Moura po zemřelé paní hledá hodně trpělivý domov

Moura (roční kočička) nám dorazila s velkou partičkou po zemřelé paní. U...
Dobrý den,
omlouvám se za elaborát, ale už jsem zoufalá, vyšťavená.
Můj 15letý kocour má problém, který se již velice dlouho táhne (cca 2 roky).
Započlo to tím, že neočekávaně se za ním dělaly krvavé šlápoty (zadní pravá). Fajn, asi na něco šlápnul, oplachovali jsme řepíkem, dezinfikovali, nasadili na pár týdnů ponožku. Krvácení ustalo, fusekli jsme sundali a jelo se dál.
Bohužel, netrvalo dlouho a problém se vrátil. Tlapku ne a ne nechat na pokoji. Začal si vylizovat prostor mezi prsty, až to nakonec skončilo dírou, z které "něco vyhřezlo" (hypergranulace to nebyla dle veta). Skončili jsme na klinice, vet opíchal/vyčistil (atb/kortikosteroidy/dezinfekce), nasadila se mast Tenazym. Splasknout, zavřít se to však nechtělo, takže přišla na řadu operace (září 2020). Udělal se hluboký výškrab, zašilo se to. Údajně šlo o cizí těleso. Zahojeno.
Tři měsíce byl klid. A pak to začlo nanovo. Kocour se začal opět nimrat mezi prsty (vadila mu jizva?), zase to skončilo dírou a zase z toho "vylezla jakási kapsa/tkáň", která přerůstala ránu. Onu rozšklebenou kapsu jsme ošetřovali vším možným, obvazovali, ponožkovali, větrali, mazali, atb, kortikoidy. Nikam jsme se ale neposouvali. Navštivili jsme i jiného veta, a ten nás odbyl tím, že je to "asi" autoimunitní onemocnění a že máme chodit na vymačkávání, že s tím nejde nic dělat. Nějak jsme to doma pytlíkovali. Furt to praskalo, pak se to znovu vyplnilo krví/tekutinou, začišťovali jsme to a pořád dokola.
Minulou neděli (březen 2021) ta kapsa však zčistajasna praskla a vyvalil se z toho neskutečný kyselo-hnilobný zápach, utvořila se trhlina, kocour začal kulhat a začal si to vykusovat i přes ponožku. Následující den šel pod kudlu. Udělal se další výškrab, až ke šlaše. A ten bordel se poslal na rozbor do laborky.
Tři stehy + prostor u hlavního polštářku ponechán bez stehu (nešlo to zašít), zůstala tam dírka. Dostali jsme instrukce – větrat a mazat Hemagelem Alavis. Neuběhl ani týden a z té "nezašitelné dírky" se mu opět dere ven "něco", co měl minule. Zatím nekulhá, nesmrdí to, ale asi ho to bolí. Když to zmáčknu, ozve se.
Aby té smůly nebylo málo, náš vet nám na 2/3 týdny skončil v izolaci (celá klinika). Všechno se momentálně řeší mejlem. Stále čekáme na výsledky histologie. Termín vyndání stehů se posunul na "po Velikonocích".
Potřetí ho do narkózy hnát už nechci. Je to dědeček – 15 let, ledvinová dieta (ledviny již držím v normě), u poslední operace navíc zjištěna špatná srážlivost krve (podávám K1). Nevypadá ale, že by byl nad hrobem. Rány si nevšímá, dokud nepraskne, nekrvácí, nesmrdí, nebolí, nesvědí. Ponožka mu už nicméně leze krkem. Pod obvazem být nemůže, rána se tam zhoršuje, nevětrá to.
Do léčby jsme vrazili majlant a řešení je v nedohlednu. Zajímá mě, zdali někoho nepotkal tentýž problém? (viz fotky)
Níže seznam, co všechno jsme už zkoušeli (vnitřní/vnější):
Alaptid, Anigran, Alavis Hemagel, Bajazin, Betadine mast/roztok (řeďěno), Dermochlorophyl, Dezacin, Eliott bylinná hojivá mast, EnergyVet produkty, epsomskou sůl, hypermangan (řeďěno), ichtoxyl, IR imunita a regenerace (Immuneregen), jablečný ocet (ředěno), Jodisol (ředěno), koloidní stříbro, kustovnice_goji, MSM, Natural Dog Company Skin Soother, Noroclav, Rapidexon, řepík čaj, SkinMed Super Hydrogel, Stříbrnou mast, Tenazym, Veraflox, zacelovač ran CdVet, zelený jíl...
Ještě chci dát šanci tabletám Alavis Sanicell.
Uživatel s deaktivovaným účtem
GiiM
napsal(a):
Dobrý den,
omlouvám se za elaborát, ale už jsem zoufalá, vyšťavená.
Můj 15letý kocour má problém, který se již velice dlouho táhne (cca 2 roky).
Započlo to tím, že neočekávaně se za ním dělaly krvavé šlápoty (zadní pravá). Fajn, asi na něco šlápnul, oplachovali jsme řepíkem, dezinfikovali, nasadili na pár týdnů ponožku. Krvácení ustalo, fusekli jsme sundali a jelo se dál.
Bohužel, netrvalo dlouho a problém se vrátil. Tlapku ne a ne nechat na pokoji. Začal si vylizovat prostor mezi prsty, až to nakonec skončilo dírou, z které "něco vyhřezlo" (hypergranulace to nebyla dle veta). Skončili jsme na klinice, vet opíchal/vyčistil (atb/kortikosteroidy/dezinfekce), nasadila se mast Tenazym. Splasknout, zavřít se to však nechtělo, takže přišla na řadu operace (září 2020). Udělal se hluboký výškrab, zašilo se to. Údajně šlo o cizí těleso. Zahojeno.
Tři měsíce byl klid. A pak to začlo nanovo. Kocour se začal opět nimrat mezi prsty (vadila mu jizva?), zase to skončilo dírou a zase z toho "vylezla jakási kapsa/tkáň", která přerůstala ránu. Onu rozšklebenou kapsu jsme ošetřovali vším možným, obvazovali, ponožkovali, větrali, mazali, atb, kortikoidy. Nikam jsme se ale neposouvali. Navštivili jsme i jiného veta, a ten nás odbyl tím, že je to "asi" autoimunitní onemocnění a že máme chodit na vymačkávání, že s tím nejde nic dělat. Nějak jsme to doma pytlíkovali. Furt to praskalo, pak se to znovu vyplnilo krví/tekutinou, začišťovali jsme to a pořád dokola.
Minulou neděli (březen 2021) ta kapsa však zčistajasna praskla a vyvalil se z toho neskutečný kyselo-hnilobný zápach, utvořila se trhlina, kocour začal kulhat a začal si to vykusovat i přes ponožku. Následující den šel pod kudlu. Udělal se další výškrab, až ke šlaše. A ten bordel se poslal na rozbor do laborky.
Tři stehy + prostor u hlavního polštářku ponechán bez stehu (nešlo to zašít), zůstala tam dírka. Dostali jsme instrukce – větrat a mazat Hemagelem Alavis. Neuběhl ani týden a z té "nezašitelné dírky" se mu opět dere ven "něco", co měl minule. Zatím nekulhá, nesmrdí to, ale asi ho to bolí. Když to zmáčknu, ozve se.
Aby té smůly nebylo málo, náš vet nám na 2/3 týdny skončil v izolaci (celá klinika). Všechno se momentálně řeší mejlem. Stále čekáme na výsledky histologie. Termín vyndání stehů se posunul na "po Velikonocích".
Potřetí ho do narkózy hnát už nechci. Je to dědeček – 15 let, ledvinová dieta (ledviny již držím v normě), u poslední operace navíc zjištěna špatná srážlivost krve (podávám K1). Nevypadá ale, že by byl nad hrobem. Rány si nevšímá, dokud nepraskne, nekrvácí, nesmrdí, nebolí, nesvědí. Ponožka mu už nicméně leze krkem. Pod obvazem být nemůže, rána se tam zhoršuje, nevětrá to.
Do léčby jsme vrazili majlant a řešení je v nedohlednu. Zajímá mě, zdali někoho nepotkal tentýž problém? (viz fotky)
Níže seznam, co všechno jsme už zkoušeli (vnitřní/vnější):
Alaptid, Anigran, Alavis Hemagel, Bajazin, Betadine mast/roztok (řeďěno), Dermochlorophyl, Dezacin, Eliott bylinná hojivá mast, EnergyVet produkty, epsomskou sůl, hypermangan (řeďěno), ichtoxyl, IR imunita a regenerace (Immuneregen), jablečný ocet (ředěno), Jodisol (ředěno), koloidní stříbro, kustovnice_goji, MSM, Natural Dog Company Skin Soother, Noroclav, Rapidexon, řepík čaj, SkinMed Super Hydrogel, Stříbrnou mast, Tenazym, Veraflox, zacelovač ran CdVet, zelený jíl...
Ještě chci dát šanci tabletám Alavis Sanicell.
Klobouk dolů! Zkusili jste víc než všechno. A co tinktura nigra?
Mám jenom od kámošky psa. Útvar v meziprstí, od veta info, že to může být buďto jen bradavice, nebo nějaký nádor. Doporučení - dávat tam pokud možno i dvakrát denně hypermangan(naředěný) na tamponek a nech s tím nějak vydrží alespoň 20 minut. Za týden to bylo kompletně pryč. U vás...pokud to není nádor, což bohužel může v horším případě být, bych si myslela, že si tam píchnul trn nebo osinu. Postupovala bych stejně jen nevím, jak to kocour na noze vydrží. Klidně zpočátku jen pořádně naťupat a nenechat olízat, na chvíli tu ponožku. Pokud je tam už kapsa(nebo se utvoří, nabrat hypermangan do té nejmenší stříkačky a vystříknout to co to jde, snažit se prostě ránu vypláchnout, zase alespoň 2x denně. U nás to pomohlo vždycky, na každou ránu. Žádná ATB, kortikoidy a podobně bych mu na to ani do něj nedávala, jen mu snižují imunitu a problém je horší a horší. Ani ničím jiným nemazala. Naše předešlá kočka si vrazila trn z trnky do ocasu, prostě si na něj asi sedla, jak šplhala po trnce a zalomil se jí tam, měl centimetr určitě. My jsme si všimnuli, že je něco divné, až přestala zvedat ocas nahoru a byla skleslá. Koukám na ni pořádně a vidím, že u kořene má ocas divně široký jak slon, takové to véčko. Tak jsme ji odchytnuli, nechtěla už na sebe nechat šáhnout, muselo to strašně bolet. Zamotali do osušky, že jí jen zadek a nos koukal a já jsem se jí probírala chlupama, kde tam co může mít. Narazila jsem na malý stroupek, tak jsem ho velkou jehlou, jen tak jako odškrábnula, jako nehtem. Jak píšete. Vystříknulo doslova jak z pistole snad deci hnisu(spíš shnilého masa) na zeď, která naštěstí je dřevem obložená. Kočka řvala, pod ní normálně kaluž hnisu, já blila, to bylo něco strašného. Ale bylo vidět, že se jí hned ulevilo. Pak jsme to denně takto čistili a vyhojilo se to myslím tak za 4-5dní, že už se to čistit nemuselo a nikdy nezopakovalo.
lesnížínka
napsal(a):
Mám jenom od kámošky psa. Útvar v meziprstí, od veta info, že to může být buďto jen bradavice, nebo nějaký nádor. Doporučení - dávat tam pokud možno i dvakrát denně hypermangan(naředěný) na tamponek a nech s tím nějak vydrží alespoň 20 minut. Za týden to bylo kompletně pryč. U vás...pokud to není nádor, což bohužel může v horším případě být, bych si myslela, že si tam píchnul trn nebo osinu. Postupovala bych stejně jen nevím, jak to kocour na noze vydrží. Klidně zpočátku jen pořádně naťupat a nenechat olízat, na chvíli tu ponožku. Pokud je tam už kapsa(nebo se utvoří, nabrat hypermangan do té nejmenší stříkačky a vystříknout to co to jde, snažit se prostě ránu vypláchnout, zase alespoň 2x denně. U nás to pomohlo vždycky, na každou ránu. Žádná ATB, kortikoidy a podobně bych mu na to ani do něj nedávala, jen mu snižují imunitu a problém je horší a horší. Ani ničím jiným nemazala. Naše předešlá kočka si vrazila trn z trnky do ocasu, prostě si na něj asi sedla, jak šplhala po trnce a zalomil se jí tam, měl centimetr určitě. My jsme si všimnuli, že je něco divné, až přestala zvedat ocas nahoru a byla skleslá. Koukám na ni pořádně a vidím, že u kořene má ocas divně široký jak slon, takové to véčko. Tak jsme ji odchytnuli, nechtěla už na sebe nechat šáhnout, muselo to strašně bolet. Zamotali do osušky, že jí jen zadek a nos koukal a já jsem se jí probírala chlupama, kde tam co může mít. Narazila jsem na malý stroupek, tak jsem ho velkou jehlou, jen tak jako odškrábnula, jako nehtem. Jak píšete. Vystříknulo doslova jak z pistole snad deci hnisu(spíš shnilého masa) na zeď, která naštěstí je dřevem obložená. Kočka řvala, pod ní normálně kaluž hnisu, já blila, to bylo něco strašného. Ale bylo vidět, že se jí hned ulevilo. Pak jsme to denně takto čistili a vyhojilo se to myslím tak za 4-5dní, že už se to čistit nemuselo a nikdy nezopakovalo.
15.3. byl na hlubokém výškrabu, veterinář meziprstní prostor "ohlodal" až na šlachu, všechen bordel šel ven. Cizím tělesem, osinou to tentokrát nebude. Dneska je 21.3., uběhlo šest/sedm dní a "kapsa" je tam zase. Bradavice mě napadly taky, ale že by byly až takhle agresivní?
Po hypermanganu saháme jako první, nepomáhá, zkoušeli jsme ho na x-způsobů, tu mrchu vypálit a ta kapsa se zjevuje pořád, nechce zmizet.
Nezbývá než čekat na výsledky histologie a modlit se, aby ta rána do vyndání stehů nezačla zase hnít, zapáchat. A nasadím mu preventivně tablety Alavis Sanicell, které mají "údajně" potlačovat bujení.
GiiM
napsal(a):
Už se chytám každého stébla.. Prosím, odkážete mě někam na e-shop, na konkrétní produkt/značku? O této tinktuře jsem neslyšela. Děkuji.
Tinctura nigra je nasycený roztok hypermanganu, silně fialový až černý, proto se tak jmenuje. Ale možná jste už zkoušeli, píšete v příspěvku.
Zkoušeli jsme i Dubovky, Dubovou kůru čaj a Sudocrem. Na zahraničním webu někdo poradil rektální mast Preparation H, léčit to jako hemoroid. Zatím jsme ji ale nezkoušeli, poněvadž je tam upozornění, že ti s onemocněním ledvin by to používat neměli. Tak se mi do toho nechce, aby to kocourovi neublížilo nějak.
Sudáč se "tím tvrdým" krásně prožral, udělala se trhlina, ale do otevřené rány se už aplikovat nesměl.
Před chvíli došly další instrukce od veta. Vyplachovat řepíkem a koncem týdne poslat další foto. Tohle rozsekne až laborka.
Já tedy jsem pro léčbu bylinkama všema deseti, používám na psa(i na sebe jsem měla) homeopatika, ale obávám se, že řepík je na tohle krátký. Respective je hojivý, to ano, ale tam když už nic, řádí nějaká odolná bakterie a tu bych vyplachovala minimálně betadinou, spíš tím hypermanganem. Pokud nejste zásadně proti homeopatii, zkusila bych tohle: https://svethomeopatie.cz/cs/2066-kremikem-na-chronicke-hnisani Tubička homeopatik stojí kolem stovky a nám už pomohly na mnoho problémů(mám starého psa)
lesnížínka
napsal(a):
Já tedy jsem pro léčbu bylinkama všema deseti, používám na psa(i na sebe jsem měla) homeopatika, ale obávám se, že řepík je na tohle krátký. Respective je hojivý, to ano, ale tam když už nic, řádí nějaká odolná bakterie a tu bych vyplachovala minimálně betadinou, spíš tím hypermanganem. Pokud nejste zásadně proti homeopatii, zkusila bych tohle: https://svethomeopatie.cz/cs/2066-kremikem-na-chronicke-hnisani Tubička homeopatik stojí kolem stovky a nám už pomohly na mnoho problémů(mám starého psa)
Děkuji za tip, poznamenám si. Bylinám se nebráním.
Bude hodně vadit, když mu to rozmělním na prášek a vsypu do krmiva, pamlsku? Na tlamu si totiž nenechá šáhnout, dát mu do pusy kuličky nepřipadá tedy v úvahu.
GiiM
napsal(a):
Děkuji za tip, poznamenám si. Bylinám se nebráním.
Bude hodně vadit, když mu to rozmělním na prášek a vsypu do krmiva, pamlsku? Na tlamu si totiž nenechá šáhnout, dát mu do pusy kuličky nepřipadá tedy v úvahu.
Kupte si decovou skleničku z tmavého skla v lékárně(nebo ji možná od něčeho máte doma) Vypláchněte vroucí vodou, stejně tak novou stříkačku, tu nejmenší. Do skleničky dejte znovu převařenou vodu a nechte zchládnout, úplně. Po vychládnutí vody vsypejte pro začátek klidně trojitou dávku, tj. 15kuliček. Nechte rozpustit, protřepáváním se rozpustí rychlej. Já ráno, cca půl hodiny před jídlem (skleničku vždy protřepat) naberu tu malou stříkačku(ani nevím, dva či tři ml to jsou?) a stříknu psu do tlamky. Obecně se nemá jíst 20minut před a po. Když má pes velký problém, třeba jako se mi před Vánocema nepostavil na zadní nohy(chytly ho záda asi) dávám homeo i 4x denně. Obvykle stačí jen ten první den a je OK. Pak se vrátím k dávkování jednou denně. Pes s tímto podáváním nemá žádný problém, olizuje to, je to sladká voda. Nebo mu to jen stříkněte koutkem do huby prostě. My máme povel ,,vodička" a už ví Dávala jsem kocourovi na zuby(zánět dásní) a taky zvládal, na rozdíl od tablet neprchal. Kocourovi dávejte dávku jen poloviční, tedy cca 1ml. Já jsem měla klidného kocoura, takže to šlo, uvidíte, jestli to zvládnete. Jinak se ani nedivím, že po tom všem už by zdrhnul
lesnížínka
napsal(a):
Kupte si decovou skleničku z tmavého skla v lékárně(nebo ji možná od něčeho máte doma) Vypláchněte vroucí vodou, stejně tak novou stříkačku, tu nejmenší. Do skleničky dejte znovu převařenou vodu a nechte zchládnout, úplně. Po vychládnutí vody vsypejte pro začátek klidně trojitou dávku, tj. 15kuliček. Nechte rozpustit, protřepáváním se rozpustí rychlej. Já ráno, cca půl hodiny před jídlem (skleničku vždy protřepat) naberu tu malou stříkačku(ani nevím, dva či tři ml to jsou?) a stříknu psu do tlamky. Obecně se nemá jíst 20minut před a po. Když má pes velký problém, třeba jako se mi před Vánocema nepostavil na zadní nohy(chytly ho záda asi) dávám homeo i 4x denně. Obvykle stačí jen ten první den a je OK. Pak se vrátím k dávkování jednou denně. Pes s tímto podáváním nemá žádný problém, olizuje to, je to sladká voda. Nebo mu to jen stříkněte koutkem do huby prostě. My máme povel ,,vodička" a už ví Dávala jsem kocourovi na zuby(zánět dásní) a taky zvládal, na rozdíl od tablet neprchal. Kocourovi dávejte dávku jen poloviční, tedy cca 1ml. Já jsem měla klidného kocoura, takže to šlo, uvidíte, jestli to zvládnete. Jinak se ani nedivím, že po tom všem už by zdrhnul
Děkuji za info.
Stříkačkou to bude též boj. Na všechno, co mu dám násilím do tlamy, reaguje šavlí. Ale dám tomu šanci.
Bude stačit CH9 a jedna tuba, namíchaná sladká voda nějak podléhá zkáze, mohu ji skladovat? Nebo se musí denně připravit nanovo.
GiiM
napsal(a):
Děkuji za info.
Stříkačkou to bude též boj. Na všechno, co mu dám násilím do tlamy, reaguje šavlí. Ale dám tomu šanci.
Bude stačit CH9 a jedna tuba, namíchaná sladká voda nějak podléhá zkáze, mohu ji skladovat? Nebo se musí denně připravit nanovo.
Ano jedna stačí, skladuje se v ledničce pardon, zapomněla jsem napsat. Tak to prubněte nanečisto dejte trochu vody do stříkačky a zkuste mu to pomalu koutkem pustit do pusy, bez nějakých cirátů kolem Já jsem vždycky vzala tu stříkačku, když jsem ho někde viděla kolem. Ahoj Leonku, pohladila, dám ti vodičku, dřepla jsem si nad něj, trochu ho přidržela a stříkla mu to do tlamky. On byl z léků taky hysterický, ale tohle mu nějak nevadilo, kupodivu.
Opět zdravím,
výsledky z laborky pořád nemáme, náš vet bude ještě minimálně na týden zavřený. Stehy má stále.
Instrukce od veta (řepík, Hemagel) nikam nevedly.
Přešla jsem tedy na jinou strategii:
-----
-----
Od 22.3. bere Alavis Sanicell – prvních 5 dnů dostával celou kapsli denně, nyní dávám půl kapsle obden. Viditelné výsledky se dostavily velmi brzy. Vyhřezlá kapsa se dala na ústup a začala se tříštit. Aleluja. Úlomky jsem několikrát za den vytírala uchošťourem nacuclým Betadinou, aby rychleji odpadly a ta rána pod tím mohla konečně dýchat.
Krev něco málo tekla, ale jelikož mu do krmiva dávám K1 na srážlivost, měl v ponožce jen malé kaňky. Po kapse sice ani památky, ale teď se pro změnu potýkám s jakýmsi "červeno-růžovým váčkem" (viz foto) a nic s ním nehne.
-----
-----
Od 25.3. užívá i Siliceu (byla na objednání). Ze začátku nasazeno 5 CH (jak bude reagovat), teď bere 9 CH. Se stříkačkou jsem nepochodila. Takže mu tím kropím žrádlo v misce.
"Váček" trochu ubral na šířce, nicméně nechce se mu pryč. Navíc z něj opakovaně tyčinkou smývám zelený/žlutý/šedý sliz--povlak.
Pokud se to zamázne mastí, zhorší se to, váček nabobtná a "sliz--povlak" je tam zase. Noha zatím nezapáchá, kocour nekulhá.
-----
-----
Kombinace Sanicell + Silicea + Kavit K1 zabírá => Kocour celkově ožil, u čištění rány dokonce i vrní. Až na ten váček.
-----
-----
-----
-----
Foto: Ten "čurbes" kolem polštářů jsou zaschlé krusty, slepené chlupy, stehy obalené starou krví. A jelikož se u převazu kroutí jako had, vystříhat mu to nemůžem.
já si teda myslím, že to bude nějakej kekel. hlasuju pro spinocelulární karcinom nebo podobnou mňamku.
napsal(a):
já si teda myslím, že to bude nějakej kekel. hlasuju pro spinocelulární karcinom nebo podobnou mňamku.
Bodlinko nestrašte....ale máte nejspíš pravdu. Pokud se něco ne a ne zahojit, většinou to tak je. Nám se na zádech po cca roce tečení najednou zahojil...myslela jsem taky, že nějaká osina, ani jsem nevěděla, že tato mrcha existuje a byla jsem ráda, že je bolák pryč. Bohužel zatáhnul se zhora a s nějvětší pravděpodobností prorostl hezky dovnitř
GiiM
napsal(a):
Opět zdravím,
výsledky z laborky pořád nemáme, náš vet bude ještě minimálně na týden zavřený. Stehy má stále.
Instrukce od veta (řepík, Hemagel) nikam nevedly.
Přešla jsem tedy na jinou strategii:
-----
-----
Od 22.3. bere Alavis Sanicell – prvních 5 dnů dostával celou kapsli denně, nyní dávám půl kapsle obden. Viditelné výsledky se dostavily velmi brzy. Vyhřezlá kapsa se dala na ústup a začala se tříštit. Aleluja. Úlomky jsem několikrát za den vytírala uchošťourem nacuclým Betadinou, aby rychleji odpadly a ta rána pod tím mohla konečně dýchat.
Krev něco málo tekla, ale jelikož mu do krmiva dávám K1 na srážlivost, měl v ponožce jen malé kaňky. Po kapse sice ani památky, ale teď se pro změnu potýkám s jakýmsi "červeno-růžovým váčkem" (viz foto) a nic s ním nehne.
-----
-----
Od 25.3. užívá i Siliceu (byla na objednání). Ze začátku nasazeno 5 CH (jak bude reagovat), teď bere 9 CH. Se stříkačkou jsem nepochodila. Takže mu tím kropím žrádlo v misce.
"Váček" trochu ubral na šířce, nicméně nechce se mu pryč. Navíc z něj opakovaně tyčinkou smývám zelený/žlutý/šedý sliz--povlak.
Pokud se to zamázne mastí, zhorší se to, váček nabobtná a "sliz--povlak" je tam zase. Noha zatím nezapáchá, kocour nekulhá.
-----
-----
Kombinace Sanicell + Silicea + Kavit K1 zabírá => Kocour celkově ožil, u čištění rány dokonce i vrní. Až na ten váček.
-----
-----
-----
-----
Foto: Ten "čurbes" kolem polštářů jsou zaschlé krusty, slepené chlupy, stehy obalené starou krví. A jelikož se u převazu kroutí jako had, vystříhat mu to nemůžem.
Moc vám přeju, aby to nebylo to nejhorší. Musí to mít obvázané? Nechala bych to dýchat.
Děkuji.
Bez ponožky to bohužel nejde. V meziprstí jsou pořád stehy + by si ten váček ihned zuřivě ohlodal na díru a byli bychom zase na začátku. Zneužil by každé naší nepozornosti, už jsme se několikrát spálili. Větráme, čistíme mu to 4/5x denně.
Je dost možné, že cancoury ze stehů bodají do váčku, otevírají ho. Proto to pořád krvácí, nechce splasknout.
Dnes došly výsledky z laborky.
Vet píše – histologie vyšla nezhoubná, tedy nádor se zánětem, bez rozsevu metastáz. Můžu si oddechnout?
Stehy si máme skočit vyndat na jinou veterinu nebo si je vytáhnout sami. Já bych se odvážila, ale krusty se nalepily na nitě, takže tam pořádně nejde vidět a kocour nadává, když se mu tam nimrám.
Navíc je to v blízkosti onoho váčku, který krvácí, pokud se napne.. Stehy máme už 15. den.
lesnížínka
napsal(a):
Z toho tedy moudrá nejsem. Takže je to útvar maligní? Nádor to je, ale nemetastázuje? Zatím, nebo je to druh, co nemetastázuje? Prostě by bylo lepší jasné pojmenování té potvory
..nezhoubný nador nemetastazuje....
napsal(a):
..nezhoubný nador nemetastazuje....
Já vím. Myslela jsem to tak, že nevíme, jestli je benigní, nebo maligní, ale zatím bez metastáz. Různým benigním potvorám tedy popravdě ani nádor neříkám, zrovna před půl rokem jsem si jednu takovou podvázala na sliznici v puse, protože už jsem se do toho začala kousat.
lesnížínka
napsal(a):
Já vím. Myslela jsem to tak, že nevíme, jestli je benigní, nebo maligní, ale zatím bez metastáz. Různým benigním potvorám tedy popravdě ani nádor neříkám, zrovna před půl rokem jsem si jednu takovou podvázala na sliznici v puse, protože už jsem se do toho začala kousat.
..ale vždyť píše nezhoubný.....napsala to trochu zvlaštně, ale já to tak pochopila.....prostě ohraničený nezhoubný nádor bez meta....plus přítomnost zanětu....
napsal(a):
..ale vždyť píše nezhoubný.....napsala to trochu zvlaštně, ale já to tak pochopila.....prostě ohraničený nezhoubný nádor bez meta....plus přítomnost zanětu....
No jo, ale pokud je nezhoubný a byl vyříznutý, tak by to mělo být vyléčené a ne to pořád mokvat, růst a nevím co ještě. Divné Proto by mě zajímalo, jak se ta potvora jmenuje, od toho se snad histologie dělá a udělat si obrázek, co všechno umí
to není výsledek histologie. výsledek histologie je jméno tumoru, pokud je tam tumor.
to není výsledek histologie. výsledek histologie je jméno tumoru, pokud je tam tumor.
Takhle kostrbatě mi to napsal veterinář do mejlu.
Od té doby, co mu dávám Sanicell, K1 a Siliceu, se "kapsa/prstenec" z první fotky neukázaly, potlačilo se to. Vet proti těmto preparátům nic nenamítá, brát to může.
Zatím se ještě pereme s tím váčkem (cca 0,5 mm), který se nechce ztratit. Vypadá to jako granulace, růžová/červená tkáň. Betadina to rozleptává, krvácí to, takže ji vysadím – zastavuji to zacelovačem ran CdVet (klinoptilolit-zeolit). Teď zkouším Dermochlorophyl.
Ve čtvrtek jdem na vyndání stehů k jinému vetovi, uvidim, co on na to.
Náš vet otevře až příští týden, podá nám víc infa.
lesnížínka
napsal(a):
Píše nezhoubný = benigní a ty nemetastazují. Ale pořád je to nádor. A může se vrátit.
GiiM
napsal(a):
Dnes došly výsledky z laborky.
Vet píše – histologie vyšla nezhoubná, tedy nádor se zánětem, bez rozsevu metastáz. Můžu si oddechnout?
Stehy si máme skočit vyndat na jinou veterinu nebo si je vytáhnout sami. Já bych se odvážila, ale krusty se nalepily na nitě, takže tam pořádně nejde vidět a kocour nadává, když se mu tam nimrám.
Navíc je to v blízkosti onoho váčku, který krvácí, pokud se napne.. Stehy máme už 15. den.
Uf, jsem ráda, že jsem se mýlila!
napsal(a):
Chápu to stejně jako Ty...
Ale je pravda, že pokud se jedná o benigní tu, tak mi tam chybí o jaký PŘESNĚ tu se jedná.
fikovnice
napsal(a):
Chápu to stejně jako Ty...
Ale je pravda, že pokud se jedná o benigní tu, tak mi tam chybí o jaký PŘESNĚ tu se jedná.
..jj, ale tady slo především to zda zhoubný x nezhoubný a meta....
napsal(a):
..jj, ale tady slo především to zda zhoubný x nezhoubný a meta....
spinocelulární karcinom třeba metastáze nedělá.
a tohle, pokud je nehojící se rána způsobená tumorem, tak je celkem fuk, jestli je to zhoubné nebo nezhoubné, stejně se to dá vyléčit akorát amputací.
napsal(a):
a tohle, pokud je nehojící se rána způsobená tumorem, tak je celkem fuk, jestli je to zhoubné nebo nezhoubné, stejně se to dá vyléčit akorát amputací.
..držím palce aby to tak ve finále nebylo....
napsal(a):
No, stejně jako mamky bazaliom - pořádným vyříznutím. Jí to šlo dobře, měla to na spánku, do hloubky nebylo kam, do stran bylo ještě místo i na velký okraj. Bohužel tam s ní byla 25.letá holka, která to měla u oka, o které pak přišla, i s polovinou obličeje Dále asi 60letá paní učitelka, která přišla o celý nos. Je problém, když není jak a kam dál řezat bez následků...což na tlapce taky, není to ,,kus masa" který jde prostě vyříznout
Zadavatelko, ozívejte se dál, jak pokračujete...
jo, přesně. vzhledem k lokalizaci je prostě to, jestli to dělá nebo ne, celkem podružné. pokud to není tak, že by stačilo uříznout jen ten prstík, což možná v počátku bylo? tak prostě není kam jinam brát.
a s nehojící se ránou to zvíře přece do smrti běhat nemůže.
lesnížínka
napsal(a):
No, stejně jako mamky bazaliom - pořádným vyříznutím. Jí to šlo dobře, měla to na spánku, do hloubky nebylo kam, do stran bylo ještě místo i na velký okraj. Bohužel tam s ní byla 25.letá holka, která to měla u oka, o které pak přišla, i s polovinou obličeje Dále asi 60letá paní učitelka, která přišla o celý nos. Je problém, když není jak a kam dál řezat bez následků...což na tlapce taky, není to ,,kus masa" který jde prostě vyříznout
Zadavatelko, ozívejte se dál, jak pokračujete...
Bazaliomy jsou hnusné potvory!
Také znám případ paní, která přišla o nos. A bazaliomy také nemetastázují, "jen" prostě rozežírají okolní zdravou tkáň víc a víc do hloubky a do šířky. A též mám případ v rodině - a dokonce také lokalizace na spánku.
Jinak tedy spinocelulární karcinom u lidí metastázuje. Bazaliom tendenci k vytváření meta nemá.
fikovnice
napsal(a):
Bazaliomy jsou hnusné potvory!
Také znám případ paní, která přišla o nos. A bazaliomy také nemetastázují, "jen" prostě rozežírají okolní zdravou tkáň víc a víc do hloubky a do šířky. A též mám případ v rodině - a dokonce také lokalizace na spánku.
Jinak tedy spinocelulární karcinom u lidí metastázuje. Bazaliom tendenci k vytváření meta nemá.
Tak ony jsou hlavně od sluníčka, proto i ten spánek a mamka....no té to nevysvětlíš ona si říct nedá, ani po této zkušenosti, jak se udělá teplo, maká na zahradě v podprsence, určitě by se tam už nějaký melanom i našel(musím jí ta záda zase zkontrolovat )
Dneska jsme byli u našeho veta, prohmátnul to a zase to puklo jako beďar, krve jak na jatkách.
Vypadá to, že Sanicell potlačuje další bujení. Z rány prozatím nic "navíc" neleze.
Teď jak donutit tu díru, aby se zacelila. Rána je v těsné blízkosti velkého polštářku, sešít to nejde.
Zkouším do rány kapat "dračí krev" a přidám i "pupečník (Gotu Kola)". Mastičkám a řepíkovému čaji dávám oraz, nikam to nevede.
Měl by prosím ještě někdo tipy na bylinné tinktury, kapky bez alkoholu, které mohou do rány a pomáhají ji zacelit?
Děkuji.
GiiM
napsal(a):
Dneska jsme byli u našeho veta, prohmátnul to a zase to puklo jako beďar, krve jak na jatkách.
Vypadá to, že Sanicell potlačuje další bujení. Z rány prozatím nic "navíc" neleze.
Teď jak donutit tu díru, aby se zacelila. Rána je v těsné blízkosti velkého polštářku, sešít to nejde.
Zkouším do rány kapat "dračí krev" a přidám i "pupečník (Gotu Kola)". Mastičkám a řepíkovému čaji dávám oraz, nikam to nevede.
Měl by prosím ještě někdo tipy na bylinné tinktury, kapky bez alkoholu, které mohou do rány a pomáhají ji zacelit?
Děkuji.
U koní jsme dávali Vulcetan - ale je to poměrně velká a tudíž drahá tuba, tak aby to nebyly zbytečně vyhozené peníze. A kdysi se dal sehnat peruánský balzám.
Rána přestala krvácet, zapouzdřila se strupem a okolo toho vidím mírný otok. Dračí krev a Silicea s tím nehnou.
Čím donutit tělo, aby to prasklo, se to vyvalilo samovolně? Jiná homeopatika (Pyrogenium, Belladonna, Hepar sulfuris calcareum), risknout ichtoxyl? Strup odnípnout ručně nechci, to bude zase řevu, zase trauma pro kocoura. Krve jak z hororu.
Vet už neví, co s tím.
Z homea bych zkusila třeba ještě https://svethomeopatie.cz/cs/121-hepar-sulfur-hepar-sulfuris-calcareum-smes-stejneho-pomeru-sirneho-kvetu-a-vapence-z-ustric a calendulu https://svethomeopatie.cz/cs/855-jak-lecit-poraneni-u-zvirat
Děkuji. Dneska ráno se mi zdá, že opuchlina kolem strupu povyrostla. Zatím nekulhá, což je divný. Vypadá to na absces asi. Započínám máchání v epsomské soli, má to tahat bordel ven.
Pokud dojde ke zhoršení, v neděli navštívím veta, ať mu ten strup odendá, vymáčkne, opíchá to.
Calendulu se mi podařilo sehnat jen v Benu (Calendula officinalis AKH por.tbl.60. AKH), tablety drtím a sypu do krmiva. Jinak to do něj nedostanu. S otokem to zatím nic nedělá.
Objednáno, na cestě:
Hepar sulfuris calcareum:
5 CH na otevření, vyvalení se
9 CH a 15 CH na rozehnání, vstřebání
Silicea 15 CH:
Zkusím přejít na vyšší ředění, abscesy to má prý také otevírat. (svethomeopatie.cz/cs/1611-mendy)
Belladonna 9 CH:
Našla jsem na netu případ, kde pomohla morčeti vyhojit vřed, bouli s hnisem.(homeopatie.cz/umeni-pozorovat/).
Ještě jsem narazila na cdVet Propolis Herbal, doplněk stravy, má pomáhat zapudit abscesy, boláky. Za pokus to stojí, objednáno... (drahý je to jako prase )
GiiM
napsal(a):
Rána přestala krvácet, zapouzdřila se strupem a okolo toho vidím mírný otok. Dračí krev a Silicea s tím nehnou.
Čím donutit tělo, aby to prasklo, se to vyvalilo samovolně? Jiná homeopatika (Pyrogenium, Belladonna, Hepar sulfuris calcareum), risknout ichtoxyl? Strup odnípnout ručně nechci, to bude zase řevu, zase trauma pro kocoura. Krve jak z hororu.
Vet už neví, co s tím.
Já bych riskla ten ichtoxyl. Léčila jsem si jím hnisající ránu po operaci žlučníku.
arte.P
XXX.XXX.159.67
Netvrdím, že to bude Váš případ, ale kdysi jsem slyšela o něčem podobném u psa. Vyzkoušelo se taky co se dalo a vcelku bezvýsledně. Když už vet nevěděl co dál, tak nohu zrentgenoval a našel tam nějaký kostní úlomek, který dráždil tkáň. Za úvahu by to možná stálo.
arte.P
napsal(a):
Netvrdím, že to bude Váš případ, ale kdysi jsem slyšela o něčem podobném u psa. Vyzkoušelo se taky co se dalo a vcelku bezvýsledně. Když už vet nevěděl co dál, tak nohu zrentgenoval a našel tam nějaký kostní úlomek, který dráždil tkáň. Za úvahu by to možná stálo.
Podstoupil CéTéčko a nic se nenašlo (tedy kromě toho nádoru). Ta rána je na nešikovném místě, nejde zašít a chůze (ohyb, došlap) ji věčně provokuje.
napsal(a):
Já bych riskla ten ichtoxyl. Léčila jsem si jím hnisající ránu po operaci žlučníku.
Kometko...nejmenovalo se to dřív Ichtiol?....Já používala i děckám(už starším) na rány kravský Sulfatiazol..na druhý den bylo po strupech...Mastisan byl tuším taky na záněty?..My měli suprovýho veterináře(1977-90)ten léčil i nás..Já mívala strašné exémy-prý alergii na plodovou vodu-vždy po telení..napsal nějakou "zvířecí mast"na recept napsal"pro kočku"...a vždycky to zabralo(byla teda dělaná,byla černá,krásně voněla)...ale pardon,to jsem odbočila...jen nevím,jestli se to ještě používá..je to silnější,ale účinné na strupy...
Příhoda..živočichář se naboural na kole...kolovalo kolchozem,jak strašně vypadá,že má rozbitý obličej..Měl...Ráno přišel do práce,jen trošku růžového kolem pusy a nosa...žádný strup...On to mazal tím sulfatiazolem a bylo po strupech..To mu doporučil taky ten doktor..
No to jen tak..
A ví se teda, co je to za nádor?
Vet nenavrh vůbec nic? Žádné možné řešení, žádné další vyšetření?
Nebyla by ta amputace nakonec nejmenším zlem? Toto přece může trvat roky a roky. Navíc u patnáctiletého kocoura bych hleděla především na kvalitu života. Bez jedné tlapky může žít celkem v pohodě, ale ta představa, že s tím bojuje už dva roky a ještě dlouho nejspíš bude... Vždyť to nemá žádný postup.
Nádor nezhoubný ze zánětem (zapáchalo to), bez rozsevu metastáz.
Amputaci vet nedoporučuje vzhledem k věku, přidruženým zdr. problémům (ledviny, špatná srážlivost). A na tři nohy si údajně senioři špatně zvykají.
Před chvílí jsem nasadila Ichtoxyl a obvázala to. Začal si totiž zase okusovat ránu přes ponožku a pokulhával. Modlím se, ať to ten bordel vytáhne. Jinak se mu tam budu muset pošťourat tyčinkou a ten strup nějak vyhnípat, aby to vyteklo a propláchnout dezinfekcí. Mě snad vomejou. Uvidíme.
GiiM
napsal(a):
Nádor nezhoubný ze zánětem (zapáchalo to), bez rozsevu metastáz.
Amputaci vet nedoporučuje vzhledem k věku, přidruženým zdr. problémům (ledviny, špatná srážlivost). A na tři nohy si údajně senioři špatně zvykají.
Před chvílí jsem nasadila Ichtoxyl a obvázala to. Začal si totiž zase okusovat ránu přes ponožku a pokulhával. Modlím se, ať to ten bordel vytáhne. Jinak se mu tam budu muset pošťourat tyčinkou a ten strup nějak vyhnípat, aby to vyteklo a propláchnout dezinfekcí. Mě snad vomejou. Uvidíme.
Doufám, že pomůže, když s ním mají holky tak dobré zkušenosti. Ony ty staré léky měly něco do sebe. Držím palce, ať se vám uleví, oboum
Netuším Holky snad písnou.
Hele holky, teď jsem koukla co to vlastně je, o čem píšete a ona je to klasická ,,černá mast"?!? Tu jsme měli doma vždycky(teda ještě u babči) vůbec jsem netušila, že se to nějak jmenuje u nás to byla vždycky jen ,,černá mast" a léčilo se tím všechno, tedy všichni, od prasat, králíků, drůbeže, psa až po nás...na každou bolačku A voní mi
To je strašně individuální.
Já používala černou mast na zánětlivá ložiska vyvolaná zlatým stafylokokem. Mívala jsem to namazané i týden. Ale někdy opravdu stačilo pár hodin. Teplé obklady taky pomáhaly.
Nakolik jsou ale tyto zkušenosti přenositelné na Vašeho kocoura, si netroufám odhadnout.
lesnížínka
napsal(a):
Netuším Holky snad písnou.
Hele holky, teď jsem koukla co to vlastně je, o čem píšete a ona je to klasická ,,černá mast"?!? Tu jsme měli doma vždycky(teda ještě u babči) vůbec jsem netušila, že se to nějak jmenuje u nás to byla vždycky jen ,,černá mast" a léčilo se tím všechno, tedy všichni, od prasat, králíků, drůbeže, psa až po nás...na každou bolačku A voní mi
On se někdy nazývá černou mastí i višňák. Ten skutečně spíš voní, „pravá“ černá mast (ichtoxyl) je cítit po asfaltu. Taky mi černá mast připadá účinnější, i když asi méně přírodní.
Nejlepší je namazat to na noc. Ale jestli se k tomu dá kocour přemluvit, ví bůh.
Bobča
napsal(a):
Kometko...nejmenovalo se to dřív Ichtiol?....Já používala i děckám(už starším) na rány kravský Sulfatiazol..na druhý den bylo po strupech...Mastisan byl tuším taky na záněty?..My měli suprovýho veterináře(1977-90)ten léčil i nás..Já mívala strašné exémy-prý alergii na plodovou vodu-vždy po telení..napsal nějakou "zvířecí mast"na recept napsal"pro kočku"...a vždycky to zabralo(byla teda dělaná,byla černá,krásně voněla)...ale pardon,to jsem odbočila...jen nevím,jestli se to ještě používá..je to silnější,ale účinné na strupy...
Příhoda..živočichář se naboural na kole...kolovalo kolchozem,jak strašně vypadá,že má rozbitý obličej..Měl...Ráno přišel do práce,jen trošku růžového kolem pusy a nosa...žádný strup...On to mazal tím sulfatiazolem a bylo po strupech..To mu doporučil taky ten doktor..
No to jen tak..
Ichtyol, Ichtamol alias černá mast, možná sem patří i ten Mastisan, složení jsem tenkrát nestudovala, na mastitidy perfektní. Vitamín C pro telata jsme si přidávali do čaje. A ženské z kravína ke mně chodily žebrat veterinární Ketazon na bolavé klouby, protože byl silnější než humánní.
Tak jsem to sundala, na tamponku byla jenom mast. Uchoštourem jsem mu to ponimrala a ještě několikrát prostříkla stříkačkou s hypermanganem (Betadina se s černou mastí nekamarádí, vyčteno na netu). Zatím leze čistá krev, moc se jí ven ale nechce. Strup se mi nepovedlo odchlípnout, váček vypustit. Kocour hysterčí, syčí, kouše, drápe.
Obvázáno znovu Ichtoxylem a za pár hodin repete, prošťourat tyčinkou, jestli to nepraskne, propláchnout genciálkou. Na zastavení krvácení mám připravenou mast od veta Emofix, kdyby se to vylilo proudem.
edit:// Co nastrouhaná brambora na otok, absces, funguje to u zvířat? Chci mu ji dát na noc. Mast zatím nic nedělá.
Já osobně bych po několika špatných zkušenostech a diagnózách od veterinářů vzala kocourka ještě k jinému veterináři..koukněte na internet,kde je někde poblíž vás dobře hodnocený veterinář s dobrými recenzemi..i kdyby jste měla jet ke dvěma či třem..věřím tomu,že by se to řešit dalo a ne jen chudáka takhle metodou pokus - omyl jakože ,,léčit,,.....vůbec to nemyslím zle,ale co by jste tím ztratila?Zkuste to...
GiiM
napsal(a):
Tak jsem to sundala, na tamponku byla jenom mast. Uchoštourem jsem mu to ponimrala a ještě několikrát prostříkla stříkačkou s hypermanganem (Betadina se s černou mastí nekamarádí, vyčteno na netu). Zatím leze čistá krev, moc se jí ven ale nechce. Strup se mi nepovedlo odchlípnout, váček vypustit. Kocour hysterčí, syčí, kouše, drápe.
Obvázáno znovu Ichtoxylem a za pár hodin repete, prošťourat tyčinkou, jestli to nepraskne, propláchnout genciálkou. Na zastavení krvácení mám připravenou mast od veta Emofix, kdyby se to vylilo proudem.
edit:// Co nastrouhaná brambora na otok, absces, funguje to u zvířat? Chci mu ji dát na noc. Mast zatím nic nedělá.
Klidně zkuste i tu bramboru. Když nepomůže, tak neublíží. Koním se dává na kopytní absces kyselé zelí. A funguje.
já si teda myslím, že ta noha už měla být dva roky pryč.
pokud je příčinou tumor, tak tu ránu už nezavřete.
napsal(a):
já si teda myslím, že ta noha už měla být dva roky pryč.
pokud je příčinou tumor, tak tu ránu už nezavřete.
Toto je teda méně důležité? Ty ledviny, srážlivost a zvykání?
Znám kočku, taky starou, které amputovali ocas. Trvalo asi tak týden, než si zvykla. Ale nevím, jestli by to bylo podobné se ztrátou končetiny.
ledviny, věk, srážlivost - to je věc předoperačního vyšetření. možná to není možné, to nevím.
ale zvykání... kočka si podle mě zvykne mnohem lépe na tři nohy, než na tohle - neustálé bolestivé ošetřování. do konce života.
Obvoláni tři vetové. Odvázaní z toho nejsou, amputaci nedoporučují. Nemusel by se vám vrátit živý, jejich odpověď. To potěší, no. Na další oběhávání vetů už nemám nervy ani peníze.
Od pátku je na zábalech s Ichtoxylem (přes noc). Přes den na 2 hoďky zábal s bramborou (gáza namočená do škrobu), pak jenom ponožka. Průplach manganem. Otok mírně opadl. Ráno dostává Sanicell, během dne Siliceu, Calendulu a zařadila jsem zpět i IR (Imunita a Renegerace), sypu do žrádla. Zítra nasadím cdVet Propolis Herbal, vyšší dávku Silicey 15 CH a nově i Hepar sulfuris (začnu 5 CH). Nebude-li úspěch, dostane na zkoušku Belladonnu 9 CH.
Před chvílí jsme došli od našeho veta. Prohlédnuto, promačkáno, nic se nevyvalilo, zapálené to je, něco tam probíhá. Na zhnisání to prý ale nevypadá. Dostal dvě injekce. Úterý kontrola. Mezitím proplachovat řepíkem, manganem.
Já bych v tomhle, jak jste si to nastavila, nějakou dobu vydržela, alespoň týden(já vím, je to hrozné den co den ) Ale ono se nic neděje ze dne na den. I když se to nedá srovnat, berte to jen jako příklad: zbavuju se u nás i zvířectva bradavic propolisem. Pro zvěř ho mám namočený ve vodě, aby to neštípalo(ale v lihu je to účinnější) Pes měl pod loktem velkou bradavici, cca centimetr výrůstek. Objevil se pomněrně dost rychle, ačkoliv jsem ho prohlížela denně, všimnula jsem si, až to bylo takto velké(je chlupatý) Tak jsem každé ráno naťupala propolisem. Vydržela jsem určitě týden, možná dýl, ale pak jsem kvůli něčemu přestala, i pozapomněla. Když jsem si vzpomněla za další minimálně týden, jdu to naťupat, hledám na pacce a nikde nic. Jsem blbá, asi jsem si spletla nohu Projela jsem i druhou a nic - bradavice byla v čudu.
Nic nezabírá. Útvar před několika dny praskl, vyvalila se krev bez zápachu. K poklesu, zmenšení ale nedošlo. Nabobtnalo to ještě víc a zase tam je ten krustový prstenec z fotek výše. Opět kulhá, do jídla ho musíme nutit, polehává. Do třetí operace už jít nechceme, když se to do měsíce stejně vrátí. Rána nejde zašít, ten humus furt leze skrz tu díru.
Dneska jsme byli na veterině a rozhodli se, že už to nebudeme dál protahovat. V pondělí je naplánováno konečné uspání. Dostal znovu kortikoidy, ATB. Vzpružilo ho to, rozjedl se. Ale donekonečna to nejde, oddělá mu to ledviny.
Poslední dny ho ještě budu ládovat koloidním stříbrem vnitřně 20 ppm, jestli se nestane zázrak.
Plánujeme ho zpopelnit v krematoriu Česká Lípa.
Děkuji všem za účast a reakce.
Andy už je v kočičím ráji s ostatními kočičáky. Bez ponožky, osvobozen od bolesti.
Moment narkózy jsem ustála, rozloučila se. U druhé injekce jsem již přítomna nebyla. Emočně to mnou otřáslo. Před převozem do krematoria jsem ho ještě naposledy pohladila. Snad mi to odpustí a počká na mě v nebíčku.
Druhý mladší kocour je teď kleslý a kontakt zatím moc nevyhledává. Snad za pár dní pookřeje. Další kočičku již pořizovat nechceme.
Pocit, když si vezete jen prázdnou přepravku, je hrozný.
Je mi to moc, strašně moc líto tak velmi jsem si přála, doufala, že po tom všem trápení mu něco konečně zabere Chtěla jsem vám napsat, ať mu dáte trošku víc času, ale je pravda, že chudáček už té bolesti musel snášet moc. Teď se i vám trochu uleví, je to velmi psychicky náročné, ošetřovat takového maroda, já jsem byla po třech týdnech hotová. Držte se
GiiM
napsal(a):
Andy už je v kočičím ráji s ostatními kočičáky. Bez ponožky, osvobozen od bolesti.
Moment narkózy jsem ustála, rozloučila se. U druhé injekce jsem již přítomna nebyla. Emočně to mnou otřáslo. Před převozem do krematoria jsem ho ještě naposledy pohladila. Snad mi to odpustí a počká na mě v nebíčku.
Druhý mladší kocour je teď kleslý a kontakt zatím moc nevyhledává. Snad za pár dní pookřeje. Další kočičku již pořizovat nechceme.
..je mi to strašně moc lito, dělali jste co jste mohli, vic už to nešlo, už ho nic nebolí, držte se....
GiiM
napsal(a):
Sledovala jsem tady ten váš dlouhý "boj" s nemocí kocourka...brečela jsem,jak jsem četla tuhle zprávu ....byl to krásný mourek..
Už ho nic netrápí... držte se...
GiiM
napsal(a):
Brečím, kudy jdu, chodím jak v mrákotách, bez nálady, apatická k věcem. Něco ve mně umřelo. Zastihlo mě to naprosto nepřipravenou. Pokusím se to přebolet.
Děkuji Vám všem, kteří jste napsali, za vyslechnutí a povzbuzení. Až dorazí urnička, zapálíme u fotky svíčku a zavzpomínáme.
I já Vám posílám přání síly a pohlazení po duši!
Udělala jste MAXIMUM toho, co udělat šlo. Nebudete si muset nikdy nic vyčítat!
Odchody našich zvířecích kamarádů léčí jen čas, ale je to velmi individuální. Někdo teskní krátce, někdo dlouho. Neodsuzuji ani jeden typ tesknění. Po odchodu našeho psíka 29.1. stále nejsem úplně vysmutněna...stále to moc bolí, už proto, že to byl můj nej pes.
Držte se!