Kotě velmi často průjmuje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2021 13:06
Niki24

XXX.XXX.115.245

Zdravím, obracím se na vás s poměrně složitým dotazem.
Má “budoucí tchýně” si před cca 5 měsíci pořídila mainské mýv. kotě z nějaké nejspíš ne moc dobré chovné stanice. Kotě bylo podvýživené a bylo nemocné. Nyní má ale velmi často průjmy. Zkoušela měnit krmivo,dávat méně,ale kotě má zhruba každé 2-3 dny urputný průjem který je samozřejmě po celém bytě. Na svůj věk je strašně malý a podvýživený. Tchýně to neřeší a já do toho zasahovat nemohu, nebydlíme společně a tchýně ho nechce vzít na veterinu. Je mi ho moc líto, nemůžu vidět zvířata trpět.
Nevíte někdo, co by kocourkovi mohlo být? Je mu cca. 7-8 měsíců.
Mockrát děkuji.

16.5.2021 13:37
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Nevíme.
Čím pestře a zdravě krmí?
Dala bych vyšetřit stolici = cizopasníci.
Změnila bych stravování, když má periodicky průjmy.
V nejhorším ať ho na veterinu vezme její syn.
Přenoska nutná!

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2021 15:33

nutno vyšetřit stolici!
včetně bakteriologie!

16.5.2021 21:32

Niki24 napsal(a):
Zdravím, obracím se na vás s poměrně složitým dotazem.
Má “budoucí tchýně” si před cca 5 měsíci pořídila mainské mýv. kotě z nějaké nejspíš ne moc dobré chovné stanice. Kotě bylo podvýživené a bylo nemocné. Nyní má ale velmi často průjmy. Zkoušela měnit krmivo,dávat méně,ale kotě má zhruba každé 2-3 dny urputný průjem který je samozřejmě po celém bytě. Na svůj věk je strašně malý a podvýživený. Tchýně to neřeší a já do toho zasahovat nemohu, nebydlíme společně a tchýně ho nechce vzít na veterinu. Je mi ho moc líto, nemůžu vidět zvířata trpět.
Nevíte někdo, co by kocourkovi mohlo být? Je mu cca. 7-8 měsíců.
Mockrát děkuji.

Bez veteriny tohle nevyřešíte, viz výše. Paraziti, infekce.

Miriam33

19.5.2021 10:25
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Proč? Zrovna u koček bych trávení nepodceňovala. Řekněte, že čím později se jde na veterinu, tím víc peněz se tam nechá.
O několik koček jsme přišli kvůli gastroenteritidě. Byly venkovní, tak se na průjmy a zvracení přišlo pozdě, veterina už nepomohla a šlo to pak strašně rychle. Hrozný pohled a bezmoc. No a třeba by ji přesvědčil spíš syn?

19.5.2021 11:04

Miriam33 napsal(a):
Proč? Zrovna u koček bych trávení nepodceňovala. Řekněte, že čím později se jde na veterinu, tím víc peněz se tam nechá.
O několik koček jsme přišli kvůli gastroenteritidě. Byly venkovní, tak se na průjmy a zvracení přišlo pozdě, veterina už nepomohla a šlo to pak strašně rychle. Hrozný pohled a bezmoc. No a třeba by ji přesvědčil spíš syn?

Nebo kotě popadnout a na veterinu odnést, třeba tajně? Já nechápu, že tchyni nevadí podělaný byt. Když už jí očividně chybí empatie vůči živému tvoru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík