koťátko kartouzská modrá,chartreux s PP

Prodám Kartouzskou kočku - V naší chovné stanici HM Grey Spirit se tešíme z...
28000 Kč
Kdosi odložil u nás na poliklinice dvě koťata. Modrá, dobře živená, dle vyšetření zcela zdravá, vzhledově nejblíž kartouzky, obě holky. Asi 10 týdnu staré. Už to je dost zvláštní, a podivnosti je víc.
Při nalezení se k sobě tiskly ve výtahovém výklenku. Jakmile odezněl ten nejhorší stres, zjistili jsme, že jedno kotě se hodně bojí toho druhého. V jeho přítomnosti nežere a nedokáže si ani lehnout a spát. Jen napnutě sedí v opačném rohu "Pentagonu" pritisklé na stěnu.
Několik hodin po nakrmení kvalitním masnym krmivem obě postihl pořádný průjem. Rozdílná je i reakce na pejsky. Jedná z nich předvedla až hysterickou obrannou reakci, ta druhá je úplně v klidu, téměř bez zájmu.
To, že jde o sourozence je nepochybné. Celá ta situace je zvláštní, a i když zkušeností mám celkem dost, nevím dost dobře co si o tom myslet.
Díky za názor.
Špatně jste mne pochopila. Snažím se spíš zjistit, proč někdo víceméně vyhodí dvě zcela zdravá koťata ve výborné kondici, možná i čistokrevná. Proč dva sourozenci sotva odstavení mají vůči sobě tak vyhraněně nepřátelský vztah a jedno je tak vyděšené z toho druhého. To, že jedna kočička reagovala na přítomnost psa divoce a ta druhá vůbec, to se už pochopit dá trochu líp.
Antagonismus mezi oběma koťaty trvá, s psíky jsou úplně v pohodě. Naši psi jsou na kočky zvyklí, skoro je nezajímají a prakticky na ně ani nereagují. Tahle koťata to pochopila rychle. Největší problém má teď naše čtyřletá bengálka, kudy chodí, tudy syčí a neustále "držkuje".
Průjem je pryč, přikládám ho spíš změně krmení.
Mimochodem, za kvalitní krmivo pro koťata považuji většinu superprémiových kotěcích speciálů, vlhkých nebo granulovaných, taky dáváme čisté vařené králičí maso, to musíme mít teď doma pořád, jedna naše fenka má pankreatitidu a nic jiného nesnese. Když si nejste jistá, zeptejte se vetrináře, nebo si o tom něco přečtěte.
No, tak to je otázka pro kočku.
Proč se někdo zbaví koťat? Proč lidé kočky nekastrují? Nevím.
Pozitivní je, že je odložil na poliklinice, že jsou zdravá, že se o ně postaral alespoň do doby, kdy nutně potřebovala matku. Lepší než je utopit.
Čistokrevná nejspíš nebudou. Přinejlepším to budou kříženky. Což na věci nic nemění, pěkné zdravé kotě je fajn bez ohledu na původ.
Co se týče vzájemného vztahu koťat, kdo ví, v jakých podmínkách vyrůstala. Mohly to být podmínky poměrně nevhodné, že musela mezi sebou soupeřit o zdroje a prostě jedno bylo silnější a druhé se naučilo včas odklidit a neprovokovat. Nebo se stalo něco pro kotěcí mozek strašlivého, co si spojila jedna kočka s druhou, kdežto ta druhá, ta, která se nebojí, si to spojila s něčím jiným. Nebo taky cokoli jiného.
Obávám se, že toto by Vám mohl osvětlit jen původní majitel.
Vám patří velký dík, že jste se ujal těch kotěcích nezbednic.
Čistokrevná, tzn. s průkazem původů, určitě nebudou, ale to je irelevantní - i kdyby teoreticky byla, bez dokladů o průkazu původu to stejně nikomu nedokážete. Což samozřejmě ale nesnižuje jejich cenu jakožto živých tvorů a domácích mazlíčků.
Co se týče chování, jak píše Varaxi - může pro to být asi tak tisíc důvodů, které - bez znalosti jejich minulosti - stejně neodhalíte, bohužel. Pokud si je chcete nechat, spíš bych se orientovala na jejich budoucnost - prostě pozorovala, co jim dělá dobře a co jim nesvědčí. I ta nevraživost jedné vůči druhé může časem vymizet - berte to tak, že teď jsou ve stresu, až si zvyknou v novém prostředí a nové společníky, může se jejich vztah změnit. Ale také nemusí
Díky za vaše názory. Vysvětluju si to podobně. Samozřejmě mě ani nenapadlo, že jde o papírové kousky a taky s tou cistokrevnosti to nemyslím úplně vážně. Fakt je ten, že jsou perfektní, což vyjádřil i veterinář a jsou jedno od druhého takřka k nerozeznání, mně trvalo dva dny se naučit holky rozpoznat. A dokážu to zatím jen podle několika světlejších chloupků na břiše. Jen socializace je bídnější, ale to doženeme.
Že je někdo vynesl do chodby na PK znamená, že to s nimi myslel aspoň trochu dobře a zaplatpambu za to.
Hezký den všem. M.
Uživatel s deaktivovaným účtem
kráska
ale na 10t mi připadá velká, si myslím, že budou daleko starší
Myslím si, že nezdařený odchov. On si každý myslí: napráskám štěňata, koťata, vydělám na tom majlant...a když mají kočky 4 měsíce, z 6 máte ještě 5 doma, nikdo už se na inzerát neozývá, doma dělají binec...co s nima, raubířema Takto to měl příbuzný s malou společenskou rasou psů. Nakonec je musel vnutit po rodině a už nikdy více
napsal(a):
kráska
ale na 10t mi připadá velká, si myslím, že budou daleko starší
Taky bych řekla, že jsou starší. Hlavně, že měla štěstí.
Mikiki65
napsal(a):
no, on každý, kdo vidí fotky, tipuje na starší kousky, ale v reálu jsou to prckové. Veterinář odhadoval těch 2-3 měsíce, já jsem odhadoval původně 3 max.
A poznámka pro kometu - ne kráska, ale krásky. Fakt jsou k nerozeznání
Já to brala přísně gramaticky. Ta koťata měla štěstí.
Mikiki65
napsal(a):
no, on každý, kdo vidí fotky, tipuje na starší kousky, ale v reálu jsou to prckové. Veterinář odhadoval těch 2-3 měsíce, já jsem odhadoval původně 3 max.
A poznámka pro kometu - ne kráska, ale krásky. Fakt jsou k nerozeznání
a vy jste dali jména Julinka a Julina??..budou běhat obě na zavolání jsou si fakt hodně podobné...
cokoli
XXX.XXX.14.245
a dal, nebo prodal byste je?
cokoli
napsal(a):
a dal, nebo prodal byste je?
..po roce?
Tak po delší době přidávám foto našeho předvánočního "dárečku".Sice nemá očičko,přišel o kus ocasu,ale má se čile k světu a je neuvěřitelně mazlivý.