Kočka přenáší koťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuzankaaa

17.5.2021 20:05
Zuzankaaa

XXX.XXX.195.102

Dobrý den, před týdnem se nám narodila koťata.
Původně pět, přežili dvě. Ovšem kočka se první dny starala o obě. Dnes ji ale asi nějak přeskočilo a začala je přinášet z bedny ke dveřím. Vůbec nevíme, co se s ní stalo... někdo nějakou radu?
Teď jsme je zavřeli na noc do místnosti z které by neměla utéct ovšem bojíme se o ty malá. Snaží se si vždy otevřít dveře s kotětem v puse a to kotě už sotva dýchá, ale to asi neovlivníme.
Nějaká rada co jí mohlo přeskočit nebo proč je přenáší? Kočka je prvorodička.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2021 20:49

Zuzankaaa napsal(a):
Dobrý den, před týdnem se nám narodila koťata.
Původně pět, přežili dvě. Ovšem kočka se první dny starala o obě. Dnes ji ale asi nějak přeskočilo a začala je přinášet z bedny ke dveřím. Vůbec nevíme, co se s ní stalo... někdo nějakou radu?
Teď jsme je zavřeli na noc do místnosti z které by neměla utéct ovšem bojíme se o ty malá. Snaží se si vždy otevřít dveře s kotětem v puse a to kotě už sotva dýchá, ale to asi neovlivníme.
Nějaká rada co jí mohlo přeskočit nebo proč je přenáší? Kočka je prvorodička.

Nepřeskočilo, kočky to tak dělají, i ty divoké i větší (třeba tygřice). Je to instinktivní jednání. Chtějí minimalizovat riziko, že koťata objeví nějaký predátor.

17.5.2021 22:03
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Vždyť je i rčení: "Přenášet jak kočka koťata".

17.5.2021 22:28
Meelek

XXX.XXX.37.253

Něco se jí na jejím pelechu nelíbí. Mojí kočce vyhovuje větší přítmí, vyvýšený místo v rohu s výhledem na celou místnost, bedna z pěti stran krytá. A žrádlo má hned pod cumesem... Mohou ji taky vyrušovat ostatní zvířata nebo jiný kočky, kocouři? Hluk? Třeba..

18.5.2021 08:25

souhlas s meelek
přenáší, když se necítí být v bezpečí

Miriam33

18.5.2021 09:52
Miriam33

XXX.XXX.210.31

A o ta dvě se jinak stará? Krmí je? Olizuje? Kromě toho, co píše Melek, i o tom vhodném místě (kočkám se často víc líbí vyvýšené místo(regál, stůl), odkud dobře vidí a sama s koťaty je dobře krytá a je to měkce vystlané). Mohla ji vyděsit třeba něco na okně... Dala bych jí do té místnosti víc možností, kam koťata přemístit. Možná to ale stejně nebude stačit. Počkala bych, kam si ta koťata odnese a pokud vám na nich až tak nesejde, tak to nechala na kočce. Pokud ji mivate i doma a cpala by se s nimi do domu, nechala bych ji tam kde je chce mít ( kromě postele a v bedně). Další možnost je ta, že si s nimi neví moc rady a nová situace (mateřství) se jí nelíbí. Může ji bolet kojení, třeba má problém s mlékem, když má jen dvě kotata, některé se chtějí raději courat venku. Při prvních kotatech to občas dopadá všelijak.

18.5.2021 12:52
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kočka tahá koťata na tmavší místo a kde se cítí bezpečněji. Naprosto normální záležitost. A až budou koťata postupně otevírat očíčka , bude je tahat třeba pod postel, kde je tma.

Martin2

21.8.2021 06:13
Martin2

XXX.XXX.141.159

Zdravím. Narodila se nám dvě koťata. Kočka si našla místo na půdě, kde porodila. Vzápětí ale obě koťata shodila z půdy. Hledám možnou příčinu... Pravděpodobně je nepřijmula.

21.8.2021 07:07
Meelek

XXX.XXX.41.205

Příčina je v tom, že když vím o těhuli, připravím ji pelech ve chlive včetně žrádla, vody. A vůbec, kdekoliv jinde. Jen a pouze, abych ji měl pod dozorem. Když už tu kočku mám a jsem chovatelem koček. A to je celé.

22.8.2021 22:28
Bobča

XXX.XXX.20.192

já nevím,ale u nás kočky rodily jedině na hůře,žádná koťata neshodila...to musela být fakt nějaká,které po porodu "šiblo"..hm?

29.8.2021 22:09
Meelek

XXX.XXX.40.31

Meelek napsal(a):
Něco se jí na jejím pelechu nelíbí. Mojí kočce vyhovuje větší přítmí, vyvýšený místo v rohu s výhledem na celou místnost, bedna z pěti stran krytá. A žrádlo má hned pod cumesem... Mohou ji taky vyrušovat ostatní zvířata nebo jiný kočky, kocouři? Hluk? Třeba..

.

30.8.2021 09:18
Bobča

XXX.XXX.20.192

Meelek-nejde mi ta citace zkopírovat-asi je odněkud odjinud...

A u vás ta kočka ví,že se tam má před porodem přestěhovat?..mě to přijde ještě dost otevřené-nekryté- pro její "chvilku"...Vím,máte to u vás všechno pěkné podle fotek,věnujete se tomu maximálně...Ale "svéhlavička"kočka?? Máte zrovna s tímhle zkušenost?...

30.8.2021 13:04

Bobča napsal(a):
Meelek-nejde mi ta citace zkopírovat-asi je odněkud odjinud...

A u vás ta kočka ví,že se tam má před porodem přestěhovat?..mě to přijde ještě dost otevřené-nekryté- pro její "chvilku"...Vím,máte to u vás všechno pěkné podle fotek,věnujete se tomu maximálně...Ale "svéhlavička"kočka?? Máte zrovna s tímhle zkušenost?...

Ano, kočky mají radši doupátka. Třeba pootevřený šuplík s ponožkami.

31.8.2021 00:01
Meelek

XXX.XXX.12.158

Ono, dámy. Je to furt kočka. A tohle je jen nesmerodatny návod-zkusenost, stejně jako vše jiné v životě. A stejně jako vše tady na ifaune. Nic není černobílé. Asi tak.

Jináč, u mě to poznám, tak tři dny předem. Sáhnu na maminku při ranním nebo večerním krmení a cítím "jak se to tam hýbe". Má "živé boule" na břiše.... Spíš mě trápí v hlavě, proč to nepoznají tazatelé... Možná věkem, mozna chybějící empatii, možná co já vím..

Tak....další den je mamina hodně, ale hodně přítulná, mnauka a mnauka.
Pak ji přenesu do té poslední kukaně. Vleze dovnitř a když odcházím, jde se mnou. Jdu tedy zpět, skočí dovnitř a mnauka. Odejdu a jde se mnou. A tak dokola. Tak tam u ní jsem, hladím ji.

Ale je fakt, že ji budníček prehazuji kusem hadru, aby měla víc klidu. Takže tak Bobco, máte pravdu.

Každopádně jsem od táty naucenej nechat jedno kotě. Kvůli mámě i koteti. Netopim, nehazu po lese. Nejsem nejsem... Dal to nebudu rozvádět, jinak skončím u vraždění morčátek. Ale nechat kočce 6 koťat, cejtim se jak tyran. A nějaký předsudky nebo diktáty od státu a zákonů, fakt ne. Ještě tři čtvrtě roku zpět se muselo chodit v roušce i po lese...

A beztak tu Naši musím nechat vykastrovat, má už po několikáté tři koťata, zbytek mrtvý. Nechci o ní přijít, něco je holt špatně.

31.8.2021 08:54

Meelek napsal(a):
Ono, dámy. Je to furt kočka. A tohle je jen nesmerodatny návod-zkusenost, stejně jako vše jiné v životě. A stejně jako vše tady na ifaune. Nic není černobílé. Asi tak.

Jináč, u mě to poznám, tak tři dny předem. Sáhnu na maminku při ranním nebo večerním krmení a cítím "jak se to tam hýbe". Má "živé boule" na břiše.... Spíš mě trápí v hlavě, proč to nepoznají tazatelé... Možná věkem, mozna chybějící empatii, možná co já vím..

Pak ji přenesu do té poslední kukaně. Vleze dovnitř a když odcházím, jde se mnou. Jdu tedy zpět, skočí dovnitř a mnauka. Odejdu a jde se mnou. A tak dokola. Tak tam u ní jsem, hladím ji.

Ale je fakt, že ji budníček prehazuji kusem hadru, aby měla víc klidu. Takže tak Bobco, máte pravdu.

Každopádně jsem od táty naucenej nechat jedno kotě. Kvůli mámě i koteti. Netopim, nehazu po lese. Nejsem nejsem... Dal to nebudu rozvádět, jinak skončím u vraždění morčátek. Ale nechat kočce 6 koťat, cejtim se jak tyran. A nějaký předsudky nebo diktáty od státu a zákonů, fakt ne. Ještě tři čtvrtě roku zpět se muselo chodit v roušce i po lese...

A beztak tu Naši musím nechat vykastrovat, má už po několikáté tři koťata, zbytek mrtvý. Nechci o ní přijít, něco je holt špatně.

..ja bych se cítila jako tyran vyčerpávající kočku říji a kotaty, ale to je můj názor...za mně kočku vykastrovat...

31.8.2021 09:06

Meelek napsal(a):

Nedá mi - proč jste nekastroval(a) dřív? Když zbytek koťat stejně utrácíte?

31.8.2021 09:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..ja bych se cítila jako tyran vyčerpávající kočku říji a kotaty, ale to je můj názor...za mně kočku vykastrovat...

kdysi dávno dávno, když se ještě nekastrovalo, naši koupili chatu i s kočkou
ta měla 2x ročně koťata
počet se vždy redukoval, koťata naši rozdávali po známých
kočka byla celý život v luxusní kondici, nikdy nebyla nemocná
odešla v klidu v cca jejích 20letech

31.8.2021 09:12

..ano je to možné, ja ale zase znám ty vyčerpané nemocemi prolezle chudery a jejich kotata a to jak na vesnici u babicky, tak tady v Praze naproti mému domu....

31.8.2021 09:13

kdysi dávno dávno, když se ještě nekastrovalo, naši koupili chatu i s kočkou
ta měla 2x ročně koťata
počet se vždy redukoval, koťata naši rozdávali po známých
kočka byla celý život v luxusní kondici, nikdy nebyla nemocná
odešla v klidu v cca jejích 20letech

Když já znám zase kočky hubené (spíše vychrtlé, na kterých je jenom hlava a mléčná žláza), bez zubů, olysalé... A nechtěná koťata - taky vychrtlá, zasvrabená, plná parazitů a prolezlá infekčními nemocemi, která u mě končí na pitevním stole - já vím, je to už taková moje mantra, ale proto jsem zarputilým příznivcem kastrací. I naše školní nElizabeth šla pod kudlu.

31.8.2021 09:14

..ano je to možné, ja ale zase znám ty vyčerpané nemocemi prolezle chudery a jejich kotata a to jak na vesnici u babicky, tak tady v Praze naproti mému domu....

Psaly jsme nastejno.

31.8.2021 10:02

tak to budou bezdomovkyně

chci říci, že JEN fakt, že kočka mrouská a zabřezává a rodí a stará se o koťata nemusí znamenat její zkázu a týrání

31.8.2021 12:04

chci říci, že JEN fakt, že kočka mrouská a zabřezává a rodí a stará se o koťata nemusí znamenat její zkázu a týrání

Však to taky netvrdím. Jen jsem přidala jinou zkušenost a jiný úhel pohledu. Viz žádost o materiální pomoc - další z řady bezprizorních koťat.

31.8.2021 12:59

....ne vždy......

31.8.2021 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

....ne vždy......

Ale co tak asi kočka dělá mezi mrouskáním a roděním a péčí o koťata? Nic, na nic jiného jí nezbyde čas, je to jak africká žena, rodí až zdechne...s prominutím

31.8.2021 16:12
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Ale co tak asi kočka dělá mezi mrouskáním a roděním a péčí o koťata? Nic, na nic jiného jí nezbyde čas, je to jak africká žena, rodí až zdechne...s prominutím

..teda tys tomu nasadila korunu

Maxova Matka to tak měla..3x,někdy i 4 krát do roka..4-6 koťat...nevím,jak teda vypadá,ale na koťata mají pořád odbyt...

31.8.2021 19:04

Bobča napsal(a):
..teda tys tomu nasadila korunu

Maxova Matka to tak měla..3x,někdy i 4 krát do roka..4-6 koťat...nevím,jak teda vypadá,ale na koťata mají pořád odbyt...

Protože jich možná půlka nepřežije. Předpokládám, že nejsou odčervená ani očkovaná stejně jako jejich matka + předčasně odebírána, jako Max.

31.8.2021 19:16
Bobča

XXX.XXX.20.192

Protože jich možná půlka nepřežije. Předpokládám, že nejsou odčervená ani očkovaná stejně jako jejich matka + předčasně odebírána, jako Max.

Koťata co vím přežívají všechny..Dcera má od ní vlastně už 3.kocoura-černého Thora...a říkala mi,že jak jsou trochu odrostlá,dá to na FB a do pár dní jsou všechny pryč..zadarmo teda....já čekala chvíli dýl- o týden mi ho pozdržela,že jedl sám,chodil na záchod..tak už to valili dál...no ale on by možná byl hned v poho,kdyby lítal na dědině...jak ti 3 kocouři u dcery....Vím,že pipety kupovala,i obojky měli na odčervení..podrobnosti o matce nevím...

31.8.2021 20:08

Bobča napsal(a):
Koťata co vím přežívají všechny..Dcera má od ní vlastně už 3.kocoura-černého Thora...a říkala mi,že jak jsou trochu odrostlá,dá to na FB a do pár dní jsou všechny pryč..zadarmo teda....já čekala chvíli dýl- o týden mi ho pozdržela,že jedl sám,chodil na záchod..tak už to valili dál...no ale on by možná byl hned v poho,kdyby lítal na dědině...jak ti 3 kocouři u dcery....Vím,že pipety kupovala,i obojky měli na odčervení..podrobnosti o matce nevím...

Tak to není úplně katastrofický scénář.

31.8.2021 23:45
Meelek

XXX.XXX.12.227

Kočka je už čtvrtým rokem rodí jen v květnu a červnu. Kočka, kterou jsem choval jako kluk byla také březí jen 2x ročně. Můj názor? Nejsou zase úplně bez hlavy jako...jako člověk, aby si pořizovali dítě, když není co do huby...

Když kočku vykastruju, ztrácí pro mě na hodnotě. Z důvodu, že nechyta myši, potkany. A s trochou nadsázky nehlídá kurník... Je rozdíl chovat kočku jako pouze jako mazlíka, kastráta. A chválit ji při ulovení jedny myši denně. Tahle jich dokáže natahat i 12, jen za noc, když se stará. Byl to extrém. Ale byl. Měl jsem je vyskládané před dveřmi do chlíva. A .. Ne kvůli loveckým instinktům koček obecně, ale kvůli instinktům materskejm. To je ten rozdíl. Tahá je pro kotě. Moje zkušenost.

Myslím, že nevypadá jako chudák. A je to nalezenec, kterého nějakej tutinkovskej přitroubla vyhodil ve vesnici. Asi v naději, že se zbaví koťat bez výčitek svědomí.. Fotka je aktuální, po květnovým a červencovém vrhu. Bez zableseni, pipet a cajdakovin proti vnějším parazitům si tu žije... Jen odcervuji.

A ještě.. Nechal jsem si vykastrovat dva kocoury a co z toho bylo? Jednoho mi přejelo auto. A nad druhým mourim oči jen kvůli jeho povaze. Protože byl odtrzenej od mámy na druhým měsíci a je fixovanej na člověka. Jinak mi tu chytali kosy, rehky, vlaštovky, sykorky. Proti nevykastrovaný kočce, účel absolutně nula. Je to jen moje zkušenost.

1.9.2021 00:12
Meelek

XXX.XXX.163.21

Aktuální i časově, asi se chtěla vyšvihnout :).. Pritahnula dvě najednou, v tlamě.

Spíš mě trápí něco jinýho. Nevím jak ježkovi vysvětlit, že dole najde velký holubí. Barevnohlavci nocují cca 13m nad ním. Neustále se ometa pod holubníkem. Nedal si říct, ani když ho pes několikrát ozuzlaval a musel jsem ho zavřít. Vytrvalec pichlavej.

Miriam33

1.9.2021 01:33
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Naše kočka, vykastrovaná ještě před prvními koťaty, nyní patnáctiletá, loví myši, hryzce, ptáky odmalička. Původně měla být vnitřní kočka, ale neslo to, potřebovala jít ven a lovit. Baví ji to. Nenosí to tudíž koťatům a naštěstí ani nám jako dárky. Zrovna chuť lovit se naštěstí kastrací nemění. Dle mého je to o povaze kočky.
Ale je to hezký pohled, když kočka učí koťata. Dlouho jsem to neviděla. Všichni kolem mají kočky vykastrované. To se potom těm pár lidem, co to nechávají napřírodno snáz koťata udávají, když pomalu začínají být vzácná. Pokud se o kočku dobře lidi starají a při problémech ji léčí, může vypadat dobře i jako matka...a to stačí jen zachytit všechny nemoci v začátku, odčervovat, odblešovat. Nicméně se mi vybavuje v pradávnu jedna naše kočka, která se kdysi přitoulala zpátky porodit domů 12! koťat. To byla matka co vychovávala všechno jakoby mimochodem... všechno tak akorát, moc se péčí neunavit, když je čas, přinést mladým ty myši, dokázala šetřit energii. Tu jsem obdivovala, jak to vždycky s grácií zvládá. Pak byly nějaké antikoncepční pilule, tak už koťata u dalších koček nebyla a další kočky byly jen přitoulanci a nalezenci. Vykastrovaní. Životnost kočky na vesnici je bohužel malá, pokud se dožije přes 6 let, je to úspěch.

1.9.2021 05:05

Meelek napsal(a):
Kočka je už čtvrtým rokem rodí jen v květnu a červnu. Kočka, kterou jsem choval jako kluk byla také březí jen 2x ročně. Můj názor? Nejsou zase úplně bez hlavy jako...jako člověk, aby si pořizovali dítě, když není co do huby...

Když kočku vykastruju, ztrácí pro mě na hodnotě. Z důvodu, že nechyta myši, potkany. A s trochou nadsázky nehlídá kurník... Je rozdíl chovat kočku jako pouze jako mazlíka, kastráta. A chválit ji při ulovení jedny myši denně. Tahle jich dokáže natahat i 12, jen za noc, když se stará. Byl to extrém. Ale byl. Měl jsem je vyskládané před dveřmi do chlíva. A .. Ne kvůli loveckým instinktům koček obecně, ale kvůli instinktům materskejm. To je ten rozdíl. Tahá je pro kotě. Moje zkušenost.

Myslím, že nevypadá jako chudák. A je to nalezenec, kterého nějakej tutinkovskej přitroubla vyhodil ve vesnici. Asi v naději, že se zbaví koťat bez výčitek svědomí.. Fotka je aktuální, po květnovým a červencovém vrhu. Bez zableseni, pipet a cajdakovin proti vnějším parazitům si tu žije... Jen odcervuji.

A ještě.. Nechal jsem si vykastrovat dva kocoury a co z toho bylo? Jednoho mi přejelo auto. A nad druhým mourim oči jen kvůli jeho povaze. Protože byl odtrzenej od mámy na druhým měsíci a je fixovanej na člověka. Jinak mi tu chytali kosy, rehky, vlaštovky, sykorky. Proti nevykastrovaný kočce, účel absolutně nula. Je to jen moje zkušenost.

..kamarádovi pět koček žijicich ve vilové čtvrti v Praze - jedna kočka a čtyři kocouri, vše kastrované, loví ač kastrati, myši jak o zavod....několikrát dodělali a přitáhli i postřelenou straku....všichni jsou očkování a odčervení, protože mají libovolný přístup do domu...nejstarším je 18 let.....obcas některé vezme s sebou na chalupu a opět tam loví....

1.9.2021 05:07

..kamarádovi pět koček žijicich ve vilové čtvrti v Praze - jedna kočka a čtyři kocouri, vše kastrované, loví ač kastrati, myši jak o zavod....několikrát dodělali a přitáhli i postřelenou straku....všichni jsou očkování a odčervení, protože mají libovolný přístup do domu...nejstarším je 18 let.....obcas některé vezme s sebou na chalupu a opět tam loví....

..jo a všichni k němu přišli jako toulavá nechtěná koťata.....

1.9.2021 05:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Naše kastrované kočky normálně lovily.

1.9.2021 07:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naši kastráti taky i když netuším, jestli by lovili s takovou vervou jak popisuje Meelek. Nikdy to nezjistím, nemám hospodářství, sousedé také ne, takže hlodavců je málo a letos...obvzvlášť málo. Nevím, kam se poděli, nebyli ani vloni, při hraboší kalamitě všude. Kočku vidím pořád někde číhat, no jestli za léto přinesla dva rejsky, 5 hrabošů a jednu myšici - tak i to je moc.

1.9.2021 08:37
Bobča

XXX.XXX.20.192

Zasloužilá matka

Je jich tam 6..

1.9.2021 09:29

och
brala bych všechny.....

1.9.2021 09:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

och
brala bych všechny.....

ten úplně napravo s tím bílým límečkem je Maxík..rozmýšlela jsem se mezi tím bílým vedle něho s rezavým ocáskem...a lituju,že jsem si nevzala oba...všechno mohlo být jinak..co už .Pod ním je taky bílý,ale s rezavýma flekama

1.9.2021 11:33

"Když kočku vykastruju, ztrácí pro mě na hodnotě. Z důvodu, že nechyta myši, potkany. A s trochou nadsázky nehlídá kurník... Je rozdíl chovat kočku jako pouze jako mazlíka, kastráta. A chválit ji při ulovení jedny myši denně. Tahle jich dokáže natahat i 12, jen za noc, když se stará. Byl to extrém. Ale byl. Měl jsem je vyskládané před dveřmi do chlíva. A .. Ne kvůli loveckým instinktům koček obecně, ale kvůli instinktům materskejm. To je ten rozdíl. Tahá je pro kotě. Moje zkušenost."

i kastrovaná kočka loví, i toto bude v prvé řadě o povaze a ne o kastraci (kdyby trošku méně lovil nejmladší kocour, kastrát, byla bych velmi ráda)
ale s tím mateřským instinktem budeš mít pravdu

jinak zde chci vyjádřit vděčnost těm majitelům "kočky domácí", kteří nekastrují ale zároveň se starají, protože tak to nejcennější zůstane zachováno.....

2.10.2021 11:53
Meelek

XXX.XXX.37.219

"Když kočku vykastruju, ztrácí pro mě na hodnotě. Z důvodu, že nechyta myši, potkany. A s trochou nadsázky nehlídá kurník... Je rozdíl chovat kočku jako pouze jako mazlíka, kastráta. A chválit ji při ulovení jedny myši denně. Tahle jich dokáže natahat i 12, jen za noc, když se stará. Byl to extrém. Ale byl. Měl jsem je vyskládané před dveřmi do chlíva. A .. Ne kvůli loveckým instinktům koček obecně, ale kvůli instinktům materskejm. To je ten rozdíl. Tahá je pro kotě. Moje zkušenost."

i kastrovaná kočka loví, i toto bude v prvé řadě o povaze a ne o kastraci (kdyby trošku méně lovil nejmladší kocour, kastrát, byla bych velmi ráda)
ale s tím mateřským instinktem budeš mít pravdu

jinak zde chci vyjádřit vděčnost těm majitelům "kočky domácí", kteří nekastrují ale zároveň se starají, protože tak to nejcennější zůstane zachováno.....

Posílám fotku Vestaje, od každého něco. A modrý oči :).

Miriam33

2.10.2021 13:44
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Ale kdepak! To je typická Picasso kočka:) Moc pěkná.
A až někdo bude mít kotě jako kocourek Modroočko...ne ty siamské pidlooké panoptikální hrůzy, co se teď chovají, tak se hlásím jako zájemce. Klidně to může být i křížené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík