Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2021 12:54
Nikola17576

XXX.XXX.109.20

Hezký den, prosím Vás o radu, jestli jste se někdy vypořádávali s podobným problémem. Už asi půl roku bojujeme s vracející se plísní u kočky. Momentálně se plíseň projevuje i na nových místech a číča se drbe a vypadávají chomáčky chlupů. Potřebuji vydezinfikovat maximálně byt.. Na diskuzích jsem našla čím by se přibližně měl byt dezinfikovat, ale nic specifického, příp. ihned dostupného v obchodech. Prosím tedy o doporučení přípravků, které jste k dezinfekci použili a které zabraly. Předem všem strašně moc děkuji!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2021 13:09

Nikola17576 napsal(a):
Hezký den, prosím Vás o radu, jestli jste se někdy vypořádávali s podobným problémem. Už asi půl roku bojujeme s vracející se plísní u kočky. Momentálně se plíseň projevuje i na nových místech a číča se drbe a vypadávají chomáčky chlupů. Potřebuji vydezinfikovat maximálně byt.. Na diskuzích jsem našla čím by se přibližně měl byt dezinfikovat, ale nic specifického, příp. ihned dostupného v obchodech. Prosím tedy o doporučení přípravků, které jste k dezinfekci použili a které zabraly. Předem všem strašně moc děkuji!!

Savo.

5.3.2021 13:50

a čím že léčíte tu kočku?

jinak spor se nejjednodušeji zbavíte pořádným parním čističem. kvalitním, který opravdu dělá horkou páru.

5.3.2021 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Co jde savem, vzala bych savem, co ne, přestříkala bych octovou vodou. Jestli máte ten parní čistič tak tím, když Bodlinka doporučila.

5.3.2021 15:46
Nikola17576

XXX.XXX.104.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a čím že léčíte tu kočku?

jinak spor se nejjednodušeji zbavíte pořádným parním čističem. kvalitním, který opravdu dělá horkou páru.

Doposud Imaverolem od veterinářky.. Máme v plánu začít koupat v Ecosinu a veterinářky se chci optat na zde doporučovaný Itrafungol.
Parní čistič si chci půjčit na koberec a sedačku. Do toho sava se mi moc nechtělo.. Jestliže to ale u ostatních zabírá.. :)

5.3.2021 15:51

a nějaký vnitřní problém jste vyloučili?

5.3.2021 15:59
Nikola17576

XXX.XXX.104.20

a nějaký vnitřní problém jste vyloučili?

Bylo nám řečeno, že to může být způsobeno stresem, přestali jsme jí tedy vozit na víkend k rodičům (dříve cca 1x/měsíc, aby nebyla doma sama). Prý mohlo být způsobeno i hormony. V lednu byla na kastraci, což se může srovnávat až půl roku, takže to ještě vyloučit nelze.. Bavily jsme se s doktorkou i o alergii na krmivo, což je zatím také v procesu.. Od chovatelky nebyly potvrzené žádné zkušenosti s těmito problémy.
Edit: A také máme morče, což nám bylo již několikrát řečeno, že může být původ plísní. Bylo též koupáno v Imaverolu a na kůži prý nic není..

5.3.2021 16:05

a je to kočka dlouhosrstá nebo krátkosrstá?

5.3.2021 16:07
Nikola17576

XXX.XXX.104.20

a je to kočka dlouhosrstá nebo krátkosrstá?

Krátkosrstá - britská

5.3.2021 16:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aha, tak to je zase léčba báj očko z veteriny? Takže vlastně se vůbec neví, jestli má kočka plíseň? No po tom všem, čím už si prošla, bych olezla i já

5.3.2021 16:56
Nikola17576

XXX.XXX.104.20

lesnížínka napsal(a):
Aha, tak to je zase léčba báj očko z veteriny? Takže vlastně se vůbec neví, jestli má kočka plíseň? No po tom všem, čím už si prošla, bych olezla i já

Tak DTM testy samozřejmě také udělali. Ale právě... Nechceme jí takhle dál mučit.. jasně, že už je z toho také na pepinu, když jí furt něčím potíráme, stříkáme, ....

5.3.2021 18:08

já bych jí ostříhala dohola. jako komplet. a koupala v ecosinu. itrafungol je fajn, ale nevím, jak je na tom teď po brexitu s dostupností. asi blbě.

6.3.2021 08:16

já bych jí ostříhala dohola. jako komplet. a koupala v ecosinu. itrafungol je fajn, ale nevím, jak je na tom teď po brexitu s dostupností. asi blbě.

.před nějakými lety jsem zachránila jakopersanku z popelnice....chlamydie a plíseň....na plíseň vet kompletně oholil a dostávala jakýsi lék - název už si nepamatuji, ale 1ml na kilo váhy, vzdy několik dní a pak pauza a tahle se to opakovalo do vybrani lahvičky.....plíseň zmizela už během užívání....pravdou je že plíseň měla jenom na malé části těla v podobě suchých stroupků, nedrbala se a chlupy nevypadavaly, vypadalo to jak zaschlý sram z bitky, ale diagnostikoval to okamžitě jako plíseň a když vzal vzorek a posílal na kultivaci,pro jistotu a potvrzení diagnózy, tak to rostlo několik týdnů....trnula jsem aby to tenkrát nedostal malý vnuk, my dospělí a stávající zvířata v domácnosti......naštěstí nikdo nic nechytil....jakopersanku, která má kožich jak medvěd udržuju od té doby trvale v krátké srsti....

Přidejte reakci

Přidat smajlík