Ssaska

XXX.XXX.189.169
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli potřebuje venkovní kočka škrabadlo.
Děkuji a přeji krásný zbytek dne.
Nepotřebuje. Škrabadlo je nutnost pro domácí kočky, co jim taky jiného zbývá? Strom...on někdo nemá strom? Kočky si škrábáním i přirozeně značkují, takže naše i když mají stromů 50, stejně doma jdou a jeden po druhém si škrábnou i škrabadlo(mají jedno takové...už invalidní ) a taky rádi škrabou starý tepich smyčkový, co má Worka na ležení.
To záleží na kočce. Náš kocour je venkovní a domů smí. Doma se většinou nažere, pomazlí, schrupne si na gauči a jde ven.venku škrábe stromy.
Pokud by měl touhu škrábat doma, tak škrabadlodostane.
Pokud má kočka venku vyžití, myslím že ho nepotřebuje, pokud nejsou v okolí stromy, schovky a tak...no možná by ho ocenila
Uživatel s deaktivovaným účtem

potřeba
nepotřeba
i kočka s přístupem ven bude škrábat doma, když bude mít tu potřebu a najde vhodné místo
ony zase tak kategorie doma x venku neřeší.....

lesnížínka
napsal(a):
Nepotřebuje. Škrabadlo je nutnost pro domácí kočky, co jim taky jiného zbývá? Strom...on někdo nemá strom? Kočky si škrábáním i přirozeně značkují, takže naše i když mají stromů 50, stejně doma jdou a jeden po druhém si škrábnou i škrabadlo(mají jedno takové...už invalidní ) a taky rádi škrabou starý tepich smyčkový, co má Worka na ležení.
....kamarad ma 5 kocek, prevazně venkovní, ale domů se chodi dojist, a obcas prespat....škrabadlo využivají.....
napsal(a):
....kamarad ma 5 kocek, prevazně venkovní, ale domů se chodi dojist, a obcas prespat....škrabadlo využivají.....
Protože je Kdyby nebylo, škrabou venku. Naše kočky škrabou jen to svoje škrabadlo, které je polorozpadlé, takže jen tak jako aby se neřeklo. Teď mají asi 3 týdny ten tepich na zemi a to je baví Nejraděj venku škrabou při chodníku kmen vistárie

lesnížínka
napsal(a):
Protože je Kdyby nebylo, škrabou venku. Naše kočky škrabou jen to svoje škrabadlo, které je polorozpadlé, takže jen tak jako aby se neřeklo. Teď mají asi 3 týdny ten tepich na zemi a to je baví Nejraděj venku škrabou při chodníku kmen vistárie
..no nevím, treba ne....

"Kdyby nebylo, škrabou venku"
nebo doma
gauč, křeslo (to preferovala naše stará kočičí garda), židle(si teď potlapkala Matýsková) apod.
napsal(a):
"Kdyby nebylo, škrabou venku"
nebo doma
gauč, křeslo (to preferovala naše stará kočičí garda), židle(si teď potlapkala Matýsková) apod.
Ne. Naše stará garda nebyla doma od kotěte zvyklá, začali domů chodit až jako starší a přesto, že doma tehdy měli škrabadlo, ani ho nepoužívali. Nikdy nebylo nic z nábytku škráblé. Teďka mladí, ti už vyrůstali jako prckové doma a tím se víc naučili i to, že se dá škrábat i doma, protože venku ještě nebyli, tak vlastně museli. Naštěstí to praktikovali jen na škrabadlo, které byl takový nepovedený kup(je takové vachrlaté) a na koberec, takový s tím dlouhým vlasem, kde to není nijak vidět a teď starý kus koberce, který hážu psu na dlažbu, aby mu to neklouzalo. Bohužel třeba sedačka je poškrábaná hodně, ale to není, že by se postavili a škrábali, ale od toho, jak po ní skákali, tam ujede noha, tam ujede, za sedačku vleze pavouk, kterého odsud musí určitě dostat, chce vylézt na stůl a protože je tam malá mezera mezi židlí a stolem na vyskočení, vyškrábe se po vnitřní straně opěradla židle

a to úvodní "ne" se vztahuje jako k čemu?
jakože neexistuje možnost, aby kočky s přístupem ven nemající doma ofiko škrabadlo doma škrabaly?
Kdyby doma škrabadlo nebylo, škrabou doma...gauč atd. - ne.
Naše kočky stylem: přijdu ke křeslu, natáhnu se a drhnu drápama - klasické škrabadlo - doma nikdy neškrabaly. Ani tyhle a ty staré už vůbec ne, ty ani ty koberce. Tyhle koberce možná jen proto, že je nechávám a ani nijak vehementně ne, s potřebou obrousit si drápky, spíš tak jako od radosti, či abych něco naznačila tomu druhému kočičákovi

ale tohle přeci není o kočkách lesnížínky......
tohle je o kočkách
napsal(a):
ale tohle přeci není o kočkách lesnížínky......
tohle je o kočkách
Tohle je o kočkách s přístupem ven a ty já mám. Otázka zněla, jestli musí mít doma škrabadlo a moje zkušenost je, že ne. Napsala jste, že i venkovní kočka bude škrábat doma a já napsala, že ne nutně, moje ne. Zřejmě to bude taky i o plemeni, nebo o tom, jak kdo ty kočky nechá.
lesnížínka
napsal(a):
Tohle je o kočkách s přístupem ven a ty já mám. Otázka zněla, jestli musí mít doma škrabadlo a moje zkušenost je, že ne. Napsala jste, že i venkovní kočka bude škrábat doma a já napsala, že ne nutně, moje ne. Zřejmě to bude taky i o plemeni, nebo o tom, jak kdo ty kočky nechá.
Raduš,ale ty doma škrabadlo máš a používají ho....já se přikláním ke škrabadlu i doma-nebo škrabací rohožce...Dcera má strašně doškrábaný gauč od venkovních koček a neměla doma škrabadlo..jak chceš nedovolit kočce,aby škrábala doma nábytek,nebo koberec když zrovna nejsi s ním v pokoji?
Teď ten nový-Thor už škrabadlo má...než půjde v létě ven...
Bobča
napsal(a):
Raduš,ale ty doma škrabadlo máš a používají ho....já se přikláním ke škrabadlu i doma-nebo škrabací rohožce...Dcera má strašně doškrábaný gauč od venkovních koček a neměla doma škrabadlo..jak chceš nedovolit kočce,aby škrábala doma nábytek,nebo koberec když zrovna nejsi s ním v pokoji?
Teď ten nový-Thor už škrabadlo má...než půjde v létě ven...
Ono stačilo na ně při prvním pokusu o škrábání doma houknout. Kolikrát, když jsme někam odjížděli a nechali kočky zavřené v obýváku jsme čekali, co tam za hrůzu najdem, ale nikdy se nic takového nestalo. Ano, to škrabadlo v pracovně mají, protože jsou tam zavíraní většinou na noc, teda alespoň teď v zimě, tak aby ho k dispozici měli. Nijak moc ho ale nevyužívají, je to takový rozvrzaný zgarb