal jsem se s obouma názorama, jak se zachovat.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Fernando
napsal(a):
Dobrý den,
poprosil bych Vás o názor. Seznamuji kotě s kocourem, kastrovaným. Po 10 dnech jsme dva dny ve fázi, že je máme sólo v místnosti-kotě v přepravce, kocour volně. Dávám pamlsky nejvíc kocourovi a hrajeme si kousek od přepravky. Kocour na kotě občas zasyčí. Když je dál tak ne, tak jen kouká. Oči přivýrá a nevypadá ve stresu, jde se pomazlit, lítá za provázkem jako by tam kotě nebylo. Mám jako ,,vrchní kočka" kocoura napomenout nebo odlehčovat situaci ?- když je tedy u přepravky a syčí na malého. Setkal jsem se s obouma názorama, jak se zachovat.
Děkuji.
Už to tady bylo několikrát - vlákno, jak seznámit 2 kočky. Moc pěkné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
přiznám se, že nijak extra nově příchozího s ostatními neseznamuji, ale nováčkovi ukážu tady se můžeš schovat, nebo tady, tady je fajn pelíšek.....a hlídám případnou agresi, aktivní
a pokud je příchozí malé kotě, tak nikdy žádný problém nebyl
(ty přichází až s dospíváním)