Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MichalaŠ.

16.4.2021 18:17
MichalaŠ.

XXX.XXX.194.126

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně koťat.
Přitoulala se k nám před pár měsíci kočička, nechali jsme si ji a teď se jí narodila koťata. Má jich pět a já bych se chtěla zeptat jestli to není moc? Jestli jí nemám nějak pomoct s dokrmováním?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale kočku mám poprvé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2021 19:54

MichalaŠ. napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně koťat.
Přitoulala se k nám před pár měsíci kočička, nechali jsme si ji a teď se jí narodila koťata. Má jich pět a já bych se chtěla zeptat jestli to není moc? Jestli jí nemám nějak pomoct s dokrmováním?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale kočku mám poprvé.

Zatím krmte hlavně tu kočku, ať má mléko. A nezapomeňte na vodu. Ona by vám je na dokrmování asi stejně nepůjčila. Nevím, jak moc je už u vás zdomácnělá, jestli se nechá pohladit, chytit a tak.

16.4.2021 21:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Není to moc, je to normální počet.

MichalaŠ.

17.4.2021 13:47
MichalaŠ.

XXX.XXX.194.126

Děkuji za odpověďi. Jídla i pití má dostatek. Chytit se nechá a pomazlí se. Jen je strašně drobňoučká.

Oajik

17.4.2021 14:06
Oajik

XXX.XXX.129.107

Naše Čičmunda měla 6 a hravě si s nimi poradila. Jen sme ji museli hodně krmit. A občas dohlédnout na koťata protože ty silnější nenechali napít slabší. Ale s naší pomocí měla všechna koťata dost mléka na přežití. Po třech týdnech hned jak to šlo jsme začali dávat namáčené granule a kapsičky koťatům aby se kočka nevysilovala.

17.4.2021 14:07

MichalaŠ. napsal(a):
Děkuji za odpověďi. Jídla i pití má dostatek. Chytit se nechá a pomazlí se. Jen je strašně drobňoučká.

To jsou bohužel venkovní toulavky, zabřezávají příliš brzy. Doporučuji po odstavu koťat nechat vykastrovat.

MichalaŠ.

17.4.2021 18:33
MichalaŠ.

XXX.XXX.194.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To jsou bohužel venkovní toulavky, zabřezávají příliš brzy. Doporučuji po odstavu koťat nechat vykastrovat.

To máme v plánu, hned jak to půjde.

17.4.2021 19:25
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

MichalaŠ. napsal(a):

Čím ji krmíte?

Miriam33

29.4.2021 08:34
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Hlavně jim pak nedávejte kravské mléko, z toho koťata průjmují. Krmte dobře kočku a az budou tapkat, tak jim můžete začít přilepšovat řídkou krupičnou kaší a masem. Babička takhle měla nejhezčí koťata v okolí.

29.4.2021 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Miriam33 napsal(a):
Hlavně jim pak nedávejte kravské mléko, z toho koťata průjmují. Krmte dobře kočku a az budou tapkat, tak jim můžete začít přilepšovat řídkou krupičnou kaší a masem. Babička takhle měla nejhezčí koťata v okolí.

A tu kaši z mléka nebo vody? To jen taková technická protože kaše se běžně vaří z mléka.

Miriam33

29.4.2021 21:24
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Babička ji delala z mléka s trochou vody( to spíš, aby se asi nepřipálila), ono to mléko po převaření v krupicí nevadí, kaše má spíš stavěcí účinky. I dospělým, už zvyklým kočkám dávala trochu mléka ředěného vodou, prý kvůli případným přiotráveným myším. Kaši z vody jsem vařila až svym detem při zažívacích obtížích, nevím, jestli by to kočka jedla. Ale mohla bych to na naší stařešince odzkoušet 🙂

4.5.2021 00:54

...presne jak pisete - jen misto kravskeho davala tetka kozi mleko... Krava nebyla v hospodarstvi.
Nevim tedy jestli je lepsi - nebo to bylo o tom "co je doma"... Ale chutnalo.
+ kdyz kotata kadila venku nebo do sena... = do krasy dorostla vzdy vsechna...

4.5.2021 01:18

...moje decke vzpominky - kotatka behem lednove zabijacky (proto jsme k tete jezdili - deda i otec byli reznici) mazlime - davame jim pit, jist, mazlime... atd... a pri dalsi navsteve - Velikonoce - je z peti kotat uz jen jedno... Psi, auta... zivot.
Ja se segrou plakala vzdy i za to prase v zime, pak za kocicky...
Jezis - jezdit na venkov za tetou bylo... bylo to tam super, ale nase navsteva znamenala vzdycky i smrt :(

Miriam33

5.5.2021 16:37
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Tak to u nás jsme o koťata nepřicházeli (z těch co se nechala), ale u velkých venkovních koček už ta úmrtnost samozřejmě byla. Otravy, pasti, auta, ledvinový pásy. Část koček se nevrátila a člověk nevěděl, co se s nima stalo. Neměli jsme velké psy a nebydleli u hlavní silnice, tak měla koťata šanci. Obrečela jsem jako dítě spoustu koček, taky některé králíky a husy. Přesto to byly krásné roky a vzpomínky. Moje děti už to nezažijí, protože je všechno vykastrované a já nic nedokážu zaříznout.

MichalaŠ.

9.5.2021 21:57
MichalaŠ.

XXX.XXX.194.126

rapotacka11 napsal(a):
Čím ji krmíte?

Zatím je stále krmí jenom kočka ale asi už ji budeme pomoct.

10.5.2021 04:11
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Ptala jsem se čím JI = kočku, krmíte.
Koťata už je třeba taky krmit.

11.5.2021 00:05

MichalaŠ. napsal(a):
Zatím je stále krmí jenom kočka ale asi už ji budeme pomoct.

...pokud chcete investovat...
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=susene+mleko+pro+kotata

11.5.2021 10:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...pokud chcete investovat...
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=susene+mleko+pro+kotata

Je jim už skoro měsíc, mléko netřeba. Já bych "investovala" do masa, ideálně hovězí srdce - najemno nakrájené (naškrabané, namleté).

MichalaŠ.

11.5.2021 22:00
MichalaŠ.

XXX.XXX.194.126

rapotacka11 napsal(a):
Ptala jsem se čím JI = kočku, krmíte.
Koťata už je třeba taky krmit.

Teď na to koukám, že jsem si to špatně přečetla. Má granule Purina pro 1-12mesicu, potom konzervy také od Puriny, obcas maso, tvaroh

12.5.2021 09:25

MichalaŠ. napsal(a):
Teď na to koukám, že jsem si to špatně přečetla. Má granule Purina pro 1-12mesicu, potom konzervy také od Puriny, obcas maso, tvaroh

Není maso a tvaroh levnější než granule a konzervy?

Přidejte reakci

Přidat smajlík