Dobrý den,
prosím o pomoc, možná nás je víc. Tato paní z inzerátu přestala reagovat. Inzerát pořád platný. Poslal jsem zálohu na koťátko 2000kč a nikdo se neozývá, telefon vypnutý. Paní po měsíci psala, že byla nemocná to chápu po dalších 14 dnech ani neodpověděla.
Je to tento inzerát: https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3727073/britska-kotata/
pod stejným číslem mobilu další inzerát, jiné jméno:
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3731935/britska-kocicka/
nevím co si o tom mám myslet a jsem celkem zoufalý....
Já bych zálohu dopředu nikdy neplatila,pokud by se nejednalo o seriózní chovatelskou stanici...
Tady se nejedná očividně o koťátka s PP,čili to může být klidně množka...
A hlavně,cenu uvádí 6000,- kč za kotě bez PP....za 8000,- kč již seženete kotě s PP po testovaných rodičích,s chovatelským servisem a jistotou,že nekupujete zajíce v pytli.. mluvím z vlastní zkušenosti..
Měli jsme kocoura Briťáka bez PP,umřel na HCM....
Nyní máme s PP,kdy jsou oba rodiče otestovaní,kdykoliv se vším se na chovatelku můžeme obrátit..vše včetně zálohy a platby,čísla čipu apod. bylo uvedeno ve smlouvě...
Kupte si zvíře s PP,rozdíl v penězích není zase až takový a budete mít jistotu zdravého zvířete..
jasně, bohužel se v tom neorientuji. Nekupuji kočku každý den. Bral jsem to jako seriozní obchod. Dostal jsem na výběr několik fotek koťat a mohl si vybrat. Taky přiložený návrh smlouvy takže mě to vůbec nenapadlo.
Spíš je smutné že se tady tyto inzeráty drží dál a nikdo to neřeší a takovej xindl může kasírovat peníze dál od slušných lidí!
Proto jsem se ptal jestli někdo taky nenaletěl že by se podalo hromadné trestné oznámení - inzerát si prohlédlo 2500lidí tak pochybuji že jsem sám...
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdendabenda
napsal(a):
jasně, bohužel se v tom neorientuji. Nekupuji kočku každý den. Bral jsem to jako seriozní obchod. Dostal jsem na výběr několik fotek koťat a mohl si vybrat. Taky přiložený návrh smlouvy takže mě to vůbec nenapadlo.
Spíš je smutné že se tady tyto inzeráty drží dál a nikdo to neřeší a takovej xindl může kasírovat peníze dál od slušných lidí!
Proto jsem se ptal jestli někdo taky nenaletěl že by se podalo hromadné trestné oznámení - inzerát si prohlédlo 2500lidí tak pochybuji že jsem sám...
...bez osobní návštěvy u chovatele bych nezaplatila ani korunu....navíc podporovat kohokoli koupi koťete bez PP je nesmyslná a již mnohokrát probírané záležitost....prostě tady platí, že za blbost se platí....

zdendabenda
napsal(a):
..prohlížet si inzerat neznamená zaplatit zálohu... nezlobte se, ale Vy nepoužíváte selský rozum?
jak jsem psal, nerozumím tomu. Myslel jsem že je to seriozní nabídka a záloha že se platí normálně standartně. Nezlobte se ale cestovat přes celou republiku abych se podíval jak vypadá chov?
Vidím že tady opravdu nepochodím z žádnou radou jak z této situace ven.
Hlavní je že podobné inzeráty se tady nijak nekontrolují a může si vlastně za to člověk sám.

zdendabenda
napsal(a):
jak jsem psal, nerozumím tomu. Myslel jsem že je to seriozní nabídka a záloha že se platí normálně standartně. Nezlobte se ale cestovat přes celou republiku abych se podíval jak vypadá chov?
Hlavní je že podobné inzeráty se tady nijak nekontrolují a může si vlastně za to člověk sám.
..ano, kupujete živé zvíře na nějakých 12 - 15 let....mně by zajímalo z jakých je podmínek, jak se chová, jestli je mazlivé, zvyklé na mazlení, lidi, provoz domacnosti..jestli je v čistotě a tak podobně....koťat he všude mraky, nemusíte jezdit bůhví kam....ale poslat bez ověření 2000 korun to je nesmysl, navíc pokud by jste navrhnul/a osobní navstevu s tím že na ni zaplatíte rezervační poplatek, slušný chovatel by toto přijal, podvodník by s Vami komunikaci ukoncil....I takhle se da zjistit podvod....

zdendabenda
napsal(a):
No, ale on si za to opravdu člověk může sám, víte?
Když vám teď řeknu, že vám prodám Porsche za 150.000 Kč, pošlu vám fotky auta a řeknu si o zálohu 50.000 Kč, tak mi ji bez dalšího pošlete?

asi buďte zdendo rád, že ta zkušenost stála jen dvojku.

zdendabenda
napsal(a):
A víte, že zájemci o kočku (psa, koně) jsou ochotni jet i přes půl Evropy? Opravdu si za to můžete sám. Nebo jste nám měl tuto otázku položit dřív, než jste zaplatil.

napsal(a):
No, ale on si za to opravdu člověk může sám, víte?
Když vám teď řeknu, že vám prodám Porsche za 150.000 Kč, pošlu vám fotky auta a řeknu si o zálohu 50.000 Kč, tak mi ji bez dalšího pošlete?
Lidi,berte to tak,že ten člověk(zadavatel) netušil-ano,stalo se...vy jste tu už ostřílené chovatelky!!...on sem přišel pro radu...a vy ho hned sepsujete,že "si za to může sám"(ano,může-chybama se člověk učí)...já taky nevěděla,že nějaká iFauna existuje...až...člověk měl nějaký problém s kocourem...Vžijte se někdy do toho "začátečníka"...on je z toho zoufalý..neví co dál,a vy,místo rady.......
já jsem taky nevěděla,do čeho jdu s kocourem...a nevěděla jsem,že bych se tady s vámi měla poradit předem,hm??(že vůbec někde....A taky jsem si zkraje vyslechla,co jsem měla a neměla-chyba byla jenom ve mě(ale dopadlo to nakonec dobře)....Myslím,že v tomto případě by víc empatie neškodilo...nevím,jestli ještě existuje CHS v Daskabátech,ale taky se tu o ní psalo mnohokrát-spousta lidí naletělo...a asi nikdo nic nepodnikl...
omlouvám se za přímost...ale kdo z vás nenaletěl třeba na e-schopech??Zdendovi taky nenapadlo,že by to mohl být podvod-prostě jsme lidi a jsme různí...

Bobča
napsal(a):
Lidi,berte to tak,že ten člověk(zadavatel) netušil-ano,stalo se...vy jste tu už ostřílené chovatelky!!...on sem přišel pro radu...a vy ho hned sepsujete,že "si za to může sám"(ano,může-chybama se člověk učí)...já taky nevěděla,že nějaká iFauna existuje...až...člověk měl nějaký problém s kocourem...Vžijte se někdy do toho "začátečníka"...on je z toho zoufalý..neví co dál,a vy,místo rady.......
já jsem taky nevěděla,do čeho jdu s kocourem...a nevěděla jsem,že bych se tady s vámi měla poradit předem,hm??(že vůbec někde....A taky jsem si zkraje vyslechla,co jsem měla a neměla-chyba byla jenom ve mě(ale dopadlo to nakonec dobře)....Myslím,že v tomto případě by víc empatie neškodilo...nevím,jestli ještě existuje CHS v Daskabátech,ale taky se tu o ní psalo mnohokrát-spousta lidí naletělo...a asi nikdo nic nepodnikl...
omlouvám se za přímost...ale kdo z vás nenaletěl třeba na e-schopech??Zdendovi taky nenapadlo,že by to mohl být podvod-prostě jsme lidi a jsme různí...
..no ale tady nejde o kocoura, ale o to, ze někdo někomu neznámému posle jen tak na účet 2 000 korun....na to snad stačí obyčejný selský rozum ne....
napsal(a):
..no ale tady nejde o kocoura, ale o to, ze někdo někomu neznámému posle jen tak na účet 2 000 korun....na to snad stačí obyčejný selský rozum ne....
Sám posílám peníze předem jenom velmi nerad a menší částky - zatím jsem nenaletěl, ale i při nákupech na e-shopech je někdy finančně výhodnější poslat peníze předem, takže tak moc neobvyklé to zase není.
Zadavatel psal, že dostal i smlouvu. Já myslím, že pokud to nedopadne, pořád má k dispozici telefonní číslo a bankovní spojení a může to nahlásit na policii jako podezření na podvod. Kdyby tomu chtěl dát víc času, může podat inzerát a dohledat případné další podvedené, pak by už částka přesáhla 5000,- Kč a jednalo by se o trestný čin, takže určitě má ještě nějaké možnosti, jak dostat peníze zpět. Ono to ale hrozně otravuje život.

Štefan1
napsal(a):
Sám posílám peníze předem jenom velmi nerad a menší částky - zatím jsem nenaletěl, ale i při nákupech na e-shopech je někdy finančně výhodnější poslat peníze předem, takže tak moc neobvyklé to zase není.
Zadavatel psal, že dostal i smlouvu. Já myslím, že pokud to nedopadne, pořád má k dispozici telefonní číslo a bankovní spojení a může to nahlásit na policii jako podezření na podvod. Kdyby tomu chtěl dát víc času, může podat inzerát a dohledat případné další podvedené, pak by už částka přesáhla 5000,- Kč a jednalo by se o trestný čin, takže určitě má ještě nějaké možnosti, jak dostat peníze zpět. Ono to ale hrozně otravuje život.
tak ono e-shopy, to je kategorie sama o sobě a příčetný svéprávný člověk si to snad nejdřív prověří - solidní e-shopy mají uvedené i kamenné sídlo, mají nějaké recenze, historii....
prostě poslat jen tak někam prachy oproti fotce, z toho bývají mnohem dražší zkušenosti než jen za dvojku.
Ano,ono je to jak kde..Já hodně nakupuju přes e-schopy...poprvé-když neznám,dám si zboží na dobírku,i když je to dražší...Ale nakupuju na e-schopech kartou běžně..na Slevomatu třeba mám za 10 vteřin zaplacený wellnes-mám tam kartu i uloženou,takže klik.klik,klik..a je to...i na spoustě jiných obchodů platím kartou přes "bránu"-ale dívám se předem na recenze...to je fakt...
Něco jiného je asi kotě,ale když už se to stalo,prostě by se měl Zdenda přes inzerát spojit s dalšími "postiženými" ...zavolala bych i na okrsek policie,jestli by byli ochotní se tam zajet podívat,jestli ta adresa je platná atd....to já bych žhavila dráty hned...

Štefan1
napsal(a):
...no já mám z tohohle strach...na zvíře jsem se vždy jela podívat a platila na místě chovateli...jinak v současné době nakupování na netu si nechávám posílat na dobírku, zatím bez problémů....to co popisuje zadavatel bych fakt neriskovala, hlavně bych se jela na zvíře z výše popsaných důvodů podívat, no a v neposlední řadě bych prostě zvíře bez PP nekupoval....nejsem žádný chovatel, jen majitel ale než si zvíře koupím, tak cosi načtu....
Ještě mne napadlo, že pokud vás podvedla v nouzovém stavu, tak je to pro ni horší. Nepochopila jsem, zda jste smlouvu podepsal? Máte pak právo na odstoupení, ne? Ona má povinnost zaslat peníze zpět. Jak je to dlouho, co to řešíte? Dal jste jí vědět, že dohodu/smlouvu rušíte/odstupujete?
On ten příběh ještě není u konce - pokud jsem dobře pochopil, paní inzerovala prodej koťat před měsícem, tehdy byly koťata měsíc staré, k odběru mají být ve 12 týdnech, takže ještě pořád je pár týdnů čas.Zadavatel znervozněl, protože mu paní nezvedá telefon a našel jiné inzeráty, které ho vedly k podezření na podvod.

Štefan1
napsal(a):
On ten příběh ještě není u konce - pokud jsem dobře pochopil, paní inzerovala prodej koťat před měsícem, tehdy byly koťata měsíc staré, k odběru mají být ve 12 týdnech, takže ještě pořád je pár týdnů čas.Zadavatel znervozněl, protože mu paní nezvedá telefon a našel jiné inzeráty, které ho vedly k podezření na podvod.
..no řekla bych že paní nema koťata a zadavatel 2 000....

Bobča
napsal(a):
Moc hezky to vysvětll(a) espiro.

Bobča
napsal(a):
to ano,souhlasím....ale Zdenek si sem přišel pro radu(když už se to stalo)a ne pro výčitky...ty mu nepomůžou z téhle situace...Příště už to nastopro neudělá...
..ta už také padla, podat trestní oznámení....dohledat ostatní podvedené je poměrně nereálné....
klikva

XXX.XXX.52.190
Mám pro Vás informace. Údajnou paní Krausovou znám. Jde o podvod. Napište email - pošlu Vám bližší info.
Děkuji těm kteří pochopili co jsem příspěvkem myslel.
Kočičku pro deti sháníme už asi půl roku. Nejsem odborník to že je kočka s PP mě nezajímalo. Myslel jsem že je to vhodné jen když chci třeba brát kočku na výstavy nebo na množení. To já nepotřeboval. Proto jsem samo hledal nízkou cenu. 6k mi nepřišlo moc za kočku bez PP. Navíc jsem věděl jak velká poptávka je. Proto jsem neváhal a hned zaplatil než mi ji někdo vyfoukne.
Kouknout jsem se nemohl protože byly zavřené okresy a navíc jsem ze Znojma a do Liberce je to přes celou ČR.
Bohužel jsem důvěřoval.
Mě jen strašně mrzí že místo rady o pomoc jsem spíš dostal čočku jakej jsem idiot a můžu si za to sám.
V tomto oboru se vážně nevyznám.
Na druhou stranu mám třeba koníček modelareni a když přes bazar někdo prodává nějaký model tak je v 99% případů platba předem na účet prostě klasika. Dostanete fotku co pošle a najednou se stane že to dotyčný treba neposle ten požadovaný model ale nejakej ksunt. Ale co má člověk delat...?
Dotaz
napsal(a):
A peníze jste poslal jak? Na adresu? Na účet?
peníze jsem poslal na číslo účtu. To je to jediné co mám, číslo účtu, email a telefoní číslo.
V pondělí jdu do banky požádat o vrácení odeslané částky.
Pokud mi banka sdělí jméno vlastníka účtu tak podávám na policii trestní oznámení.
jak jste psali, kdyby nás bylo víc určitě by byla šance na to že se s tím bude něco děla větší...
klikva

XXX.XXX.52.190
zdendabenda
napsal(a):
peníze jsem poslal na číslo účtu. To je to jediné co mám, číslo účtu, email a telefoní číslo.
Pokud mi banka sdělí jméno vlastníka účtu tak podávám na policii trestní oznámení.
jak jste psali, kdyby nás bylo víc určitě by byla šance na to že se s tím bude něco děla větší...
Máte ode mne email.
zdendabenda
napsal(a):
napište mi prosím na zdenek.hanzal@egston.com
děkuji
Zdendo,dá se i nahoře kliknout na "soukromé zprávy",najít si toho konkrétního člověka-v tomto případě "klikva",a napsat mu soukromou zprávu,kterou uvidí jen ona/on...Tady jste dal veřejně mejl...ale třeba se zrovna někdo ozve-doufám,že jen seriózní oznámení...držím palce

Bobča
napsal(a):
Zdendo,dá se i nahoře kliknout na "soukromé zprávy",najít si toho konkrétního člověka-v tomto případě "klikva",a napsat mu soukromou zprávu,kterou uvidí jen ona/on...Tady jste dal veřejně mejl...ale třeba se zrovna někdo ozve-doufám,že jen seriózní oznámení...držím palce
Zprávu můžete poslat jen registrovaným. To klikva není.
Bobča
napsal(a):
Bobčo už si pišeme je to v pořádku. Jste moc hodná.

Bobča
napsal(a):
aha,tak to já nevěděla
Já taky ne, teď už jo. U nicku musí být zelená obálčička, jinak se soukromá zpráva poslat nedá.

zdendabenda
napsal(a):
Děkuji těm kteří pochopili co jsem příspěvkem myslel.
Kočičku pro deti sháníme už asi půl roku. Nejsem odborník to že je kočka s PP mě nezajímalo. Myslel jsem že je to vhodné jen když chci třeba brát kočku na výstavy nebo na množení. To já nepotřeboval. Proto jsem samo hledal nízkou cenu. 6k mi nepřišlo moc za kočku bez PP. Navíc jsem věděl jak velká poptávka je. Proto jsem neváhal a hned zaplatil než mi ji někdo vyfoukne.
Kouknout jsem se nemohl protože byly zavřené okresy a navíc jsem ze Znojma a do Liberce je to přes celou ČR.
Bohužel jsem důvěřoval.
Mě jen strašně mrzí že místo rady o pomoc jsem spíš dostal čočku jakej jsem idiot a můžu si za to sám.
V tomto oboru se vážně nevyznám.
Na druhou stranu mám třeba koníček modelareni a když přes bazar někdo prodává nějaký model tak je v 99% případů platba předem na účet prostě klasika. Dostanete fotku co pošle a najednou se stane že to dotyčný treba neposle ten požadovaný model ale nejakej ksunt. Ale co má člověk delat...?
Tak už asi víte, že PP není jenom na výstavy nebo na chov (toto je velmi tvrdošíjně přetrvávající blud). Ale proto, že máte (na 99%) jistotu, že kupujete plemeno, které chcete (a ne pochybného křížence s často pochybným zdravím) + máte dohledatelného a solidního chovatele, který vás nepodvede. To jenom na okraj, osvěty není stále dost.

napsal(a):
Tak už asi víte, že PP není jenom na výstavy nebo na chov (toto je velmi tvrdošíjně přetrvávající blud). Ale proto, že máte (na 99%) jistotu, že kupujete plemeno, které chcete (a ne pochybného křížence s často pochybným zdravím) + máte dohledatelného a solidního chovatele, který vás nepodvede. To jenom na okraj, osvěty není stále dost.
..diky že jste to napsala, ja už na to neměla sílu....
napsal(a):
Evi,očividně jsem se tě dotkla,omlouvám se ti,ale já se vžila do toho Zdenka...ano,udělal chybu,je potrestaný,nešťastný,jak dopadl...prostě naletěl!!..ale přišel si sem pro radu,co by měl udělat dál,ne CO neměl dělat...to už teď ví taky...Prostě chybama se člověk učí...Auto je snad něco jiného...Nebo to,co by jiný člověk nikdy neudělal-neposlal by peníze atd..Ale on to už udělal..dobře to ale dopadlo-bude to dál řešit s "klikvou"
Tak jsem se ho prostě jen zastala... hm?Jsem empatická osoba...

Bobča
napsal(a):
Evi,očividně jsem se tě dotkla,omlouvám se ti,ale já se vžila do toho Zdenka...ano,udělal chybu,je potrestaný,nešťastný,jak dopadl...prostě naletěl!!..ale přišel si sem pro radu,co by měl udělat dál,ne CO neměl dělat...to už teď ví taky...Prostě chybama se člověk učí...Auto je snad něco jiného...Nebo to,co by jiný člověk nikdy neudělal-neposlal by peníze atd..Ale on to už udělal..dobře to ale dopadlo-bude to dál řešit s "klikvou"
Bobino není proč se omlouvat, vůbec jste se mně nedotkla, rady už padly, ale také podiveni, jak je někdo ochoten zaplatit za něco co viděl pouze na obrázku někomu koho ani osobně nezná....o těchto podvodných se již mnohokrát mluvilo i psalo v médiích a jsou chronicky známé, je proto s podivem, ze lidi do toho jdou zas a znovu....ja ač laik a pouhý držitel zvirat, ne chovatel, si nedokážu představit, že si budu brát zvíře, které naživo nevidím, nemohu si prohlidnout, pomazlit, vybrat z vrhu, podívat se kde a jak vyrůstá a nepromluvit s jeho chovatelkou....

Bobča
napsal(a):
..mimoto můj příspěvek s vasi reakci spolu moc nesouvisí....odepisovala jsem kometě....a ano ma naprostou pravdu, protože když si kupuju z ch.st., tak tam je alespoň záruka, že ten chovatel a jeho zvířata existují a ze dostanete tu rasu, kterou požadujete....

Bobča
napsal(a):
Řekněte Bobčo, proč je auto něco jiného? Neberte to ve zlém, ale schválně - proč je auto "snad něco jiného"?
to ano,v poho,všechno je jednou poprvé a příště si to řádně rozmyslí....ale o ty 2000 asi přišel nenávratně...
Já jsem si vždycky nadávala,ohledně peněz,o které jsem přišla-že "za blbost se platí"..nebylo to sice ohledně nákupů,ale v půjčení peněz byť blízké osobě,a přišla jsem o ně..nebyla to horentní suma(pro mě teda 10000 bylo hoooodně moc)ale řekla jsem si-žiju,jsem zdravá,a za blbost se platí(byl to teda chlap,a vzápětí jsem se dověděla,že však jsem používala jeho pračku,chodila mu po koberci....atd,atd...)Chtěla jsem mu říct,a´t si je strčí někam,ale jsem slušná,tak jsem si to jen myslela...a život šel dál...
Vím,nepatří to sem,ale jak člověk o peníze přichází svou blbostí
napsal(a):
Řekněte Bobčo, proč je auto něco jiného? Neberte to ve zlém, ale schválně - proč je auto "snad něco jiného"?
Jakože tohle by snad nikdo neudělal-i když vlastně v telce se něco řešilo-že by snad dal někdo 50000 zálohu na auto,ktré vidí jen na obrázku-že je to velká suma..

Bobča
napsal(a):
Evi-tohle mě k tomu vedlo...že už nemáš sílu Jo,Kometa to dobře napsala..
..aha...přesto jsem obsah vasi reakce na tuto mou nepochopila....

Bobča
napsal(a):
Jakože tohle by snad nikdo neudělal-i když vlastně v telce se něco řešilo-že by snad dal někdo 50000 zálohu na auto,ktré vidí jen na obrázku-že je to velká suma..
Jsem si jistá, že by na auto nikdo neposlal zálohu, ani kdyby stálo 6000 jako to kotě. A to proto, že by chtěli auto vidět, osahat si ho, zkontrolovat, vyzkoušet...
Zkrátka aut, telefonů, počítačů atd. si lidé hledí, hlídají, aby nenaletěli, studují, porovnávají, kdežto zvíře objednají jako rohlík na krámě. O tom byl asi ten můj příměr
Poslat peníze někomu, koho jsem viděl je na internetu, je prostě hloupý nápad v úplně každém oboru.
Internet a zejména inzerce jsou plné podvodníků, co nahazují návnady a čekají, kdo se chytí. Od drobných tuzemských podvodníčků (socka s 50 exekucema, na které si nic nevezmente) po mezinárodní profesinální podvodné firmy (cizinec chce koupit vaše auto nebo prodat vám velmi výhodně auto, jen musíte zaplatit zálohu přepravní firmě - profesionálně udělaný web, firma prázdná schránka registrovaná v Británii, nedohledatelný převod peněz přes Western Union).
Ušlechtilých koťat je teď nedostatek, protože lidé jsou nuceni trávit čas doma, tak si pořizují zvířata. Proto je potřeba více trpělivosti a sebeovládání než jindy.
Zaplatit rezervační zálohu je možné, ale jen pokud si prohlédnete kotě (nebo jakékoliv zboží na inzerát) na vlastní oči, vidíte jak vypadá majitel, kde bydlí a že jeho obydlí vypadá důvěryhodně. Samozřejmě proti podpisu smlouvy. Pokud to možné není, tak smůla, na tu nabídku prostě zapomeňte. Není to poslední kotě na světě. Já jsem kotě sháněl čtvrt roku, denně prohlížel inzerci, každý týden odpovídal na nějaký inzerát, než se povedlo koupit. A nebyla to dlouhá doba.
Ne každý na to má sílu, v tom případě si raději vemte nějaké obyč kotě ze sousedství za odvoz. Těch je vždy dostatek.

napsal(a):
Já jsem zvyklá ze školy, opakovat a vysvětlovat pořád dokola.
klikva

XXX.XXX.52.190
Děkujeme všem diskutujícím za vaše názory a podněty. Pokud si příspěvek poškozeného přečtou další oklamaní lidé, kteří zaplatili p.A. Koldové nebo jejímu příteli platbu za britská koťata nebo 2 dospělé britské kočky, ozvěte se. Podvodná inzerce na Ifauně už byla zablokovaná. Upozornění bylo uveřejněno i na Bazoši. Fotka je z podvodného inzerátu.

rapotacka11
napsal(a):
Ne každý na to má sílu, v tom případě si raději vemte nějaké obyč kotě ze sousedství za odvoz.
NIKDY mě taková kočka nezklamala.
(koťata je opravdu lepší vzít dvě, nikdy
jsem od nich neměla škrábnutí, vyhrají
si spolu. Nebrat venkovní, ty mají
v genech touhu a potřebu jít ven).
..jakoperšanka z popelnice je kočka mého života, ač přišla jako poslední a byla v hrozně stavu (plisně, chlamýdie) a léčba draha byla, je to kočka se kterou mam neuvěřitelný vztah, je jako pes, leti ke dveřím když odemykam jako první, když usednu nebo ulehnu hned ji mam u sebe, noci prospi u nebo vedle mě hlavy...nikdy nekousla ani nesekla....tlapka mně hladi obličej, pořád hubičkuje...po vyléčení bez jakéhokoli zdravotního problému....kdyby nebyla tenkrát tak zanedbana, tak pořizovací cena nula nula nic a hezky pocit, ze jsem jí pomohla....
Agnes1
napsal(a):
omlouvám se za přímost...ale kdo z vás nenaletěl třeba na e-schopech??
Bobčo já jsem na eshopech ani jinde zatím nenaletěla. Jsem opatrná. Důvěřuj , ale prověřuj. 🙏🏻
teď jsem zapla....
Ano,já taky ne.. a tady teda asi taky nikdo...ale to je vedlejší..
Jen se ještě jednou odvážím napsat,o čem píšu...že se tu teď ve většině řeší opravdu jen to,co se nemělo stát,jaký je Zdenek neopatrný,nezodpovědný,co by neudělal každý jiný člověk..že by nikdy nikam nic neposlal!!!..ano,to je v pořádku..
ale on se holt tou obětí podvodnice stal,tu chybu udělal a chtěl řešit jen ten následek,co dál...Ale vidím,že "klikva" už to rozjela..... už mlčím..
klikva
napsal(a):
Děkujeme všem diskutujícím za vaše názory a podněty. Pokud si příspěvek poškozeného přečtou další oklamaní lidé, kteří zaplatili p.A. Koldové nebo jejímu příteli platbu za britská koťata nebo 2 dospělé britské kočky, ozvěte se. Podvodná inzerce na Ifauně už byla zablokovaná. Upozornění bylo uveřejněno i na Bazoši. Fotka je z podvodného inzerátu.
Pracky jim urazit.
zdendabenda
napsal(a):
Já teda ve výpisu většinou majitele protiúčtu vidím. Jinak vy nemusíte pátrat na vlastní pěst, policie snadno zjistí, kdo je majitelem účtu. Stačí přidat vaše konverzace, kdy dotyčná svůj účet uvádí k platbě, váš výpis z účtu, že peníze od vás odešly, plus bych přidala ještě vaši zájemnou komunikaci. Vzhledem k tomu, že bankovní účet je možno založit jen s dokladem totožnosti, nebude pro policii problém dohledat jeho vlastníka a kontaktovat ho.
Kelisovka

XXX.XXX.214.25
Dobrý den, zkuste pokud máte fb jít do skupiny kočky bez pp nebo britská kočka bez PP. Vložte ten samý odkaz a dotaz. Třeba Vám pomohou. Jak píše paní vyšše taktéž jsem koupila kocoura bez pp. Stal 4000,- prokázat se u něho nemoc HCM a na veterine jsem nechala už tak 6000,- to už jsem si opravdu za 10 tis. Mohla koupit s papirama. Kocoura si oblíbíte je to člen rodiny a místo 15 let je s vámi třeba jen 2 roky... Je to opravdu zkušenost a věřím pokud se sám člověk nepoučí tak je ohledně takových věcí skeptický. Teď pořizují další kočku už prověřená chov. Stanice čekám na ni od ledna jedu pro ni v květnu... Pokud na kočičku nespěcháte obvolejte si chov stanice a počkejte si, opravdu se to vyplatí 🙂🙂