Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2020 11:27
Paina01

XXX.XXX.208.9

Zdravím, náš kocour čůral do postele, tak jsme jeli k veterináři a zjistili jsme, že má písek v moči. Jenže problém je, že nám hrozně smrdí postel. Použila jsem i enzymatický čistič, ale je to snad ještě horší. Máte někdo nějaký osvědčený způsob, jak tu postel umýt a zbavit zápachu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2020 12:00

pokud je tou postelí myšlena matrace, tak nejlépe vyhodit

31.12.2020 12:16
Paina01

XXX.XXX.208.9

Bohužel ne, matrace nejde oddělit.

31.12.2020 12:42

aby enzy čistič fungoval (mám alpík, funguje), musí se dostat do kontaktu s tou močí, tedy před jakýmkoliv jiným čištěním, a ještě jednou do kontaktu s močí, tedy i dovnitř, do hloubky matrace. Tedy prolít. Totéž bude platit i při použití octa +sody, které se k tomuto účelu rovněž používají.
A pak ta postel-matrace bude schnout asi tak půl roku, a mezitím zplesniví.....

31.12.2020 12:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkoušela jsem před lety: ocet - doslova prolít, sodu, vanish....už si nepamatuju v jakovém pořadí a zabralo to tak napůl. Já, protože jsem to věděla, tak jsem to cítila ze sedačky i po roce Šla bych cestou nejjednodušší: máte ten enzymatický, měl by zabrat, ale asi to bude potřeba zopakovat vícekrát a bude to chtit čas, aby se ty pachy rozpadly. Pak bych dala do rozprašovače ocet napůl s vodou a postříkala opravdu až do pořádně mokra, aby to prosáknulo pomalu zkrz. Budete muset mít pár dní pod prostěradlem igelit, ale za pár dní(podle teploty v ložnici) to určitě vyschne. Když ráno vstanete, všechno sundat a nechat větrat, ať to schne. Kdybych měla zvířata v posteli, tak tam ten igelit mám fakt snad napořád, pro jistotu, protože nehoda se může stát vždycky.

31.12.2020 13:16

tož záleží, jestli mají matraci jako 10-20-30 cm, nebo pár cm na pružinách nebo jak.....

a jo, nepromokavá prostěradla mám všude

31.12.2020 15:20
Paina01

XXX.XXX.184.254

Postel máme opravdu velkou, naštěstí smrdí jen jedna polovina, takže povlíknu jenom jednu polovinu na které budeme spát a tu druhou nechám schnout. Zkusím tedy ještě ten čistič a ocet s vodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík