Dvouměsíční koťátko zvrací

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikola925517

3.8.2021 20:13
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Dobrý den, máme pátý den koťátko. Jsou mu prý dva měsíce, vím že mělo být ještě u maminky ale přivezl ho přítel. Koťátko bylo hodně zablesene takže jsme ho odblesily pomoci samponu, kotě jedlo, pilo. Od včerejšího večera ale nesedlo vůbec nic. A to má granulky, kapsičky, tvaroh, kočičí mlicko. Koťátko pořád spí ve dne i v noci, je hubené. Dnes snedlo asi dvě kolečka šunky které teda po čtyřech hodinách vyzvracelo.

Na veterine mi řekla že může být anemicky kvůli těm blecham, dostal odcervovaci tabletu a glukózu.

Potom se mi teda doma po zvracel a vyzvracel tu šunku která nebyla ani natravena prostě stejný kousky jaké snedlo.

Teď večer sem mu dala syrové hovězí které teda po přemlouvání snedlo.

Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 20:26

Nikola925517 napsal(a):
Dobrý den, máme pátý den koťátko. Jsou mu prý dva měsíce, vím že mělo být ještě u maminky ale přivezl ho přítel. Koťátko bylo hodně zablesene takže jsme ho odblesily pomoci samponu, kotě jedlo, pilo. Od včerejšího večera ale nesedlo vůbec nic. A to má granulky, kapsičky, tvaroh, kočičí mlicko. Koťátko pořád spí ve dne i v noci, je hubené. Dnes snedlo asi dvě kolečka šunky které teda po čtyřech hodinách vyzvracelo.

Na veterine mi řekla že může být anemicky kvůli těm blecham, dostal odcervovaci tabletu a glukózu.

Potom se mi teda doma po zvracel a vyzvracel tu šunku která nebyla ani natravena prostě stejný kousky jaké snedlo.

Teď večer sem mu dala syrové hovězí které teda po přemlouvání snedlo.

Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Šunku bych mu nedávala, tu nejím ani já. Hovězí (ideálně srdce) je mnohem lepší - ale hodně najemno nakrájené. Jakou tabletu dostalo? Název?

3.8.2021 21:01
canka

XXX.XXX.215.25

Mě se takhle povedlo zachránit 3 koťátka z venku a umístit je k dobrým lidem...bohužel dvě byla v tak špatném stavu,že nepřežila U obou se jednalo o tak masivní začervení a tím poškozený organismus,že jejich hubená tělíčka to nedala i přes veterinární péči

4.8.2021 11:01

canka napsal(a):
Mě se takhle povedlo zachránit 3 koťátka z venku a umístit je k dobrým lidem...bohužel dvě byla v tak špatném stavu,že nepřežila U obou se jednalo o tak masivní začervení a tím poškozený organismus,že jejich hubená tělíčka to nedala i přes veterinární péči

Bohužel, toulavá koťata toulavých koček mají vysokou úmrtnost.

Nikola925517

4.8.2021 14:57
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Ano s tou šunkou mě to prostě jen napadlo že mu bude víc vonět. Název tablety bohužel nevím.

Ale koupila jsem hovězí i kuřecí a nechce vůbec nic. Doktorku poradil ještě neslazene kondenzovane mléko tak jsem do něj dneska 30ml dostala ale vyzvracel to.

Nikola925517

4.8.2021 15:28
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Jenže naše kočička byla koupená z rodiny jako Mainska mívali. Což bohužel není to mi řekl veterinář.

4.8.2021 15:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Nikola925517 napsal(a):
Ano s tou šunkou mě to prostě jen napadlo že mu bude víc vonět. Název tablety bohužel nevím.

Ale koupila jsem hovězí i kuřecí a nechce vůbec nic. Doktorku poradil ještě neslazene kondenzovane mléko tak jsem do něj dneska 30ml dostala ale vyzvracel to.

Tu kondenzovanou neslazenou Tatru jste naředila?

4.8.2021 17:00

Nikola925517 napsal(a):
Jenže naše kočička byla koupená z rodiny jako Mainska mívali. Což bohužel není to mi řekl veterinář.

No, už to, že kotě prodali takhle brzo, bez PP a zablešené, vypovídá o "kvalitním chovateli". Bohužel, nevidím situaci dobře, pokud kotě vyzvrací všechno, co sní. Poučení pro příště.

Nikola925517

4.8.2021 17:35
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Ne neředila.
Dnes jsem s ním byla opět u veterinare a zřejmě má nebo měl skrkavky. Prý je to časté že kočky po odčervení nechtějí jist.
Takže dostal opět glukózu a zítra znovu jídlo nabízet ale nenutit.

Teď se už jen můžeme modlit aby to zvládnul...

4.8.2021 18:17

Nemáte možnost sehnat kozí mléko? Na něm jsem už vypiplala řadu nalezených,vyhozených koťat a kupodivu když nechtěli nic jiného,mléko si dali.Ale my máme kozy,takže mléko bylo čerstvé,teplé.

Nikola925517

4.8.2021 20:43
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Kozí mléko mám možnost sehnat. Jenže on v sobě nic neudrží. Všechno vyvrací, nemá vůbec chuť k jídlu. Masa si ani nelizne ani toho mléka ničeho...

4.8.2021 20:56

Já bych zkusila to kozí mléko s hroznovým cukrem,ale dávat jen po troškách,častěji,samozřejmě ohřáté na tělesnou teplotu.

4.8.2021 21:15
Bobča

XXX.XXX.20.192

a co vlažný vývar?? s tím mám hodně dobrou zkušenost...vypiplala jsem tak kocoura po 14denní "nedobrovolné hladovce"....

4.8.2021 21:28
Bobča

XXX.XXX.20.192

Nikola925517 napsal(a):

Je mi vás líto-asi jste pěkně naletěli-zablešená...nekoupila jste ji náhodou z pověstných Daskabát?

4.8.2021 21:35
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Nikola925517 napsal(a):
Kozí mléko mám možnost sehnat. Jenže on v sobě nic neudrží. Všechno vyvrací, nemá vůbec chuť k jídlu. Masa si ani nelizne ani toho mléka ničeho...

Patří k mámě!
Je hrozný, co ty lidi s těmi miminy dělají.
Ať už se jedná o koťata, králíčky
i jiné.
Vy byste to kondenzovaný neředěný pila?
Když o tom NIC nevíte, měla jste sem napsat hned!

Jestli přežije,
zkuste lehce zředěnou Tatru.
Když TROŠKU naředíte horkou vodou - ochutnejte.
Musí být vlahé mělo by Vám chutnat.
Nebo dejte kozí, nebo sunar atd.

Není umění mládě utýrat.
Mělo být u dobře živený mámy a zvykat si u ní na
běžné krmení.

Miriam33

4.8.2021 22:19
Miriam33

XXX.XXX.210.1

ZVRACENÍ U KOČKY A KOŤAT
12. ZÁŘ SAMUEL EVINIC KOČKY
4.5 (136)
KDYŽ KOČKA ZVRACÍ
Zvracení u kočky je častý problém, určitě se s ním alespoň jednou setkal každý majitel kočky. Kočky mohou zvracet z různých důvodů – zbavení se nevhodné potravy ze žaludku je jednou z nejčastějších příčin zvracení u psů. Někdy je však zvracení známkou vážného zdravotního problému. Čtěte dále a zjistěte, proč kočky zvracejí, kdy byste měli začít být znepokojeni a co můžete udělat, abyste pomohli zvracejícímu zvířeti.

ZVRACENÍ NEBO REGURGITACE?
Měli bychom se naučit rozeznat rozdíl mezi zvracením a regurgitací.

REGURGITACE U KOČKY
je pasivní děj, při kterém nenatrávená potrava vystupuje z jícnu, bez úsilí a bez zapojení břišního lisu. Obvykle nám regurgitace poukazuje na možnou patologii jícnu. Je důležité tyto dva děje rozlišovat, neboť příčiny a léčba těchto stavů jsou odlišné.
ZVRACENÍ U KOČKY
obvykle mu předcházejí známky nevolnosti provázené slintáním, olizováním se a nadměrným polykáním. Některé kočky požírají trávu, spekulace ukazují i na možnou funkci ochrany jícnu před ostrými předměty, jako jsou např. kosti, když kočka zvrací. Trávu požírají samozřejmě i z důvodu čistění žaludku, neboť dříve či později pozření trávy vyvolá zvracení.
Zvracení u kočky je aktivní proces. Zahrnuje kontrakce břišní stěny, což si můžeme představit jako tzv. “pumpování břichem”. Naproti tomu regurgitace je proces pasivní, kdy kočka “vyhodí” obsah jícnu bez toho, aniž by zapojovala břišní stěnu. Zkrátka se jen nahrbí, ohne hlavu k zemi a vyjde z ní potrava, která se v jícnu nahromadila a neprošla do žaludku. Regurgitace povětšinou probíhá rychle, z ničeho nic je obsah venku. Při zvracení několik sekund čekáme, až kočka několikrát “zapumpuje” svaly břišní stěny a teprve po tomto úsilí vyzvrátí obsah žaludku.
zvracení u kočky
PROČ KOČKA ZVRACÍ?
Pokud kočka sežere něco zkaženého, cizí těleso atp., organismus na tuto skutečnost zareaguje zvracením a bude se snažit z těla vše vyloučit. Většina majitelů byla svědkem toho, že jejich kočka snědla něco “špatného” a za několik minut či hodin to vyzvrátil bez dalších následných komplikací. Dalšími relativně neškodnými příčinami zvracení u kočky jsou kinetózy (jízda v autě) a tzv. bilious vomiting syndrome neboli také “lačné zvracení”. Často se setkáváme s kočkami, které pravidelně zvrací ráno z důvodu prázdného žaludku, který je dráždí. Zvratky jsou většinou hlenové, zbarvené do žluto/oranžovo/hněda. Tyto kočky netrpí jinými problémy, jako jsou průjem, ubývání na váze či snížená chuť k jídlu. Nejčastější příčinou zvracení u bytových koček jsou trichobezoáry.

PŘÍČINY ZVRACENÍ U KOČEK
Zvracení je samozřejmě také příznakem mnoha potenciálně závažných onemocnění, jako jsou například:

Zánět žaludku a střev – Gastroenteritída
Střevní obstrukce způsobená cizím materiálem, nádory, vchlípení či dislokace orgánů atd.
Zánětlivá onemocnění střev
Paraziti
Toxiny
Některé typy rakoviny
Onemocnění jater
Onemocnění ledvin
Infekce (bakteriální, virové nebo houbové)
Cukrovka – Diabetes mellitus
Onemocnění nadledvinek
Zánět slinivky břišní – Pankreatitída
Hemoragická gastroenteritida
Žaludeční a střevní vředy
Úraz hlavy
Vedlejší účinky léků
Potravní intolerance
kočka zvrací
TYPY ZVRATKŮ
Je nepříjemné, ale důležité, abyste si před uklizením zvratků vše důkladně prohlédli, a pokud je možnost, tak vyfotili.

KOČKA ZVRACÍ CHLUPY – TRICHOBEZOÁRY
Při mytí se kočka celá olizuje, drsné výběžky na kočičím jazyku posouvají chlupy do tlamy a kočka je posléze spolkne. Chlupy částečně vyjdou z těla ven s výkaly, část chlupů ale zůstává v žaludku. Chlupy nahromaděné v žaludku se formují do útvaru, který se nazývá trichobezoár.

Bezoáry jsou většinou protáhlé, dlouhé okolo 2,5 cm, ale mohou narůst daleko delší. Koťata a mladé kočky vytvářejí trichobezoáry méně často než starší kočky, které mají tendenci více se olizovat.

KOČKA ZVRACÍ ŽLUTOU PĚNU
Například pěna, která může být zbarvená žlutě, poukazuje na to, že žaludek vaší kočky je prázdný (pěna pochází z hlenu, který je normálně přítomen v žaludku a žlutá je žluč ze střeva).

KOČKA ZVRACÍ BÍLOU PĚNU
Příčin zvracení bílé pěny je vícero. Může se jednat nejčastěji o infekci zažívacího traktu nebo o dietní chybu. Pokud se tento problém u kočičky objeví jednou a vše se opět vrátí do normálu, pravděpodobně snědla něco, co neměla a její tělo se tomu tímto způsobem brání. Pokud si nejste jisti, proč kočka zvrací a zvracení trvá déle či je velmi intenzivní, co nejrychleji vyhledejte veterináře.

KOČKA ZVRACÍ VODNATÉ ZVRATKY
Vodnaté zvratky vypovídají o tom, že má kočka žízeň, snaží se kompenzovat ztráty vody, ale nedokáže udržet tekutinu v žaludku a je tak vystavena riziku dehydratace. Tenhle typ zvracení pozorujeme nejčastěji při panleukopénii.

KOČKA ZVRACÍ KREV
Najdete-li ve zvratcích červenou krev nebo něco podobného kávovým zrnům (částečně natrávená krev), kočka s největší pravděpodobností krvácí do trávícího traktu. V tomto případě byste měli okamžitě navštívit veterináře.

KOČKA ZVRACÍ STOLICI
Pokud zvratky vypadají nebo smrdí jako stolice, tak nečekejte ani vteřinu a utíkejte na veterinu. Zvracení stolice bývá příznakem ucpaného střeva nebo zánětu pobřišnice.

KOČKA ZVRACÍ ZELENOU STRAVU
Jasně zelené zvracení může naznačovat pozření něčeho zkaženého či jedovatého.

KOČKA ZVRACÍ JÍDLO
Pokud kočka zvrací částečně natrávenou nebo nestrávenou potravu, je zde několik dalších možností, proč se toto děje.

KOTĚ ZVRACÍ ŠKRKAVKY
Se zvracením škrkavek se potkáte v drtivé většině u koťat. U dospělé kočky se jedná o zcela ojedinělou záležitost. V tomto případě se nepokoušejte kotě odčervit sami (volbou nesprávného preparátu z lékárny můžete koťátku ještě víc ublížit) , ale poraďte se nejdřív s veterinářem.

zvracející kočka
CO DĚLAT KDYŽ KOČKA ZVRACÍ
Pokud vaše kočka vykazuje některý z následujících příznaků, ihned nás kontaktujte.

Časté zvracení – kočky, které často zvracejí, se mohou rychle vyčerpat a organismus bude oslabený. To platí zejména pro zvířata nebo mláďata
Vrhavé zvracení – potenciálně známkou obstrukce gastrointestinálního traktu.
Letargie a deprese – známka celkového nežádoucího oslabení organismu.
Těžký průjem – kombinace závažného zvracení a průjmu může vést k rychlé dehydrataci.
Snížené močení – snížená tvorba moči v důsledku dehydratace.
Bolest břicha a / nebo jeho zvětšení – tyto příznaky jsou obecně pozorovány při závažnějších příčinách zvracení u koček.
Přítomnost čehokoliv neobvyklého ve zvratcích např. cizích předmětů, krve apod.
ZVRACENÍ U KOŤAT
Všechny příčiny a doporučení, na téma zvracení u dospělýchkoček, se vztahují i ​​na koťata. Zde ovšem s jedním důležitým upozorněním. Koťata mnohem rychleji podléhají důsledkům zvracení (dehydratace, nerovnováha elektrolytů, …) oproti dospělým jedincům. Rychle zeslábnou nebo dokonce umírají a to i z relativně mírných příčin zvracení. Proto je potřeba zvracení u koťěte nikdy nepodcenit a v každém případě déletrvajícího zvracení (2-3x po sobě v jeden den nebo 1x za den dva dny po sobě) kontaktovat veterináře!

ÚPRAVA STRAVY PŘI ZVRACENÍ U KOČKY
Pokud se dospělá (doposud zdravá) kočka vyzvrací jednou nebo dvakrát během dne a celkově nevykazuje změnu v chování, cítí se dobře, je veselá a nepozorujeme u ní průjem, snížený příjem tekutin atp., zkuste následující kroky:

1. Odstraňte všechny zdroje jídla a vody po dobu 6 – ti hodin.
2. Pokud kočka vydří nezvracet déle jak dvě hodiny, nabídněte jí malé množství vody. Napájíme po malých objemech, častěji během dne.
3. Pokud po uplynutí 6 hodin kočka pije a nezvrací, můžeme přejít k nabídnutí diety – rýže, kuřecí prsa bez kůže a mrkev. Rozvařené (vařit můžeme klidně i hodinu a půl). Krmit lze i dietní granule nebo konzervu. Potravu nabízíme po malých troškách např. první dávka 1 čajová lžíce, pokud nezvrací, za hodinu 2 čajové lžíce a postupně prodlužujeme intervaly mezi krmením a zvyšujeme dávku (dávku na rozkrmování je nutné přizpůsobit velikosti kočky).

Osobně bych ještě zkusila uvařit slabou krupici s troškou mrkve a slazenou glukopurem a po trosičkach nabízet do tlamičky. Po troškách, ale často.

4.8.2021 23:00
Bobča

XXX.XXX.20.192

Tak to je přesně to,co člověk nechce vědět...ty všechny hrůzy,co by,kdyby...a ještě navíc ty odborné názvy...ty tu ještě až tak nejsou....

Mě takovéto "názory" hodně vystresovaly ohledně zdraví mého kocoura....ale uvedu extrém...když jsem tuhle hlídala 14 letou asi "arabskou angorskou"kočku(viz fotky),která nebyla celých 14 let u veterináře...a je úplně v poho....jedla psí!!!!konzervy a granule(současně se psími spolubydlícími)...pak jsem to teda změnila na kočičí kapsičky...ale když tu čtu kolikrát,co by kdyby...

Miriam33

4.8.2021 23:28
Miriam33

XXX.XXX.210.1

Nevím, jak se mi to povedlo zkopírovat celé, chtela jsem jen tu část s krmením kotěte.
Zkusila bych ještě třeba tu řídkou krupičnou kaši slazenou glukopurem( hroznový cukr, běžně v lékárnách, i v některých obchodech), mrkev upravuje trávení.
Můžete zkusit i ten sunar atd...
Hlavně to nevzdat a zkoušet po troškách. Možná bych později zkusila rozvařit rýži na kaši s trosickou vareneho kuřecího masa ...a zase jen po trosickach a často.

5.8.2021 07:59

Nikola925517 napsal(a):
Ne neředila.
Dnes jsem s ním byla opět u veterinare a zřejmě má nebo měl skrkavky. Prý je to časté že kočky po odčervení nechtějí jist.
Takže dostal opět glukózu a zítra znovu jídlo nabízet ale nenutit.

Teď se už jen můžeme modlit aby to zvládnul...

Proto jsem se ptala na název tablety, jestli nedostal nějaký dryák. Nechutenství po odčervení úplně normální není.

5.8.2021 08:01

Bobča napsal(a):
Je mi vás líto-asi jste pěkně naletěli-zablešená...nekoupila jste ji náhodou z pověstných Daskabát?

Mně je líto hlavně toho kotěte, to za nic nemůže. Lidi jsou pořád nepoučitelní.

5.8.2021 09:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně je líto hlavně toho kotěte, to za nic nemůže. Lidi jsou pořád nepoučitelní.

budu trochu oponovat..Nikdo neví předem,co bude mít jeho kotě za problém,než se to nestane..Vy tady jste už zkušené chovatelky,i vetky,vy ty zkušenosti máte...

Než jsem dostala kotě já,nevěděla jsem zhola nic o nějakých zdravotních problémech koček-a že by měly být do 3 měsíců u matky atd...Že byl divočák proto,že byl nesocializovaný,když jsem ho měla od 6 týdnů..Kdybych věděla předem,co jsem se pak dočetla tady,tak bych ho asi nikdy neměla..

Naše kočky(když jsem byla malá,měli jsme jich 4-7,a i máma celý život krmila všechny kočky z okolí-jednoho měla než,toho brávala domů...žádná veterina..) žily prostě jak samorosti venku,ve stodole,na seně rodily...a už vůbec jsem nevěděla,že existuje nějaká iFauna..

Nevíme,odkud ho ten přítel donesl...??

5.8.2021 09:56
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Odkud ho donesl
a proč?

U mláďat stačí "nevinná" dietní chyba.
Oni se teď prohnou u veta
a ještě si užijí utrpení živé hračky.

5.8.2021 10:01
Bobča

XXX.XXX.20.192

myslela jsem tím,kde bylo před tím...že bylo hodně zablešené,a od toho že se to snad odvíjelo,hm?ta anemie a tak..následně léky...

5.8.2021 10:46
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

To je jistě možné.

Ptám se odkud a PROČ?
Už je to jedno ...

5.8.2021 13:30

Nikola925517 napsal(a):

...zda je Vám řekne průkaz původu kotěte že slušné chovatelské stanice...pokud se jedná o produkt množení, může být kotě nejasneho původu....stokrát se to všude omila, ale lidé jsou neponaucitelni a vždy za to zaplatí živý tvor....

5.8.2021 13:36

Bobča napsal(a):
budu trochu oponovat..Nikdo neví předem,co bude mít jeho kotě za problém,než se to nestane..Vy tady jste už zkušené chovatelky,i vetky,vy ty zkušenosti máte...

Než jsem dostala kotě já,nevěděla jsem zhola nic o nějakých zdravotních problémech koček-a že by měly být do 3 měsíců u matky atd...Že byl divočák proto,že byl nesocializovaný,když jsem ho měla od 6 týdnů..Kdybych věděla předem,co jsem se pak dočetla tady,tak bych ho asi nikdy neměla..

Naše kočky(když jsem byla malá,měli jsme jich 4-7,a i máma celý život krmila všechny kočky z okolí-jednoho měla než,toho brávala domů...žádná veterina..) žily prostě jak samorosti venku,ve stodole,na seně rodily...a už vůbec jsem nevěděla,že existuje nějaká iFauna..

...no ono stačí než si pořídím cokoli živého si o tom něco přečíst...na netu je toho přehršel...když si cokoli kupujete, také studujete značku, popis, recenze, cenu a tak podobně....

5.8.2021 13:42

Bobča napsal(a):
Tak to je přesně to,co člověk nechce vědět...ty všechny hrůzy,co by,kdyby...a ještě navíc ty odborné názvy...ty tu ještě až tak nejsou....

Mě takovéto "názory" hodně vystresovaly ohledně zdraví mého kocoura....ale uvedu extrém...když jsem tuhle hlídala 14 letou asi "arabskou angorskou"kočku(viz fotky),která nebyla celých 14 let u veterináře...a je úplně v poho....jedla psí!!!!konzervy a granule(současně se psími spolubydlícími)...pak jsem to teda změnila na kočičí kapsičky...ale když tu čtu kolikrát,co by kdyby...

...no vidíte, ja si brala dvě kocky s PP I když jenom na mazliky a u veterináře, pouze očkování, kastrace a kapka za krk na odčervení a proti vnějším parazitům....jinak nikdy nic...kocour nyní 8,5 a kočka o rok mladší....zato kotě z popelnice, to bylo tedy dát ho zdravotně do pucu a stejně už je ač nyni 4 až 5 lety takřka bez zubů a hubený to je jak lunt...

5.8.2021 13:50

Bobča napsal(a):

Neví, ale měli by vědět (nebo si to dopředu zjistit), kdy se odebírá kotě od matky, že by nemělo být zablešené a pokud chovatelka tvrdí, že je to konkrétní plemeno, má mít PP. Prostě udělali 3 chyby. Já vím, tys taky nevěděla.

Nikola925517

5.8.2021 22:04
Nikola925517

XXX.XXX.63.8

Nevím co vám tady k tomu mám dal psát. Chtěla sem radu jak pomoct kotatku kterou máme.
Přítel udělal chybu, naletěl a teď už to přeci vrátit nejde.

Jinak ty které to zajímá kotě vypadá lépe ale stále samo nejí, dostává natěšenou tatru a zítra zkusím něco uvařit a dát mu to aspoň stříkačkou rozmixovane.

6.8.2021 05:53
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Co říkali u veta?
Prognóza?
Jsou mu fakt 2 měs?

Kdysi jsme odchovali asi desetidenní kotě.
Tenkrát na sunaru.
Později dostávalo z instantní krupičky a ředěné Tatry
krupicovou kaši, Nesladila jsem to. Tatru LEHCE
naředila horkou vodou a dala TROŠINKU té krupičky.
Kaše byla řídká, moc chutnala.
Sice jsem tady dostala vynadáno, že je to nevhodné,
ale připravila jsem to (asi dobře), potíže nebyly žádné.
Bylo to taky v létě, když jsem mu misku dala dopoledne ven,
vylezla i ježčí rodinka a pustila se do ní. Ani ježečci neměli
průjem. Ta kašička jim taky sedla.
Jestli mu je víc než měsíc, můžete zkoušet i syrové
čerstvé masíčko ... i tu kapsičku-konzervu pro koťata.

6.8.2021 07:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jen dodám: masko kotěti určitě nevařit.

6.8.2021 08:04

Nikola925517 napsal(a):
Nevím co vám tady k tomu mám dal psát. Chtěla sem radu jak pomoct kotatku kterou máme.
Přítel udělal chybu, naletěl a teď už to přeci vrátit nejde.

Jinak ty které to zajímá kotě vypadá lépe ale stále samo nejí, dostává natěšenou tatru a zítra zkusím něco uvařit a dát mu to aspoň stříkačkou rozmixovane.

Víc už psát nemusíte. Spíš to bylo varování pro ostatní. I kdyby si to přečetl jeden člověk, tak to pomůže dalším koťatům. Tomu vašemu držím palce.

6.8.2021 09:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Víc už psát nemusíte. Spíš to bylo varování pro ostatní. I kdyby si to přečetl jeden člověk, tak to pomůže dalším koťatům. Tomu vašemu držím palce.

Reni,ale člověk ,který si bude pořizovat kotě,nepůjde si sem číst varování...protože o tomhle vůbec neví...chápete děvčata

Už jsem to tu kdysi psala..omlouvám se za přímost..ale..ten člověk tu chybu už udělal,tak vyhledá tohle vlákno,a chce radu,jak tomu kotěti pomoct,a vy vždycky všechny "zkušené" chovatelky první odsoudíte toho člověka,co neměl dělat...ale když už se to stalo,tak potřebuje přece radu..

Vím,o čem mluvím,taky jsem si tím prošla,nabrečela jsem se..bála jsem se otevřít diskusi...

Je to pryč,u mě to dobře dopadlo,ale já jen,abyste se vžily do té zadavatelky...

6.8.2021 09:41
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Máte pravdu.

Ale hrozně mě to štve.
Ten malý tvoreček moc nepotřebuje,
problém je tu hned.
Snad to přežije
a bez následků.
Proč se asi říká, že kočka má 9 životů?
Obvykle vydrží hodně ...

6.8.2021 11:10

Bobča napsal(a):
Reni,ale člověk ,který si bude pořizovat kotě,nepůjde si sem číst varování...protože o tomhle vůbec neví...chápete děvčata

Už jsem to tu kdysi psala..omlouvám se za přímost..ale..ten člověk tu chybu už udělal,tak vyhledá tohle vlákno,a chce radu,jak tomu kotěti pomoct,a vy vždycky všechny "zkušené" chovatelky první odsoudíte toho člověka,co neměl dělat...ale když už se to stalo,tak potřebuje přece radu..

Vím,o čem mluvím,taky jsem si tím prošla,nabrečela jsem se..bála jsem se otevřít diskusi...

Je to pryč,u mě to dobře dopadlo,ale já jen,abyste se vžily do té zadavatelky...

Rady tady padly, ne, že ne. S tím varováním jsem to myslela tak, že stačí jeden člověk, který si tady jen tak brouzdá (jako jsem začínala i já) a má kamaráda (kamarádku), který (á) shání kotě (štěně) a chystá s k něčemu nerozumnému. Tak ten dotyčný(á) třeba řekne "hele, zrovna jsem nedávno četla na ifauně, že..." Navíc ani zadavatelka původně nevěděla, že udělala něco špatně. Příště už nenalítne. Ani její okolí, pokud to probírala s rodinou, přáteli...

6.8.2021 13:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

tak to jo,chápu ale ty jsi fakt asi vyjímka,že sis tady brouzdala jen tak..

6.8.2021 13:54

Bobča napsal(a):
tak to jo,chápu ale ty jsi fakt asi vyjímka,že sis tady brouzdala jen tak..

Jen tak to nebylo, zajímalo mě to. Občas jsem se "jenom" pobavila, ale často něco dozvěděla. A to platí pořád.

6.8.2021 14:14
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jen tak to nebylo, zajímalo mě to. Občas jsem se "jenom" pobavila, ale často něco dozvěděla. A to platí pořád.

já tu taky teď brouzdám,jen teda na kočkách a "drbárně" ale hodně jsem se tu od vás naučila

Přidejte reakci

Přidat smajlík