Starám se o venkovní toulavé kočičky a potřebovala bych radu...
Momentálně hledám domov pro kočičku s nemocnýma očíčkama...nevím,zda se jedná jen o zánět,nebo je to trvalý stav...je to toulavka,nikdy tedy nebyla odčervena,může asi souviset i s tím?Odčervení je to nejmenší,jen nevím,zda mohu odčervit,když má pod sebou dvoudenní koťátka?Samozřejmě kočičku chci vykastrovat či najít právě někoho,kdo by si ji vzal,poskytl ji domov a veterinární péči....snažím se,jak můžu,starám se celkem o 10 kočiček, a sama mám 2 kocourky,tak mě prosím hned nelynčujte,proč si ji nevezmu domů
Mohu poprosit někoho,kdo má zkušenost,zda by nedokázal odhadnout,zda je to léčitelný stav?
Bohužel lepší foto nemám...
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Momentálně hledám domov pro kočičku s nemocnýma očíčkama...nevím,zda se jedná jen o zánět,nebo je to trvalý stav...je to toulavka,nikdy tedy nebyla odčervena,může asi souviset i s tím?Odčervení je to nejmenší,jen nevím,zda mohu odčervit,když má pod sebou dvoudenní koťátka?Samozřejmě kočičku chci vykastrovat či najít právě někoho,kdo by si ji vzal,poskytl ji domov a veterinární péči....snažím se,jak můžu,starám se celkem o 10 kočiček, a sama mám 2 kocourky,tak mě prosím hned nelynčujte,proč si ji nevezmu domů
Mohu poprosit někoho,kdo má zkušenost,zda by nedokázal odhadnout,zda je to léčitelný stav?
Kočku s koťaty bych neodčervovala. Výhřez obou třetích víček je problém celkového zdravotního stavu, nejčastěji nějaké infekce. Ano, mohlo by to být léčitelné, pokud se podaří vyřešit vyvolávající příčinu - takže veterinář. A i tak může být pozdě. Bohužel bojujete s větrnými mlýny - nechtěná koťata jsou prolezlá parazity a nemocemi a plodí další. Čímž vás neodsuzuji.
Sonnic
napsal(a):
Když už je tu diskuze o očích.
Kocourkovi dnes začalo slzit z oka. Jen z jednoho takže je to dobře vidět že není něco v pořádku.
Nemá někdo typ co by to mohlo být.
Mám jet na veterinu nějak akutně?
Díky moc za odpovědi radši hysterčím abych něco nezanedbala.
Leonkovi to udělalo dvakrát po sobě, v rozmetí dvou-tří let(nepamatuju si už přesně) Vždycky na to dostal ty kapičky maxitrol a pomohlo to, pak už se to nikdy neopakovalo. Myslím, že ani vet nevěděl, co to vlastně má, mám pocit, že na tyhle věci se dávají ty kapky báj očko No náhodou to zabralo
canka
napsal(a):
Niki, nám takhle ta víčka u Gucci vylézala při tasemnici. Až bude možnost, určitě odčervit, ale to si stejně musíš vyptat na veterině a chtít vyloženě na tasemnici, protože mám zkušenost, že ta volně prodejná z lékárny na tasemnici nezabírají přes to, že je to tam uvedeno. No a pak mi to i vetka potvrdila. Takže bych v prvé řadě zkusila to odčervení a viděla by jsi, jestli se to lepší či ne.

Sonnic
napsal(a):
Když už je tu diskuze o očích.
Kocourkovi dnes začalo slzit z oka. Jen z jednoho takže je to dobře vidět že není něco v pořádku.
Nemá někdo typ co by to mohlo být.
Mám jet na veterinu nějak akutně?
Díky moc za odpovědi radši hysterčím abych něco nezanedbala.
Oči jsou většinou akutní. Aspoň já je řeším rychle u veterináře - ono záněty rohovky nejsou sranda.
lesnížínka
napsal(a):
Leonkovi to udělalo dvakrát po sobě, v rozmetí dvou-tří let(nepamatuju si už přesně) Vždycky na to dostal ty kapičky maxitrol a pomohlo to, pak už se to nikdy neopakovalo. Myslím, že ani vet nevěděl, co to vlastně má, mám pocit, že na tyhle věci se dávají ty kapky báj očko No náhodou to zabralo
Díky, uvidíme co nám vet poví

canka
napsal(a):
A kdy tedy kočenu můžu odčervit,když má pod sebou koťátka?Až po odstavu?To je ještě dlouhá doba
Tak aspoň počkat, až nebudou koťata plně závislá na mléku a už budou přijímat i "dospělou" stravu.