Dobrý den,
je mi jasné, že pravdu se nedozvíme, ale tak pro zajímavost.
Poznáte v něm někdo nějaké plemeno? Určitě není jen obyč evropská krátkosrstá, nějaké "šlechtické" geny tam budou
Před cca 9 lety jsem se ho ujala, toulal se kolem popelnic na sídlišti.
Váží necelých 7kg, má takovou vatovitou srst a je hrozně mazlivý a přátelský, třeba má fakt rád děti, to jsem ještě u žádné kočky nezažila.
Pan Ducka - pojmenovaly ho děti, ducá hlavičkou do všeho, co jen trochu vypadá, že by ho pak mohlo drbat.
Děkuji za komentáře!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fernando
napsal(a):
Dobrý den. Krásnej kocourek . Jinak těžko říci. Já bych tam viděl i trochu ragdoll
Mohl by být.

norská lesní
třeba
Tak nejsem žádný genetik, ale shrnula bych to tak, že jediné, co lze říci, je fakt, že Váš kocourek má gen pro dlouhou srst. Ale kde se vzala (resp. od koho), to je věštění z křišťálové koule.
Ledaže by se jednalo o zvíře, které se skutečně narodilo s PP, ale ztratilo se (či bylo "ztraceno") a Vy jste ho našla a ujala se ho, a aniž byste to věděla, máte "čistokrevné" zvíře. Nicméně ani v tomto případě bez znalosti dalších podrobností se nedozvíme, ke kterému plemeni by náleželo.
Ono totiž genetika je poměrně složitá a i "vesnický chov" (myšleno nekontrolované množení koček nejčastěji na vesnici) občas může vydat jedince, který vypadá jako čistokrevný jedinec konkrétního plemene, protože např. kdysi dávno tam na chatě pobýval čistokrevný britský modrý kocour, jehož geny se různě ředily atd. a občas se projeví...
Prostě podobný vzhled s nějakým plemenem nemusí nutně znamenat, že má kočka předky tohoto plemene, pokud ty předky neznáme.
Ahojte, prosím vás, skúsených chovateľov mačiek, vidíte v tomto kocúrovi nejaké plemeno ? Alebo či tam nevidíte nejaké prevládajúce gény. ďakujem.

Fernando
napsal(a):
Že by v tom byla britská ,,whiskas"?
Třeba.
janae1

XXX.XXX.160.6
Fernando
napsal(a):
Že by v tom byla britská ,,whiskas"?
Ano, to se nabízí.
Ale také nemusí. Když jsem byla malá, kolem mne se vyskytovaly stejně kočky, měly různou míru mramorovaní. Tenkrát jsme jim říkali "stříbrné" a byla to barevná varianta obyč kočky.
Byly moc krásné, teď jsem tak zbarvenou kočku neviděla.
A čo tak americká krátkosrstá ?
https://www.zoohit.sk/magazin/macky/plemena-maciek/americka-kratkosrsta-macka