Sousedova kočka trhá ptáky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2021 21:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Dobrý den prosím o radu jak zabránit kočce aby navštěvovala můj pozemek.
Nějaká chemikálie třeba? Nechci ji samozřejmě otrávit jen odpudit.
Už potřetí na dvoře roztrhaná hrdlička.
Ptáky krmím, mají na dvoře i pítko, jsou poloochočení.
Díky všem za rady.

Miriam33

5.8.2021 22:20
Miriam33

XXX.XXX.210.1

To těžko, spíš jen vypozorujte, jak se k nim dostane a znepristupnete pro kočku přístupová mista a to krmítko a pítko, ať na ně potvora nemůže a nemůže se k nim nepozorovaně přiblížit: lepivé pásy, něco zvoniveho, krmitko zavěšené tak, aby se naň nedostala nebo na kovové tyči.

6.8.2021 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Nelze.
Ničím.
Jedině (trochu) pes.
Krmení a pití dávat na přehlednou plochu.
Ne ke stromu, ke sloupu atd.
Musí mít čas kočku zpozorovat
a uletět. Jeden holub vždy na střeše hlídá.
Například můj manžel jim jednou nasypal
"chytře" pod trampolínu...

Taky je máme ochočené, jak nás spatří,
frrr a už jsou u nás, upozorňují, že už
čekají, kde to vázne.

Když jsem našla mrtvého ptáka, tak brzy ráno.
Jakoby zahynul v noci, ale to se snad nekrmí, nic tam nemají.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2021 08:01

GAELLE napsal(a):
Dobrý den prosím o radu jak zabránit kočce aby navštěvovala můj pozemek.
Nějaká chemikálie třeba? Nechci ji samozřejmě otrávit jen odpudit.
Už potřetí na dvoře roztrhaná hrdlička.
Ptáky krmím, mají na dvoře i pítko, jsou poloochočení.
Díky všem za rady.

Jak píšou nade mnou

6.8.2021 10:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já to nehrotím. Kočka je predátor, pták kořist..tak to prostě v přírodě je. Zasahujeme do toho všemožně a pak se nám to nelíbí. Krmíme(ochočujeme) ptáky a pak se divíme. Pták není domestikované zvíře, sice se nám líbí, když je takhle na nás zvyklý, ale dobře to není, ani pro toho ptáka, který pak spoléhá na tento zdroj potravy a sám si ji neumí ani pořádně opatřit. Ztrácí plachost, ostražitost a sežere ho kočka. Ne, není to dobře. Mám dvě kočky a mrtvý pták...velmi vyjímečně. Kosů je tu milion, vyvádějí mladé a řekla bych, že s tím soužitím s kočkama to mají ,,vychytané"...Jediný mrtvý kos byl ten, co šlahnul do okna
K otázce...snad jen číhat se stříkací pistolkou a dát kočce dávku vody, jak se přiblíží.

6.8.2021 13:11

A vy jste kočku viděla,že ji ulovila?
Máme 8 koček,krmítko pro ptáky na drátě na ořechu,tak aby tam kočky nedostaly,ale ptáci lítajíi na dvůr na krmení slepicím.Už několikrát se stalo,že kočky přinesly hrdličku,ale už mrtvou,často je v noci napadne sova či výr,ale když ji z nějakého důvodu neodnese,tak ji přitáhly kočky.Hnízdí nám tu spousta ptáků,sem tam chytnou nějaké mládě,ale většinou nosí domů myši,i několik denně.

6.8.2021 13:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A vy jste kočku viděla,že ji ulovila?
Máme 8 koček,krmítko pro ptáky na drátě na ořechu,tak aby tam kočky nedostaly,ale ptáci lítajíi na dvůr na krmení slepicím.Už několikrát se stalo,že kočky přinesly hrdličku,ale už mrtvou,často je v noci napadne sova či výr,ale když ji z nějakého důvodu neodnese,tak ji přitáhly kočky.Hnízdí nám tu spousta ptáků,sem tam chytnou nějaké mládě,ale většinou nosí domů myši,i několik denně.

ano bohužel viděla ale pozdě. Taky právě bydlím u parku se starými stromy je tu strakapoud, straka, veverky, na zeď mi chodí ledňáček. Krmítko i pítko je před kočkama bezpečné. Krmím celý rok a ráda je pozoruju když se koupou a pijí. Právě ty hrdličky chodily třeba až na sušák. Ráno jsem viděla jen druhou na vysokém stromě.............nepřišla.

6.8.2021 16:02
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Když kočku náhodou vidíte, spolehlivě ji zaženete vodou.
Nejlepší je větší injekční stříkačka.

8.8.2021 12:00
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Když kočku náhodou vidíte, spolehlivě ji zaženete vodou.
Nejlepší je větší injekční stříkačka.

Potřebuju vymyslet něco aby tam vůbec nechodila.
Vodou ji nezaženu když nejsem doma :(

8.8.2021 13:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):

Tak myslíme si, že párkrát ji nečekaně stříkneš a už tam raděj nepoleze(k vám) Ale jestli to vyjde fakty nevím, vyzkoušeno nemám.

8.8.2021 16:18

GAELLE napsal(a):

Ono toho moc vymyslet nejde. Ještě tak elektrický ohradník.

8.8.2021 16:51
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

lesnížínka napsal(a):
Tak myslíme si, že párkrát ji nečekaně stříkneš a už tam raděj nepoleze(k vám) Ale jestli to vyjde fakty nevím, vyzkoušeno nemám.

Ale poleze.
Jsou to chytrý "potvory", drzouni, provokatéři.
K nám chodí pořád, má tu klid, myslí, že
naše zahrada je jeho WC.
Je to stařec, už neloví.
Našeho "psa" se nebojí.

Ptakujemoc

15.8.2021 14:00
Ptakujemoc

XXX.XXX.98.8

Rád si tu kočku půjčím. Kosáci mi likvidují úrodu a ten můj línej kocour si jich nevšímá ani když jsem mu přestal dávat maso. Čím víc těch hajzlů roztrhá, tím lépe. Stejně jsou přemnožení.

15.8.2021 22:58
Zrzavci

XXX.XXX.120.109

Gaelle

tohle půjde hodně těžko. Úplně zabezpečit to nepůjde, ale... dalo by se na stromy a ke krmítkům pořídit tohle:

https://www.zelenadomacnost.com/p/ochrana-budek-i-krmitek-proti-kockam

to hodlám pořídit já, protože "náš" kocourek Mouses, je hrozná šelma, kocour původně sousedovic a venkovní, takže žádnej bambula. Už má na kontě sýkorku, mladýho špačka a kosa - ty viditelně. Pak taky chybí parťák zdejší hrdličky, už vídám jen jednu
Vyhnat ho nemůžu, je už náš, ale tak chci zahradu zabezpečit, co to půjde. Ale on si uloví stejně někde vedle za plotem :-( . Tady jsem ho lovit neviděla, vždy s tím přijde :-( . Jak ho za myši chválím, tak tady vždycky dávám velmi najevo, že se mi to nelíbí a trapně doufá, že............ jo vím, bude mi to na nic. Ale on je tak trochu pes, tak třebas by si z to ho mohl něco vzít. (nejspíš to, že se tím nebude chlubit a pozře to někde mimo dosah.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík