Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eliška7172682

3.4.2021 13:11
Eliška7172682

XXX.XXX.218.132

Dobrý den, včera jsem si dělala křečí prso na přírodno a dala jsem tam hodně chilli když jsem to snědla nechala jsem talíř na stole a na tom talíři byla ještě šťáva s toho masa (paliva) muj kocour to vylizal a od vcerejska jsem ho neviděla.
Bojím se, že mu to mohlo hodně ublížit až zabít.
PROSÍM POMOC!

4.4.2021 13:54
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Čili pálí. Kdyby mu to nechutnalo, tak to nežere/neslíže. Pokud to pozřel, tak mu to až tak nevadilo.
Čili je teoreticky nebezpečné právě tím vjemem pálení a následným případným upadnutím do šoku. O infarktech se toho hodně napsalo a namluvilo, ale nebyl zaznamenán jediný důvěryhodný případ.
Cokoli se kocourovi možná stalo, nemá souvislost s čili. Pálí jen při pozření a bezprostředně po něm (a pokud je špatně strávené, pak pálí i při vylučování stolice). Jakmile je v trávicí soustavě, chová se jako každá jiná paprika, až teda na to, že by údajně měla mít desinfekční a očistné účinky na trávení.
Jinými slovy na toho kocoura mělo čili jakýkoli případný vliv výhradně při jeho konzumaci; a jak jsem psala, kdyby to byl vliv negativní, tak to nevylíže, ale po prvním ochutnání nechá.
Čili mu neublížilo a definitivně ho nezabilo. Maximálně může mít průjem z tuku nebo tak, ale ne z čili.

4.4.2021 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ještě mě napadá...má vůbec třeba kočka receptory na pálivé? Plno zvířat asi nemá, třeba kozy, ovce...spasou i to co pálí(kopřivy) je hnusně hořké, bodláky co píchají apod.

4.4.2021 16:14
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lesnížínka napsal(a):
Ještě mě napadá...má vůbec třeba kočka receptory na pálivé? Plno zvířat asi nemá, třeba kozy, ovce...spasou i to co pálí(kopřivy) je hnusně hořké, bodláky co píchají apod.

Pálení kopřiv a pálení čili, to je něco úplně jiného.
Co já vím, tak kapsaicin nevnímají ptáci - a slepice mi skutečně pálivé lusky žraly bez zaváhání. Myslím, že naprostá většina savců mít cit pro kapsaicin bude. Ale jestli jmenovitě kočky... Jako myslím, že cítit by to měly, nejsou to býložravci, není jediný důvod, aby byly imunní. Ale jistá si nejsem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2021 19:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Provedla jsem biologický pokus na svém kocourovi. Nabídla jsem mu zbytek chili papričky. Podle předpokladu - čichnul a odvrátil hlavu. Neumím si představit, že by ji pozřel.

5.4.2021 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Provedla jsem biologický pokus na svém kocourovi. Nabídla jsem mu zbytek chili papričky. Podle předpokladu - čichnul a odvrátil hlavu. Neumím si představit, že by ji pozřel.

Sadistka To by mě vůbec nenapadlo já že na sobě - žvýknout kopřivu, no a chilli znáš

Přidejte reakci

Přidat smajlík