Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kelišovka

7.4.2021 14:12
Kelišovka

XXX.XXX.159.19

Dobrý den,
včera jsme se dozvěděli od našeho veterináře, že náš kocourek má nejpravděpodobněji HCM. Tudíž bych se chtěla spojit s někým kdo má taktéž kočičku nebo kocoura s tímto onemocněním. Zajímá mě hlavně co omezit, jaké krmení, jak zvládají léčbu a podobně. Našemu kocourovi je 7 měsíců, příští týden sono a RTG, jak moc je srdíčko poškozené. Děkuji za odpověď

7.4.2021 16:49
canka

XXX.XXX.215.5

My měli naprosto bezpříznakového kocourka,Briťáka.....v 8- mi letech ze dne na den kocour padl,nezvedal se,počůraný,nemohl dýchat..Diagnóza HCM po vyšetření srdce a plic..kocourek do 2 dnů umřel i přes veškerou snahu a byla to strašná smrt...po podání poslední dávky léku do žíly kocourek lehl a vykašlal haldy krve a bylo po všem..bylo to něco hrozného....vet nám řekl,že pokud by se odhalilo dříve,život na lékách by mu dokázal prodloužit jen o pár měsíců,kdy by mu ale nebylo moc dobře...

Kelisovka

7.4.2021 17:12
Kelisovka

XXX.XXX.214.25

My šli jen na preočkovani a Pan doktor jen tak poslechl a zjistil šelest. Nasadí léky na tlak nebo na ředění krve, bude dělat ještě test na HCM. No dostalo mě to je mu teprve 7 měsíců hraje si, nic ho neboli sem tam se akorát zadýchá...Na internetu je jen spousta informací typu co to způsobuje, jaké kočky postihuje v jakém věku. Nikde jsem však nenasla jak upravit jídelníček vzhledem věku zvířete a prognóze. Přece jen prášky budou dávat zabrat ledvinam a nechci aby ledvinam dávali zabrat i granule, pak jestli jsou i nějaké vitamíny a tak...

7.4.2021 22:19
canka

XXX.XXX.215.5

Ja vás nechci strašit,ale pokud se HCM potvrdí,tak je to neléčitelné...jen se dá o něco prodloužit život Co je kočičák za plemeno?Je s PP? Protože kočičky s PP z rizikových skupin mají testované rodiče na tyto různé nemoci...

V časném stádiu kočky nemívají žádné klinické příznaky, jsou aktivní, neprojevují únavu, ovšem jak onemocnění postupuje, zhoršuje se i celkový stav. Při zvýšené fyzické námaze může kočka sedět a dýchat s otevřenou tlamičkou, v krajním případě může omdlít. Jedním z dlouhodobějších důsledků onemocnění je pak kongestivní selhávání srdce, kdy dochází k hromadění tekutin v těle – zpravidla v hrudníku.

HCM je onemocnění, které nejde léčit, ale při včasné diagnóze lze vhodnými léky zpomalit zhoršování srdce a prodloužit tím život nemocné kočičky a zároveň předejít takovým život ohrožujícím komplikacím, jako je ochrnutí v důsledku trombózy aorty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík