Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mita1988

26.12.2020 16:14
Mita1988

XXX.XXX.175.136

Dobry den,
mam problem meli jsme doma jen kastrovanou kocicku posleze jsme zachranili kocoura a zen zatim neni kastrovany. Mame problem v tom, ze ten kocour napada kocku ale i agresivne nenecha ji poradne ani na zachode.
Nevim si s nim uz rady, meli by jste nejakou radu jak na nej? Opravdu kocouta nechci davat pryc.

26.12.2020 16:50
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

To se kočka teda má.

Možná zachránit ještě jednoho...

26.12.2020 16:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, kolik mu je, ale v prvé řadě vykastrovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2020 20:13

Mita1988 napsal(a):
Dobry den,
mam problem meli jsme doma jen kastrovanou kocicku posleze jsme zachranili kocoura a zen zatim neni kastrovany. Mame problem v tom, ze ten kocour napada kocku ale i agresivne nenecha ji poradne ani na zachode.
Nevim si s nim uz rady, meli by jste nejakou radu jak na nej? Opravdu kocouta nechci davat pryc.

Otázka, jestli je opravdu agresívní nebo jenom hravý. V každém případě vykastrovat - kolik mu je?

Mita1988

28.12.2020 13:18
Mita1988

XXX.XXX.175.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otázka, jestli je opravdu agresívní nebo jenom hravý. V každém případě vykastrovat - kolik mu je?

Je mi cca 10 mesicu me jde oto ze kocka uz je statsi a jako ze nedavno ji i ublizil stale ji skace po zadech a nemuze okolo nej ani poradne projit tak proto se ptam co stim.Stou kastraci je to samozrejmost.Ale taky to nemusi pomoct

28.12.2020 13:48
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

Kastrace nemusí pomoct.
Ale jistě napadání a stresování kočky nedopouštíte
a bez dohledu nejsou spolu.

28.12.2020 13:58

skáče po zádech - to je krycí poloha, to je pohlavní pud

opět musím konstatovat - celý můj Bertík

když se přistěhoval, tipuji měl necelý rok, spatřil kočku (jako holku, byť kastrované), agresivně na ni vletěl a sápal se na záda, chudák holky
Matýsková i držela (samo bez onoho aktu)

27.11 byl kastrován
+ jsem ho zastavovala v útoku stříkancem vody ze stříkačky
+ hra
+ místo útoku kozlík

stav dnes - s Terezkou si krásně HRAJÍ, ba před tou kozou divokou mnohdy prchne, s ostatníma holkama víceméně klid na frontě

ale má přístup ven a už najel na vážný režim - lov, žrádlo, odpočinek

nemám ráda soudy, u takto mladých zvířat, jak někoho změnila kastrace, ono mění i samo dospívání, ale u tohoto kocoura jsem ochotna kastraci přiznat vliv, a to nemalý, na zklidnění zloprcka.

28.12.2020 16:40

skáče po zádech - to je krycí poloha, to je pohlavní pud

opět musím konstatovat - celý můj Bertík

když se přistěhoval, tipuji měl necelý rok, spatřil kočku (jako holku, byť kastrované), agresivně na ni vletěl a sápal se na záda, chudák holky
Matýsková i držela (samo bez onoho aktu)

27.11 byl kastrován
+ jsem ho zastavovala v útoku stříkancem vody ze stříkačky
+ hra
+ místo útoku kozlík

stav dnes - s Terezkou si krásně HRAJÍ, ba před tou kozou divokou mnohdy prchne, s ostatníma holkama víceméně klid na frontě

ale má přístup ven a už najel na vážný režim - lov, žrádlo, odpočinek

nemám ráda soudy, u takto mladých zvířat, jak někoho změnila kastrace, ono mění i samo dospívání, ale u tohoto kocoura jsem ochotna kastraci přiznat vliv, a to nemalý, na zklidnění zloprcka.

Otázka, jak to vypadá, když skáče po zádech. Můj mladší kocour takto "útočí" na staršího (oba kastrovaní) a nic sexuálního v tom není. Prostě si chce hrát. Bez videa neposoudíme, popis nestačí.

28.12.2020 16:41

Mita1988 napsal(a):
Je mi cca 10 mesicu me jde oto ze kocka uz je statsi a jako ze nedavno ji i ublizil stale ji skace po zadech a nemuze okolo nej ani poradne projit tak proto se ptam co stim.Stou kastraci je to samozrejmost.Ale taky to nemusi pomoct

Nemusí, ale video by nebylo?

Mita1988

28.12.2020 22:07
Mita1988

XXX.XXX.23.41

Nemusí, ale video by nebylo?

Kdyz se mi to povede natocit nemam problem nejhorsi je ze se kocka boji a vrci na nej jen se priblozi pac ji ublizil.

28.12.2020 22:33

Mita1988 napsal(a):
Kdyz se mi to povede natocit nemam problem nejhorsi je ze se kocka boji a vrci na nej jen se priblozi pac ji ublizil.

Vrčení není strach, ale varování. Můj starší kocour taky vrčí, když už má mladšího dost. A ten to (většinou) i respektuje.

29.12.2020 09:57

"Vrčení není strach, ale varování"
ale takto to nelze......
vrčení je prostě signál něco se mi moc moc nelíbí (a u některých jenom i trošku nelíbí),
a znamená to i se bojím, i jsem nas.štvaná, i prchnu, nebo ti vypráším kožich.......

Mita, musíš kočičku aktivně chránit, to je to, co píšu výše - jednak mu musíš spojit útok na kočičku s něčím nepříjemným (to je to postříkání vodou), jednak musíš jeho aktivitu přesměrovávat na sebe, aktivní hrou (náš je zcela "hyn" z laseru).
Kočička musí mít své bezpečné úkryty.
Musí mít dostatečné únikové cesty, horem, spodem.....

a ta kastrace, jako včera by bylo akorát

Mita1988

29.12.2020 16:18
Mita1988

XXX.XXX.23.41

moc dekuji zavrady zkusim vse co radite

Přidejte reakci

Přidat smajlík