Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 01:04
evila

XXX.XXX.23.8

Mám osmiměsíčního britského modrého kocourka s PP. Váží 3,6 kg a již měsíc má stále stejnou váhu a nepřibral. Baští myslím dost a je v pohodě, má granulky stále k dispozice, ale krmím hlavně syrovým přemraženým masem, občas žloutek, tvaroh, nějakou kvalitní konzervu. Je naočkovaný a odčervený samozřejmě od chovatele, první měsíce přibíral ukázkově, ale prostě ted stagnuje už měsíc s váhou. Je pěkný, není hubený, ale zaráží mě že za měsíc vůbec nepřibral...
Je to v pořádku? Není 3,6kg málo na 8 měsíců u Britky? Podotýkám, že rodiče kocourka jsou poměrně velcí.
Máte nějaké podobné zkušenosti? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2021 08:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

normál kočka

ne každý britský je desetikilová obézní koule

3.1.2021 16:58
deauville

XXX.XXX.46.69

Potvrzuji Bodlinku - mám papírovou britku, tatínek mohutný, maminka střední, ale moje čtyřletá kočička má 3,5 kg - pěkná, v typu, kulatá, ale pří vší péči chovatele i mé holt nedorostla do standardní velikosti a hmotnosti. Příroda je příroda, pokud máte kocourka jen na mazlíka, ne do chovu, neřešila bych.

Krom toho - naše britka dorostla do typu až cca mezi 2. a 3. rokem - do té doby to bylo takové nekulaté a spíš nohaté stvoření.

3.1.2021 17:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Naše Gučajz byla velká už jako koťátko, takže nám chovatelka zrovna říkala, že bude velká po taťkovi, který prý tedy rozhodně byl. A je, je velikosti kocoura. Teď to dohnala i váhově i když po mé kritice a vložení fotek na NET se mi zdá, že o nějaké to kilečko poslední týden spadla(šla do sebe )

3.1.2021 18:09
evila

XXX.XXX.23.8

Já neřeším ani snad jestli bude drobnější nebo obr. Nejmilejší mazlík bude vždy. Ale spíš me zaráží, že poslední měsíc nepřibral ani deko. Myslím, že kotě by mělo růst a přibírat nejvíc hlavně do jednoho roku a on má teprv 8 měsíců.

3.1.2021 20:52
LuciferOv

XXX.XXX.236.247

Já mám skoro 9ti měsíční kočičku. Od příchodu domů nabírala cca 300-500g měsíčně. Nyní má 4.8 kg...
Mne naopak děsí, že bude obrovská 😂 ale její otec je nádherný mohutný kocour, tak asi bude víc po něm.

3.1.2021 22:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

LuciferOv napsal(a):
Já mám skoro 9ti měsíční kočičku. Od příchodu domů nabírala cca 300-500g měsíčně. Nyní má 4.8 kg...
Mne naopak děsí, že bude obrovská 😂 ale její otec je nádherný mohutný kocour, tak asi bude víc po něm.

Krásná

3.1.2021 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

evila napsal(a):
Já neřeším ani snad jestli bude drobnější nebo obr. Nejmilejší mazlík bude vždy. Ale spíš me zaráží, že poslední měsíc nepřibral ani deko. Myslím, že kotě by mělo růst a přibírat nejvíc hlavně do jednoho roku a on má teprv 8 měsíců.

Nikdy jsem to nestudovala a vlastně ani nijak neřešila, ale myslím si, že i u zvířat je to stejné(či podobné) jako u dětí, kdy se střídá rychlý růst s obdobím stagnace a pak těsně před dospělostí, už to jde spíš na takové buclatění

4.1.2021 07:24
LuciferOv

XXX.XXX.55.222

Já bych stresovala kdyby začal hubnout, protože to by se dít nemělo, ale jinak klid 😉

4.1.2021 11:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

LuciferOv napsal(a):

To je teda DÁMA... ..ten zadumaný pohled...nožku přes nožku... neviděla jsem takovou barvu u koček..krásná...Kámoška má takové králíky

4.1.2021 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Králíky....
To je Bobi čokoládka, u britek je. Když jsme vybírali u koček barvu pro Gucci(tedy jakové barvy bude Gucci) aby nebyla taky modrá jak Leonek, ještě takový výběr barev nebyl, nebo v tu dobu zrovna nebyl a ve vrhu byla právě lila(Gucci) a čokoládová. No než jsme si to rozmysleli čokoládka byla zadaná, tak se to vyřešilo raz dva. Gucci II.- tam jsem nad barvou ani neuvažovala - chtěla jsem úplně stejnou Gucci, jako by tu byla pořád ona. Samozřejmě není žádná kočka úplně stejná, ale pro mě v hlavě...je to prostě Gucci. Vůbec nepřemýšlím nad tím, že Gucci leží tady v hrobečku, úplně jsem to vytěsnila....v rámci zachování zdravého rozumu

4.1.2021 18:53
LuciferOv

XXX.XXX.236.228

Ano, je to dáma, tohle je její oblíbená poloha. Můj první kocourek byl modrý a když loni umřel, tak už jsem modrého nechtěla...
Vysnila jsem si hnědého kocourka Melichárka... A skoro to vyšlo, ve vrhu z 9ti koťat byla 3 hnědá... Ale Mia byla jediná z hnědých, která přežila, tak mám ji ❤️

Přidejte reakci

Přidat smajlík