Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2021 16:35
Sonnic

XXX.XXX.8.36

Ahoj,
stříháte vašim mazlíkům drápky? Já jen, že ten náš si je vždy škrábal o škrabadlo, ale jak už je to starý pán tak přestal. No a prostě když někdy vrní tak si je úplně zadírá do sebe, což se mu nikdy nedělo, ale jinak vypadají, že mu nevadí.
Díky moc za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2021 17:30

Sonnic napsal(a):
Ahoj,
stříháte vašim mazlíkům drápky? Já jen, že ten náš si je vždy škrábal o škrabadlo, ale jak už je to starý pán tak přestal. No a prostě když někdy vrní tak si je úplně zadírá do sebe, což se mu nikdy nedělo, ale jinak vypadají, že mu nevadí.
Díky moc za odpovědi

Ne.

1.1.2021 18:22
Fernando

XXX.XXX.27.148

Ano. Jeden kocourek je pravidelně obrušuje, zadní okusuje. Druhý vůbec. Když je začal mít jak velociraptor, museli jsme začít stříhat. A další kotě zatim občas obrušuje, tak uvidíme..

1.1.2021 18:31

Fernando napsal(a):
Ano. Jeden kocourek je pravidelně obrušuje, zadní okusuje. Druhý vůbec. Když je začal mít jak velociraptor, museli jsme začít stříhat. A další kotě zatim občas obrušuje, tak uvidíme..

Velociraptor

1.1.2021 18:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Velociraptor

co to je???

1.1.2021 19:00

Bobča napsal(a):
co to je???

Ty jsi neviděla Jurský park? To bylo poslední představení, na které jsem šla do kina. Asi před 20 lety.

1.1.2021 19:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

Ty jsi neviděla Jurský park? To bylo poslední představení, na které jsem šla do kina. Asi před 20 lety.

ne,neviděla ..ale to neva..bude to asi něco od velocipedu??

1.1.2021 19:06
Sonnic

XXX.XXX.8.36

A čím stříháte je asi potřeba něco speciálního co? A jak poznat kde je nerv abych ho omylem nestříhla moc

1.1.2021 19:26

Bobča napsal(a):
ne,neviděla ..ale to neva..bude to asi něco od velocipedu??

Ani ne. Dinosaurus, vyznačující se výraznými drápy na pánevních končetinách, kterými dokáže provést vivisekci. Jako třeba současný pštros.

1.1.2021 19:34
Bobča

XXX.XXX.20.192

Ani ne. Dinosaurus, vyznačující se výraznými drápy na pánevních končetinách, kterými dokáže provést vivisekci. Jako třeba současný pštros.

aháá dík za vysvětlení...mě takové filmy nějak nebraly,vím,ž to kdysi bylo,dneska,když vnučky s dcerou se baví o jakýchsi ...nevzpomenu si teď..ty fantasy filmy..vůbec nemám přehled.."evendžr"a cosi.. Myslím,že i kocouři Thor a Mauí jsou pojmenovaní podle nějakých postav z filmů..

2.1.2021 08:47

Sonnic napsal(a):
A čím stříháte je asi potřeba něco speciálního co? A jak poznat kde je nerv abych ho omylem nestříhla moc

Stačí lidské kleštičky na nehty. Nerv tam není, jenom cévka. A i kdybyste omylem střihla moc, nevykrvácí. U papouška jsem měla vždycky připravený rozžhavený hřebík.

2.1.2021 08:57
Fernando

XXX.XXX.27.38

Nebál bych se tolik toho stříhání. Ona cévka je docela vidět, ale spíš co na to řekne čičík

2.1.2021 09:37

..stříhám pravidelně všem třem kočkám na predních, tam jim pořád rostou a ač mají škrabadla a poctivě škrábou, tak je neubrousí.....

2.1.2021 09:56
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Fernando napsal(a):
Nebál bych se tolik toho stříhání. Ona cévka je docela vidět, ale spíš co na to řekne čičík

No právě,
zkoušela jsem to a bála jsem se více secvaknout kleštičky no a moc se netvářil snažil se packou utéct

2.1.2021 17:39
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Ahoj koupili jsme kleštičky na drápky, protože to co jsme měli doma tak bylo naprosto nepoužitelné. Problém je s tim jak ho “donutit” aby byl fklidu a neutíkal když mu je chci ostříhat. Mňamky nefungují on už mu nějak odešel čich takže to necítí.
Prosím poraďte

4.1.2021 14:21

Stříhám oběma kočkám na předních tlapkách. Oni si je spíš o ty škrabadla ostří :D ...a potom, když nějaká zavadí drápkem o mě, tak to není nic příjemného. Stříhám i před návštěvou veterináře, nebo když má přijít někdo na návštěvu k nám (obzvlášť, když návštěvy většinou neví, že kočky si nemají hrát s rukou, nebo že kočka se na bříšku nedrbe jako pes ).

4.1.2021 14:25

Sonnic napsal(a):
Ahoj koupili jsme kleštičky na drápky, protože to co jsme měli doma tak bylo naprosto nepoužitelné. Problém je s tim jak ho “donutit” aby byl fklidu a neutíkal když mu je chci ostříhat. Mňamky nefungují on už mu nějak odešel čich takže to necítí.
Prosím poraďte

Naše kočka si taky nenechá stříhat drápky v klidu. Kocour jo, tomu to nevadí...Takže kočku vždycky vezme do náruče přítel, já vemu kleštičky a potom to je rychlá akce. Kočka celkově nesnáší, když jí někdo sahá na tlapky, ale nechá se uplatit kokinem. Jen podotýkám, že ji nikdo nikdy nestřihl (teda nevím jak chovatelka). Už od mala je na tlapky cíťa.

5.1.2021 16:35
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Naše kočka si taky nenechá stříhat drápky v klidu. Kocour jo, tomu to nevadí...Takže kočku vždycky vezme do náruče přítel, já vemu kleštičky a potom to je rychlá akce. Kočka celkově nesnáší, když jí někdo sahá na tlapky, ale nechá se uplatit kokinem. Jen podotýkám, že ji nikdo nikdy nestřihl (teda nevím jak chovatelka). Už od mala je na tlapky cíťa.

Nojo, já vždycky stihnu ostříhat jen jeden nebo dva drápky ( když teda leží ). Jinak jsem ho chytla držela a ostříhala co šlo dokud nezačal kousat ( neodsuzujte mně )

A pak se chci zeptat má na jednom drápku takový odumřelý kus. Mám s tím něco dělat je vidět že je to odumřelé a nevím kestli to vadí

5.1.2021 17:47

Sonnic napsal(a):
Nojo, já vždycky stihnu ostříhat jen jeden nebo dva drápky ( když teda leží ). Jinak jsem ho chytla držela a ostříhala co šlo dokud nezačal kousat ( neodsuzujte mně )

A pak se chci zeptat má na jednom drápku takový odumřelý kus. Mám s tím něco dělat je vidět že je to odumřelé a nevím kestli to vadí

No, úplně to vidět není. V nejhorším to odpadne samo.

6.1.2021 08:25
Sonnic

XXX.XXX.55.171

No, úplně to vidět není. V nejhorším to odpadne samo.

No prostě je tam část drápu na víc která tam být nemá a je černá.
Já to asi nechám díky

6.1.2021 15:07

Sonnic napsal(a):
No prostě je tam část drápu na víc která tam být nemá a je černá.
Já to asi nechám díky

Naše kočky si vždycky takové věci odrápaly o škrabadla, ale těžko říct, taky tam toho moc nevidím. Občas se kočkám drápky olupují...nevím, jak to nazvat, ale je to normální. Já opravdu zastřihuju jen ostré špičky. Pokud se vám to nezdá, zeptala bych se na to veta, až půjdete třeba na očkování, ale nemyslím si, že by to něco bylo - určitě bych nelítala na veterinu jen kvůli tomu :D.

6.1.2021 17:51

Naše kočky si vždycky takové věci odrápaly o škrabadla, ale těžko říct, taky tam toho moc nevidím. Občas se kočkám drápky olupují...nevím, jak to nazvat, ale je to normální. Já opravdu zastřihuju jen ostré špičky. Pokud se vám to nezdá, zeptala bych se na to veta, až půjdete třeba na očkování, ale nemyslím si, že by to něco bylo - určitě bych nelítala na veterinu jen kvůli tomu :D.

Jo, olupují. Já tomu říkám svlečky (jako u pavouků). Pravidelně je nacházím zapíchnuté v koberci - mám kocoury domácí.

6.1.2021 18:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo, olupují. Já tomu říkám svlečky (jako u pavouků). Pravidelně je nacházím zapíchnuté v koberci - mám kocoury domácí.

Přesně, taky občas najdu

6.1.2021 18:43
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Jj taky jsem našla zasekla se mu na drápku tak jsem sundala

7.1.2021 12:50

....také nacházím a také jim tak ríķám.....

7.1.2021 13:54
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Samozřejmě , stříhám,pravidelně. Jakmile mi začne kočka klapat (cvakat drápkama při chůzi po plovooučce je jasné,že má přerostlé drápky.U kocoura to poznám jednoduše, ten když e mazlí ,a packama mě chytne okolo krku a zabolí to vím, že už má hodně ostré a dlouhé drápky ,tak mu je hned zastřihnu.Jinak si to snaží vykusovat sám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík