Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2021 20:17
Koníkomaniak

XXX.XXX.1.209

Zdravím,
potřebuji poradit, včera jsme babičce pořídili kotě 3 měsíční kočičku byla to taková ta klasická divoká kočka.
Byla zvyklá žít venku s maminkou a bratříčkem.Vzali jsem si pouze jí jelikož na bratříčka nemáme místo a paní se potřebovala koťat zbavit jelikož již má 3 kočky, tak nám ji nabídla a mi ji dovezli babi.
Nejdříve jsme ji nechali v pokoji ať se zde zorientuje a po asi 4 hodinách co se už osmělila a najedla se, tak jsem si ji vzala na zahradu na klín a ona usla. Po chvíli se vzbudila seskočila mi z klína a utekla do křoví,
Skoro 2 hodiny jsme zkoušeli ji chytit ale utekla.
Bohužel babi bydlí ve vile a naproti je silnice navrch sousedi mají rotvajlery.¨
Moc se o kočičku bojíme a jelikož nevíme co dělat, tak se na vás obracím.
Stalo se toto již někomu z vás a jak jste kočičku chytili nebo už je to ztracené a můžem jen doufat, že je stále živá?
Zkoušeli jsme ji lákat i na granule ale nic, prosím poraďte.

15.7.2021 22:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Aby přišla na granule, to už by musela zdechat hlady zkuste alespoň kapsičku nějakou. Nejlíp nehonit, nehledat, ale sedět v zahradě a sem tam micku volat, čekat až sama přijde, vyleze. To riziko, že vyběhne na cstu nebo vleze k sousedům se psy je tu vždycky a s tím jste museli před pořízením počítat, pokud nejde zabezpečit plot tak, aby neutekla.

Miriam33

15.7.2021 23:25
Miriam33

XXX.XXX.104.130

Pokud se vám ji náhodou podaří najít, což nemusí... může se pokoušet vrátit domů, a že kočky to dokážou i na mnohakilometrové vzdálenosti a pokud ji něco nesrazí, může se jí to i povést... Zavřete ji doma aspoň na týden, aby si zvykla, že patří k vám domů a ven ni po tu dobu nepouštějte. A potom taky jenom zpočátku pod dozorem.

16.7.2021 02:38
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

- a že kočky to dokážou ...

I koťata?
Opravdu?
"""""""""""""""""

Chtělo by to se o kočkách nejdřív něco dozvědět !
Čtyři hodiny se zorientovávala v pokoji a pak šup ven?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2021 06:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koníkomaniak napsal(a):
Zdravím,
potřebuji poradit, včera jsme babičce pořídili kotě 3 měsíční kočičku byla to taková ta klasická divoká kočka.
Byla zvyklá žít venku s maminkou a bratříčkem.Vzali jsem si pouze jí jelikož na bratříčka nemáme místo a paní se potřebovala koťat zbavit jelikož již má 3 kočky, tak nám ji nabídla a mi ji dovezli babi.
Nejdříve jsme ji nechali v pokoji ať se zde zorientuje a po asi 4 hodinách co se už osmělila a najedla se, tak jsem si ji vzala na zahradu na klín a ona usla. Po chvíli se vzbudila seskočila mi z klína a utekla do křoví,
Skoro 2 hodiny jsme zkoušeli ji chytit ale utekla.
Bohužel babi bydlí ve vile a naproti je silnice navrch sousedi mají rotvajlery.¨
Moc se o kočičku bojíme a jelikož nevíme co dělat, tak se na vás obracím.
Stalo se toto již někomu z vás a jak jste kočičku chytili nebo už je to ztracené a můžem jen doufat, že je stále živá?

..tak pokud babička má dům a zahradu nebyl by s druhým kotětem problém, ale to je můj názor.....přinést kotě do nového prostředí a za chvilku s nim jít ven, tak to zřejmě nemohlo dopadnout jinak....kotě mělo být nějakou dobu v domě, zvykat si na nové prostředí, lidi, zachudek.....pak teprve pomalu ven....a to zvykani o to víc, když asi moc na lidi nebylo zvyklé a pochazelo od venkovní kočky....

Miriam33

16.7.2021 09:45
Miriam33

XXX.XXX.104.130

https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zasady-premisteni-kocek.html
Tak prý dokonce až 4 týdny držet nové kotě uvnitř domu. K nám se taková zubožená koťátka párkrát zatoulala, bohužel když už je to kotě začervené, strádající, prochladlé, tak to někdy už ve vývinu nedožene a má podlomené zdraví. Pokud se nám povedlo dohledat majitele, bylo to klidně o několik ulic dál.
Některá venkovní koťata se v tomto věku připojují k dětem, to pak kotě skončí ještě dál. Divočejší může skončit i se skupinou divokých koček.
Můžete se zkusit poptat po sousedech, vylepit třeba v obchodě zprávu( pokud jste na vesnici), že hledáte ztracené kotě...ale samo se těžko vrátí. Choďte a poslouchejte, jestli někde nemňouká.

19.9.2021 13:34
Koníkomaniak

XXX.XXX.126.39

Update:
Kotě našli sousedi zaseklé na stromě.
Už je ok.
V přiloze foto Mimise.

19.9.2021 13:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Díky za info...a že to dobře dopadlo

19.9.2021 15:59