Dobrý den,
dá se něčím nahradit obsah filtru ve zmíněné fontáně? Nebo jsou k dostání nějaké filtry z něčeho jiného, které by tyto nahradily?
Dát za jeden filtřík 100,- ,když vydrží cca půl roku, mi přijde jako rozhazování peněz. Navíc zoohit a bitiba velmi rychle obměňují sortiment, takže sehnat náhradní díly po roce, už je utopie.
Je to první fontána, ze které kocour pije, nerada bych o ni přišla.
Zeptám se asi blbě, ale na co tam ten filtr je? Moje zvěrstvo pije vodu z naší studny, potoka, jezera a filtr tam nemají Jde o to, že tam koluje nějakou dobu tatáž voda tak aby se nekazila? Zkusila bych počíst o náhradním plnění do filtrů - viděla jsem něco i v drogerii. Kousek uhlí do grilu? Tedy opravdového dřevěného uhlí myslím.
sisi58
napsal(a):
Filtr tam nejspíš nebude kvůli kvalitě vody, ale proto, aby nečistoty nezničily motorek. Ten táhne vodu z nádoby do "chobůtku" právě přes ten filtr a ten je za týden celý chlupatý.
To máte vodu ze své studny? Pokud je to filtr na změkčování vody, tak no problem, kupují se právě v drogerii naplně do filtrů na vodu, nějaké sodné kuličky či co, máme to ve filtrech a když jsem pátrala po náhradním filtru, hodilo mě to i na náhradní náplně, ale nakonec jsem to vyřešila jinak a nebrala je.
lesnížínka
napsal(a):
To máte vodu ze své studny? Pokud je to filtr na změkčování vody, tak no problem, kupují se právě v drogerii naplně do filtrů na vodu, nějaké sodné kuličky či co, máme to ve filtrech a když jsem pátrala po náhradním filtru, hodilo mě to i na náhradní náplně, ale nakonec jsem to vyřešila jinak a nebrala je.
Voda je z vodovodního řádu. Bydlíme v paneláku. Nemám potuchy, proč je tam filtr/pytlíček s nějakými kuličkami. Ten látkový či papírový filtr placatý, tam je evidentně kvůli nečistotám.
Pídím se po tom, čím nahradit a jestli vůbec nahrazovat, ten pytlíček.
sisi58
napsal(a):
Voda je z vodovodního řádu. Bydlíme v paneláku. Nemám potuchy, proč je tam filtr/pytlíček s nějakými kuličkami. Ten látkový či papírový filtr placatý, tam je evidentně kvůli nečistotám.
Pídím se po tom, čím nahradit a jestli vůbec nahrazovat, ten pytlíček.
Stejně jak Bobča si myslím, že je tam všechno zbytečně tím spíš, že máte vodu ošetřenou. Jó, kdyby jste měla studnu jako já, to by jste viděla, co se z trubek sype