Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Izi-bella

30.5.2021 07:16
Izi-bella

XXX.XXX.136.101

Zdravím,
vzali jsme si kočičku od rodiny, kde jim náhle přibyly 2 děti najednou a už na ní nebyl čas. Kočička je cca 9-10 let stará. Často se nám schovává pod gauč a hodně bloudí po bytě, mňouká a slzí jí očka. Máme ji zatím druhý den, tak doufáme, že to přejde - myslíme si, že je to ze stresu z nového prostředí. Starost mi ale dělá, že se nedotkla krmení.
Myslíte, že je to taky stresem? Za jak dlouho by to mohlo přejít? Jídlo jsme ji dali na klidnější místo, aby se při žrádle nebála. Máte na to někdo nějaký typ? Moc bychom si přáli, aby jí s námi brzy bylo dobře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2021 07:47

Izi-bella napsal(a):
Zdravím,
vzali jsme si kočičku od rodiny, kde jim náhle přibyly 2 děti najednou a už na ní nebyl čas. Kočička je cca 9-10 let stará. Často se nám schovává pod gauč a hodně bloudí po bytě, mňouká a slzí jí očka. Máme ji zatím druhý den, tak doufáme, že to přejde - myslíme si, že je to ze stresu z nového prostředí. Starost mi ale dělá, že se nedotkla krmení.
Myslíte, že je to taky stresem? Za jak dlouho by to mohlo přejít? Jídlo jsme ji dali na klidnější místo, aby se při žrádle nebála. Máte na to někdo nějaký typ? Moc bychom si přáli, aby jí s námi brzy bylo dobře.

Oči by ji ze stresu slzet neměly. Vzala bych ji k veterináři, i kvůli celkovému vyšetření. Zdravotní stav asi neznáte, od bývalých majitelů se velká péče čekat nedá (vzhledem k tomu, jak se k ní zachovali). Na uklidnění pomůže kozlík.

30.5.2021 11:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ze stresu je u kočky možné všechno, je to jedno s druhým. Už je to tady zase - dvě děti, na kočku není čas...nepočítali snad s tím, že někdy budou děti? Je mi z toho na nic

30.5.2021 16:27

lesnížínka napsal(a):
Ze stresu je u kočky možné všechno, je to jedno s druhým. Už je to tady zase - dvě děti, na kočku není čas...nepočítali snad s tím, že někdy budou děti? Je mi z toho na nic

Přesně! Taky si neumím představit, že bych svého starého kocoura, s nemocnými játry a ledvinami, dala cizím (i třeba hodným) lidem a do cizího prostředí. To by psychicky nedal. Kočka přece nepotřebuje tolik času jako pes.

30.5.2021 17:58
canka

XXX.XXX.215.5

lesnížínka napsal(a):

Přesně jak píše Lesnížínka..sakra když si pořizuji zvíře,je to stejný člen rodiny,jako kdokoliv jiný...a přijde mi úplně směšné a trapné dát kočku pryč kvůli tomu,že mám děti..co je to za blbost a trapnou výmluvu,která se čím dál častěji používá???!

Zadavatelka:To vůbec není mířeno proti vám,jsem ráda,že jste si kočičku vzali..
My když si přivezli kocourka,tak první dva dny nevylezl z pod gauče..nejedl,nepil,nechodil na záchod....nakonec se osmělil,vylezl,začal hltavě jíst a dneska je to můj závislák,co ho mám furt za zadkem

30.5.2021 19:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Přece netrvá tolik času dát kočce do misky granule a kapsičku...dát čistou vodu....

31.5.2021 16:49
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Izi - bella
Starost mi ale dělá, že se nedotkla krmení.

Nabídněte něco jiného.
Byla to bytová kočka nebo mohla ven?
Máte psa?

Kočka dokáže VELMI přilnout k někomu z rodiny
a změna je pro ni velký stres.
Může trvat dlouho než si zvykne.
Dopřejte jí klid a čas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík