Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kelisovka

28.1.2021 13:40
Kelisovka

XXX.XXX.105.8

Dobrý den,
setkal se někdo tady s hyperventilaci u kotěte 5 měsíců?
Hráli jsme si s ním, asi 20 minut poté nám začal hyperventilovat. Cca 2 minuty. Otevřeli jsme okno dali ho na studený vzduch a bylo vše ok. Udělal nám to poprvé normálně litá za hračkami klidně i 30 minut a vše v pohodě. Zvažujeme udělat nějaké celkové vyšetření u veterináře jestli nemá nějaký problém se srdíčkem a podobně ...
Popřípadě jak jste řešili vy?

28.1.2021 13:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

pěkný kocourek..."pohodička"

Určitě vám tu děvčata poradí-já jen,že je hezký..na 5 měsíců vypadá velký

28.1.2021 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkušenost nemám, u srdíčka je problém HCM, ale to se zjišťuje až 1.roce. Je moc hezký, jak píše Bobča i vypadá velký, není na kotě ,,tlustý"? Možná klame ten posed já jen, že dorostenci bývají ,,samá ruka, samá noha"

28.1.2021 17:07
Dan208

XXX.XXX.7.60

Dle mého je to normální mám doma dvě Britky a když si s nimi intenzivně hraju a proháním je tak se vždy takto zadýchají dají si chvilku odpočinek a hned zase z veselá lítají 😉 Někdy to dělají i ze stresu nám to dělali třeba při prvních jízdách autem.

Kelisovka

28.1.2021 19:12
Kelisovka

XXX.XXX.188.141

lesnížínka napsal(a):
Zkušenost nemám, u srdíčka je problém HCM, ale to se zjišťuje až 1.roce. Je moc hezký, jak píše Bobča i vypadá velký, není na kotě ,,tlustý"? Možná klame ten posed já jen, že dorostenci bývají ,,samá ruka, samá noha"

Neee má 2,8kg příští týden ho čeká kastrace. Blbě akorát "sedí". Přibírá nám krásně na to že je chronický průjmař. Ve 3 měsícich měl jen 1,2 kg 😊😊už jsme rádi že to není kost a kůže 😐😐

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 19:15

Kelisovka napsal(a):
Neee má 2,8kg příští týden ho čeká kastrace. Blbě akorát "sedí". Přibírá nám krásně na to že je chronický průjmař. Ve 3 měsícich měl jen 1,2 kg 😊😊už jsme rádi že to není kost a kůže 😐😐

Blbá otázka. Neškrtí ho ten obojek? A proč tak brzo na kastraci?

28.1.2021 19:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

Holky,Max měl v 6 týdnech 60 deka...Kastrovala ho v 6 měsících...a nevím,teda,kolik vážil,ale byl drobnější než tenhle...V roce a 3/4,než šel ke koním měl necelých 6 kilo

Kelisovka

28.1.2021 20:03
Kelisovka

XXX.XXX.188.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Blbá otázka. Neškrtí ho ten obojek? A proč tak brzo na kastraci?

Nee, pod obojek dám 3 prsty. Protože nemam ho na chov, chci ho vykastrovat dřív než začne značkovat a za 2 měsíce si jedu pro jeho parťáka tak aby se předešlo nějakým zbytečným rvačkam 😊😊

28.1.2021 20:45

Kelisovka napsal(a):
Nee, pod obojek dám 3 prsty. Protože nemam ho na chov, chci ho vykastrovat dřív než začne značkovat a za 2 měsíce si jedu pro jeho parťáka tak aby se předešlo nějakým zbytečným rvačkam 😊😊

Rozumím, ale i tak se mi 5 měsíců zdá brzo. A kastrace rvačkám stejně nemusí zabránit.

29.1.2021 08:11
Fernando

XXX.XXX.105.175

Rozumím, ale i tak se mi 5 měsíců zdá brzo. A kastrace rvačkám stejně nemusí zabránit.

Máte pravdu, 5 měsíců je brzo. Kastrace u nás neměla žádný efekt-proběhla až ve 3 letech. Žádné značkování, řvaní atd se nekonalo..

31.1.2021 01:52
Tina125

XXX.XXX.193.217

Veterinářka nám říkala, že do jednoho roku to může být. Na srdíčku ještě není něco úplně vyvinuté (už nevím co přesně říkala, je to docela dlouho). Po 1. roce života už by to být nemělo.

Nám to dělali dvě koťata. Kočka s tím po tom prvním roce opravdu přestala. Pak se objevilo onemocnění srdce někdy cca v 11 letech.

Kocourek s tím ani po roce nepřestal a tam ta srdeční vada byla závažnější...

31.1.2021 08:16

Tina125 napsal(a):
Veterinářka nám říkala, že do jednoho roku to může být. Na srdíčku ještě není něco úplně vyvinuté (už nevím co přesně říkala, je to docela dlouho). Po 1. roce života už by to být nemělo.

Nám to dělali dvě koťata. Kočka s tím po tom prvním roce opravdu přestala. Pak se objevilo onemocnění srdce někdy cca v 11 letech.

Kocourek s tím ani po roce nepřestal a tam ta srdeční vada byla závažnější...

Co může být do jednoho roku? Kastrace? Tak proč chvátáte, když kocour neznačkuje? Co nemá úplně vyvinuté na srdíčku? Něco se neuzavřelo? Problém se srdcem a narkóza se úplně neslučuje.

31.1.2021 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Co může být do jednoho roku? Kastrace? Tak proč chvátáte, když kocour neznačkuje? Co nemá úplně vyvinuté na srdíčku? Něco se neuzavřelo? Problém se srdcem a narkóza se úplně neslučuje.

HCM se zjišťuje až po 1.roce věku...pokud si pamatuju. Takže si myslím, že se mluvilo o tomhle. Pro mě bylo těžké Vikťu kastrovat i v roce, pořád mi to připadalo moc brzo ještě, není ještě statný kocour, jak má nakonec být. Musela jsem jen kvůli blížícímu se mrouskání. To mi připomíná, že musím dát echo chovatelce, aby byla v klidu, že na něm chovat nemíním.

1.2.2021 23:07
Tina125

XXX.XXX.193.217

Aha pardon. Myslela jsem to dýchání. A co nemají koťata obecně úplně vyvinuté na srdíčku si právě nepatuju. Protože je to pár let co nám to říkala. Říkala nám, že veškeré nemoci srdce je dobré zjišťovat až poo prvním roce života.

Asi jsme se do toho nějak zamotaly, páč teď zase nechápu já vás. Já nikam nespěchám a už vůbec né s kastrací kocoura... Žádného kocoura nemám, mám dvě holky...

2.2.2021 07:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tina125 napsal(a):
Aha pardon. Myslela jsem to dýchání. A co nemají koťata obecně úplně vyvinuté na srdíčku si právě nepatuju. Protože je to pár let co nám to říkala. Říkala nám, že veškeré nemoci srdce je dobré zjišťovat až poo prvním roce života.

Asi jsme se do toho nějak zamotaly, páč teď zase nechápu já vás. Já nikam nespěchám a už vůbec né s kastrací kocoura... Žádného kocoura nemám, mám dvě holky...

To byl od Komety dotaz na zadavatelku - Kelišovku, ohledně té kastrace sotva půlročního kocoura.

2.2.2021 08:13
Tina125

XXX.XXX.158.77

lesnížínka napsal(a):
To byl od Komety dotaz na zadavatelku - Kelišovku, ohledně té kastrace sotva půlročního kocoura.

Ale nad textem citovala můj příspěvek.

2.2.2021 08:18

Tina125 napsal(a):
Ale nad textem citovala můj příspěvek.

Moje chyba. Ztratila jsem se v příspěvcích a nevšimla si, na koho reaguji.

2.2.2021 08:32
Tina125

XXX.XXX.158.77

No mně to bylo divný. Ale však se nic nestalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík