Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Nine9
XXX.XXX.47.190
Dobrý den.
Ztratil se nám kastrovaný kocour, který byl zvyklý chodit ven. Nyní se objevila informace, že by se mohl nacházet v asi 500 m vzdálené zahr. kolonii, kde se sbíhají místní zatoulané kočky. Je možné, aby se kocour, který měl u nás vše, najednou sebral a odešel, nevrátil se? Třeba za kočičí slečnou (ač je kastrovaný)? (Kočky by v té kolonii měly mít volný výběh.)
A další otázka - máme ještě jednoho kocoura, též kastrovaného, a podle jeho chování si nemyslím, že by věděl, kde jeho kámoš je - že by ho někde našel (třeba omylem zavřeného) a chodil tam za ním. Je ale vůbec možné, aby se kocouři dokázali případně vystopovat, je to "běžné"?
Děkuji za Vaše zkušenosti! 🙂
Tak ano, i u kastrovaného kocoura je možné, že bude chtít objevovat okolí a i on se může "zamilovat" - jen to nebude tak intenzivní jako u nekastrovaného kocoura, nebude se pravděpodobně toulat nijak daleko (500 metrů není žádná vzdálenost, nekastrovaní mají revír i několik kilometrů). Jedna věc jsou hormony, jejichž vliv se kastrací eliminuje, druhá věc je ale povaha, někdo je zápecník, někdo touží po dobrodružství, někdo je lovec a "stopuje" kořist...
Ne, druhý kocour ho "nevystopuje", resp. to není běžné. Rozhodně bych na to nespoléhala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
se tam mohou kočky mrouskat
to zajímá i kastráty
ale může to být i zvědavec společenský
Nine9
XXX.XXX.141.165
rapotacka11
napsal(a):
Jak se Vaši kocouři snášeli?
Proč do té kočičí kolonie nezajdete?¨
Sousedy jste obešli, jestli není někde zavřený? Stává se to.
Uměli se i poprat, ale spíš to byla hra, ač i chlupy lítaly. Ale ten ztracený míval převahu a taky si většinou začínal...
Kolonie je uzavřený areál. Ale paní, co tam ztraceného kocoura možná viděla, se mi případně zase ozve...
Obešli jsme, plakáty vyvěsili, voláme, ale bohužel nic...
Nine9
XXX.XXX.141.165
napsal(a):
se tam mohou kočky mrouskat
to zajímá i kastráty
ale může to být i zvědavec společenský
Hmm... Je mi akorát divné, že se vůbec od té doby doma neukázal.
Nine9
XXX.XXX.141.165
deauville
napsal(a):
Tak ano, i u kastrovaného kocoura je možné, že bude chtít objevovat okolí a i on se může "zamilovat" - jen to nebude tak intenzivní jako u nekastrovaného kocoura, nebude se pravděpodobně toulat nijak daleko (500 metrů není žádná vzdálenost, nekastrovaní mají revír i několik kilometrů). Jedna věc jsou hormony, jejichž vliv se kastrací eliminuje, druhá věc je ale povaha, někdo je zápecník, někdo touží po dobrodružství, někdo je lovec a "stopuje" kořist...
Ne, druhý kocour ho "nevystopuje", resp. to není běžné. Rozhodně bych na to nespoléhala.
Ach jo :-( První odpověď mě trochu uklidnila, ač je mi divné, že by se vůbec neukázal doma, pokud by byl takový kousek...
Ale z té druhé je mi zas smutno. Nicméně od prvních dní ho voláme a nic.
Děkuji za odpověď!
deauville
napsal(a):
Já mám zkušenosti s kastrovanými kocouri malinko jiné - rozhodně si nemyslím, že by měli rajón 500 m a kilometry už vůbec ne. Měl jsem jich několik, kastrovaní vesměs v dospělém věku (1-2 roky) a funguje to tak, že se mu rajón zmenší odhadem na náš dvorek, někdy ho vidím na zahradě u sousedů, ale nikdy nebyli dál než nějakých 100m. Netvrdím, že to musí být takto u všech. Spíše si myslím, že tomu Vašemu se něco stalo, anebo ho někdo "zachránil".
A druhý kocour ho opravdu asi nevystopuje.
Štefan1
napsal(a):
Já mám zkušenosti s kastrovanými kocouri malinko jiné - rozhodně si nemyslím, že by měli rajón 500 m a kilometry už vůbec ne. Měl jsem jich několik, kastrovaní vesměs v dospělém věku (1-2 roky) a funguje to tak, že se mu rajón zmenší odhadem na náš dvorek, někdy ho vidím na zahradě u sousedů, ale nikdy nebyli dál než nějakých 100m. Netvrdím, že to musí být takto u všech. Spíše si myslím, že tomu Vašemu se něco stalo, anebo ho někdo "zachránil".
A druhý kocour ho opravdu asi nevystopuje.
Tak já ve své "sbírce" mám nebo jsem měla kocoury kastráty, kteří nevytáhli paty z bytu, ale i kocoury kastráty, pro které těch 500 m nebyl žádný problém.
Ti s tím větším revírem byli oba velmi sebevědomí, zvědaví a kontaktní, kdykoliv je něco zaujalo, museli to hned zkoumat, neměli problém navštívit sousedy v jejich domě či bytě... A prokazatelně jsem minimálně jednoho nacházela v širším okolí.
Podle mě je kromě hormonů také hodně o povaze.
Někde je tady diskuze, co jsem založila asi před 5 lety. Náš nyní 10 letý, od roku kastrovaný kocour najednou zmizel. Skoro týden nebyl k nalezení, pak se objevil v poli za barákem, sousedka ho viděla nosit si myší k nám na schody, když jsme nebyli doma. Párkrát jsme ho i zahlédli, ale byl plachý. Pak se vždy na chvíli objevil i doma, ale byl ostražitý. No a jednou došel a choval se úplně normálně a už to nezopakoval.
juhaj
napsal(a):
Někde je tady diskuze, co jsem založila asi před 5 lety. Náš nyní 10 letý, od roku kastrovaný kocour najednou zmizel. Skoro týden nebyl k nalezení, pak se objevil v poli za barákem, sousedka ho viděla nosit si myší k nám na schody, když jsme nebyli doma. Párkrát jsme ho i zahlédli, ale byl plachý. Pak se vždy na chvíli objevil i doma, ale byl ostražitý. No a jednou došel a choval se úplně normálně a už to nezopakoval.
Nechápu To jako dostal ránu do hlavy nebo?!? Jak se ze dne na den (a pak zase zpět) změní úplně chování kočky? Nic podobného jsem nezažila s žádnou naší kočkou, ani kočkama, co jsme měli u babči. Plachá byla plachá navždy(i když se to mohlo trochu ,,obrousit") přítulná zůstala přítulnou do smrti. A tohle teda s kastrací nemá společného pranic...
lesnížínka
napsal(a):
Nechápu To jako dostal ránu do hlavy nebo?!? Jak se ze dne na den (a pak zase zpět) změní úplně chování kočky? Nic podobného jsem nezažila s žádnou naší kočkou, ani kočkama, co jsme měli u babči. Plachá byla plachá navždy(i když se to mohlo trochu ,,obrousit") přítulná zůstala přítulnou do smrti. A tohle teda s kastrací nemá společného pranic...
Mi to taky nechápali, je to hrozný mazel, v březnu mu bude 11 let, tak je takový klidnější, ale je pravda, že i kastrovaný obcházel svůj rajon den co den, postavil se cizím kocourům i kuně. Před kastrací od 7 měsíců se chodil domů jen nažrat jednou za 3 dny. Možná chtěl ještě jednou zavzpomínat na mládí.
juhaj
napsal(a):
Mi to taky nechápali, je to hrozný mazel, v březnu mu bude 11 let, tak je takový klidnější, ale je pravda, že i kastrovaný obcházel svůj rajon den co den, postavil se cizím kocourům i kuně. Před kastrací od 7 měsíců se chodil domů jen nažrat jednou za 3 dny. Možná chtěl ještě jednou zavzpomínat na mládí.
Ale že až tak zvláštně
juhaj
napsal(a):
No, i tohle se může stát... nějaký šok (pes, jiná šelma, střet s autem, zlý člověk...), následná dezorientace a pak pomalý návrat k normálu... neviděla bych v tom zase až tak něco vzácného, i když typické to rozhodně není. Taky o takových případech vím, ale nechci děsit zadavatelku.
Nine9
XXX.XXX.141.165
Děkuji všem za reakce a vaše zkušenosti!
Jsem vyděšená až až, už je pryč 6 dní... :-( Ale pořád doufám, že se vrátí, že nám zase skočí na střechu terasy a poťape po okenním parapetu, čímž nám dá najevo, že je tu a že chce dovnitř :-(
A jestli ho někdo čapnul (pěkný byl na to dost a podivné existence v okolí by se taky našly, jako kdekoli jinde), tak že se nám vrátí díky čipu, dřív nebo později :-( :-)
Naděje umírá poslední, ale s každým dnem se ten její vlásek zeslabuje :-(
Nine, hledala bych i doma, na všech možných i nemožných místech
mohl někam vylézt, zapadnout.....
my takhle našli našeho kocoura na půdě, na kterou vlezl zvenku (a měl poranění krku, vypadalo to na kousnutí hadem)
jiný byl zavřen v sousedovic garáži
napsal(a):
my takhle našli našeho kocoura na půdě, na kterou vlezl zvenku (a měl poranění krku, vypadalo to na kousnutí hadem)
Sama jsem si zavřela kočku v zahradním domku do místbosti, kam jsem šla pro cibuli a ona mi tam za zády vlezla. Já strachy bez sebe, že se od odpoledne neukázala, ale nad ránem jsem si vzpomněla, že jsem byla pro tu cibuli a letěla pro ni, takřka najisto. A co myslíte? Byla tam
Určitě hledejte každý den!!Teď opravdu není počasí na to,aby neměl nikde zázemí...vžijte se do něj trošku
Hledejte večer,když je všude klid..můžete na něj volat a snáze uslyšíte jeho mňoukání..
Mluvím z vlastní zkušenosti..mám také kastrovaného venkovního kocourka,který žije v seníku u mých koní...má tam zázemí,pelíšky,domečky,nonstop jídlo...
A jednou se stalo,že za mnou běžel,když jsem šla s kobylou na procházku,ja si toho nevšimla a všimla jsem si ho,že běží za náma až u vesnice,kde na něj zaštěkal pes za plotem a kočičák byl pryč Hned jsem odvedla kobylku domů a utíkala ho hledat..nepovedlo se..byl vyděsený ze psa....hledala jsem každý den..ráno a večer..ráno to bylo k ničemu,všude hluk,jezdili auta,kočičáka bych neslyšela..večer jsem sice slyšela vše,ale na zavolání ke mě chodili spíš toulavé čičiny..všude po vesnici jsem vyvěsila letáky,dala to na nástěnku obecního úřadu,na obecní stránky,kamarádi to sdíleli na FB....a jako by se země slehla..dva dny po sobě hrozně pršelo a já byla nešťastná,kde je..po 8 dnech došel domů sám(a že to vůbec neznal ve vesnici,nikdy tam nechodil),byl hubený,unavený,ale očividně šťastný,že je doma....už pak se mnou nikdy díky bohu nešel .....
Důležité je to nevzdat a fakt hledat každý den....
Nine9
XXX.XXX.141.165
Nevzdávám to :-)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.88
napsal(a):
Mraky bodanecku jak od jehly ve tvaru půloválu?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mraky bodanecku jak od jehly ve tvaru půloválu?
ne, dvě ranky, otok
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.88
napsal(a):
ne, dvě ranky, otok
No mozna zmije. Otok by tomu napovidal.