Burizon hledá pohodový domov

Narozen 08.06.2024 Blažence. Kocourek už vyrostl a tak je na čase hledat m...
dldck
XXX.XXX.150.64
Dobrý den,
začnu tím, že kocourovi jsou přibližně dva roky, je to nalezenec. Už tak půl roku pozoruji, že nám kocourek dostává jako kdyby záchvat a začne sýpat. Viz. video. Na trichobezoáry to dle mého nevypadá ale možná to může být i to. Nikdy nic nevyzvracel, maximálně když v létě snědl trochu trávy na balkoně. Tyto záchvaty dostává 1x týdně, vždy když je v této poloze na videu. Prosím, netuší někdo co to může být? Obávám se, že nás návštěva veteřináře nemine...
Děkuji,
David
Uživatel s deaktivovaným účtem
dldck
napsal(a):
Dobrý den,
začnu tím, že kocourovi jsou přibližně dva roky, je to nalezenec. Už tak půl roku pozoruji, že nám kocourek dostává jako kdyby záchvat a začne sýpat. Viz. video. Na trichobezoáry to dle mého nevypadá ale možná to může být i to. Nikdy nic nevyzvracel, maximálně když v létě snědl trochu trávy na balkoně. Tyto záchvaty dostává 1x týdně, vždy když je v této poloze na videu. Prosím, netuší někdo co to může být? Obávám se, že nás návštěva veteřináře nemine...
Děkuji,
David
Sípat. Nemine (návštěva veterináře). Může to být od plic, škrkavek, srdce...
Přijde mi to jak problém s tracheou, stejně jak mívají psi. U psů na to trpí hlavně menší plemena nevím, jestli něco takového bývá i u koček, či u některých plemen koček, nikdy jsem o tom neslyšela. Cokoliv jiného, jak vyjmenovává Kometa je možné, jen je divné, že společný jmenovatel je poloha...to by spíš odpovídalo té trachey, že se v určité poloze uzavře. U psů se to většinou ani neléčí, pokud to nezačne dělat velké problémy. Jestli máte svého veta, co kocoura trochu zná, poslala bych mu video předem a zkonzultovala.
dldck
XXX.XXX.150.64
Mockrát Vám všem děkuji za odpovědi. Ano, už teď mě mrzí že jsem s ním nezašel k veterináři hned. Zdálo se mi to jako neškodné "kašlání", někdy to nebylo ani jednou týdně. Ale to mě neomlouvá. Zajdu s ním ihned k veterináři. Vrtou mi ale stále vrtá to, že spouštěčem záchvatu je VŽDYCKY tato poloha na škrabadle. To by odpovídalo nějakému problému se srdcem. Mohu se zeptat zda se na škrkavky používá nějaký speciální antiparazitní přípravek? Bojím se že nic takového mu veterinářka při prvním ošetření nedala. Pouze mu vyčistila ouška napadená svrabem a kápla přípravek proti blechám a podobným potvorám. (1 kapka na krk, název si nevzpomenu) Ohledně vnitřních parazitů nepadlo ani slovo. :( Snad to nezanedbala!! Po špatných zkušenostech jsme přešli k někomu jinému.. nechám radši kocourka preventivně prohlédnout.
Jakmile se něco dozvím ozvu se. Snad v budocnu někomu pomůže.
Tina125 prosím mohu poprosit nějaké bližší informace?
Ještě jednou díky.
David
Přijde mi divné, že kdyby půl roku kašlal od škrkavek, že by to nebylo už vidět i jinde. Naše kočky byly taky hodně začervené a nekašlaly. Ty škrkavky prostě kadily. Tím jsme přišli na to, že je holky mají. Ale nevím jestli se to třeba u jiných koček neprojevuje i jinak. A kapka za krk by většinou měla fungovat i na vnitřní parazity.
Co mám říct, no...u kocourka to dopadlo špatně. Začaly mu selhávat ledviny, protože nebyly dobře prokrvený. Velmi špatně se mu dýchalo. Dostal prášky, ale nic moc. Bylo mu střídavě líp a střídavě hůř. Pak už jen hůř, tak dostal nové prášky a ty ho asi dorazily. Odešel nám v noci doma a nebyly mu ani dva roky.
U kočičky to bylo lepší. Ale ta velmi málo kašlala. Neměla to až tak vážné. Brala na to Atenolol, který jsme si pro ni nechávali rozdělávat v nemocniční lékárně. Držela se dobře na nejnižší dávce. Od zjištění nemoci srdce žila ještě cca dva roky. Ale měla víc nemocí. Když nám odešla, tak jí bylo 14 let. A odešla nejspíš na něco jinýho.
Ale u vás to srdíčko opravdu být nemusí. Zvlášť když nepozorujete jiné příznaky. Kocourkovi bylo hodně špatně. I od těch ledvin.
U kočičky jsme na to teda přišli vlastně náhodou. Ona nekašlala. To začala občas až později. Dali jsme jí 30. prosince za krk antistresovou pipetu kvůli silvestru. A ona začala být divná. Pak jen apaticky ležela a byla horká a když jsme ji zvedli, tak byla jak hadr. Takže jsme valili na pohotovost a tam jí doktorka propláchla infuzí. Pak se z toho probrala. Asi měla alergickou reakci. Ona říkala, že je totálně apatická a na poslech prý šílený tlukot. Jak kdyby byla zfetovaná. Jenže to zvýraznilo, že slyšela něco co se jí u toho srdce nelíbilo, takže se potom dělalo EKG, RTG a UZV srdce. Přišli jsme na to u ní dřív než měla viditelné příznaky.
Takže po půlročním kašlání (pokud se nehorší) by to snad nemuselo být tak zlé. Ale na veterinu bych teda šla co nejdřív. Dýchá někdy s otevřenou tlamičkou jako pes?
dldck
XXX.XXX.150.64
Tina125
Ahoj, děkuji Vám, že jste mi to lépe popsala . S těmi škravky jsem došel po nějaké době ke stejnému názoru - opravdu bychom si toho všimnuli.
Náš první kocourek trpí onemocněním dolních cest močových (zkratka FLUTD, jistě budete vedět), takže dostává kvalitní veterinární krmivo kterým si přilepšuje i tenhle druhý kocourek. (Ten který se tu řeší) Myslím že od ledvin by to být nemuselo, žádné nekvalitní granule nikdy nedostával a zdál se v tomhle ohledu vždy zdravý. Ale dovnitř těla nevidíme... Pokud se čichání nějakého pachu a následně otevřená tlamička bere jako dýchání u psa, tak to občas dělá. Jinak zadýchaný jinak není, má občas až příliš energie a převeliké chutě k jídlu!!! Ale mám pocit že to dělá do jisté míry každá kočička. Kašlání je vždy stejné. Spouštěč také, vypadá to velmi strašidelně ale kocourka zdá se to moc netrápí, většinou nezmění ani místo na ležení, jen si lehne jinak, pohodlněji. Chvilkově to vypadá jako že zvrací, pak že lapá po dechu. Nikde na netu nic není a přímo kočičí kašel mi to nepřipomíná.
dldck
napsal(a):
Mockrát Vám všem děkuji za odpovědi. Ano, už teď mě mrzí že jsem s ním nezašel k veterináři hned. Zdálo se mi to jako neškodné "kašlání", někdy to nebylo ani jednou týdně. Ale to mě neomlouvá. Zajdu s ním ihned k veterináři. Vrtou mi ale stále vrtá to, že spouštěčem záchvatu je VŽDYCKY tato poloha na škrabadle. To by odpovídalo nějakému problému se srdcem. Mohu se zeptat zda se na škrkavky používá nějaký speciální antiparazitní přípravek? Bojím se že nic takového mu veterinářka při prvním ošetření nedala. Pouze mu vyčistila ouška napadená svrabem a kápla přípravek proti blechám a podobným potvorám. (1 kapka na krk, název si nevzpomenu) Ohledně vnitřních parazitů nepadlo ani slovo. :( Snad to nezanedbala!! Po špatných zkušenostech jsme přešli k někomu jinému.. nechám radši kocourka preventivně prohlédnout.
Jakmile se něco dozvím ozvu se. Snad v budocnu někomu pomůže.
Tina125 prosím mohu poprosit nějaké bližší informace?
Ještě jednou díky.
David
Některé "kapičky" berou i škrkavky. Názvy preparátů je dobré si pamatovat nebo si je zapsat. Naše rady by pak byly přesnější.
dldck
napsal(a):
Tina125
Ahoj, děkuji Vám, že jste mi to lépe popsala . S těmi škravky jsem došel po nějaké době ke stejnému názoru - opravdu bychom si toho všimnuli.
Náš první kocourek trpí onemocněním dolních cest močových (zkratka FLUTD, jistě budete vedět), takže dostává kvalitní veterinární krmivo kterým si přilepšuje i tenhle druhý kocourek. (Ten který se tu řeší) Myslím že od ledvin by to být nemuselo, žádné nekvalitní granule nikdy nedostával a zdál se v tomhle ohledu vždy zdravý. Ale dovnitř těla nevidíme... Pokud se čichání nějakého pachu a následně otevřená tlamička bere jako dýchání u psa, tak to občas dělá. Jinak zadýchaný jinak není, má občas až příliš energie a převeliké chutě k jídlu!!! Ale mám pocit že to dělá do jisté míry každá kočička. Kašlání je vždy stejné. Spouštěč také, vypadá to velmi strašidelně ale kocourka zdá se to moc netrápí, většinou nezmění ani místo na ležení, jen si lehne jinak, pohodlněji. Chvilkově to vypadá jako že zvrací, pak že lapá po dechu. Nikde na netu nic není a přímo kočičí kašel mi to nepřipomíná.
Pootevřená tlamička při prozkoumávání nějakého pachu je flémování a je to normální.
Jak se tady už píše, tak flémování je normální. Tohle by vypadalo opravdu jako když pes dýchá s otevřenou tlamou a s jazykem venku.
Ledviny v případě jako u nás neselžou ze špatného jídla, ale protože tam nemocné srdce nedokáže pumpovat dostatek krve a proto ledviny nezvládají a začnou se poškozovat.
Určitě bežte na veterinu a uvidíte. Myslím, že tu kocourkovi všichni budeme držet pěsti.