Ahoj.
Náš kastrovaný 4letý siamák si rád hraje s hračkami - myškami. Chvilku si pohraje, pokud jsou funglovky. Za chvilku je ale cpe pod pohovku nebo do jakékoli štěrbiny či díry. Jeden by řekl, že kočky by měly myši z díry vytahovat, on je tam srká. Sotva je tam nacpe, vyžaduje, ať je dostanu ven. A pak je to nekončící kolotoč.
1. otázka zní, proč je cpe pod pohovku?
Občas myšku aportuje. Sám od sebe. Ale baví ho to tak max. 5x.
2. otázka: Máte nějaký nápad, jak ho k aportu přimět?
Před cca půl rokem zbožňoval pružné tkaničky - ty se mu teď trochu omrzely.
3. Zkoušíme vymyslet jiné činnosti, co by ho zabavily.
A ještě třeba jednu věc do diskuze. Občas ho nosím na rameni - skáče výhradně na levé. Ráno v posteli mi šlape opět rameno, nejlépe holé a opět levé.
4. Proč nikdy ne pravé? Máte nápad na vysvětlení?
Bezva zbytek víkendu!
Petr
Uživatel s deaktivovaným účtem

asnipetr
napsal(a):
Ahoj.
Náš kastrovaný 4letý siamák si rád hraje s hračkami - myškami. Chvilku si pohraje, pokud jsou funglovky. Za chvilku je ale cpe pod pohovku nebo do jakékoli štěrbiny či díry. Jeden by řekl, že kočky by měly myši z díry vytahovat, on je tam srká. Sotva je tam nacpe, vyžaduje, ať je dostanu ven. A pak je to nekončící kolotoč.
1. otázka zní, proč je cpe pod pohovku?
Občas myšku aportuje. Sám od sebe. Ale baví ho to tak max. 5x.
2. otázka: Máte nějaký nápad, jak ho k aportu přimět?
Před cca půl rokem zbožňoval pružné tkaničky - ty se mu teď trochu omrzely.
3. Zkoušíme vymyslet jiné činnosti, co by ho zabavily.
A ještě třeba jednu věc do diskuze. Občas ho nosím na rameni - skáče výhradně na levé. Ráno v posteli mi šlape opět rameno, nejlépe holé a opět levé.
4. Proč nikdy ne pravé? Máte nápad na vysvětlení?
Bezva zbytek víkendu!
Petr
Zastrkávání hraček do škvír znám taky. Přimět kočku k čemukoliv není jednoduché. Mí dva předchozí kocouři v mládí aportovali, sami od sebe, ale jenom, když chtěli. S věkem to oba přešlo. Ad omrzení - najela jsem na systém každá hračka 2 týdny a pak vyměnit (ne vyhodit, vyměnit, momentálně mám 6). Levé rameno - nemáte bolavé nebo nějak problémové?

měla jsem zásadně levoramennou, a nikdy jinak, kočku Ejvinku
zastrkávání hraček do děr má logiku - aby si ji mohla z té díry ulovit, tak si ji tam musí nejdřív dát
Díky za reakci
Kdysi, když byl ještě kotě, jsem ho naučil skákat na rameno. Protože jsem pravák, tak jsem mu pravou ukazoval, kam má skočit. Ale nenapadlo by mě, že to bude rozlišovat. No a to šlapání ramene v posteli, to jsem ho neučil. To levé si vybral sám a nevím proč. Rameno mě teď sice bolí z běžek, ale ten výběr levého není otázka poslední doby. Pravé šlape minimálně a jen když levé není dostupné. Jednoznačně u něj levé vede. Mám obrovské štěstí, že u toho nevytahuje drápky. Jinak bych mohl nosit kupu piercingu. Stejně je zvláštní, že na nahou kůži nikdy drápky nevytáhne. Stačí tenké tričko a už mi skáče na rameno s vytaženými drápky. Případně skočí tak do pasu a pak už došplhá :-(. To už je pak lepší tlustá mikina, jinak jsem zdrápaný.
Jak je to u psů, povel k noze znamená ke konkrétní noze anebo je to jedno?
Hračky taky cykluji. Ale myslel jsem třeba nějakou úplně jinou novou hračku než miniplyšáka (nejlíp myšku).

asnipetr
napsal(a):
Díky za reakci
Kdysi, když byl ještě kotě, jsem ho naučil skákat na rameno. Protože jsem pravák, tak jsem mu pravou ukazoval, kam má skočit. Ale nenapadlo by mě, že to bude rozlišovat. No a to šlapání ramene v posteli, to jsem ho neučil. To levé si vybral sám a nevím proč. Rameno mě teď sice bolí z běžek, ale ten výběr levého není otázka poslední doby. Pravé šlape minimálně a jen když levé není dostupné. Jednoznačně u něj levé vede. Mám obrovské štěstí, že u toho nevytahuje drápky. Jinak bych mohl nosit kupu piercingu. Stejně je zvláštní, že na nahou kůži nikdy drápky nevytáhne. Stačí tenké tričko a už mi skáče na rameno s vytaženými drápky. Případně skočí tak do pasu a pak už došplhá :-(. To už je pak lepší tlustá mikina, jinak jsem zdrápaný.
Jak je to u psů, povel k noze znamená ke konkrétní noze anebo je to jedno?
Hračky taky cykluji. Ale myslel jsem třeba nějakou úplně jinou novou hračku než miniplyšáka (nejlíp myšku).
Jako hračka zafungují i věci nehračkové - víčko od pet flašky, ořechová skořápka, zmuchlaný papír od bonbónu... prostě jenom proto, že je to něco nového.
Nehračkové věci jsou ty pružné tkaničky - donedávna je zbožňoval. Samozřejmě na druhém konci musela být moje ruka.
Nevím, co ho na té gumě přitahuje. Má rád i gumičky, ty ale před ním uklízím, asi by mu mohly ublížit.
Asi je vybíravý - víčko, papírky - nezájem. Ještě tak hračka na baterku, co se sama pohybuje. Tu ale poslal kamsi za nějakou skříň.
Pak kožešinová kulička na proutku - proutek o5 v mé ruce.
Dlouho už jsme nezkoušeli laser. Třeba už ho zase zaujme. Musím pohledat
Když je teplo, tráví dost času na zahradě, ale teď v zimě se doma zřejmě trochu nudí. Ven opravdu nadlouho nemůže, ani o to teď v zimě nestojí.
Asi by bylo nejlíp pořídit psíka nebo další kočku - do toho se mi ale zatím moc nechce.
Já vím, je to můj boj. Nicméně další nápady na hračky pro opravdu aktivní kočku beru.