Ssaska

XXX.XXX.1.221
Ahoj, mohla bych se zeptat kdy si můžu nejdříve vzít kočku ( až na jaře ) aby, nebyla třeba nemocná ? Ne odpovídejte že nejlepší jsou Májová koťátka, to vím !
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ssaska
napsal(a):
Ahoj, mohla bych se zeptat kdy si můžu nejdříve vzít kočku ( až na jaře ) aby, nebyla třeba nemocná ? Ne odpovídejte že nejlepší jsou Májová koťátka, to vím !
Děkuji
Ve třech měsících. Ale zdraví vám to stejně nezaručí.
Ssaska
napsal(a):
Děkuji
Nóó...jenže ono to tak vychází počítejte: kočky se mrouskají dle počasí koncem ledna až únor, takže vemem, že od února je březí dva měsíce, tj.únor-březen, koťata se narodí na konci března, takže k odběru budou...hádejte...nejdřív na konci května, když to bude venkovská Micka, PP kočky nejdřív v červnu (ve třech měsících)

lesnížínka
napsal(a):
Nóó...jenže ono to tak vychází počítejte: kočky se mrouskají dle počasí koncem ledna až únor, takže vemem, že od února je březí dva měsíce, tj.únor-březen, koťata se narodí na konci března, takže k odběru budou...hádejte...nejdřív na konci května, když to bude venkovská Micka, PP kočky nejdřív v červnu (ve třech měsících)
...ale i venkovni Micka by se měla brát ve trinácti týdnech...kotě jako kotě, že lidé hřeší na to, že je to jenom "venkovní Micka", je věc smutná...

lesnížínka
napsal(a):
Ona se ta venkovní Micka už o ně nestará...ta už shání chlapy
.ona ani ta bytová....

lesnížínka
napsal(a):
...no a pak se tady brečí na diskuzi...

lesnížínka
napsal(a):
Možná jo, ale koťata si spolu hrají. To je to, co těm předčasně odebraným chybí. A pak se tady řeší "agresívní" kočka (kocour).

napsal(a):
Možná jo, ale koťata si spolu hrají. To je to, co těm předčasně odebraným chybí. A pak se tady řeší "agresívní" kočka (kocour).
..naprostý souhlas....
napsal(a):
Na vesnici si nikdo tříměsíční koťata nenechá, ba ani ne dvouměsíční. Když si je lidi nerozeberou, naloží se do přepravky a vyhodí někde přes pár vesnic ke stodole A to popisuju mírnější případy, běžně se dají myslivcům pro psy (ale jinak jsou myslivci zvířátkomilové) Takto se setřence množí kočky, protože bydlí na začátku rekrezony, tak se jí pravidelně u baráku zjevují kočky všeho věku...Takže holky, bylo by to krásné, kdyby to bylo, jak si myslíte, ale žijete v iluzi

lesnížínka
napsal(a):
Na vesnici si nikdo tříměsíční koťata nenechá, ba ani ne dvouměsíční. Když si je lidi nerozeberou, naloží se do přepravky a vyhodí někde přes pár vesnic ke stodole A to popisuju mírnější případy, běžně se dají myslivcům pro psy (ale jinak jsou myslivci zvířátkomilové) Takto se setřence množí kočky, protože bydlí na začátku rekrezony, tak se jí pravidelně u baráku zjevují kočky všeho věku...Takže holky, bylo by to krásné, kdyby to bylo, jak si myslíte, ale žijete v iluzi
Nežijeme v iluzi. Bohužel víme, jak to chodí. Já měla na mysli předčasně odebrané kotě, jedináčka, které si lidi vezmou do bytu. A pak se diví, když trochu povyroste.

"Na vesnici si nikdo tříměsíční koťata nenechá, ba ani ne dvouměsíční. Když si je lidi nerozeberou, naloží se do přepravky a vyhodí někde přes pár vesnic ke stodole"
nebo je vyžene již opět březí/mrouskající se matka
A třeba mě se kočka mrouská později... A koťata mám cca polovina května.
Venkovský kočky nebývají příliš nachylný k nemocem. Třeba ty moje mají dokonce i blechy. Ale nevím jak to dokáží, drží si je na uzdě sami. Takže je jednou za čas skontroluji namátkou..Nemoci žádné, jen je pravidelně odčervuju.
Největší starosti jsem měl s kočkami z útuluku, když jsem si je pořizoval poprvé. Byla to kost a kůže, hledalo to ještě mámu.. Přitáhl jsem si je totálně zablešený s ušním svrabem, přeléčoval. A pak mi je přejelo auto, jakjinak..
Mohl bych Vám nabídnout teď cca 5ti měsíčního kocoura od Naší kočky. Mouratý, bílý. Kocouři mi tu moc nepřežívají...Všechny, který jsem měl, jsem tak do roka sbíral ze silnice.
Ssaska

XXX.XXX.1.221
rapotacka11
napsal(a):
Zase dotaz .
Jakou kočku?
Z útulku?
Nebo uvažujete o kotěti?
Na ven?
Na ven, od chovatele a kotě.

Ssaska
napsal(a):
Na ven, od chovatele a kotě.
Doufám, že víte, že samotné malé kotě nemůžete rovnou vystrčit ven.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
...ale i venkovni Micka by se měla brát ve trinácti týdnech...kotě jako kotě, že lidé hřeší na to, že je to jenom "venkovní Micka", je věc smutná...
Měla, ale půjdu proti proudu, není to uplně nutné.
Je rozdíl šlechtěná kočky a mourina od sousedů.
Šlechtěné kočky bývaj pomalejší, dvouměsíční je často fakt mimino, co před pár dny vylezlo z pelechu.
Dvouměsíční mourina už je celkem malá/velká kočka.
Kdybych měla čekat, až si kotě přestane hrát, tak se načekám, to je stejná pověra, jako čekat, až přestane sát mateřské mléko.
ALe zakladatelka už tu takovu diskuzi měla, vyšlo z ní, že nemá podmínky pro kotě. Nelze kotě vzít a dát samotné ven, je jedno, jestli muje třináct nebo osm týdnů. To nejde udělat ani s dospělou kočkou.
POpravdě nechápu, proč si někdo pouze venkovní kočku pořizuje. Teda chápu, dyž má někdo stáje/maštale a potřebuje lovce myší, ale pokud si vybavuji, zakadatelka nemá ani jedno, prostě jen chce kotě a rodiče to povolili.

janae1
napsal(a):
Šlechtěné kočky bývaj pomalejší, dvouměsíční je často fakt mimino, co před pár dny vylezlo z pelechu.
Kdybych měla čekat, až si kotě přestane hrát, tak se načekám, to je stejná pověra, jako čekat, až přestane sát mateřské mléko.
ALe zakladatelka už tu takovu diskuzi měla, vyšlo z ní, že nemá podmínky pro kotě. Nelze kotě vzít a dát samotné ven, je jedno, jestli muje třináct nebo osm týdnů. To nejde udělat ani s dospělou kočkou.
POpravdě nechápu, proč si někdo pouze venkovní kočku pořizuje. Teda chápu, dyž má někdo stáje/maštale a potřebuje lovce myší, ale pokud si vybavuji, zakadatelka nemá ani jedno, prostě jen chce kotě a rodiče to povolili.
...ale jo ať si to má každý jak rozumí, ale tady v baraku mam nedavny připad, přitahli si sousedi male venovske kotě, max 6 týdnů a jsou z něj na prášky, pouceni už byli kočicinou minulou, tentokrat se dusovali, ze půjdou do starsiho, no nesli a ted brečí..

janae1
napsal(a):
Nejdete proti proudu, ale já měla na mysli právě tu mourinu, jenže pořízenou samotnou a do bytu. A to je pak rachot. S ostatním souhlasím.

Bobča
napsal(a):
Ale kotě hned ven??Vždyť mu bude smutno Vždyť i 3měsíční kotě potřebuje ještě mít nějaký čas zázemí doma...Dát ho hned ven,tak myslím,že uteče,nebo se bude trápit v nějaké voliéře? To snad ne
Samozřejmě, že ne. Uteče, někdo ho ukradne, přejede, sežere. Proto jsem se zadavatelky ptala, jestli to ví. Neodpověděla.
Ssaska

XXX.XXX.189.169
napsal(a):
Doufám, že víte, že samotné malé kotě nemůžete rovnou vystrčit ven.
Ano, vím.