mikibu

XXX.XXX.23.92
Zdravím,
máme doma dvě kočky, cca 7 měsíců a příští týden půjdou na kastraci. Už několik dní k nám chodí kocour, hodně na ně doráží, řve jak na lesy a snaží se po nich skákat...
Zajímalo by mě, zda až budou kočky vykastrované, dá kocour pokoj nebo je bude pořád otravovat? Neustále nám teď leze na pozemek, nechci, aby byly naše kočky vystresované, museli se před ním někde schovávat, bojovat apod...
Předpokládám tedy, že po kastraci naše kočky už nebudou mít k páření chuť, půjde po nich ale pořád ten kocour nebo pozná, že jsou kastrované a půjde za jinými kočkami? Momentálně se ho nedá zbavit...
Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mi chodili roky kocouři i když doma vše vykastrováno
ale samozřejmě to bylo zcela o něčem jiném.....
cizí kocoury eliminoval vzrůstající počet kocourů domácích
mikibu, ty máš kočky jen venku, že?
Cizí tam bude chodit na jídlo, může je vyhánět z pelechu/ů
Ono to skákání je nejen o páření, ale některá zvířata si tím dokazují i svou dominanci... Náš kocour (kastrát) pravidelně skákal na naše (kastrované) kočky, neb to byl psychoš:) a pořád se potřeboval ujišťovat o své pozici ve skupině:)
Takže ano, kocour může na kočky skákat i po kastraci (své i jejich:), ale z toho, co píšete, to nebude Váš problém, tam bych řekla, že se fakt jedná jen o hormony a jeho zájem po kastraci koček odpadne - ledaže, jak píší ostatní, ho tam láká ještě něco jiného.
Mikibu

XXX.XXX.23.92
Štefan1
napsal(a):
Půjde za jinými ... otázka ovšem je, jestli ho u Vás nedrží také krmivo, ke kterému se případně dostane.
Takže chápu dobře, i když je to cizí, nevykastrovany kocour, tak pokud naše kočky vykastrujeme, tak o ně ztratí zájem a nechá je na pokoji? Pozná, že jsou vykastrovane a nebudou ho zajímat?
Mikibu
napsal(a):
Takže chápu dobře, i když je to cizí, nevykastrovany kocour, tak pokud naše kočky vykastrujeme, tak o ně ztratí zájem a nechá je na pokoji? Pozná, že jsou vykastrovane a nebudou ho zajímat?
Ano. To "nechá je na pokoji" platí po sexuální stránce.
Jak jsem napsal, pokud se k Vám chodí najíst, bude to dělat dál - i když třeba nepravidelně. To už potom bude na Vašich kočkách, aby si vyhradily teritorium a na Vás, aby jste vybrali místo krmení, kam se cizí kočky budou dostávat obtížněji.
mikibu

XXX.XXX.23.92
Štefan1
napsal(a):
Ano. To "nechá je na pokoji" platí po sexuální stránce.
Jak jsem napsal, pokud se k Vám chodí najíst, bude to dělat dál - i když třeba nepravidelně. To už potom bude na Vašich kočkách, aby si vyhradily teritorium a na Vás, aby jste vybrali místo krmení, kam se cizí kočky budou dostávat obtížněji.
Děkuji moc za odpověď. Měla jsem strach, že změna bude jen v tom, že nebudou koťata, ale kocouři se s nimi budou snažit pářit pořád... Doufám, že je teda nechají na pokoji a že kočky samy nebudou chtít.

lesnížínka
napsal(a):
Čekám, proč se ptáte...?
Mně taky uniká souvislost.
rapotacka11
napsal(a):
Protože kocouři nemusí na kočky jen skákat.
Mohou je napadat a vyhánět, značkovat barák atd. ...
Kastrát nekastrát. Nechtěla jsem zadavatelku děsit.
No to ano, vlastní zkušenost. A to psa mám...Tomu je to ovšem šumák a na našem pozemku cizí kočky(a psy) toleruje, protože jsem psy učila, že kdo k nám přijde, je návštěva a jsme rádi (kvůli kamarádům s pejsky, kvůli háravce s nápadníkama, kvůli poště, která jezdí do zahrady, kvůli tenistům, kteří jezdí do zahrady...)

rapotacka11
napsal(a):
Protože kocouři nemusí na kočky jen skákat.
Mohou je napadat a vyhánět, značkovat barák atd. ...
Kastrát nekastrát. Nechtěla jsem zadavatelku děsit.
Chápu. Ale ta otázka vyvolala další otázky. A odpověď stejně zadavatelku vyděsí.
rapotacka11
napsal(a):
- protože jsem psy učila, že kdo k nám přijde, je návštěva a jsme rádi
Naši psi taky návštěvy vždy vítali. Domnívám se, že si dokonce
mysleli, že to je jejich návštěva. Naše kočky měli rádi,
cizí vyháněli. (NO a labradorka. Číva bohužel )
Nemůžou psi vyhánět kočky, když neví, jestli to není třeba ,,našich koček návštěva"