Antikoncepce a pak kastrace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2021 16:01
abcabc

XXX.XXX.139.19

Co si myslíte o tom, že nám veterinář doporučuje napřed podat antikoncepci a za měsíc a půl kastrovat po sdělení, že naše kočka mrouská cca co tři týdny a kastrace by mohla vyjít v den, kdy začne mrouskat a ještě by neměla mrouskající příznaky, díky nimž by se kastrace odložila.
Z preventivních důvodů navrhuje proto podat antikoncepci, protože při mrouskání je kastrace riskantnější. Do této doby jsem si myslela, že kočku lze kastrovat i při mrouskání a že kastrace není náročná operace.
Jak to tedy je? A pokud bude pod antikoncepcí, může podstoupit kastraci, uspání atd.?
Už jsem nechala dávat kastrovat více koček a nikdy nebyl takový problém i přesto, že mrouskaly v podobných intervalech, řeším to proto, že nejsem příznivcem antikoncepce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2021 17:15

řeknu vám, jak to udělat po přírodně. moje sestra, když neměla vykastrovanou kočku, jí když se mrouskala přehodila přes ocas dřevený korále a ta kočka si udělala dobře o korále a došlo k falešné březosti a mrouskání na několik měsíců zmizelo

prostě když ta kočka zovuluje, tak výsledek je stejný jako po podání antikoncepce, ale bez té antikoncepce.

12.7.2021 17:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
řeknu vám, jak to udělat po přírodně. moje sestra, když neměla vykastrovanou kočku, jí když se mrouskala přehodila přes ocas dřevený korále a ta kočka si udělala dobře o korále a došlo k falešné březosti a mrouskání na několik měsíců zmizelo

prostě když ta kočka zovuluje, tak výsledek je stejný jako po podání antikoncepce, ale bez té antikoncepce.

Ty jo, tohle je teda super zjištění
A teď si trochu rýpnu: nebylo by od věci, šířit tuhle osvětu hlavně mezi kolegy? Nebo by vás s tím poslali někam, když z toho nekoukají žádné prachy?

12.7.2021 18:53

kolegové to určitě vědí, to je prostě biologie

problém bych spíš viděla v tom, že na každýmu klientovi se dá vážně poradit, aby prostě kočce udělali dobře.

13.7.2021 07:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kolegové to určitě vědí, to je prostě biologie

problém bych spíš viděla v tom, že na každýmu klientovi se dá vážně poradit, aby prostě kočce udělali dobře.

Když vemu, že má někdo chovnou kočku, která nemůže zabřeznout při každém mrouskání...ti to vlastně řeší jak?

Přidejte reakci

Přidat smajlík