Co si myslíte o tom, že nám veterinář doporučuje napřed podat antikoncepci a za měsíc a půl kastrovat po sdělení, že naše kočka mrouská cca co tři týdny a kastrace by mohla vyjít v den, kdy začne mrouskat a ještě by neměla mrouskající příznaky, díky nimž by se kastrace odložila.
Z preventivních důvodů navrhuje proto podat antikoncepci, protože při mrouskání je kastrace riskantnější. Do této doby jsem si myslela, že kočku lze kastrovat i při mrouskání a že kastrace není náročná operace.
Jak to tedy je? A pokud bude pod antikoncepcí, může podstoupit kastraci, uspání atd.?
Už jsem nechala dávat kastrovat více koček a nikdy nebyl takový problém i přesto, že mrouskaly v podobných intervalech, řeším to proto, že nejsem příznivcem antikoncepce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

řeknu vám, jak to udělat po přírodně. moje sestra, když neměla vykastrovanou kočku, jí když se mrouskala přehodila přes ocas dřevený korále a ta kočka si udělala dobře o korále a došlo k falešné březosti a mrouskání na několik měsíců zmizelo
prostě když ta kočka zovuluje, tak výsledek je stejný jako po podání antikoncepce, ale bez té antikoncepce.
napsal(a):
řeknu vám, jak to udělat po přírodně. moje sestra, když neměla vykastrovanou kočku, jí když se mrouskala přehodila přes ocas dřevený korále a ta kočka si udělala dobře o korále a došlo k falešné březosti a mrouskání na několik měsíců zmizelo
prostě když ta kočka zovuluje, tak výsledek je stejný jako po podání antikoncepce, ale bez té antikoncepce.
Ty jo, tohle je teda super zjištění
A teď si trochu rýpnu: nebylo by od věci, šířit tuhle osvětu hlavně mezi kolegy? Nebo by vás s tím poslali někam, když z toho nekoukají žádné prachy?

kolegové to určitě vědí, to je prostě biologie
problém bych spíš viděla v tom, že na každýmu klientovi se dá vážně poradit, aby prostě kočce udělali dobře.
napsal(a):
kolegové to určitě vědí, to je prostě biologie
problém bych spíš viděla v tom, že na každýmu klientovi se dá vážně poradit, aby prostě kočce udělali dobře.
Když vemu, že má někdo chovnou kočku, která nemůže zabřeznout při každém mrouskání...ti to vlastně řeší jak?