Britská koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - CHS New Montemi hledá milující domov p...
16000 Kč
Mám osmiměsíčního britského modrého kocourka s PP. Váží 3,6 kg a již měsíc má stále stejnou váhu a nepřibral. Baští myslím dost a je v pohodě, má granulky stále k dispozice, ale krmím hlavně syrovým přemraženým masem, občas žloutek, tvaroh, nějakou kvalitní konzervu. Je naočkovaný a odčervený samozřejmě od chovatele, první měsíce přibíral ukázkově, ale prostě ted stagnuje už měsíc s váhou. Je pěkný, není hubený, ale zaráží mě že za měsíc vůbec nepřibral...
Je to v pořádku? Není 3,6kg málo na 8 měsíců u Britky? Podotýkám, že rodiče kocourka jsou poměrně velcí.
Máte nějaké podobné zkušenosti? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
normál kočka
ne každý britský je desetikilová obézní koule
Potvrzuji Bodlinku - mám papírovou britku, tatínek mohutný, maminka střední, ale moje čtyřletá kočička má 3,5 kg - pěkná, v typu, kulatá, ale pří vší péči chovatele i mé holt nedorostla do standardní velikosti a hmotnosti. Příroda je příroda, pokud máte kocourka jen na mazlíka, ne do chovu, neřešila bych.
Krom toho - naše britka dorostla do typu až cca mezi 2. a 3. rokem - do té doby to bylo takové nekulaté a spíš nohaté stvoření.
Naše Gučajz byla velká už jako koťátko, takže nám chovatelka zrovna říkala, že bude velká po taťkovi, který prý tedy rozhodně byl. A je, je velikosti kocoura. Teď to dohnala i váhově i když po mé kritice a vložení fotek na NET se mi zdá, že o nějaké to kilečko poslední týden spadla(šla do sebe )
Já mám skoro 9ti měsíční kočičku. Od příchodu domů nabírala cca 300-500g měsíčně. Nyní má 4.8 kg...
Mne naopak děsí, že bude obrovská 😂 ale její otec je nádherný mohutný kocour, tak asi bude víc po něm.
evila
napsal(a):
Já neřeším ani snad jestli bude drobnější nebo obr. Nejmilejší mazlík bude vždy. Ale spíš me zaráží, že poslední měsíc nepřibral ani deko. Myslím, že kotě by mělo růst a přibírat nejvíc hlavně do jednoho roku a on má teprv 8 měsíců.
Nikdy jsem to nestudovala a vlastně ani nijak neřešila, ale myslím si, že i u zvířat je to stejné(či podobné) jako u dětí, kdy se střídá rychlý růst s obdobím stagnace a pak těsně před dospělostí, už to jde spíš na takové buclatění
LuciferOv
napsal(a):
Já mám skoro 9ti měsíční kočičku. Od příchodu domů nabírala cca 300-500g měsíčně. Nyní má 4.8 kg...
Mne naopak děsí, že bude obrovská 😂 ale její otec je nádherný mohutný kocour, tak asi bude víc po něm.
To je teda DÁMA... ..ten zadumaný pohled...nožku přes nožku... neviděla jsem takovou barvu u koček..krásná...Kámoška má takové králíky
Králíky....
To je Bobi čokoládka, u britek je. Když jsme vybírali u koček barvu pro Gucci(tedy jakové barvy bude Gucci) aby nebyla taky modrá jak Leonek, ještě takový výběr barev nebyl, nebo v tu dobu zrovna nebyl a ve vrhu byla právě lila(Gucci) a čokoládová. No než jsme si to rozmysleli čokoládka byla zadaná, tak se to vyřešilo raz dva. Gucci II.- tam jsem nad barvou ani neuvažovala - chtěla jsem úplně stejnou Gucci, jako by tu byla pořád ona. Samozřejmě není žádná kočka úplně stejná, ale pro mě v hlavě...je to prostě Gucci. Vůbec nepřemýšlím nad tím, že Gucci leží tady v hrobečku, úplně jsem to vytěsnila....v rámci zachování zdravého rozumu
Ano, je to dáma, tohle je její oblíbená poloha. Můj první kocourek byl modrý a když loni umřel, tak už jsem modrého nechtěla...
Vysnila jsem si hnědého kocourka Melichárka... A skoro to vyšlo, ve vrhu z 9ti koťat byla 3 hnědá... Ale Mia byla jediná z hnědých, která přežila, tak mám ji ❤️